Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
  • Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη
  • Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό
  • Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων
  • Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Σύγκλητος και Συμβούλιο διοίκησης του ΕΚΠΑ προσπαθούν να στηρίξουν τον Αντιπρύτανη
Εργατικά Καταστολή Παιδεία

Σύγκλητος και Συμβούλιο διοίκησης του ΕΚΠΑ προσπαθούν να στηρίξουν τον Αντιπρύτανη

Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2024, 15:27
  • Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις (ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων σε αγωνιστή εργαζόμενο) εναντίον ΟΛΟΥ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 7ης Φεβρουαρίου, καθώς και δύο ακόμα μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ και εργαζομένων στο ΕΚΠΑ, επειδή παραβρέθηκαν και στήριξαν την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου να προχωρήσουν από κοινού με τους συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και τους φοιτητικούς συλλόγους στο συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργείας και Διαχείρισης Δικτύου) και 
  • Μετά τις αποκαλύψεις για το ότι ο σέρβερ «έπεσε εξ αποστάσεως» και το ρόλο που είχε σε αυτό το γεγονός ο Αντιπρύτανης Ευσταθόπουλος [θυμίζουμε ότι το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς, που ήταν παρών, δήλωσε πως κανένας από τους φοιτητές, διοικητικούς υπάλληλους, και άλλους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ, όπως και ο ίδιος, που συγκεντρώθηκαν στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου), δεν είχε πρόσβαση στον σέρβερ, δεν μπήκε καν μέσα στο κτίριο, αλλά ο σέρβερ έπεσε επειδή ο ίδιος ο Αντιπρύτανης Ευσταθόπουλος συναίνεσε σε αυτό ως μια μορφή συμβολικής ενέργειας. Αλλωστε η ματαίωση των ηλεκτρονικών εξετάσεων διήρκεσε μόλις μία ώρα]

το υψηλόβαθμο πανεπιστημιακό κατεστημένο του ΕΚΠΑ προχώρησε σε ανακοινώσεις στήριξης του Αντιπρύτανη και δικαιολόγησης των κατασταλτικών ενέργειών του (ΕΔΕ, αναστολή καθηκόντων), αφού πρώτα, για ξεκάρφωμα, ανέθεσε στον συγκεκριμένο Αντιπρύτανη την διεξαγωγή της ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, με απόφασή της (15/2/2024), προσπαθεί να συκοφαντήσει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του Ιδρύματος και να τους χρεώσει -παράλογα και προκλητικά- κίνητρα απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστήμιου, όταν αυτοί με τους αγώνες τους είναι και οι μόνοι, μαζί με τους φοιτητές και χιλιάδες πανεπιστημιακούς, που το στηρίζουν κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την επαίσχυντη στάση της Συνόδου των Πρυτάνεων και των δορυφόρων της Συγκλήτων. Δηλαδή αυτοί που «μας χρώσταγαν μας παίρνουν και το βόδι»: «Οι απαξιωτικοί σχολιασμοί και αναφορές στο εμβληματικό Ε.Κ.Π.Α. και η στόχευση συγκεκριμένου Αντιπρύτανη, υποκρύπτουν βαθύτερα κίνητρα απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος ομόφωνα καταδίκασε την μάταιη προσπάθεια μείωσης του Ε.Κ.Π.Α. και του ακαδημαϊκού του προσωπικού από όπου και αν προέρχεται».

Κατόπιν συνεννόησης, προφανώς, την ίδια τακτική επιλέγει και το Συμβούλιο Διοίκησης (απόφαση 19/2): «Το Συμβούλιο Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει όλους όσοι συντελούν στη διεξαγωγή των εξετάσεων υπό τις παρούσες, πολύ δύσκολες συνθήκες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητή κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, ο οποίος συντονίζει τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η απολύτως θετική αυτή εικόνα δεν αναιρείται από μεμονωμένες έκνομες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως αυτή της ωριαίας διακοπής λειτουργίας του Server του Πανεπιστημίου, που δίνουν αφορμή για άστοχες και άδικες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης».

Το Συμβούλιο Διοίκησης, μάλιστα, ανακοινώνει ότι προχώρησε στη δημιουργία «επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας» (!) του πανεπιστήμιου ως μόνιμου απεργοσπαστικού μηχανισμού, κατά του αγώνα των φοιτητών. Η επιβολή ηλεκτρονικών εξετάσεων για να σπάσουν οι φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν η ιδέα, για να γενικευτεί το μέτρο κάθε φορά που θα είναι ανάγκη, με τη δημιουργία «εφεδρικών δομών» εκτός πανεπιστήμιου που θα επιτρέπουν την «απρόσκοπτη λειτουργία με ρυθμίσεις αυτόματης μεταγωγής σε αυτές τις εφεδρικές υποδομές»: «Από σήμερα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενισχύει τις δυνατότητές του για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, με την προσθήκη επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας. Κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα που επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου πλέον λειτουργούν με ρυθμίσεις αυτόματης μεταγωγής σε αυτές τις εφεδρικές υποδομές (failover)».

Η ανακοίνωση της απόφασης της Συγκλήτου (15/2/2024)

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. ενημερώνει ότι σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια των εξετάσεων δια ζώσης, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) διενεργούνται σε αυτές εξ αποστάσεως εξέταση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς οι εξετάσεις μεγάλου αριθμού μαθημάτων του εξαμήνου σε πολλά Τμήματα.

Αναφορικά με περιστατικό διακοπής, για περίπου μία ώρα, στη λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (12.02.2024), που προκάλεσε την αναβολή των εξετάσεων σε έξι μαθήματα, έχουν εκκινήσει όλες οι διοικητικές διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού για την απόδοση ευθυνών. Οι απαξιωτικοί σχολιασμοί και αναφορές στο εμβληματικό Ε.Κ.Π.Α. και η στόχευση συγκεκριμένου Αντιπρύτανη, υποκρύπτουν βαθύτερα κίνητρα απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος ομόφωνα καταδίκασε την μάταιη προσπάθεια μείωσης του Ε.Κ.Π.Α. και του ακαδημαϊκού του προσωπικού από όπου και αν προέρχεται.

Ως απάντηση στις συκοφαντικές αναφορές κατά του Ε.Κ.Π.Α., επισημαίνουμε την πολύ πρόσφατη εκπληκτική άνοδο του, καθώς το Ε.Κ.Π.Α. εμφανίζεται πλέον στα 90 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και στα 16 καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων. Επιπλέον, υπεγράφησαν δύο συνεργασίες του Ε.Κ.Π.Α. με τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Harvard, Η.Π.Α, και της Σορβόννης, Γαλλία, οι οποίες θα συσφίξουν τις σχέσεις των Πανεπιστημίων σε επίπεδο ανταλλαγής φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού καθώς επίσης και οργάνωσης και λειτουργίας κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Αυτό το κορυφαίο Ε.Κ.Π.Α. αναγνωρίζει η Ελληνική κοινωνία.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. (19/2/2024)

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει όλους όσοι συντελούν στη διεξαγωγή των εξετάσεων υπό τις παρούσες, πολύ δύσκολες συνθήκες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητή κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, ο οποίος συντονίζει τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η απολύτως θετική αυτή εικόνα δεν αναιρείται από μεμονωμένες έκνομες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως αυτή της ωριαίας διακοπής λειτουργίας του Server του Πανεπιστημίου, που δίνουν αφορμή για άστοχες και άδικες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης. Το Ε.Κ.Π.Α., παρά την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο, όπως προκύπτει και από την πολύ υψηλή θέση που κατέχει στις διεθνείς αξιολογήσεις.

Από σήμερα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενισχύει τις δυνατότητές του για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, με την προσθήκη επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας. Κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα που επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου πλέον λειτουργούν με ρυθμίσεις αυτόματης μεταγωγής σε αυτές τις εφεδρικές υποδομές (failover). Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσοι δούλεψαν σκληρά την τελευταία εβδομάδα για να υλοποιηθεί ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα σε χρόνο ρεκόρ. Η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών είναι πλέον πολλαπλά διασφαλισμένη.

Εκτύπωση 🖨
ΕΚΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι αγρότες κινητοποιούνται γιατί παλεύουν για την επιβίωση

Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Επόμενο άρθρο Ενα κράτος ναζιστικό, μια κοινωνία ναζιστικοποιημένη

Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Σχετικά Αρθρα

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

Εργατικά 5 Νοέ 2025, 21:47

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

Καταστολή 5 Νοέ 2025, 21:43

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Καταστολή 4 Νοέ 2025, 22:33

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

Παιδεία 4 Νοέ 2025, 17:30

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

Εργατικά 4 Νοέ 2025, 08:18

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

Παιδεία 3 Νοέ 2025, 18:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

3 Νοέ 2025, 20:03
Διεθνή

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

3 Νοέ 2025, 19:23
Παιδεία

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

3 Νοέ 2025, 18:15
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Εφετείο 17Ν

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • ΕΛΑ

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Επικοινωνία

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Όροι χρήσης

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Ποιοι είμαστε

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Επικοινωνία

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Όροι χρήσης

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo