Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούνη
  • Πανδημία: Γενικά στα ίδια επίπεδα
  • Οταν ξεβρακώνονται ως αδίστακτοι ψεύτες
  • Απειλείται με κλείσιμο το Κυτταρολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας
  • Ακροδεξιά μπουμπούκια
  • Κυνηγώντας το ίδιο πόστο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Υπουργός ανάξιος ακόμη και για καφετζής
Κόντρες

Υπουργός ανάξιος ακόμη και για καφετζής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Απρ 2023, 12:26

Επιστρέφοντας στην Κασιδιαριάδα-Τζανερικιάδα, σημειώνουμε το ρητορικό ερώτημα Βορίδη προς τον συριζαίο Ζαχαριάδη: «Αν ξέρει, από πού το ξέρει αν έγινε μια μη επιτρεπτή συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με ανώτατο δικαστικό;». Και την απάντηση που έσπευσε να δώσει ο ίδιος: «Διότι η συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα, είναι απολύτως θεμιτή, κανονική και επιβαλλόμενη».

Ο Ζαχαριάδης πιάστηκε σαν χαζοπούλι στο δόκανο και ρωτούσε αν ήταν σωστό να γίνει η συνάντηση σε καφέ. Εκείνη τη στιγμή, ούτε ο Βορίδης ούτε ο Ζαχαριάδης ήξεραν ότι η συνάντηση δεν έγινε σε καφέ αλλά στο γραφείο του Γεραπετρίτη στο μέγαρο Μαξίμου. Το αποκάλυψε την επομένη ο Τζανερίκος. Ομως, στοιχειωδώς κατηρτισμένος να ήταν ο Ζαχαριάδης, δε θα μιλούσε για τον τόπο της συνάντησης αλλά για την αρμοδιότητα. Είναι ο Γεραπετρίτης αρμόδιος για τις επαφές με την ηγεσία της αστικής Δικαιοσύνης; Οχι, αρμόδιος είναι αποκλειστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. Αλλωστε, ο Γεραπετρίτης δεν πήγε καν στη Βουλή για να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη διάταξη. 

Είναι ο Βορίδης αρμόδιος να εισηγηθεί ζητήματα οργανωτικής συγκρότησης ενός Δικαστηρίου (αν θα κρίνει η πενταμελής σύνθεση ή η ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου); Οχι, αρμόδιος δεν είναι ο υπουργός Εσωτερικών αλλά αποκλειστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. Τη διάταξη, όμως, εισηγήθηκε ο Βορίδης, ενώ ο Τσιάρας δεν πήρε καν το λόγο στη Βουλή! Είναι προφανές ότι τον Τσιάρα δεν τον θεωρούν ικανό ούτε για καφετζή. Αυτό δεν του κακόπεσε, όμως. Εμεινε έξω από τη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, δεν στιγματίστηκε με κρυφές συναντήσεις με αρεοπαγίτες και μπορεί απερίσπαστος ν’ ασχοληθεί με την επανεκλογή του στην Καρδίτσα.

Κι άλλος ψεύτης

Εγραψε χθες η εφημερίδα μας για τον ισχυρισμό των συριζαίων ότι δεν ήξεραν τίποτα για την υπόθεση Γεωργούλη: «Θέλουν να πιστέψουμε ότι κυκλοφορούσαν φήμες αλλά αυτές δεν περιλάμβαναν το όνομα της καταγγέλλουσας, οπότε δεν μπορούσαν να την βρουν και να την ρωτήσουν! Και γι’ αυτό αρκέστηκαν στο «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» του Γεωργούλη. Το οποίο –εμείς τουλάχιστον- θα το ερμηνεύαμε ως «το έχω τακτοποιήσει». «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» σημαίνει πως κάτι υπάρχει, αλλά δεν πρέπει ν’ ανησυχούμε γι’ αυτό».

Τώρα έχουμε και τον Ανδρουλάκη να δηλώνει πως δεν ήξερε τίποτα! Δηλαδή, αυτός δεν είχε ακούσει ούτε τις «φήμες» που άκουσαν ο Κούλογλου, ο Παπαδημούλης και οι άλλοι συριζαίοι των Βρυξελλών! Κι ας αφορούσε η υπόθεση στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενή πολιτική του συνεργάτιδα! Καλά, δεν αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιους εξωπραγματικούς ισχυρισμούς επιβεβαιώνει εκείνους που ισχυρίζονται ότι κράτησε την υπόθεση στην καβάτζα και κατάφερε να τη βγάλει στο φως πάνω στο φόρτε της προεκλογικής περιόδου; Μάλλον το καταλαβαίνει, αλλά λειτουργεί με τη λογική του εκλογικού κόστους/οφέλους και εκτιμά πως το όφελος θα είναι μεγαλύτερο.

Αντε να βγάλεις άκρη

Μετά την Τσαπανίδου και ο Φίλης ζήτησε από τον Γεωργούλη να επιστρέψει την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «το σωστό είναι να προσέλθει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του (γιατί, βεβαίως, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας) χωρίς τη θεσμική κάλυψη του αξιώματός του». O Γεωργούλης μάλλον δε θα τους κάνει τη χάρη (είναι και πολλά τα έξοδα της υπεράσπισης). Κι αν τον παραζορίσουν, θα τους πει πως η έδρα ανήκει κατά ένα μέρος στον ΣΥΡΙΖΑ και κατά ένα μέρος σ’ αυτόν τον ίδιο που έχει «προσωπικό κοινό» (γι’ αυτό δεν τον έβαλαν στο ευρωψηφοδέλτιο;). Κι άντε να βγάλεις άκρη ποιο από τα δύο μέρη είναι μεγαλύτερο.

Την έχουν ακόμη στα ψηφοδέλτια!

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη αναδημοσίευσε πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» για την υπόθεση Γεωργούλη και σχολίασε ότι μπορεί να είναι έτσι! Δεν θα αναπαραγάγουμε τις βρομιές της ρυπαροφυλλάδας. Αρκεί το γεγονός της αναπαραγωγής τους από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, η Κουμουνδούρου δεν την πέταξε πυξ-λαξ από τα ψηφοδέλτιά της, αλλά την υποχρέωσε να ζητήσει συγγνώμη! «Ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτηση μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι’ αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε», έγραψε η Βαρέλη-Στεφανίδη. Λες και σκούντησε κατά λάθος κάποιον/α καθώς περπατούσε βιαστική. Η υποκρισία ξεχειλίζει απ’ αυτή την κάλπικη ανασκευή. Και δε χαρακτηρίζει τόσο την Βαρέλη-Στεφανίδη όσο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ανθρωπος που καταφεύγει στο «Μακελειό» για να αντλήσει πολιτικά επιχειρήματα και… επιβεβαίωση της αλήθειας είναι σάπιος!

Τρέμε Κούλη. Ποιος Μωυσής, ποιος Ελβις, ποιος Τσόρτσιλ; Ο,τι και να σκαρφίστηκαν οι κλακαδόροι σου δεν μπορεί να συγκριθεί με το πορτραίτο που σκαρφίστηκαν οι κλακαδόροι του ακροδεξιού τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανού-υπουργού σου (αν μου πουν ότι το πορτραίτο ήταν παραγγελία, θα… εκπλαγώ). Ο οποίος ποζάρισε δίπλα στο πορτραίτο καταχειροκροτούμενος από τους κλακαδόρους, ως σύγχρονος Βασιλιάς Ηλιος. Ναι, ναι, τα αποκαλυπτήρια του πορτραίτου έγιναν στην προεκλογική φιέστα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που κόστισε στον ελληνικό λαό 37.190 ευρώ.

Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροKαι στο Σουδάν το Predator
Επόμενο άρθρο Η μάχη του κρεμμυδιού και ο… Μπαρμπαρόσα

Σχετικά Αρθρα

Ψαριανοί είστε και φαίνεστε

Κόντρες 1 Ιούν 2023, 12:15

Oταν έχεις καταπιεί τον ασβό, δε θα κωλώσεις στα σκατά του

Κόντρες 31 Μάι 2023, 11:31

Η μοναξιά του Βασιλάκη

Κόντρες 30 Μάι 2023, 11:43

Αnd the Oscar goes to Jeronymo

Κόντρες 29 Μάι 2023, 14:24

Υπηρεσιακή κυβέρνηση Κούλη

Κόντρες 28 Μάι 2023, 06:07

Στον κουβά ή στην πυρά;

Κόντρες 26 Μάι 2023, 08:58
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2023, 00:01
Υγεία

Πανδημία: Γενικά στα ίδια επίπεδα

Εβδομάδα 22-28 Μάη

1 Ιούν 2023, 20:55
Πολιτική

Οταν ξεβρακώνονται ως αδίστακτοι ψεύτες

1 Ιούν 2023, 20:02
Υγεία

Απειλείται με κλείσιμο το Κυτταρολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

1 Ιούν 2023, 17:59
Αριστερά η Μαρία Αντωνίου (ΝΔ), δεξιά η Δέσποινα Σβερώνη-Χονδρονάσιου (ΧΑ)
Πολιτική

Ακροδεξιά μπουμπούκια

1 Ιούν 2023, 15:04
Αθλητισμός

Κυνηγώντας το ίδιο πόστο

1 Ιούν 2023, 13:18
Κόντρες

Ψαριανοί είστε και φαίνεστε

1 Ιούν 2023, 12:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2023, 00:01
Πολιτική

Οι δημαγωγοί λαοπλάνοι και η ανάγκη για την ταξική-πολιτική συγκρότηση της εργατικής τάξης

31 Μάι 2023, 21:56
Πολιτική

Aκόμα και δικοί τους μάρτυρες τινάζουν στον αέρα τους ψεύτικους ισχυρισμούς των νεοναζιστών και των υπερασπιστών τους

Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

31 Μάι 2023, 14:01
Κόντρες

Oταν έχεις καταπιεί τον ασβό, δε θα κωλώσεις στα σκατά του

31 Μάι 2023, 11:31
Η παπάρα

Με δύναμη από τη Μενεγάκη

31 Μάι 2023, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2023, 00:01
Παιδεία

Το επιτελικό κράτος της ψηφιακής επανάστασης είναι τρύπιο

30 Μάι 2023, 20:07
Πολιτική

Αλαζόνες και αδίστακτοι

30 Μάι 2023, 20:02
Πολιτική

Σκάνδαλο Novartis: Το κουκούλωμα ολοκληρώθηκε

30 Μάι 2023, 14:16
Κόντρες

Η μοναξιά του Βασιλάκη

30 Μάι 2023, 11:43
Παιδεία

Επεσε και σήμερα η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων!

30 Μάι 2023, 11:27
Εργατικά

Nέο έγκλημα στο Πέραμα: Ενας νεκρός, δύο τραυματίες εργάτες

30 Μάι 2023, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2023, 00:01
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες















Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo