Και τι δεν έγραψαν τα παπαγαλάκια. «Ιστορική η επίσκεψη του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Βατικανό». «Δεν βλέπει κάποιος τον πάπα έτσι εύκολα». «Υψίστης σημασίας η επίσκεψη Πιερρακάκη στο Βατικανό, καθώς είναι η πρώτη έλληνα υπουργού Παιδείας στην Αγία Έδρα». «Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έγινε δεκτός σε εγκάρδιο κλίμα από τον πάπα Φραγκίσκο». Το τελευταίο το έγραψε ο ίδιος, ανεβάζοντας story στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Προσέξτε τώρα τη φωτογραφία. Ο πάπας είναι στο μπαλκόνι για να απευθυνθεί στα πλήθη των πιστών που είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία του αγίου Πέτρου. Εκεί δέχεται διάφορες δευτεράντζες, με τις οποίες ανταλλάσσει μια χειραψία, λέει δυο-τρεις ευγενικές κουβέντες και… να περάσει ο επόμενος.
Κι ο άλλος, ο κομπλεξικός «επαρχιώτης», το ‘κανε θέμα… ιστορικών διαστάσεων. Εβαλε τον καθολικό αρχιδεσπότη της Ελλάδας (φαίνεται στη φωτογραφία, μάλλον να κάνει τον διερμηνέα) να του κανονίσει ένα πέρασμα από το παπικό μπαλκόνι (ούτε καν «τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι») και μοίρασε τη φωτογραφία για να τον παρουσιάσουν τα παπαγαλάκια ως «νοματαίο». Ο αείμνηστος Μητσάρας ποτέ δε θα το έκανε αυτό.
Δυο αδερφάκια ήτανε, τα δυο αγαπημένα
Η Ντόρα γιόρτασε τα γενέθλιά της στα Χανιά τη Δευτέρα του πάσχα και φρόντισε να γίνει γνωστό ποιους είχε καλεσμένους. Ο αδελφός της Κούλης δεν ήταν. Τα παπαγαλάκια του Μαξίμου έγραψαν ότι ο Κούλης δεν παραβρέθηκε στο πάρτι γιατί αφενός βρισκόταν στην Τήνο, αφετέρου εκείνη τη μέρα έπρεπε να γυρίσει στον προεκλογικό αγώνα. Και δεν μπορούσε να πάει η Μαρέβα μόνη της; ‘Η να στείλει κανένα από τα παιδιά του και ανίψια της Ντόρας; Το παραπολιτικό κουτσομπολιό, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στους απόντες αλλά εκτείνεται σε έναν από τους παρόντες, βαρύ απ’ όλες τις απόψεις: Βαγγέλης Μαρινάκης. Ναι, αυτός που ακόμα και όταν ο «γαύρος» προκρίθηκε στον τελικό του «Μίλκο Καπ» (ο όρος καθιερώθηκε από τον αντιπρόεδρο του «γαύρου» Καραπαπά, προ διετίας, για να ειρωνευτεί τον ΠΑΟΚ που είχε φτάσει στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης), έσπευσε να δηλώσει ότι η πρόκριση ήταν σημαντική γιατί κερδήθηκε κόντρα στον Κούλη! Το μήνυμα από το αντάμωμα στη σκιά των Λευκών Ορέων είναι σαφές: ο Βαγγέλας έχει πρόβλημα με τον Κούλη, όχι με την οικογένεια και με τη ΝΔ, και η Ντόρα εξακολουθεί να εκτιμά απεριόριστα τον σύντεκνο Βαγγέλα.
Διαγωνισμός ξεφτίλας
Μια που μιλάμε για τον Κούλη, έχουμε διαπιστώσει πως ο Γκρίνμπεργκ έδωσε εντολή να του φτιάχνουν βιντεάκια ξεφτίλας για να ανταγωνιστεί τον Κασσελάκη. Μόνο που ο άλλος παίζει τον εαυτό του, ενώ ο Κούλης προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο που δεν τον ξέρει. Γι’ αυτό και τα πολλά «κατ» που έχουν τα ξεφτιλοβίντεό του. Περισσότερα μην περιμένετε να γράψουμε. Δείτε το τελευταίο (;) και κάντε μόνοι σας τα σχόλια.
@kyriakosmitsotakis_Εγώ σας το είπα!♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis
«Καπατουμά» το έχει το αγόρι;
Είδαμε κι εμείς το προσκλητήριο για το γάμο Τάιλερ-Στέφανου, ένα κοσμοϊστορικό γεγονός και παράλληλα μια ακόμα τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία του Εισαγγελάτου (μετά απ’ αυτή της περιήγησης στα ενδότερα της μεζονέτας του 1,7 εκατ. ευρώ στο Κωλωνάκι). Εχουμε σοβαρές απορίες και ερωτήματα, όμως.
Πρώτο, γιατί αναφέρεται πρώτα το όνομα του Τάιλερ και μετά του Στέφανου; Και στα αγγλικά, όπως και στα ελληνικά, η αλφαβητική σειρά είναι αντίστροφη (Stefanos & Tyler). Αυτό μας θυμίζει τα κοσμικά ρεπορτάζ που αναφέρουν τα μεγαλοαστικά ζευγάρια ως «η Αριάνα και ο Φρίξος Εφοπλιστίδης», «η Ντιάνα και ο Ορέστης Βιομηχανίδης» κτλ.
Δεύτερο, γιατί την πρόσκληση δεν απευθύνει και η Φρόξι; Τι είδους υπόκλιση στη ζωοφοβία είναι αυτή;
Τρίτο και κυριότερο, παρακαλούμε να έχουμε μια σαφή απάντηση στο αν έγινε γάμος στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Δεκέμβρη ή όχι. Αν έγινε νόμιμος γάμος στις ΗΠΑ, τότε δεν μπορεί να γίνει δεύτερος γάμος στην Ελλάδα. Μήπως όμως δεν έγινε γάμος στο Νιουγιόρκ και τόσο καιρό το έχει καπατουμά το αγόρι ο δικός μας; Αν δεν ξέρει τι σημαίνει καπατουμά, να ρωτήσει να μάθει, στην Κρήτη χρησιμοποιείται η λέξη (δάνειο από την τουρκική).
Σιγά τη μεταπολιτική
Τα βλέπει αυτά ο Τσίπρας και ξιφουλκεί κατά της αντιπολιτικής και της «μεταπολιτικής που επικεντρώνεται στο να “γίνεσαι viral”, αντί να κινητοποιείς τους πολίτες στη βάση προοδευτικών πολιτικών». Βοηθάει όσο μπορεί και ο παλιόφιλος Μάρτιν Σουλτς, που βλέπει την ελληνική σοσιαλδημοκρατία να παραπαίει μεταξύ Κασσελάκη και Ανδρουλάκη και προσπαθεί να υποστηλώσει το πολιτικό ραμολί Αλέξη, μπας και με το ριμπράντινγκ κάνει καμ μπακ, αλλά άμα πάρει κάνα 20% ο ΣτέΚας στην ευρωκάλπη, χαιρέτα μου τον πλάτανο μ’ όλα τα πλατανόφυλλα, Τσίπρα.
Ανθ’ ημών, Αυτιάς και Μελέτη
Σε κατάσταση απελπισίας ο πρώην υπουργός και νυν σύμβουλος του Κούλη, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κάλεσε τους πολίτες να στείλουν στις Βρυξέλλες «ανθρώπους που είναι γνώστες των προβλημάτων και των ευρωπαϊκών διαδικασιών και όχι απλώς γνωστοί». Τι να πει κι αυτός, βαράει το σαμάρι και όχι το γάιδαρο. Ο Αυτιάς και η Μελέτη, που μαζεύουν όλο το χαρτί και μάλλον θ’ αφήσουν εκτός νυμφώνος τους Κοντοζαμάνηδες, δεν μπήκαν μόνοι τους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Κούλης τους έβαλε.
Καν’ το όπως ο Τσίπρας
Ονομάζεται Ντέιβιντ Λάμι, είναι μαύρος και είναι σκιώδης υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών στη Βρετανία. Αυτός, λοιπόν, χαρακτήρισε κάποια στιγμή τον Τραμπ «κοινωνιοπαθή που συμπαθεί τους νεοναζί», «μισογύνη» και άνθρωπο που εκπροσωπεί μιια «φριχτή λευκή υπεροχή». Τώρα, όμως, ο μεν Λάμι βλέπει ήδη τον εαυτό του υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, ο δε Τραμπ μπορεί να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Οπότε ο Λάμι, μιμούμενος τον πρώτο διδάξαντα, δήλωσε πως η στάση του Τραμπ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της Ευρώπης «συχνά παρεξηγείται» και πως αυτός (ο Τραμπ) «δεν επιχειρηματολογεί υπέρ της εγκατάλειψης της Ευρώπης από τις ΗΠΑ», αλλά πιστεύει πως «οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να διασφαλίσουν μία καλύτερα προστατευμένη Ευρώπη». Ο πρώτος διδάξας είναι ο Τσίπρας που, απαντώντας σε εμφανώς στημένη ερώτηση αμερικανού δημοσιογράφου στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, είχε πει πως ο Τραμπ αδικείται καθώς αυτά που λέει συχνά φαίνονται διαβολικά, όμως αυτός (ο Τραμπ) επιδιώκει πάντοτε το καλό.