Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Μάη
  • Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει
  • Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Ιαν 2018, 00:00

Μπράβο

Ενα μεγάλο «μπράβο» σ' αυτούς που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν την πολιτική παρέμβαση στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός-Μακάμπι. Ενα τεράστιο πανό-παλαιστινιακή σημαία με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (στ' αγγλικά, για να μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου). Εξυπνα επιλεγμένο και το μέρος που άνοιξαν το πανό: στη μεγάλη πλευρά του γηπέδου, χαμηλά, ακριβώς πίσω από τον πάγκο των ισραηλινών, για να μην μπορούν με τίποτα να το κρύψουν οι τηλεοπτικές κάμερες.

♦ Αλματα στο κενό

Η γραμμή δόθηκε από το Μαξίμου και την επαναλαμβάνουν σα χαλασμένα γραμμόφωνα όλοι οι υπουργοί. Ακόμα και οι άσχετοι με την εξωτερική πολιτική (όπως ο Σταθάκης, ας πούμε): «Η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της, πρέπει να πάρουν θέση για το ζήτημα. Να μας ξεκαθαρίσει ευθέως, επειδή έπεσε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 εξαιτίας αυτού του θέματος, εάν είναι με την κατεύθυνση που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή με την κατεύθυνση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών τότε, ο κ. Σαμαράς».

Για άλλο λόγο έπεσε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1993, όμως από τότε πέρασαν χρόνια και στη διάρκεια αυτών των χρόνων η ΝΔ κέρδισε δυο εκλογές και κυβέρνησε σχεδόν έξι χρόνια. Ο Καραμανλής ακολούθησε με συνέπεια τη «γραμμή Μητσοτάκη», δέχτηκε «σύνθετη ονομασία» που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία (η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση της γειτονικής χώρας δε δεχόταν το erga omnes, που σημαίνει μία ονομασία έναντι όλων και όχι μια διεθνή και μια εσωτερική ονομασία), ενώ ο Σαμαράς έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο, γιατί ο Καραμανλής τον ανέσυρε από την πολιτική αφάνεια, τον έκανε ευρωβουλευτή το 2004, βουλευτή το 2007 και υπουργό το 2009. Ούτε σήμερα ακούμε τον Σαμαρά να λέει κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έλεγε ο Καραμανλής το 2008 (στην περιβόητη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι) και επαναλαμβάνουν σήμερα ο Κούλης, η Ντόρα και ολόκληρη η ΝΔ.

Ανατρέχοντας στο 1992-93 και ξεχνώντας το 2008, οι συριζαίοι δεν κάνουν μόνο ένα χρονικό άλμα, αλλά ένα άλμα στο κενό. Κι όλ' αυτά για το χατίρι του ακροδεξιού κυβερνητικού τους συνεταίρου, ο οποίος -αν ακολουθήσουμε τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ- σήμερα είναι με τον Σαμαρά και όχι με τον Κ. Μητσοτάκη.

♦ Απροκάλυπτοι

«Οι ανωτέρω νομοθετικές ρυθμίσεις υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος, που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».
Αυτή είναι η αιτιολογία για την καθιέρωση του ιδιώνυμου αδικήματος της παρεμπόδισης πλειστηριασμών, όπως αναγράφεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας. Δε νομίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη να προσθέσουμε οποιοδήποτε σχόλιο.

♦ Εξ οικείων τα βέλη

Σχολίασε στο Twitter η Διεθνής Αμνηστία, που δεν είναι και καμιά επαναστατική οργάνωση: «Η γενικευμένη ποινικοποίηση εισόδου διαδηλωτών σε αίθουσες πλειστηριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικοποίηση των ειρηνικών διαδηλωτών και δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο. Οι προβλεπόμενες ποινές και ειδικά εφόσον επιβάλλονται σε ειρηνικούς διαδηλωτές είναι δυσανάλογες και άρα επίσης ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο». Ανετα μπορούμε να σχολιάσουμε ότι τα βέλη προέρχονται και εξ οικείων, αναλογιζόμενοι τις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες οργανώσεις και με τη συγκεκριμένη ιδιαίτερα. Αλήθεια, ούτε αυτοί κατάλαβαν τι νομοθετήσατε, κύριε Κοντονή και κύριε Βούτση;

♦ Παραδέχονται την υποκρισία τους

Απαντώντας στην αντιπολίτευση που είχε στριμώξει τη σύζυγό του και προεδρεύουσα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ευθύνεται για την ακύρωση μιας επικερδούς συμφωνίας (πρόκειται για τα βλήματα που θα αγόραζε η Σαουδαραβία, μέσω Παπαδόπουλου). Αφού, όμως, η συμφωνία ήταν επικερδής, γιατί την ακύρωσε η κυβέρνηση, με προκάλυμμα την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, που θυμήθηκε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για απαγόρευση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, λόγω των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττει στην Υεμένη; Τι από τα δυο ισχύει; Ηταν μια επικερδής συμφωνία που χάθηκε ή ήταν μια συμφωνία που έπρεπε να χαθεί για ηθικούς λόγους;

Και κάτι ακόμα. Η συμφωνία είχε χαθεί πριν καν πάρει χαμπάρι η αντιπολίτευση τι τρέχει. Ο Παπαδόπουλος ουδέποτε έβαλε τα λεφτά (ανέκκλητη πίστωση) και ο Καμμένος του έστελνε κάθε βδομάδα και ένα ραβασάκι εκλιπαρώντας τον. Κι όταν όλα είχαν τελειώσει, κάποιος πάσαρε τα χαρτιά στην αντιπολίτευση κι άρχισε το πατιρντί. Αρα, ο Δρίτσας κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση να διασώσει τη συμφωνία. Αυτό δεν είναι παρά μια ομολογία υποκρισίας. «Δεν μας πήρε ο πόνος για τα παιδάκια της Υεμένης, αλλά η αντιπολίτευση μας ανάγκασε να χαλάσουμε τη συμφωνία», λέει ο Δρίτσας.

♦ Για τον φουκαριάρη τον λαό το κάνουν…

Σωρεία τροπολογιών μέσα σε μια μέρα, εκπρόθεσμων και σε άσχετο νομοσχέδιο, κατέθεσαν οι συριζαίοι στις 21 Δεκέμβρη. Κι ο Κοντονής καμάρωνε ξεδιάντροπα ότι υπερασπίζεται τις αρχές της… καλής νομοθέτησης. Οταν η υποκρισία του επισημάνθηκε από την αντιπολίτευση, μεταμφιέστηκε σε… Βασιλάκη Καΐλα κι άρχισε την κλάψα: «Γνωρίζετε, όμως, ότι στο κλείσιμο της χρονιάς υπάρχει μια επίσπευση διατάξεων, οι οποίες δεν μπορούν να έρθουν μεμονωμένα με νόμο. Οπότε τι θα γίνει σ’ αυτήν την περίπτωση; Θέλω να το προσεγγίσετε καλοπροαίρετα. Υπάρχουν κρίσιμες διατάξεις που δεν μπορούν να έρθουν αυτοτελώς με νόμο, να έρθουν δυο άρθρα με νόμο. (…) Σας λέω, λοιπόν, ότι έχετε εν μέρει δίκιο σε αυτό. Δεν σας λέει κανείς ότι έχετε άδικο. Πλην, όμως, λάβετε υπόψη σας ότι είμαστε στο τέλος της χρονιάς, υπάρχει μια κατεπείγουσα κατάσταση ρυθμίσεως πολλών θεμάτων, τα οποία αφορούν τους πολίτες κύριοι συνάδελφοι. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν το κόμμα που κυβερνάει, τα κόμματα που κυβερνούν, αφορούν τους πολίτες, οι οποίοι περιμένουν επίλυση των προβλημάτων τους»!

Για τον φουκαριάρη το λαό τα κάνουν όλα, όχι για την πάρτη τους ή για το κεφάλαιο. Γι' αυτό και ανάμεσα στις τροπολογίες ήταν το ιδιώνυμο στην παρεμπόδιση πλειστηριασμών και η ρύθμιση για τα φαρμακεία! Ηταν δίκαιες λαϊκές απαιτήσεις, έγιναν πράξη, όπως λέει και το σλόγκαν στα σποτάκια του Τσίπρα.

♦ Απρόσμενος;

Εναν «απρόσμενο» σύμμαχο βρήκε η κυβέρνηση στη θέσπιση του ιδιώνυμου για τους πλειστηριασμούς, στο πρόσωπο του ειδικού αγορητή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, που δε δίστασε να πει τα εξής: «Σε σχέση τώρα με την ουσία αυτής της τροπολογίας. Εγώ τη χαιρετίζω, διότι δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη ώριμη δημοκρατία, στην οποία βεβαίως θέλουμε να ανήκουμε και θεωρούμε ότι ανήκουμε, να υπάρχουν στη δημόσια ζωή αυτά τα φαινόμενα άσκησης ακραίας βίας. Είναι αδιανόητο. (…) Για όλα αυτά πρέπει, όπως αντιμετωπίζουμε σήμερα -και πολύ σωστά- τα φαινόμενα βίας -που κάποιοι έχουν στήσει καριέρες ή προσπαθούν να χτίσουν δεύτερες καριέρες- στα συμβολαιογραφεία και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό, έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και στα πανεπιστήμια, κατεξοχήν, αλλά και οπουδήποτε αλλού στη δημόσια ζωή. (…) Αρα, εγώ θεωρώ ότι είναι και δικαίωμα και υποχρέωση του κυβερνώντος κόμματος να εξελιχθεί, να εξελίξει τις θέσεις του και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κομμάτια της πραγματικότητάς μας».

Αν συνδυάσουμε αυτή την τοποθέτηση με τις φήμες ότι ο Δανέλλης παζαρεύει παρασκηνιακά την επιστροφή στα πάτρια εδάφη (για όσους δεν το ξέρουν, ο Δανέλλης το 1996-2000 υπήρξε βουλευτής του Συνασπισμού, το 2009-2014 ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από το 2015 μέχρι σήμερα βουλευτής του Ποταμιού), τότε η παρέμβασή του υπέρ της κυβέρνησης δεν πρέπει να θεωρηθεί απρόσμενη.

♦ Φασισταράδες

Αναλύσεις επί αναλύσεων για τους «Αλβανούς», τους «Ρουμάνους», τους «Πακιστανούς» και τους «Κινέζους» που πήραν το «κοινωνικό μέρισμα». Το ποσοστό των αλλοδαπών εργαζόμενων δεν είναι, βέβαια, μεγάλο όμως δεν έχει σημασία το ποσοστό, σημασία έχει η λογική. Οσοι αλλοδαποί πήραν «κοινωνικό μέρισμα» έχουν άδεια διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα και υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις. Δηλαδή, εκτός από την έμμεση φορολογία (που την πληρώνουν οι πάντες, μέσω των καταναλωτικών εμπορευμάτων που αναγκαστικά αγοράζουν για να ζήσουν), πληρώνουν και άμεση φορολογία, ΕΝΦΙΑ (αν έχουν αγοράσει κάποιο σπίτι), φόρο επιτηδεύματος, ασφαλιστικές εισφορές και ό,τι άλλο ισχύει για τους έλληνες εργαζόμενους. Δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα (το ελληνικό κράτος δε δίνει υπηκοότητα ακόμα και σε αλλοδαπούς που κατοικούν και εργάζονται επί δεκαετίες στην Ελλάδα, εκτός αν πρόκειται για τίποτα μεγαλόσχημους καπιταλιστές), όμως οικονομικά είναι πλήρως εξισωμένοι με τους έλληνες πολίτες. Οι φασισταράδες, όμως, θέλουν τους αλλοδαπούς να έχουν μόνο υποχρεώσεις (φορολογικές, ασφαλιστικές κ.ά.) και όχι δικαιώματα.

♦ …Κουκιά σπέρνω!

Ξέσπασμα Καμμένου: «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών. Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά ούτε μεσάζοντες». Μπορεί να έχουμε φύγει από τη φάση των «πλαστών χαρτιών», όμως ο Καμμένος βολεύεται να μένει σ' αυτή. Και δίπλα στο «δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά» τσοντάρει και το «ούτε μεσάζοντες», τη στιγμή που έχουν αποκαλυφθεί επίσημα έγγραφα του υπουργείου Αμυνας, στα οποία ο Παπαδόπουλος εμφανίζεται καθαρά ως μεσάζοντας (της Ιορδανίας, όχι της Σαουδικής Αραβίας), ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση σημείωναν χειρόγραφα πάνω στα έγγραφα ότι οι υπηρεσίες πρέπει να κάνουν γρήγορα γιατί έχουν αναληφθεί πολιτικές δεσμεύσεις (ως γνωστόν, πολιτικές δεσμεύσεις αναλαμβάνουν οι υπουργοί, όχι οι αξιωματικοί).

Τα τελευταία έγγραφα που αποκαλύφθηκαν αφορούν ακριβώς αυτή την περίπτωση. Ενα χρόνο πριν εμφανιστεί σαν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, ο Παπαδόπουλος εμφανίστηκε σα μεσάζοντας με πελάτη την Ιορδανία. Και ο Καμμένος (που τάχα δεν τον γνώριζε), έδωσε εντολή να ετοιμάσουν 300.000 βλήματα για να τα αγοράσει ο έμπορος όπλων. Γι' αυτό και οι σημερινές του απαντήσεις θυμίζουν την παροιμία: Τι κάνεις Πάνο; Κουκιά σπέρνω!

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓίγαντας
Επόμενο άρθρο Μανιφέστο ερυθρόλευκου «ανένδοτου»

Σχετικά Αρθρα

Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα

Κόντρες 4 Μάι 2026, 19:27

Maple Leaf Rag

Κόντρες 30 Απρ 2026, 14:50

Πι(ερ)νόκιο

Κόντρες 29 Απρ 2026, 14:23

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

Κόντρες 28 Απρ 2026, 14:08

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

Κόντρες 24 Απρ 2026, 14:07

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάη

5 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα

4 Μάι 2026, 19:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»

Δεν υπάρχει «κίτρινη γραμμή» ούτε «ζώνη ασφαλείας», και δεν θα υπάρξει

4 Μάι 2026, 14:18
Εκδηλώσεις

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Μάη, στην Κόντρα (8 μμ)

4 Μάι 2026, 13:35
Διεθνή

Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει

4 Μάι 2026, 13:04
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου

Δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 12:47
Καταστολή

8.5.2026: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Μάι 2026, 11:25
Πολιτική

Τα «Νέα» επιτίθενται στην ΑΑΔΕ του Πιτσιλή για το διωγμό της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 10:49
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: αγνοεί τα αιτήματα των σχολείων, δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, παραχωρεί τους σχολικούς χώρους για εξετάσεις κερδοσκοπικών φορέων

Ενημέρωση από τον τακτικό εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ στο Δήμο Αθήνας

4 Μάι 2026, 08:55
Καταστολή

Σκιές στον Εβρο: pushbacks, «βαρκάρηδες» και κυκλώματα διακίνησης και δωροληψίας

4 Μάι 2026, 08:42
Παιδεία

Εστιακοί Φοιτητές Θεσσαλονίκης: Κινδυνεύουμε με έξωση αν δεν υπογράψουμε το εκβιαστικό τελεσίγραφο-ιδιωτικό συμφωνητικό του νέου εσωτερικού κανονισμού

4 Μάι 2026, 08:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

4 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

3 Μάι 2026, 06:40
Καταστολή

Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας

3 Μάι 2026, 06:32
Διεθνή

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

3 Μάι 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάη

3 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάη

Ημέρα μαιών.

Ημέρα γέλιου.

Ημέρα πορτογαλόφωνου πολιτισμού.

Ιαπωνία: Ημέρα παιδιών.

Αιθιοπία: Ημέρα νίκης.

1818: Γεννιέται ο Καρλ Μαρξ.

1912: Κυκλοφορεί το πρώτο φίλο της εφημερίδας “Πράβντα” (Ρωσία).

1916: Οι ΗΠΑ εισβάλλουν στη Δομινικανή Δημοκρατία.

1938: Περιπετειώδης απόδραση κομμουνιστών από τη Φολέγανδρο.

1947: Κομμουνιστές ανατινάζουν το ηλεκτρικό εργοστάσιο του Λιτόχωρου Πιερίας.

1949: Ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.

1949: Καθιερώνεται κοινού τύπου «Δήλωσις μετανοίας των Ελλήνων κομμουνιστών».

1967: Διατάζεται η διάλυση 279 οργανώσεων και κατάσχονται τα αρχεία τους.

1974: Μεγάλη ελληνική αντιδικτατορική διαδήλωση στις Βρυξέλλες με συμμετοχή των ΠΑΜ, ΠΑΚ, ΔΑ και εκπροσώπων αντιδικτατορικών επιτροπών του εξωτερικού.

1981: Βόμβα καταστρέφει το διπλωματικό αυτοκίνητο του πρώτου γραμματέα του πολιτικού γραφείου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Λιούις Τζένσεν (ΕΛΑ).

1981: Πεθαίνει ο Μπόμπι Σαντς (IRA) μετά από απεργία πείνας 55 ημερών στις βρετανικές φύλακες.

1999: Τρεις ρουκέτες κατά των τραπεζών «Τσέιζ Μανχάταν», «Νασιονάλ ντε Παρί» και «Μίντλαντ» στον Πειραιά (17Ν).

2010: Νεκροί τρεις υπάλληλοι υποκαταστήματος της τράπεζας «Marfin Egnatia» στη Σταδίου από μολότοφ που έριξαν άγνωστοι σε απεργιακή διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo