♦ 1973-2013 – Ψωμί Παιδεία Ελευθερία – 40 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα – ΣΥΡΙΖΑ (αφίσα)
Οπως είπε και ο Τσίπρας στη Βουλή, ο λαός με τους αγώνες του θα καταργήσει το Μνημόνιο, εκλέγοντας μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε οι αγώνες θα δικαιωθούν και θα μπορούμε να γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου τη μέρα της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
♦ Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Βοτανικό Κήπο της Πετρούπολης θα διεξαχθεί σεμινάριο σαπωνοποιίας. Φέρτε μαζί σας κέφι και διάθεση και ελάτε να μάθουμε πως να φτιάχνουμε σαπούνι με τα χεράκια μας (απόσπασμα από διαδικτυακή ανακοίνωση)
Τέτοια και παρόμοια εργαστήρια γίνονται εδώ και χρόνια σε διάφορα στέκια. Δε θα σχολιάζαμε τίποτα, αν στην αναλυτική ανακοίνωση δεν υπήρχε η εξής παράγραφος: «Ο ΕΚΧ-Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης και η Ομάδα Οικιακής Οικονομίας διοργανώνει εργαστήρια αυτομόρφωσης που αφορούν στην παραγωγή και μεταποίηση στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης των του Οίκου μας ώστε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της οικο-νομίας και μέσα από τα σεμινάρια αυτά να μπορέσουμε να βιώσουμε στο βαθμό που μπορούμε το αίσθημα της ολοκλήρωσης και της αυτοπραγμάτωσης». Ωστε η «αυτοπραγμάτωση» (;) και η «ολοκλήρωση» θα έρθουν άμα μάθουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας σαπούνια (να πήζουμε τυρί, να πλέκουμε πουλόβερ και ίσως να κεντάμε σταυροβελονιά)! Αμα καταφέρουμε, μετά το βασανιστικό οχτάωρο (όσοι έχουν δουλειά και όσοι δουλεύουν μόνο οχτάωρο) να καταναλώνουμε μερικές ακόμα ώρες όχι για μόρφωση και ψυχαγωγία, αλλά για να φτιάχνουμε μόνοι μας κάποια από τα μέσα συντήρησης, που κανονικά θα ‘πρεπε ν’ ανταλλάσσουμε με ένα μέρος του μισθού μας! Πάρτε το αλλιώς, παιδιά, γιατί βαδίζετε προς το βούρκο μεσαιωνικών (φεουδαρχικών) αντιλήψεων.
♦ Ο Σακκάς στη φυλακή, ο Πορτοσάλτε εκπομπή… ΓΑΜΩΚΟΙΝΩΝΙΑ! (σύνθημα κοντά στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο Ηράκλειο)
Χωρίς σχόλια, διότι ο συνθηματογράφος τα είπε όλα…
♦ Τη θεωρία των άκρων τη σπάμε με πράξεις, βία θα υπάρχει όσο υπάρχουν τάξεις (σύνθημα με υπογραφή Αστέρι, σε μεγαλομάγαζο της Θεσσαλονίκης)
Παίρνοντας το σύνθημα λέξη προς λέξη, δε θα βρεις λάθος. Πρόκειται για σύνθημα, όμως, με τη δική του προπαγανδιστική λειτουργία, και όχι για απόσπασμα από ένα δοκίμιο. Κι ένα σύνθημα πρέπει να περάσει μια ιδέα μέσα από λίγες λέξεις. Αυτή η ιδέα καθορίζει και τη λειτουργικότητά του: είναι σύνθημα ζύμωσης, αγκιτάτσιας, άμεσης δράσης; Το συγκεκριμένο δεν είναι τίποτα απ’ αυτά. Γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στον τομέα της προπαγάνδας μετατρέποντας σε σύνθημα ένα θεωρητικό συμπέρασμα. Η βία είναι μέσο, δεν είναι τελικός σκοπός. Οταν μετατρέπεται –έστω και έμμεσα- σε τελικό σκοπό, τότε αυτοακυρώνεται. Τότε απευθύνεται μόνο σ’ εκείνους που μοιράζονται την ίδια ιδέα. Αυτοί, όμως, δεν χρειάζονται κανένα σύνθημα στον τοίχο, γιατί ήδη «γνωρίζουν». Για τους υπόλοιπους είναι το κάθε σύνθημα. Και στα μάτια τους είναι που ακυρώνεται το συγκεκριμένο σύνθημα.