Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση
  • Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές
  • Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…
  • Σαν σήμερα 15 Απρίλη
  • Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιαν 2020, 00:00

ΣΠΕΚΟΥΛΑ
 
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στον τοίχο ενός εργοστάσιου βιομηχανικών αερίων στην περιοχή του Νίζνι-Νόβγκοροντ εμφανίστηκε το γιγαντοπανό που βλέπετε. Ο Στάλιν, ντυμένος αλά Σβαρτσενέγκερ, αλλά κρατώντας Καλάσνικοφ, απειλεί με τη γνωστή κινηματογραφική φράση: «Θα γυρίσω». Πάνω δεξιά, γράφει στα ρωσικά: «75 χρόνια από τη μεγάλη νίκη» (θα συμπληρωθούν στις 9 Μάη του 2020 και ο Πούτιν ετοιμάζεται να οργανώσει γιορτές σε όλη τη Ρωσία). Το γιγαντοπανό αποκλείεται να το σήκωσαν οι εργάτες. Ιδιωτικό είναι το εργοστάσιο, καινούργιο μάλιστα, και δε νομίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες του χαρακτηρίζονται από νοσταλγία για τον Στάλιν. Το γεγονός ότι η φωτογραφία έκανε σε χρόνο-ρεκόρ το γύρο του κόσμου δείχνει ότι η δουλειά έγινε από την προπαγάνδα του Πούτιν. Μια προπαγάνδα που προσπαθεί να σπεκουλάρει, από τη μια με την καλή γνώμη που έχει η πλειοψηφία των Ρώσων για τον Στάλιν και από την άλλη με την περηφάνεια που εξακολουθούν ακόμα να αισθάνονται για τη νίκη στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, για την οποία οι γονείς και οι παππούδες τους πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος. Ο Πούτιν προσπαθεί όλα αυτά να τα εντάξει στη νεοτσαρική, εθνικιστική, ιμπεριαλιστική ιδεολογία που χτίζει. Γι' αυτό και φτιάχνει τερατουργήματα, όπως ο Στάλιν-«Εξολοθρευτής». Από τη μια ανελέητη πολεμική και βρόμικη προπαγάνδα ενάντια στο σοσιαλισμό (και προσωπικά στον Στάλιν, που καθοδήγησε την οικοδόμησή του) και από την άλλη σπέκουλα με μια στρεβλωμένη, ιμπεριαλιστική, πολεμοκάπηλη σκιαγράφηση του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και του ηγέτη του ρωσικού λαού σ' αυτόν. Δεν ξέρουμε αν είναι στις προθέσεις του Πούτιν και των Γκεμπελίσκων του (δεν το αποκλείουμε καθόλου), όμως αυτού του είδους η προπαγάνδα είναι ταυτόχρονα και μια μπανανόφλουδα για τους αριστερούς και τους κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο. Για να τους τραβήξει σε -κριτική έστω- υπεράσπιση του καθεστώτος του και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του.
 

Ρατσιστικά τομάρια

Την ώρα που το Λιμενικό είχε σώσει 21 ανθρώπους και μετρούσε 12 νεκρούς και άγνωστο αριθμό αγνοούμενων (μεταξύ 17 και 20, σύμφωνα με τις μαρτυρίες διασωθέντων), από ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά των Παξών, ο ακροδεξιός Μπουμπούκος της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχολίαζε «πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112» και τόνιζε ότι «έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας, που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση»! Η Γεροβασίλη, που ήταν στο ίδιο πάνελ, προσπάθησε να τον συνεφέρει, λέγοντάς του: «Μην ανοίγετε τέτοιο θέμα. Εδώ πνίγονται άνθρωποι. Αλλοίωση χώρας από ανθρώπους, αλλοιώνεται η χώρα από ανθρώπους;». «Προφανώς και ναι», απάντησε ο ακροδεξιός υπουργός.
 
Λεπτομέρεια: οι μετανάστες που θαλασσοπνίχτηκαν ανοιχτά των Παξών δεν έρχονταν στην Ελλάδα. Εφευγαν από την Ελλάδα, έχοντας πληρώσει αδρά τα κυκλώματα διακίνησης.
 

Πρακτοράκια (1)

Ο Δένδιας επιβεβαίωσε ότι από την πρεσβεία του Ιράν υποβλήθηκε διάβημα διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις που έκανε ο Μητσοτάκης στην Ουάσινγκτον, επιδοκιμάζοντας τη δολοφονία Σολεϊμανί από τους Αμερικάνους. Πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να θάψει το ζήτημα, αλλά η είδηση κυκλοφόρησε, ή από τον Τσίπρα που είχε επισκεφθεί την πρεσβεία του Ιράν και είχε γίνει δέκτης παραπόνων για τη διαφοροποίηση Μητσοτάκη από άλλους ευρωπαίους ηγέτες, που δε διάκεινται φιλικά προς το Ιράν, όμως κράτησαν αποστάσεις από τις ΗΠΑ, ή από την ίδια την ιρανική πρεσβεία.
 
Αντίθετα, η «Καθημερινή» (εξακολουθεί να τη διευθύνει ο γνωστός Alexis Παπαχελάς) βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να πνίξει επιστολή που της απηύθυνε το Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (το περιεχόμενο της οποίας ήταν για πρωτοσέλιδο: τη δημοσίευσε στη στήλη των αναγνωστών!
 
Η επιστολή αναφερόταν σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» και υποστήριζε ότι «η Ελλάδα θα έχει κάποια συμμετοχή σε ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση κατά του Ιράν», υποστήριζε ότι «η τοποθέτηση αυτή δεν μπορεί να είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης της Ελλάδος και οι φιλικές και ιστορικές μας σχέσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον»  και κατέληγε με μια ξεκάθαρη απειλή: «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση επιβολής πολέμου κατά της χώρας από την Αμερική, η διάθεση βάσεων από οποιαδήποτε χώρα στον αμερικανό εισβολέα θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει με σαφή και αποφασιστικό τρόπο».
 

Πρακτοράκια (2)

Η ίδια εφημερίδα διέπραξε και άλλη αμερικανόδουλη κιτρινιά, δημοσιεύοντας την «είδηση» ότι επίκειται αμερικάνικη πρωτοβουλία για να πέσει η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κιτρινιά διαπράχθηκε σε συνεργασία με το Μαξίμου και τον Πάιατ. Δεν εξηγείται αλλιώς η αναπαραγωγή της είδησης από όλα τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας, που υποστήριζαν ότι το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ όχι μόνο δεν ήταν φιάσκο, αλλά άρχισε ήδη να φέρνει αποτελέσματα. Και βέβαια, δεν εξηγείται αλλιώς η σιωπή και της κυβέρνησης και της αμερικάνικης πρεσβείας, που δεν προχώρησαν σε καμιά διάψευση.
 
Η είδηση διαψεύστηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά από ερώτηση του ανταποκριτή του Συγκροτήματος Χατζηνικολάου, ο οποίος (ο Χατζηνικολάου, όχι ο ανταποκριτής) βρίσκεται στα μαχαίρια με το δίδυμο Παπαχελά-Αλαφούζου και ανταλλάσσουν… ερωτικά ραβασάκια για το ποιος «τα παίρνει». Τότε αναγκάστηκε και ο Δένδιας, όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εμφάνισή του, να πει: «Δεν σας επιβεβαιώνω ότι υπάρχει διακηρυγμένη προσπάθεια διαμεσολάβησης των ΗΠΑ. Ομως υπάρχει διαρκής επικοινωνία και ανάγνωση των γεγονότων. Η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει ανοιχτή γραμμή με τον Πομπέο. Αυτό υπάρχει»! Και να συμπληρώσει ότι «υπάρχει ένας διαρκής ανοιχτός δίαυλος με την υπερδύναμη. Αυτό για την Ελλάδα, με τις παρούσες συγκυρίες, είναι ένα απίστευτα μεγάλο κεφάλαιο»!
 
ΥΓ. Μετά το φιάσκο, ο Πάιατ κάλεσε δημοσιογράφους ελληνικών εφημερίδων στην πρεσβεία των ΗΠΑ για «μασάζ». Μεταξύ των άλλων, προσπάθησε να αποφορτίσει και το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας ότι το φούσκωσαν κάποια ΜΜΕ. Επιβεβαίωσε έτσι ότι συμμετείχε και ο ίδιος εξαρχής στο «στήσιμο».
 

Απομόνωση!

«Εχουμε απομονώσει διπλωματικά την Τουρκία», έλεγε με στόμφο ο Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ από την Ουάσινγκτον. Πράγματι, μιλάμε για… ασφυκτική απομόνωση. Ο Τραμπ απέφυγε επιδεικτικά να διατυπώσει έναν υπαινιγμό έστω για την τουρκο-λιβυκή συμφωνία, μολονότι ο Μητσοτάκης κυριολεκτικά τον παρακαλούσε μπροστά στις κάμερες. Ο Κόντε πήγε στην Αγκυρα και συναντήθηκε με τον Ερντογάν για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ρωσία (χωρίς να αξιωθεί να κάνει και μια στάση στην Αθήνα, για ξεκάρφωμα, βρε αδερφέ). Ο Τσαβούσογλου συμμετείχε μαζί με τον Λαβρόφ στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στη Μόσχα ανάμεσα στις αντιμαχόμενες φατρίες της Λιβύης. Ο Ερντογάν θα δώσει το παρών στο Βερολίνο, στη διάσκεψη που θα γίνει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το Λιβυκό, ενώ η Μέρκελ απαξίωσε να συμπεριλάβει και την Ελλάδα στις χώρες που θα πάρουν μέρος στη Διάσκεψη!
 
Οπως αντιλαμβάνεστε, άλλη κυβέρνηση είναι απομονωμένη και όχι η τουρκική, η οποία αναγνωρίζεται από όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (πλην της Γαλλίας μέχρι στιγμής, αλλά για λόγους άσχετους με τα ελληνοτουρκικά και τα τουρκολιβυκά) ως έχουσα λόγο για κάθε εξέλιξη στη Λιβύη.
 

Υποκρισία

«Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ευρώπη ή στον κόσμο, ανάλογου συστήματος που να δίνει bonus του ενός έκτου των εδρών στο πρώτο κόμμα, ανεξαρτήτως από τη διαφορά του από το δεύτερο». Το έγραψε ο Κατρούγκαλος στα «Νέα» (13.1.20), αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα της διευρυμένης αναλογικής, που ετοιμάζεται να επαναφέρει ο Μητσοτάκης. Για μια ακόμα φορά, οι συριζαίοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε Λωτοφάγους. Μ' αυτό το εκλογικό σύστημα μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, μαζί με τον Καμμένο, τον Γενάρη του 2015. Και δεν τους χάλασε καθόλου. Γι' αυτό και διατήρησαν το αισχρό εκλογικό σύστημα με το μπόνους των 50 εδρών και έκαναν μ' αυτό τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.
 
Αν ήθελαν, είχαν όλη την άνεση να το αλλάξουν και να θεσπίσουν την απλή αναλογική, συγκεντρώνοντας 200 ψήφους στη Βουλή. Επέλεξαν, όμως, προκήρυξη εκλογών αιφνιδιαστικά, μέσα στο κατακαλόκαιρο (20 Αυγούστου, ενώ στις 24 Ιούλη ο Τσίπρας διαβεβαίωνε τους Μεϊμαράκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στις προθέσεις του), και με τον ίδιο εκλογικό νόμο, για να μπορέσουν να ξανασχηματίσουν κυβέρνηση παρέα με τον Καμμένο. Αλλαξαν το εκλογικό σύστημα αργότερα, έχοντας κατά νου την προσδοκία της «δεξιάς παρένθεσης». Και με τη βεβαιότητα ότι ο Μητσοτάκης θα ξαναλλάξει τον εκλογικό νόμο, οπότε όταν ξαναφτάσει η δική τους ώρα, θα κερδίσουν σε εκλογές με ενισχυμένη και επαρκέστατο μπόνους εδρών.
 

Πλάκα μας κάνεις;

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Πέτσας ζήτησε να περιοριστεί η ονοματολογία, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν επιδόθηκε σε αυτήν όλο αυτόν τον καιρό». Μας κάνει πλάκα. Ολοι ξέρουμε πως πέρα από στελέχη της ΝΔ που επιδόθηκαν στην ονοματολογία (π.χ. ο Ν. Κακλαμάνης και η Ο. Κεφαλογιάννη μιλούν ανοιχτά υπέρ του Πάκη, η Ντόρα χαρακτηρίζει θετική τη θητεία του Πάκη στο προεδρικό και βρίσκει τη Δαμανάκη και τη Διαμαντοπούλου άξιες), είναι το ίδιο το Μαξίμου που όλον αυτόν τον καιρό τροφοδοτεί παρασκηνιακά την ονοματολογία. Μήπως δεν ήταν ο Πέτσας και ο Γεραπετρίτης, άτομα του στενού μητσοτακικού πυρήνα, που περιέγραφαν με κάθε επισημότητα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο πρόεδρος, τροφοδοτώντας έτσι ένα νέο γύρο ονοματολογίας;
 

Πονηρούλης

Κάποιοι ενοχλήθηκαν, κάποιοι άλλοι αγανάκτησαν, επειδή ο Γεωργούλης θα πάρει μέρος ως κριτής σε «ριάλιτι» υπό τον τίτλο «Your Face Sounds Familiar». Δηλαδή τι άλλο περίμεναν από τον Γεωργούλη, εκτός από το να τροφοδοτεί τις παραπολιτικές στήλες και τις χιουμοριστικές εκλογές με τα μαργαριτάρια που πετάει, αποκαλύπτοντας την πλήρη αμορφωσιά και το ακατοίκητο του εγκεφάλου του; Για να είμαστε, μάλιστα, δίκαιοι πρέπει να πούμε ότι ο Γεωργούλης δεν είναι ο μοναδικός συριζαίος αυτής της κατηγορίας. Ξεχάσαμε κάποιες βουλευτίνες της προηγούμενης περιόδου, που έκαναν τηλεοπτική καριέρα χάρη σ' αυτά τα προσόντα; Τις καλούσαν περιμένοντας το μαργαριτάρι κι αυτές δεν άφηναν ανικανοποίητους τους εκπομπάρχες. Ξεχάσαμε τη Μεγαλοοικονόμου που από τον Λεβέντη βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ;
 
Οσο για τον Γεωργούλη, αποδεικνύεται πονηρούλης. Με τη συμμετοχή του σε ένα «ριάλιτι» που θα έχει μεγάλη ακροαματικότητα, θα πουλάει σε εβδομαδιαία βάση το λαμπερό του χαμόγελο, ώστε να μην τον ξεχάσουν στην επόμενη κάλπη.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα βγούμε από το περιθώριο
Επόμενο άρθρο Τα δυο πρόσωπα του Ιανού

Σχετικά Αρθρα

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

Κόντρες 3 Απρ 2026, 11:02

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

Κόντρες 27 Μαρ 2026, 19:37

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

Κόντρες 26 Μαρ 2026, 22:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

Ημέρα δράσης κατά των στρατιωτικών δαπανών.

1902: Σοσιαλεπαναστάτες εκτελούν τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Σιπιένγκιν (Ρωσία).

1955: Αρχίζει η παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ.

1956: Καθαιρείται ο Νίκος Ζαχαριάδης από την ΚΕ του ΚΚΕ.

1967: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

1970: Δεκαπέντε δυτικοευρωπαϊκά κράτη κατηγορούν την Ελλάδα για βασανισμό κρατουμένων.

1973: Βόμβα έξω από το ΙΣΤ’ αστυνομικό τμήμα Αθήνας.

1986: Αγγλοαμερικανοί βομβαρδίζουν τη Λιβύη σκοτώνοντας άμαχους ως αντίποινα για βομβιστική επίθεση σε club της Γερμανίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo