«Καμία έκρηξη τοξικής αρρενωπότητας, καμία μα καμία συκοφαντία, καμία θλιβερή εν τέλει προσπάθεια να με εμφανίσουν συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα, δυστυχώς και με συνδέσεις στο κόμμα μας, ως φωνή του “συστήματος” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν με έκανε να ξανασκεφτώ την αρχική μου απόφαση» (να διεκδικήσει την αρχηγία), είπε η Αχτσιόγλου στην ομιλία της στο λεγόμενο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερώτημα πρώτο: γιατί έσπευσαν πολλοί (αν όχι όλοι) να ερμηνεύσουν τα περί «τοξικής αρρενωπότητας» ως φωτογράφιση του Πολάκη; Για «καλλιστεία» είχαν μιλήσει και άλλοι (π.χ. Σπίρτζης), όχι μόνο ο Πολάκης.
Ερώτημα δεύτερο: τα περί «τοξικής αρρενωπότητας» αφορούν και τον Κασσελάκη (εδώ γελάνε), βασικός υποστηρικτής του οποίου είναι ο Πολάκης;
Στις συριζαίες και τουλάχιστον σε μερίδα των συριζαίων πουλάει το παιχνιδάκι με το φύλο, που δεν είναι παρά μια παραλλαγή του μύθου που λάνσαραν τα ανεκδιήγητα κινηματογραφικά μελό των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Πολιτικά μιλώντας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην «αρρενωπότητα» και τη «θηλυκότητα». Δεν είναι τοξικές (άλλος μοντέρνος όρος αυτός!) αλλά αντιδραστικές, γιατί είναι αστικές.
Zήτημα πρεστίζ
Εδώ είχε αστυνομική φρουρά ο Μένανδρος ο Φουρθιώτης (αλήθεια, τι γίνεται αυτή η ψυχή;) και να μην έχει ο Κασσελάκης; Συγγνώμη δηλαδή…
Είναι ζήτημα πρεστίζ να έχεις ένα «μπόντιγκαρντ» να σου κουβαλάει την τσάντα και το κινητό. Δείχνεις «κάποιος», δεν είσαι ο «πάσα ένας».
Ο Κασσελάκης λέει ότι πλήρωνε μόνος του ξενοδοχείο και εισιτήρια του μπάτσου. Ναι, αλλά το μισθό τον πληρώνουμε εμείς, έτσι δεν είναι; Πόσο πιο φθηνά του έβγαινε από το να νοικιάσει ένα μπράβο από την «αγορά»; Να μην μας περνάει για χαζούς ο αριστούχος της Μαθηματικής Εταιρίας, εντάξει;
Κι αφού ο Κασσελάκης δεχόταν απειλές και κατά την κρίση του χρειαζόταν προστασία, γιατί παραιτήθηκε αμέσως μόλις αυτή (η αστυνομική προστασία) έγινε γνωστή; Ο… κίνδυνος συναρτάται από τη δημοσιότητα; Υπάρχει όσο κανείς δεν ξέρει ότι ζήτησες και σου έδωσαν μπατσοφρουρά και εξαφανίζεται μόλις το γεγονός γίνεται γνωστό; Κάτι δεν πάει καλά με τις περί «διαφάνειας» απόψεις του αμερικανόπαιδου ή, αλλιώς, μόλις έκανε την πρώτη σοβαρή επικοινωνιακή γκάφα που θόλωσε το λούστρο του.
Last but not least: Στις Σπέτσες, όπου τον συνόδευσε και ο μπάτσος-μπόντιγκαρντ, τι γύρευε ο Κασσελάκης; Εχει ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ (Οργάνωση Μελών) στους εφοπλιστές που αράζουν εκεί σε ξενοδοχεία και θαλαμηγούς και πήγε ο λαμπερός να κάνει προεκλογική εκστρατεία;
Ενα σε δύο
Ο Στίγκας διέγραψε τρεις Κασιδιαραίους βουλευτές. Ο νεοναζιστής Κασιδιάρης έδωσε εντολή να φύγουν άλλοι δύο. Ετσι, το νεοναζιστικό μόρφωμα έχει μια ομάδα σε δυο τμήματα. Οι πέντε είναι τυπικά εκτός και οι εφτά έμειναν εντός για να ελέγχουν τις εξελίξεις. Θα κινούνται με τη λογική βλέποντας και κάνοντας. Μόλις κάνει μια κίνηση ο Στίγκας, θα του απαντούν και οι μέσα και οι έξω.
Είναι πολλά τα λεφτά, Κλάρενς
Ο Κλάρενς Τόμας (Αφροαμερικανός παρακαλώ) είναι ένας από τους πιο δεξιούς και αντιδραστικούς δικαστές του Ανώτατου Δικαστήριου των ΗΠΑ. Μην φανταστείτε, όμως, κάποιον θρησκόληπτο που ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα και περνάει τον ελεύθερο χρόνο του προσευχόμενος. «Εξω καρδιά» είναι ο Κλάρενς. Κάνει πολυτελέστατες διακοπές, ταξιδεύει με ιδιωτικά λίαρ τζετ, κάνει και επενδύσεις στο ρίαλ εστέιτ (με τη βοήθεια ενός δισεκατομμυριούχου από το Τέξας). Αυτά και πολλά άλλα για τις σχέσεις του με ορισμένους από τους πιο πλούσιους καπιταλιστές προέκυψαν από την ετήσια δήλωση «πόθεν έσχες» του εντιμότατου Κλάρενς, που δόθηκε στη δημοσιότητα με καθυστέρηση 90 ημερών, την οποία ζήτησε ο δικαστής (είχε πολλά να τακτοποιήσει, προφανώς).
Αρα, θα τον διώξουν; Οχι! Για τους απλούς δικαστές ισχύει κώδικας συμπεριφοράς (απαγορεύονται τέτοιου είδους σχέσεις), όμως για τη μικρή ελίτ του Ανώτατου Δικαστήριου δεν ισχύει κανένας κώδικας συμπεριφοράς. Τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει την ισοβιότητά τους, εκτός αν αποδειχτεί ότι χρηματίστηκαν για να εκδώσουν συγκεκριμένη απόφαση. Κι επειδή έγινε της μόδας ο «ντον Κορλεόνε», να θυμίσουμε αυτό που διατρέχει την τριλογία του Κόπολα, ιδιαίτερα το πρώτο μέρος: ο ντον Κορλεόνε είχε ολόκληρη στρατιά δικαστών που χρηματοδοτούνταν για να προστατεύουν την ευαγή δράση της «οικογένειάς» του.
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο
«Σύνεση και φρόνηση» συνιστά για το θέμα των ταυτοτήτων ο αρχιεπίσκοπος Τζερόνυμο, που έκανε την εξής σιβυλλική δήλωση: «Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται για να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήταν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά»!
Μετά πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα προσθέτοντας ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία». Και το εξήγησε: «Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη. Να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μία τέτοια εποχή. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις».
Παζάρι με την κυβέρνηση «μυρίζει».