Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά
  • «Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»
  • Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Μανιφέστο ερυθρόλευκου «ανένδοτου»
Αθλητισμός

Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Μανιφέστο ερυθρόλευκου «ανένδοτου»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιαν 2018, 00:00

Στο τελευταίο φύλλο της περσινής χρονιάς αναφερθήκαμε στη δήλωση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κωστά Καραπαπά, η οποία έκανε ξεκάθαρο ότι ο επίσημος Ολυμπιακός βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Η δήλωση είχε γίνει με αφορμή την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Σχολιάζοντας τη δήλωση Καραπαπά μετά την άσκηση αναίρεσης, είχαμε τονίσει ότι μετά την επικράτηση της «σκληροπυρηνικής» γραμμής εντός της κυβέρνησης και την ευθεία αντιπαράθεση με τον Μαρινάκη, ο ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τη δυναμική των ερυθρόλευκων οπαδών για να αμυνθεί στην κυβερνητική επίθεση.
 
Η πρόβλεψή μας επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις του Μαρινάκη την περασμένη Δευτέρα, στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου προπονητή, Οσκαρ Γκαρσία, οι οποίες συνοψίστηκαν στη φράση: «Εχουμε όλη την κυβέρνηση απέναντί μας. Τον πρωθυπουργό, υπουργούς, την ΕΠΟ, δημόσιους οργανισμούς, υπουργεία αλλά δεν μας ενδιαφέρει, θα αντισταθούμε για το δίκαιο και το σωστό».
 
Το επικοινωνιακό επιτελείο του Ολυμπιακού αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή, στην οποία η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα -μετά και την εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας- και το κλίμα ευφορίας που διαπερνά τις τάξεις των ερυθρόλευκων οπαδών εξαιτίας της επιστροφής του Κέβιν Μιραλάς στο λιμάνι, για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να δηλώσει ότι δε θα ανεχτεί «οποιαδήποτε αδικία σε βάρος της ομάδας». Στην ουσία, η εκδήλωση μετατράπηκε σε βήμα από το οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την ιδιότητα του αγνού και ανιδιοτελούς μέλους της ερυθρόλευκης οικογένειας, κήρυξε με τον πιο επίσημο τρόπο τον «ανένδοτο» ενάντια στην κυβέρνηση και τους ανταγωνιστές Μελισσανίδη και Σαββίδη (δεν τους κατονόμασε, αλλά τους φωτογράφισε).
 
Ο… πρώην πρόεδρος και… πρώην ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ξεκίνησε τις δηλώσεις του με τα αγωνιστικά θέματα. Ανέφερε ότι στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να κάνουν επενδύσεις ξοδεύοντας σημαντικά ποσά για προπονητές και παίχτες, «σε ένα άρρωστο ποδοσφαιρικό περιβάλλον» και παρά το γεγονός ότι η ομάδα δέχεται πανταχόθεν έναν ανελέητο πόλεμο. Τόνισε ότι η ερυθρόλευκη διοίκηση έχει θέσει στόχους που αποσκοπούν να θωρακιστεί η ομάδα αγωνιστικά, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αναφέρθηκε συνοπτικά και στην απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή από τον ερυθρόλευκο πάγκο, τονίζοντας ότι ο Λεμονής είναι «παιδί του συλλόγου» που χαίρει βαθιάς εκτίμησης από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που ήρθε να βοηθήσει για ένα χρονικό διάστημα την ομάδα και τα κατάφερε περίφημα. Κατηγόρησε αυτούς που επί δέκα χρόνια τον είχαν ξεχάσει και τώρα προσπαθούν να τον χρησιμοποιήσουν για να διχάσουν τους ερυθρόλευκους οπαδούς και να κάνουν ζημιά στην ομάδα και έκλεισε το θέμα εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει τον νέο προπονητή.
 
Στη συνέχεια, ο Μαρινάκης χρησιμοποίησε την εκδήλωση για να τοποθετηθεί σε θέματα που αφορούν την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τη δικαστική του περιπέτεια για την υπόθεση των στημένων. Αρκεί μια απλή ανάγνωση των όσων είπε για να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός θα είναι το «άρμα μάχης» και το βασικό του όπλο στη διαμάχη με την κυβέρνηση και τους ανταγωνιστές του. Ξεκινώντας από την προσπάθεια «εξυγίανσης» κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι έχει ξεφτιλίσει το πρωτάθλημα με τον τρόπο που λειτουργεί η διαιτησία σε βάρος του Ολυμπιακού και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι δε γράφουν τίποτα και δεν ασκούν κριτική, «για να μην χάσει κανένα αφεντικό σας καμία χορηγία από τον ΟΠΑΠ και τον Σαββίδη». Συνεχίζοντας με την υπόθεση των στημένων, τόνισε ότι πρόκειται για δικογραφίες που στηρίζονται σε γελοιότητες και σε κατηγορίες ψευδομαρτύρων, που τον ταλαιπωρούν χρόνια και προσπαθούν να τον πλήξουν χωρίς επιτυχία, και άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα αναφερθεί σε ό,τι τον αφορά επί προσωπικού.
 
Για την κυβέρνηση είπε ότι είναι απέναντί του για καθαρά πολιτικούς λόγους, όμως δεν μπορεί να τον πλήξει, αφενός γιατί   δεν την έχει ανάγκη, αφού οι επιχειρήσεις του δεν έχουν σχέση με το κράτος, και αφετέρου γιατί «στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία δεν μπορεί να επικρατήσουν λογικές Μαδούρο». Η προσπάθειά του είναι να στρέψει τον κόσμο του Ολυμπιακού εναντίον της κυβέρνησης και να της προσθέσει ένα ακόμα πρόβλημα (όπως θα δούμε στη συνέχεια κατάφερε να θορυβήσει το Μαξίμου). Οπως ήταν αναμενόμενο, από μια τέτοια λαμπρή εκδήλωση που είχε την προσοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ερυθρόλευκων οπαδών, δε θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στους αντίπαλους της ομάδας, οι οποίοι τυχαίνει να είναι και ανταγωνιστές του Μαρινάκη στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Τόνισε ότι δεν αγόρασε κρατικές επιχειρήσεις όπως η ΣΕΚΑΠ ή κρατικά ξενοδοχεία (Μακεδονία Παλλάς) με χαμηλό τίμημα, ούτε πήρε δημόσια έργα, ούτε του χαρίστηκαν πρόστιμα (ευθεία αναφορά στον Σαββίδη) και ότι δεν έχει συμμετοχή στον ΟΠΑΠ, ούτε έχει δουλειές με το δημόσιο και το λιμάνι. «Επίσης, δεν έχω σχέση με λαθρεμπόρια όπως άλλοι», τόνισε, χωρίς να χρειαστεί να πει τη λέξη Μελισσανίδης (το κατάλαβαν και οι πιο αδαείς).
 
Ο τρόπος που εξελίχθηκε η παρουσίαση του Γκαρσία θορύβησε την κυβέρνηση, η οποία αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στον Μαρινάκη και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο, με δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Δημήτρη Τζαννακόπουλου, ο οποίος αφού τόνισε ότι ο Μαρινάκης είναι υπόδικος τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να βάλει μπροστά τον κόσμο του Ολυμπιακού για να προστατέψει τον εαυτό του και να τον στρέψει εναντίον της κυβέρνησης, ταυτίζοντάς τον με τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη. Στην κυβέρνηση βλέπουν ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού στηρίζουν τη διοίκηση και συσπειρώνονται γύρω της (αυτή η κατάσταση θα ισχύει τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα), γεγονός που τους δημιουργεί προβλήματα, αφού αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που εντείνει το κλίμα δυσαρέσκειας απέναντί της. Προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα όποια αντιδεξιά αντανακλαστικά των ερυθρόλευκων οπαδών για να μειώσουν τις συνέπειες. Περιττεύει να τονίσουμε ότι με την τακτική που δείχνει να ακολουθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει επωφελή γι' αυτήν αποτελέσματα, δείχνει την αμηχανία της (μένει να δούμε αν είναι και αδυναμία) να διαχειριστεί τα θέματα που έθεσε η ερυθρόλευκη πλευρά και είναι σίγουρο ότι οι γκρίνιες στο εσωτερικό της θα αυξηθούν, ιδιαίτερα από αυτούς που έχουν την άποψη ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Μαρινάκη.
 
Κος Πάπιας
 papias@eksegersi. gr
 
ΥΓ. Ενα ακόμη πλήγμα δέχτηκε το δόγμα του Νο Politica στον χώρο του αθλητισμού στις ΗΠΑ. Μετά από τις αντιδράσεις αρκετών παιχτών του NFL (αμερικανικό ποδόσφαιρο-ράγκμπι) και του NBA, οι οποίοι αποφάσισαν να γονατίζουν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου και να μην συμμετέχουν στις επισκέψεις των ομάδων στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της αστυνομικής βίας κατά των Αφροαμερικανών και τη διχαστική πολιτική του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, είχαμε την αντίδραση του άσου του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς, στη διαφημιστική καμπάνια της πολυεθνικής Η&Μ, η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και χαρακτηρίστικε ρατσιστική. Η εταιρία επέλεξε για να διαφημίσει παιδικά ρούχα τη φωτογραφία ενός μαύρου αγοριού που φορούσε ένα φούτερ με στάμπα που έγραφε «ο πιο cool πίθηκος της ζούγκλας» (ο όρος «πίθηκος» στις ΗΠΑ είναι παλιά έκφραση ρατσισμού) και φυσιολογικά έγινε ο κακός χαμός. Ανάμεσα στους επικριτές της εταιρίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Λεμπρόν, ο οποίος με σχόλιό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από την καταδίκη της εταιρίας, αναφέρθηκε και στον ρόλο των Αφροαμερικανών στην αμερικάνικη κοινωνία. Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είπε τα αυτονόητα και σίγουρα δεν είπε κάτι το επαναστατικό ή έστω αντικαπιταλιστικό, όμως αν αναλογιστούμε την απάθεια και την αποπολιτικοποίησης της πλειοψηφίας της αμερικάνικης κοινωνίας, η ενέργειά του αξίζει ένα θετικό σχόλιο.

 

 

Η φωτογραφία που φιλοξενεί σήμερα η στήλη επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για τη διαιτησία. Στις 6 Γενάρη, μέρα που οι χριστιανοί γιορτάζουν τα Φώτα, δεκαπέντε άτομα βούτηξαν στον Πειραιά και δε δόθηκε κανένα πέναλτι!
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Κόντρες
Επόμενο άρθρο

Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Κλιμάκωση της αντίστασης στους σιωνιστές

Σχετικά Αρθρα

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Δολοφονείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    17Ν
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο 17Ν
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    ΕΛΑ
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Ποιοι είμαστε
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επικοινωνία
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Όροι χρήσης
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Ποιοι είμαστε
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επικοινωνία
  • Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo