Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη
  • Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει
  • Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί
  • Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές
  • Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού
  • Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!
Πολιτισμός

Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!

Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2023, 11:44

Τη λήξη της Κατάληψης του Βασιλικού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε η γενική συνέλευση της Κατάληψης. Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Συντονιστικού Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας τα εξής:

1. Η λήξη της Κατάληψης δεν συνοδεύεται από το συνήθη βερμπαλισμό περί νίκης. Το Συντονιστικό αναφέρει ευθέως ότι τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν. Τονίζει όμως -και σωστά- αυτά που κατακτήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα και επιτρέπουν στον αγώνα να συνεχιστεί.

2. Το Συντονιστικό αναφέρεται ευθέως στην εγκατάλειψη του αγώνα από το ΣΕΗ και αυτό είναι, κατά τη γνώμη μας, ένα από τα ουσιαστικότερα θέματα που εγείρει η ανακοίνωση. Γράφει συγκεκριμένα: «Φυσικά, ένας τέτοιος αγώνας χρειάζεται στον πυρήνα του πρωτίστως τους/τις εργαζόμενους/-ες στον κλάδο και κατ’ επέκταση το συλλογικό τους όργανο. Σε αυτή την περίπτωση, το ΣΕΗ προκήρυξε, για πρώτη φορά, τέσσερις ημέρες απεργία μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο, μετά τη σύσσωμη παραίτηση των καθηγητών και των καθηγητριών των δραματικών σχολών και την άκαρπη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν κατάφερε να προβεί σε απεργία διαρκείας, κάτι που κρίναμε αναγκαίο για την κλιμάκωση του αγώνα. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας αγώνας δύο ταχυτήτων. Ένας αυτός του συνδικαλιστικού οργάνου και ένας των σπουδαστών και του πιο ριζοσπαστικού τμήματος των εργαζομένων του κλάδου».

Αν θέλουμε να είμαστε αυστηροί απέναντι στα γεγονότα, στην πραγματικότητα, από ένα σημείο και μετά δεν είχαμε αγώνα δυο ταχυτήτων, αλλά αγώνα και μη αγώνα. Είχαμε εγκατάλειψη και απομόνωση του πιο δυναμικού κομματιού του αγώνα, των Καταλήψεων, ώστε να καλλιεργηθεί η αντίληψη της ματαιότητας του αγώνα, να αποσυρθεί από το προσκήνιο το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι των αγωνιζόμενων και να έχει λυμένα τα χέρια της η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, να μην αισθάνεται την πίεση για συνέχιση του αγώνα όλου του κλάδου με αναβάθμιση των μέσων πάλης, όπως απαιτούσαν οι συνθήκες και η αδιαλλαξία του Μητσοτάκη, Μια αδιαλλαξία που την τροφοδοτούσε και ο διαλυτικός ρόλος της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και τα παρασκηνιακά κομπρεμί της με τους καπιταλιστές του κλάδου, που ήταν προφανώς σε γνώση της κυβέρνησης.

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε, λέει μια φράση που μας έρχεται από παλιά. Ο αγώνας των σπουδαστών και του πιο ριζοσπαστικού κομματιού του καλλιτεχνικού χώρου δεν είναι χαμένος, γιατί ακόμη συνεχίζεται. Και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αυτό το τμήμα των αγωνιζόμενων βγάζει τα συμπεράσματά του για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και το ρόλο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    • ΠΟΘΑ και ΣΕΗ νομίζουν ότι απευθύνονται σε Χαχόλους
    • Αισχρή κοροϊδία των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών από το ΔΣ του ΣΕΗ
    • Οι καπιταλιστές του κλάδου απαίτησαν, το ΔΣ του ΣΕΗ ευπειθώς ανταποκρίθηκε: Οχι απεργίες!
    • Γ.Γ. ΣΕΗ: Με ύβρεις προσπαθεί να κρύψει την αποκάλυψη του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr για τις «υπόγειες διαδρομές» του ΔΣ του ΣΕΗ με καπιταλιστές του κλάδου

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Μετά από 1,5 μήνα κινητοποιήσεων στο δρόμο και κατάληψης των κρατικών δραματικών σχολών αποφασίσαμε σαν συντονιστικό καλλιτεχνικών σχολών Θεσσαλονίκης να προχωρήσουμε σε κατάληψη της κεντρικής σκηνής του Κρατικού Θεάτρου, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας ενάντια στο ΠΔ 85 και την υποβάθμιση του πολιτισμού. Για 34 ολόκληρες μέρες η κατάληψη του Βασιλικού Θεάτρου αποτέλεσε ένα ζωντανό σημείο συνάντησης των καλλιτεχνών της πόλης και ένα δυναμικό κέντρο αγώνα που συσπείρωσε τα αγωνιζόμενα κομμάτια της. Η κίνηση αυτή άλλωστε συνεισέφερε στο ξεκίνημα ενός κύματος καταλήψεων που σταδιακά απλώθηκε σε όλη τη χώρα. Θεωρώντας ότι η κατάληψη έχει επιτελέσει αποτελεσματικά το ρόλο της, αποφασίσαμε στην τελευταία γενική συνέλευση να αφήσουμε το κτίριο, χωρίς αυτό φυσικά να σηματοδοτεί το τέλος του αγώνα μας.
Από την πρώτη μέρα λειτουργήσαμε συλλογικά μέσα από τακτικές γενικές συνελεύσεις, δημιουργώντας έναν πυρήνα λήψης αποφάσεων με χαρακτήρα συνδιαμορφωτικό και όχι ιεραρχικό. Σ’ αυτό το πνεύμα οργανώσαμε ανοιχτές συζητήσεις και συνελεύσεις, που μας έφεραν σε επαφή και συνέδεσαν τους αγώνες μας με όσους και όσες αντιστέκονται απέναντι στην κρατική πολιτική και βαρβαρότητα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η συμπόρευσή μας, τόσο στο πλαίσιο δράσεων της κατάληψης όσο και σε διαδηλώσεις, με τους εργαζόμενους/-ες της ΒΙΟΜΕ, τον κλάδο των εκπαιδευτικών, των αρχαιολόγων και των υγειονομικών, με καλλιτεχνικά σωματεία, με το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα. Με κάθε πρόσφορο μέσο επικοινωνήσαμε τα αιτήματά μας διοργανώνοντας μαζικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πραγματοποιώντας παρεμβάσεις σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και στον ευρύτερο χώρο της πόλης. Ακόμη, σε ένδειξη αλληλεγγύης, συλλέξαμε και στείλαμε είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας.
Φυσικά, ένας τέτοιος αγώνας χρειάζεται στον πυρήνα του πρωτίστως τους/τις εργαζόμενους/-ες στον κλάδο και κατ’ επέκταση το συλλογικό τους όργανο. Σε αυτή την περίπτωση, το ΣΕΗ προκήρυξε, για πρώτη φορά, τέσσερις ημέρες απεργία μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο, μετά τη σύσσωμη παραίτηση των καθηγητών και των καθηγητριών των δραματικών σχολών και την άκαρπη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν κατάφερε να προβεί σε απεργία διαρκείας, κάτι που κρίναμε αναγκαίο για την κλιμάκωση του αγώνα. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας αγώνας δύο ταχυτήτων. Ένας αυτός του συνδικαλιστικού οργάνου και ένας των σπουδαστών και του πιο ριζοσπαστικού τμήματος των εργαζομένων του κλάδου. Αξίζει, βέβαια, να σταθούμε και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καλλιτεχνικού χώρου στην πόλη μας. Παρότι το κέντρο λήψης αποφάσεων είναι στην Αθήνα και η καλλιτεχνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης είναι μικρότερη από αυτή της πρωτεύουσας, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ αποφάσισαν και υλοποίησαν τριήμερη κατάληψη στις άλλες δύο σκηνές του θεάτρου.
Και φτάνουμε στην 1η Μαρτίου. Τα συναισθήματα που μας προκαλούνται δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Θρηνούμε, είμαστε οργισμένοι, συνειδητοποιούμε ότι ζούμε από τύχη και πεθαίνουμε για το τίποτα. Το κράτος μάς δολοφονεί. Οι ζωές μας δεν μετράνε μπροστά στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στις μεταφορές, στην τέχνη, στο νερό, στα παιδικά ογκολογικά νοσοκομεία. Μας είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας μας δεν μπορεί να συνεχίσει μόνος αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι των ευρύτερων διεκδικήσεων απέναντι στην απαξίωση των ζωών μας.
Και ο αγώνας αυτός μας βρίσκει πιο δυνατούς από ποτέ. Μετά από δύο μήνες συλλογικής ζύμωσης και διεκδίκησης έχουμε κερδίσει ένα κοινό βίωμα που διαμορφώνει τις συνειδήσεις μας και τον τρόπο ύπαρξής μας ως νέα γενιά καλλιτεχνών. Μπορεί τα αιτήματά μας να μην ικανοποιήθηκαν, μα σίγουρα δε μπορούμε να πούμε πως οι προσπάθειές μας ήταν κενού νοήματος. Η παρακαταθήκη που αφήνει αυτός ο αγώνας θα μείνει βαθιά ριζωμένη στην αντίληψή μας, και δίνουμε μία υπόσχεση σε όσους μας καταπιέζουν και ευτελίζουν τις ζωές μας πως θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε κοινωνική αδικία, σε κάθε κρατική δολοφονία, σε κάθε εγκληματική πολιτική. Παρά την έξοδό μας από το Βασιλικό, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Βασιζόμαστε ο ένας στην άλλη και σε όσα μας φέρνουν μαζί, χωρίς καμία εμπιστοσύνη στις θολές υποσχέσεις της κάθε εξουσίας. Προχωράμε στην ίδρυση συλλόγου δραματικών σχολών Θεσσαλονίκης και οργανώνουμε τις επόμενές μας κινητοποιήσεις.
Σ’ εσάς που μας ακούτε:
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ !!»
Ενισχύουμε τα καλέσματα των εργατικών σωματείων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων Κυριακή 12/03 11:30 π.μ. Άγαλμα Βενιζέλου.
Και καλούμε όλο τον κόσμο να ενώσουμε τις φωνές μας στον δρόμο !!
Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνέλαβαν μαθητές που πραγματοποιούσαν κατάληψη στο σχολείο τους, διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα στα Τέμπη!

Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 13 Μάρτη

Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Σχετικά Αρθρα

Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού

Πολιτισμός 9 Σεπ 2026, 19:03

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

Πολιτισμός 7 Σεπ 2026, 11:19

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

Πολιτισμός 2 Σεπ 2026, 09:32

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

Πολιτισμός 30 Αυγ 2026, 10:10

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

Πολιτισμός 30 Αυγ 2026, 05:55

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

Πολιτισμός 23 Αυγ 2026, 10:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

9 Σεπ 2026, 19:20
Πολιτισμός

Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού

9 Σεπ 2026, 19:03
Κόντρες

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

9 Σεπ 2026, 14:54
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της αυτοκτονίας.

Μπελίζ: Εθνική γιορτή.

1898: Εκτελείται η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ.

1911: Στρατιωτικός νόμος λόγω γενικής απεργίας στη Βαλένθια (Ισπανία).

1957: Βόμβα καταστρέφει σχολείο που δέχτηκε μαύρους στο Νάσβιλ (ΗΠΑ).

1976: Βόμβα στο κτίριο του ΣΕΒ (ΕΛΑ).

1984: Ενοποίηση Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

2003: Ψυχικά ασθενής νεαρός μαχαιρώνει θανάσιμα την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Ανα Λιντ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Εφετείο 17Ν

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • ΕΛΑ

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Επικοινωνία

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Όροι χρήσης

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Ποιοι είμαστε

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Επικοινωνία

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Όροι χρήσης

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo