Kόντεψε να βάλει τα κλάματα η πρωινατζού, όταν άκουσε την πρώην συνάδελφό της και νυν ευρωβουλευτίνα της ΝΔ (αυτήν, ντε, που έκανε την αγιογραφία του Κασιδιάρη) να διαμαρτύρεται για την «τεράστια παραπληροφόρηση» που υπάρχει αναφορικά με τα φράγκα που παίρνουν οι ευρωβουλευτές. «Μπορείτε να δείτε και πόσα βγάζαμε ως επαγγελματίες άλλων ειδών και πόσα βγάζουμε ως ευρωβουλευτές. Εγώ μπαίνω “μέσα”, να το πω απλά. Μπαίνω “μέσα” κατά 60%», είπε η πρώην πρωινατζού και νυν ευρωβουλευτίνα».
Για τις απώλειες εισοδήματος που έχουν οι… χειμαζόμενοι ευρωβουλευτές θα μπορούσε να γίνει ένας μαραθώνιος αγάπης. Να μαζευτούν μερικά φράγκα να στυλωθούν οι άνθρωποι. Εκείνο που σ’ εμάς έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η τοποθέτηση πως το ευρωβουλευτιλίκι είναι ένας «είδος» το οποίο ασκούν «επαγγελματίες» που προηγουμένως δραστηριοποιούνταν σε άλλα «είδη»! Να θυμίσουμε ότι η πρώην πρωινατζού και οι όμοιοι/ές της είναι προσωπικές επιλογές του Κούλη. Τις/τους χρεώνεται εξ ολοκλήρου.
Δεύτερος μπελάς για τον Πούτιν: ο Μανιάτης
«Θεωρώ πολύ θετικό αυτό που συνέβη προχθές. Ο πρωθυπουργός πήγε με τη Μελόνι στη Σκανδιναβία, με την παρουσία και της Εσθονής πρώην πρωθυπουργού και νυν ύπατης εκπροσώπου, Κάγια Κάλας. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή κίνηση για τις μεσογειακές χώρες, να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν για τα ζητήματα ασφάλειας. {…} Είναι μια θετική εξέλιξη διότι πραγματικά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εξ ανατολών, η Ευρώπη, από τον βορρά μέχρι τον νότο, έχει θέματα».
Κάποτε, την εποχή του λεγόμενου ψυχρού πολέμου, το ελληνικό κράτος είχε το δόγμα του «από βορράν κινδύνου». Ο οποίος αναφερόταν στη Βουλγαρία και την Αλβανία (η Γιουγκοσλαβία του Τίτο θεωρούνταν φίλη χώρα, διότι είχε αλλάξει στρατόπεδο ελάχιστα χρόνια μετά το τέλος του Β’ παγκόσμιου πολέμου). Αυτός ο υστερικός αντικομμουνισμός σιγά-σιγά υποχώρησε για να δώσει τα τελευταία χρόνια τη θέση του σε έναν εξίσου υστερικό και χυδαίο αντι-ρωσισμό. Δεν μας προκαλεί εντύπωση που ένας πασόκος, ο τέως υπουργός και νυν ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης πλασάρει με τόση χυδαιότητα τον αντι-ρωσισμό. Εντύπωση μας κάνει που βγήκε και υπερασπίστηκε τόσο απροκάλυπτα τον Μητσοτάκη και τις νεο-ψυχροπολεμικές κινήσεις του. Πάντα «κοίταζε» προς τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ ο Μανιάτης. Εγινε, όμως, ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Φαίνεται πως θέτει υποψηφιότητα για υπουργός μιας μελλοντικής συγκυβέρνησης.
Φασιστοεθνίκια στην Ικάρων;
Εξι σπουδαστές της Σχολής Ικάρων, τρεις Ελληνες και τρεις Κύπριοι, προχώρησαν σε μια εθνικοφασιστικού τύπου πρόκληση στην Ιστανμπούλ. Πήγαν έξω από την Αγιασοφιά και άνοιξαν ελληνικές σημαίες που είχαν στα σακίδιά τους! Το μέρος, φυσικά, είναι γεμάτο από τούρκους ασφαλίτες, που τους μπουζούριασαν αμέσως. Και τότε έγινε γνωστή η ιδιότητά τους ως στρατιωτικών. Ηταν όμως τυχεροί, γιατί η σύλληψή τους έγινε σε περίοδο «μελιού» και όχι έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εγιναν οι σχετικές επικοινωνίες ανάμεσα στις δυο πλευρές, η ελληνική πλευρά βρήκε πτήση και εισιτήρια και οι τουρκικές αρχές πήγαν τους ψευτόμαγκες στο αεροδρόμιο και τους έστειλαν πίσω, χωρίς να τους περάσουν από δίκη και δημόσια διαπόμπευση. Το ελληνικό υπουργείο Αμυνας διέρρευσε πως θα τιμωρηθούν (πειθαρχικά, προφανώς), επειδή ταξίδεψαν στην Τουρκία χωρίς να έχουν πάρει άδεια από τη Σχολή, ως όφειλαν. Για την ουσία της ενέργειάς τους, την εκδήλωση αυτού του απροκάλυπτου εθνικοφασισμού, δεν πρόκειται να τιμωρηθούν. Στη ζούλα θα εισπράξουν και επαίνους για το… θάρρος τους.
Πού πα’ ρε γατάκι Παπαδημούλη
Διαβάσαμε ότι τα περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία του Μπασάρ Αλ-Ασαντ είναι 2 δισ. δολάρια, 270 κιλά χρυσός και 18 διαμερίσματα στη Μόσχα. Τα οποία, προφανώς, δε θα είναι τίποτα χρέπια αλλά μεγάλα διαμερίσματα και σε καλές περιοχές, ώστε να μπορούν να δίνουν ένα καλό εισόδημα στον ιδιοκτήτη τους, αν κάτι στραβώσει με την άλλη δουλειά που έκανε (όπως και συνέβη). Κι εμείς κάναμε θέμα για τον Μήτσο τον Παπαδημούλη που αγόραζε διαμερίσματα-χρέπια πέριξ της πλατείας Αμερικής και τα έβαζε σε προγράμματα στέγασης προσφύγων.
Προκαλούν διπλά
Η πρόκληση είναι διπλή. Από τη μια, έχουμε την παραγγελία ενός ακόμα πανάκριβου οπλικού συστήματος. Από την άλλη, αυτό καθαυτό το οπλικό σύστημα είναι άχρηστο. Αναφερόμαστε στον ισραηλινό «σιδερένιο θόλο» και στις δύο εκδοχές του: anti-drone θόλο και αντιαεροπορικό και αντιβαλλιστικό θόλο. Ο «σιδερένιος θόλος» «θα καλύπτει το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου και όταν επιχειρούν, καθώς επίσης και το σύνολο των ελληνικών ζωτικών εγκαταστάσεων, όπου και αν αυτές βρίσκονται», λέει ο Δένδιας. Ξεχάσαμε ότι τα drone της Χεζμπολά έφτασαν να χτυπήσουν ακόμα και την κρεβατοκάμαρα του Νετανιάχου στη βίλα του; Ξεχάσαμε ότι με ένα μόνο drone χτύπησε την τραπεζαρία του κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων της περιβόητης Ταξιαρχίας Γκολάνι; Ξεχνάμε ότι οι πύραυλοι ακρίβειας της Χεζμπολά χτυπούσαν σε καθημερινή βάση τις πιο «ευαίσθητες» πολεμικές εγκαταστάσεις του σιωναζιστικού στρατού; Ξεχνάμε ότι τις τελευταίες μέρες βαλλιστικοί πύραυλοι από την Υεμένη έχουν χτυπήσει δυο φορές το Τελ Αβίβ; Πανάκριβο και άχρηστο είναι το σύστημα. Καμιά καπιταλιστική χώρα δε θα το αγόραζε μετά το φιάσκο της δοκιμασίας του στην πράξη, όμως Μητσοτάκης, Δένδιας και σία έχουν αναλάβει… υποχρεώσεις.
Ρε, άντε και…
«Στα χρόνια που στερηθήκαμε την ιθαγένειά μας ζήσαμε με το καθήκον και την τιμή να υπηρετούμε την πατρίδα μας με πίστη και αφοσίωση απ’ όπου και αν βρισκόμασταν, με όλες μας τις δυνάμεις. Οι ίδιες αρχές θα συνεχίσουν να καθορίζουν την πορεία της οικογένειάς μας». Αυτά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ντεγκρέδες. Στα πάρτι των «κοσμικών» και στις δεξιώσεις των εστεμμένων γυρίζουν τόσα χρόνια. Επειδή, όμως, οι Γλίξμπουργκ πάντα προκαλούσαν, μπορούμε να απαντήσουμε στους Ντεγκρέδες με ένα μεγαλοπρεπές και ελληνικότατο «άντε και…».