Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Ιούλη
  • Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος
  • Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή
  • Σαν σήμερα 19 Ιούλη
  • Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης
  • Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Το λες και ξεδιαντροπιά
Κόντρες

Το λες και ξεδιαντροπιά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Νοέ 2021, 11:48

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς (του ΣΥΡΙΖΑ) εξέδωσε έναν τόμο με τίτλο «Αριστερή κυβερνησιμότητα – Η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019», σε επιμέλεια Κώστα Δουζίνα και Μπαρτσίδη. Ενα από τα συμπεράσματα των μελετητών λέει πως «ο συμβιβασμός του 2015 και η ήττα του 2019 δείχνουν ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις μιας απομονωμένης Αριστεράς δεν μπορούν να επιβιώσουν με το πρόγραμμά τους ανέπαφο».

Πέραν του απροσδιόριστου όρου «αλλαγή στην Ευρώπη», αναρωτιέται κανείς ποιος τους ζόρισε ν’ αναλάβουν την εξουσία; Κι αφού ήξεραν ότι το πρόγραμμά τους δεν μπορεί να μείνει ανέπαφο (αυτός είναι ο… επιστημονικός χαρακτηρισμός της κωλοτούμπας ή αλλιώς πολιτικής απάτης), γιατί παραμύθιαζαν τον κόσμο ζητώντας του ψήφο για να καταργήσουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους με ένα νόμο σε ένα άρθρο; Μορφωμένοι άνθρωποι είναι οι επιμελητές του τόμου, γνωρίζουν ασφαλώς την περίφημη φράση της Ρόζα Λούξεμπουργκ: «Η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση μόνο πάνω στα συντρίμμια του αστικού κράτους». Αυτοί, όμως, δεν είναι επαναστάτες όπως η Ρόζα. Αυτοί είναι πατενταρισμένοι αστοί πολιτικοί που θέλουν να διαχειριστούν το υπάρχον σύστημα, τον καπιταλισμό. 

Συριζαίος ο Χουάν

«Εγώ είμαι με τον Αλέξη Τσίπρα, τον προηγούμενο πρωθυπουργό, ο οποίος είχε μαζί του τον ελληνοαργεντινό υπουργό Αμυνας Κώστα Ησυχο. Αντεξαν, έκαναν μεταρρυθμίσεις και έσωσαν την κατάσταση», δήλωσε σε αργεντίνικη εφημερίδα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ξέραμε ότι ο Χουάν είναι αριστερός (εντάξει, λάιτ αριστερός, αριστερούλης, μην φανταστείτε τίποτα επαναστατικά), ότι έχει στην καρδιά του τον Τσε (είναι και η αργεντίνικη καταγωγή στη μέση), αλλά δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε ακόμα να ντριπλάρει το ίδιο καλά όπως όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα με το 10 στην πλάτη. Γιατί ασφαλώς ξέρει ο Χουάν ότι ο Ησυχος (όντως παιδί ελλήνων μεταναστών στην Αργεντινή) έφυγε και από την κυβέρνηση του Τσίπρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Λαφαζάνη, Στρατούλη κτλ. που στη συνέχεια έφτιαξαν τη ΛΑΕ. Οπως επίσης ξέρει ότι στο υπουργείο Αμυνας ο Ησυχος ήταν αναπληρωτής και δεν έπαιζε κανένα ρόλο. Υπουργός ήταν ο ακροδεξιός Καμμένος. Ομως μιλούσε σε αργεντίνικη εφημερίδα και σκέφτηκε «πού να ξέρουν τις λεπτομέρειες οι συμπατριώτες μου;», οπότε τους σέρβιρε ασίστ-παραμύθι.

Ξεφτιλίκια

Τι σας λέγαμε; Ο δεξιός Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε πως θέλει να πάει και να ψηφίσει Λοβέρδο, γιατί «έχουμε δημοκρατία και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να επιλέξουν και αυτούς που θα κάνουν αντιπολίτευση»! Ως προς το επιχείρημα… υποκλινόμαστε. Τα μέλη ενός κόμματος θα εκλέγουν τον αρχηγό ενός άλλου κόμματος! Ως προς τη διαδικασία, φυσικά και δεν θα τον αφήσουν οι πασόκοι να ψηφίσει (και καλά θα κάνουν). Τι θα μείνει; Το ξεφτιλίκι του Λοβέρδου.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια

Η στήλη ενημερώνει, με την αρμόζουσα ικανοποίηση, ότι η λατρεμένη μας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου «για 6η φορά και με μεγάλη πλειοψηφία εξελέγη Πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής για την προστασία του Περιβάλλοντος της Βουλής». Μας τα χάλασε λίγο, γράφοντας στο Δελτίο Τύπου ότι εξελέγη «με 20 θετικούς ψήφους και δυο λευκά», αλλά αυτό δεν μείωσε καθόλου τη χαρά μας. Από κάτι τέτοιο «βιοποριζόμαστε» οι παραπολιτικές στήλες.

Father Bobby

Τον έναν τον τιμώρησαν γιατί βάραγε το τύμπανο στη Θύρα 4 του ΠΑΟΚ, στο ρυθμό του συνθήματος «γειάσου παπά, γαμώ τον Πειραιά». Τον άλλο ετοιμάζονται να τον τιμωρήσουν γιατί δημοσίευε φωτογραφίες στις οποίες έδειχνε τα μούσκουλα στα μπράτσα και τις γραμμώσεις στην κοιλιά. Κάτι άλλους, που «θωπεύουν» παιδάκια και εφαρμόζουν το «σκύψε ευλογημένη» σε αφελείς πιστές, δεν τους πειράζουν (εκτός αν η υπόθεση βγει στο φως ως σκάνδαλο). Για να μην πούμε τι γίνεται στα μοναστήρια, από τα οποία προέρχονται ως γνωστόν και οι δεσποτάδες. Γι’ αυτό προτιμούμε τον «πατέρα Μπόμπι» που έπαιξε εκπληκτικά ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στο «Sleepers». Σ’ έναν κόσμο βρόμικο, ο «πατέρας Μπόμπι» ήταν με τους μικρογκανγκστεράκους της γειτονιάς του, φτάνοντας ακόμα και να ψευδομαρτυρήσει ενόρκως σε δικαστήριο για πάρτη τους.

Ο συνδετικός κρίκος

Απόρησαν κάποιοι που είδαν την (διάσημη πλέον) Αθηνά Λινού να παρευρίσκεται στην προεκλογική συγκέντρωση του ΓΑΠ σείοντας σημαιάκι με πράσινο ήλιο. Πουρκουά; που θα ‘λεγαν και οι φίλοι και σύμμαχοι Γάλλοι. Ο ΓΑΠ έκανε την κα Λινού υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς δεν εκλέχτηκε, παρά την περιφανή νίκη του 2009. Αλλά κανένας καλός δε χάνεται. Η Α. Λινού βρέθηκε ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας το 2011 (επί Διαμαντοπούλου). Ούτε μ’ αυτό το αντικείμενο είχε καμιά σχέση, αλλά αυτά δεν έχουν σημασία. Και πάνω εκεί ήρθε η μεγάλη σύγκρουση, με αντικείμενο το «Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μειονότητας» και το δίκτυο των κέντρων ελληνομάθειας (ΚΕΣΠΕΜ – Κέντρα Στήριξης Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων) του υπουργείου Παιδείας. Ενα πρόγραμμα που μετρούσε καμιά δεκαπενταριά χρόνια ζωής. Τότε ακούστηκαν καταγγελίες για την «κηπουρό του ΓΑΠ» που προσπάθησε να ακυρώσει το πρόγραμμα, επειδή συνδέεται με παραχριστιανικές οργανώσεις (είδατε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο;). Υπήρξαν δημοσιεύματα, αντιδράσεις πανεπιστημιακών και άλλων εκπαιδευτικών και το 2013 ο Αρβανιτόπουλος, υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, οδήγησε την Α. Λινού σε παραίτηση.

Λέγαμε για τη Γιαμαρέλλου και τη «θεία κοινωνία», αλλά η Λινού δεν πάει πίσω. Στις 15 Νοέμβρη του 2020, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να θερίζει, σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον», ξεπέρασε τη Γιαμαρέλλου, λέγοντας τα εξής ανεκδιήγητα σχετικά με τη μεταλαβιά: «Πρέπει να αναγνωρίσω ότι δεν υπάρχει επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος… Ομως η κατάποση του συγκεκριμένου ιού από το ίδιο κουταλάκι δεν έχει αποδειχτεί. Είναι καινούργιος ιός. Αυτό που δήλωσε ο Σεβασμιότατος είναι αλήθεια. Δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό δεν αποδεικνύεται. Ομως επιμένω ότι δεν υπάρχει παγκόσμια μελέτη η οποία να δείχνει ότι ο ιός μεταδίδεται διά της καταπόσεως» (ίσως από αυτό το… ακλόνητο επιχείρημα να άντλησε ο Σκέρτσος -πρώην ΠΑΣΟΚ κι αυτός, μην το ξεχνάμε- το δικό του… ακλόνητο επιχείρημα: δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό)! Οταν ρώτησαν την Α. Λινού αν η ίδια θα κοινωνούσε, απάντησε χωρίς χρονοτριβή «βεβαίως»!

Δεν ξέρουμε πώς βρέθηκε στην «αυλή» του ΣΥΡΙΖΑ και πώς ο Τσίπρας έφτασε να την προτείνει για διακομματική υπουργό Υγείας! Στο νέο thnik tank του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαμε να συμπεριλαμβάνεται. Δεν θέλησε η ίδια, έβαλαν βέτο κάποιοι άλλοι (π.χ. ο Μπαλτάς και ο Γαβρόγλου που θυμούνται αυτά που έκανε στο υπουργείο Παιδείας) ή απλά «φυλάχτηκαν» οι συριζαίοι; Θα μπορούσε, πάντως, η Α. Λινού να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Γιωργάκη και τον Αλέξη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 26 Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Βάφουν τα βρακιά τους, τα κρεμάνε σε σκουπόξυλα και τα κάνουν σημαίες

Σχετικά Αρθρα

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

Κόντρες 14 Ιούλ 2026, 19:01

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

Κόντρες 13 Ιούλ 2026, 14:46

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

Κόντρες 10 Ιούλ 2026, 09:52
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

Κολομβία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1819).

ΗΠΑ: Ημέρα Σελήνης (1969).

1941: Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

1944: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ από τον συνταγματάρχη Φον Στάουφεμπεργκ (τουφεκίζεται αμέσως).

1945: Αρχίζει η δίκη της Νυρεμβέργης.

1950: Η βασίλισσα Φρειδερίκη σε επιστολή της στον στρατηγό Μάρσαλ προτείνει ο γ’ παγκόσμιος πόλεμος να αρχίσει από την Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία.

1974: Εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Στην Ελλάδα κηρύσσεται γενική επιστράτευση.

1975: Εμπρησμός εισόδου στην πλαζ ΕΟΤ Βούλας, ενός βορειοαμερικάνικου αυτοκινήτου και αναγραφή συνθημάτων ενάντια στην αυθαίρετη περίφραξη των ακτών, εμπρησμοί και σε διάφορα σημεία της πλαζ Βουλιαγμένης (ΕΛΑ).

1999: Εξεγέρσεις ακροαριστερών σε έξι τουρκικές φυλακές, 43 δεσμοφύλακες όμηροι.

2001: Δολοφονείται ο νεαρός ακτιβιστής Κάρλο Τζουλιάνι από Ιταλούς καραμπινιέρους στη διάρκεια διαδήλωσης στη Γένοβα (150 τραυματίες, οι εβδομήντα αστυνομικοί).

2002: Συλλαμβάνονται οι Ηρακλής Κωστάρης και Κώστας Καρατσώλης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οταν μιλάμε για νέες δομές, δεν εννοούμε νέα ονόματα σε παλιού τύπου κομματικά όργανα. Εννοούμε ένα σύγχρονο, υβριδικό κόμμα που συνδυάζει τη δημοκρατική λειτουργία των οργανωμένων μελών με τη σταθερή συμμετοχή ανθρώπων από την κοινωνία. Αξιοποιούμε την προσωπική επαφή και τα ψηφιακά εργαλεία για ενημέρωση, διαβούλευση και παραγωγή πολιτικής, δημιουργώντας θεματικά δίκτυα στα οποία οι πολίτες συνεισφέρουν με τη γνώση και την εμπειρία τους. Η δομή της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει το Εθνικό Συμβούλιο, την Πολιτική Επιτροπή, το Κεντρικό Συντονιστικό και παράλληλα τους θεματικούς Τομείς για την επεξεργασία και παραγωγή εφαρμόσιμων πολιτικών. Στόχος μας δεν είναι ακόμα ένας μηχανισμός αναπαραγωγής προσώπων, αλλά ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και αποτελεσματικός φορέας που αφουγκράζεται, τεκμηριώνει, αποφασίζει και λογοδοτεί.

Νίκος Τρίαντος, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΕΛΑΣ

(Νάτος και ο… νεωτερισμός: υβριδικό κόμμα. Δηλαδή, κόμμα και μη κόμμα, την ίδια στιγμή. Το «κόμμα» θα είναι ένας μηχανισμός μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, που τους διόρισε ο αρχηγός. Αυτός μοιράζει και τα πόστα σε πρώτη φάση, ενώ σε επόμενη φάση θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ώστε να εξασφαλίζονται οι ισορροπίες. Οι διορισμένοι θα γίνουν εκλεγμένοι, αλλά με διαδικασίες απόλυτα ελεγχόμενες. Το «μη κόμμα» θα δουλεύει μέσω Ιντερνετ. Σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία που θα τους καλλιεργεί την ψευδαίσθηση της συμμετοχής. Κάπως έτσι θα βγάζουν και «αντιπρόσωπους» για το συνέδριο αποθέωσης του αρχηγού. Αλλά να μην μας τα πουλάνε αυτά για νεωτερισμό. Οταν τα έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι, τον κορόιδευαν. Οτι τάχα αποκλείει τη ζωντανή επαφή, την τριβή και τη ζύμωση στις διαδικασίες βάσης και άλλα τέτοια ηχηρά. Το δρόμο του ακολουθούν. Εναν αρχηγοκεντρικό εκλογικό μηχανισμό στήνουν, ποντάροντας στη στήριξη που θα τους προσφέρουν ισχυρά μιντιακά συγκροτήματα και καπιταλιστικοί όμιλοι. Τα «μέλη» θα είναι για τη λάντζα. Θα παίρνουν τις εντολές στο Viber ή στο WhatsApp και θα τρέχουν να κάνουν τον χειροκροτητή του αρχηγού ή του υποψήφιου βουλευτή στις συγκεντρώσεις του και να μαζεύουν ψήφους πόρτα-πόρτα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo