Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Μάη
  • Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει
  • Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Νοέ 2017, 00:00

Και γελοίοι

Πανικόβλητα τα παπαγαλάκια του «συστήματος Μελισσανίδη» προσπάθησαν να αμυνθούν, βαφτίζοντας προβοκάτσια την καταγγελία της πρωτοβουλίας των 56 πολιτών που έκαναν προσφυγή για το γήπεδο Μελισσανίδη, για το απειλητικό μήνυμα που άφησε «άγνωστος» στον τηλεφωνητή μιας απ' αυτούς. Κι επειδή έχουν μάθει να απευθύνονται μόνο σε «ούγκανους», έχοντας το ανάλογο επίπεδο, έβαλαν… αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.

Η «ναυαρχίδα» των «υπαλληλικών» Μέσων (aek365.com) ξεκίνησε το σχετικό ρεπορτάζ ως εξής: «Κάποια Μαριλένα Ιατρίδου ισχυρίστηκε ότι ανήκει στους 56…». Και στην επόμενη παράγραφο: «Βήμα για να εκφραστεί βρήκε κάποια κυρία Μαριλένα Ιατρίδου». Το… ρεπορτάζ συνοδεύεται από φωτογραφία της Μαριλένας Ιατρίδου και βίντεο από ομιλία της σε μια εκδήλωση με περιβαλλοντικά ζητήματα. Τόσο «κάποια» είναι η Μ. Ιατρίδου, που δε δυσκολεύτηκαν καθόλου, μ' ένα απλό «γκουγκλάρισμα» του ονόματός της, να βρουν αναφορές στη δράση της, φωτογραφία, ακόμα και βίντεο ανεβασμένο στο Youtube! Γεγονός που πιστοποιεί τη μακρόχρονη δράση της για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ετσι, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα σε κάθε νοήμονα άνθρωπο: ποιος έδωσε στους «χούλιγκαν» το όνομα της Μαριλένας Ιατρίδου και του άλλου πολίτη που έχει υπογράψει την προσφυγή; Ρητορικό είναι, βέβαια. Γιατί αντίγραφο της προσφυγής πήρε δικηγόρος της ΑΕΚ και της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.

Κυκλώματα!

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Παπαδάκη, που χειριζόταν την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, όταν έγινε το επεισόδιο στο γραφείο του Καμμένου στο Πεντάγωνο, ο τελευταίος του είπε: «Κύριε ταξίαρχε, από τη στιγμή αυτή τίθεστε σε διαθεσιμότητα, καθόσον ανήκετε σε κύκλωμα που υπονομεύει την διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία».

Σύμφωνα με τον Καμμένο, ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός «δεν ετέθη σε διαθεσιμότητα αλλά μετατέθηκε από τη ΓΔΑΕΕ, όπου υπηρετούσε», γιατί -μαζί με έναν άλλο αξιωματικό- «προέβησαν σε ενέργειες, πέραν των προβλεπομένων, οι οποίες παραβίασαν την τήρηση εμπιστευτικότητας για την εν λόγω Διακρατική Συμφωνία παρά την σαφή και ρητή διαταγή της ηγεσίας».

Σύμφωνα πάλι με τον Καμμένο, ο επικεφαλής της προξενικής αρχής στο Ριάντ, Ηλ. Κλουβάτος, «και κάποια στελέχη της πρεσβείας επιθυμούσαν να γίνει διά της πρεσβείας κι όχι διά του στρατιωτικού ακολούθου η δουλειά για να εμπλακούν μέσα κάποιοι εκ των εμίρηδων που έχουν προφυλακιστεί. (…) Κάποιοι πάνε να κάνουνε μπίζνες, προσπαθούσαν να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία, αυτοί που συνελήφθησαν από τον Διάδοχο».

Απ' όσα έχει πει μέχρι στιγμής ο Καμμένος, εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι ισχυρίζεται πως υπήρχαν κάποιοι εμίρηδες, που ήθελαν να χαλάσουν τη δουλειά κι αυτοί πίεζαν μέσω ενός κυκλώματος που ξεκινούσε από την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ και έφτανε μέχρι ανώτατους αξιωματικούς που υπηρετούσαν σε κρίσιμα πόστα στο Πεντάγωνο! Ετσι δεν είναι; Ενώ η δουλειά που θα έκανε ο Βασίλειος Παπαδόπουλος ήταν αγνή, άδολη και πεντακάθαρη!

ΥΓ1. Περιττεύει να πούμε ότι τα όσα λέει ο Καμμένος για τον Κλουβάτο και άλλους, μη κατονομαζόμενους της πρεσβείας στο Ριάντ, κατηγορώντας τους ότι ανακατεύτηκαν σε μια υπόθεση με εμίρηδες-λαμόγια, εγείρουν μείζον πολιτικό ζήτημα.

ΥΓ2. Σύμφωνα με τον Καμμένο, αρμόδιος για τη δουλειά ήταν μόνο ο στρατιωτικός ακόλουθος που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με τη λογική Καμμένου, γιατί να μην ισχυριστεί κάποιος ότι υπήρχε ένα δεύτερο κύκλωμα που χτυπιόταν με το πρώτο;

ΥΓ3. Σε ένα έχει δίκιο σχετικά με τον πρόξενο ο Καμμένος. «Φωτογραφίζεται με καμήλες στην έρημο», είπε! Ενώ αν φόραγε στρατιωτικές στολές και φωτογραφιζόταν παρέα με τους χρυσαυγίτες θα ήταν αλλιώς. 'Η έστω αν φωτογραφιζόταν σε λονδρέζικο καζίνο ή να βγαίνει με σακούλες από το Selfridges…

Ψιλοπανικός

Επισήμως από το Μαξίμου δεν έγινε κανένα σχόλιο για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά. Μίλησαν, όμως, στελέχη της Κουμουνδούρου, σε ενιαία γραμμή. Ρήγας και Σβίγκου αναφέρθηκαν στο αμαρτωλό και νεοφιλελεύθερο παρελθόν της σοσιαλδημοκρατίας (ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με… κοινωνική ευαισθησία), σημειώνοντας ότι δεν έχει φανεί μέχρι τώρα κάποια αλλαγή προσανατολισμού. Ο Κουρουμπλής, ως πρώην πασόκος, δεν εξέπληξε όταν μίλησε για «παράδοση που δεν μπορεί να ξεριζωθεί», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στην «αντιδεξιά παράδοση», η οποία «θα συμβάλει στην καλλιέργεια ενός κλίματος προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ», προοπτική για την οποία αυτός θα παλέψει.

Εκπληξη μπορείς να χαρακτηρίσεις τη δήλωση Παπαδημούλη, που αφού σημείωσε ότι «η μαζική συμμετοχή πολιτών στην εκλογή προέδρου του νέου φορέα είναι θετική για τη δημοκρατία», κατέληξε με νόημα: «Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου δείχνει ότι ο νέος φορέας είναι ΠΑΣΟΚplus και συνιστά ήττα όσων ήθελαν ανοιχτά τη σύμπραξη με την ΝΔ. Η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι αντι-αριστερά».

Την λες και ψιλοπανικό αυτή την πολυγλωσσία. Και σίγουρα έπαιξε κάποιο ρόλο στην επίσπευση του διαγγέλματος Τσίπρα.

Ξεπεσμένοι (1)

Ο Βενιζέλος δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη δημιουργία του νέου φορέα της σοσιαλδημοκρατίας. Οχι γιατί δεν ήθελε, αλλά γιατί δεν μπορούσε. Αν δοκίμαζε να είναι υποψήφιος, θα είχε την τύχη του Ραγκούση (για να μην πούμε του Πόντα), όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα της κάλπης, που έδειξε ότι στο χώρο που θέλει να λέγεται Κεντροαριστερά υπάρχει μόνο ένα κόμμα: το ΠΑΣΟΚ. Ενα κόμμα από το οποίο πλέον ο Βενιζέλος δεν μπορεί να «κολατσίσει». Επέλεξε, λοιπόν, για τον εαυτό του το ρόλο του… σοφού Νέστορα του χώρου. Κάτι σαν… Σημίτης στο πιο ενεργό. Αρθρογραφεί και διοργανώνει εκδηλώσεις, με κεντρικό μότο «εγώ τα έχω πει όλα – δοξάστε με». Με το πέρασμα του χρόνου και στο βαθμό που οι υπόλοιποι παραμείνουν ενωμένοι γύρω από το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη, όλο και λιγότεροι θα δίνουν σημασία στον Βενιζέλο, ο οποίος όλο και περισσότερο θα «σκάει από το κακό του». Είναι ζήτημα χαρακτήρα.

Ξεπεσμένοι (2)

Το συγκρότημα Χατζηνικολάου-Κουρή έχει βάλει στο στόχαστρο τον αδερφό του Κώστα Σημίτη, Σπύρο, κάτοικο Γερμανίας. Γράφει ότι οι δικαστικές αρχές ζητούν το άνοιγμα λογαριασμών του στην Ελβετία, διότι τον θεωρούν ύποπτο για διακίνηση μαύρου χρήματος που προέρχεται από δωροδοκίες.

Ο Κ. Σημίτης πήγε να ψηφίσει για αρχηγό της Κεντροαριστεράς και βγαίνοντας έκανε δήλωση (πράγμα σπάνιο γι' αυτόν), στην οποία κατήγγειλε «συκοφαντική εκστρατεία η οποία θέλει να υπονομεύσει τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης, αλλά δε θα το πετύχει».

Ο Σημίτης αγκαλιάζει σφιχτά το ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους του, για να αποφύγει την κυοφορούμενη δική του βύθιση. Απειλεί να τους πάρει μαζί του στον πάτο, αν δεν τον στηρίξουν να καθαρίσει. Γι' αυτό συνδέει τα δημοσιεύματα ενάντια στον ίδιο και τον αδερφό του με τη διαδικασία της δημιουργίας του νέου φορέα.

Δεν ξέρουμε τι βάση έχουν τα δημοσιεύματα και αν οι δικαστικές αρχές θα μπορέσουν να βγάλουν κάτι (ως γνωστόν, λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες δεν ανοίγουν εύκολα, ιδιαίτερα άμα δεν υπάρχει κατηγορία – και κατηγορία κατά του Σπ. Σημίτη δεν υπάρχει). Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι ο Σημίτης διεκδικεί για τον εαυτό του τον τίτλο του πρωθυπουργού που… έβλεπε τις μίζες να περνούν και να μην τον ακουμπούν. Τσουκάτος (το δεξί του χέρι), Μαντέλης (από τους στενούς της ομάδας του), Ακης (εσωκομματικός του αντίπαλος αλλά σταθερά υψηλόβαθμος υπουργός των κυβέρνήσεών του), έχουν παραδεχτεί χρηματισμό ή έχουν καταδικαστεί για χρηματισμό, αλλά ο Σημίτης… δεν ήξερε τίποτα! Οι μίζες ήταν το μόνο… μακέτο της διακυβέρνησης Σημίτη. Ολα τα άλλα ήταν πραγματικά.

Τι υπαινίσσεται ο Παπαγγελόπουλος;

«Λάθος και έγκλημα» χαρακτήρισε ο Παπαγγελόπουλος την απόφαση του ΣτΕ για το «πόθεν έσχες» των δικαστικών, προαναγγέλλοντας την κατάθεση νέας νομοθετικής ρύθμισης. Ως εδώ καλά. Η συνέχεια έχει ενδιαφέρον. Οπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, τέως εισαγγελέας, τέως διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ, από τους 4.500 δικαστικούς έχουν υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση «πόθεν έσχες» μόλις 598 το 2016 και 605 το 2017. Οπως είπε, «όσοι αντιδρούν στην προσπάθεια αυτή το πράττουν είτε από αντιπολιτευτική διάθεση, στην καλύτερη περίπτωση, είτε επειδή κάτι θέλουν να κρύψουν, στη χειρότερη». Και συνέχισε με εμφανή ειρωνεία: «Εγώ, επειδή είμαι αθεράπευτα ρομαντικός, θέλω να πιστεύω ότι οι αντιδράσεις για την πάταξη της διαφθοράς οφείλονται μόνο σε αντιπολιτευτικό μένος και όχι σε σκελετούς στις ντουλάπες, στα στρώματα, στις θυρίδες και στις offshore κάποιων».

Παίρνοντας υπόψη τους αριθμούς που ο ίδιος έδωσε και παραμερίζοντας τον… ειρωνικό ρομαντισμό του, διαπιστώνουμε ότι ο Παπαγγελόπουλος κατατάσσει τη συντριπτική πλειοψηφία των τέως συναδέλφων του στα λαμόγια που θέλουν να κρύψουν περιουσιακά στοιχεία που προφανώς απέκτησαν παράνομα. Αυτός το υπαινίχτηκε, εμείς το σημειώνουμε αναμένοντας διευκρινίσεις.

Πάντως, ακόμα κι αν πάρουμε τοις μετρητοίς αυτό που ο Παπαγγελόπουλος αναφέρει εμφανώς ειρωνικά, ότι δηλαδή η πλειοψηφία κινείται από αντιπολιτευτική διάθεση, πάλι έχουμε… προβληματάκι. Η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» παρεμβαίνει στην πολιτική αντιπαράθεση κατά της κυβέρνησης και υπέρ της αντιπολίτευσης;

«Ηρωες»

Το ισπανικό ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους την πρόεδρο της καταλανικής Βουλής, Κάρμε Φορκαδέλ, και άλλους τέσσερις βουλευτές, που ψήφισαν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Οι πέντε αποφυλακισθέντες υπέγραψαν δήλωση αποκήρυξης κάθε πολιτικής δραστηριότητας που στρέφεται εναντίον του ισπανικού συντάγματος!

Κάποιοι (σαν τον Πουιτζδεμόν και τέσσερις υπουργούς του) το έσκασαν για να μη συλληφθούν. Αλλοι υπογράφουν δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης μετά από λίγες μέρες στη φυλακή. Τι σχέση έχουν αυτοί οι αστοί εθνικιστές με τους Γκράμσι, τους Τέλμαν και τους Μπελογιάννηδες;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΡήτρα «μη επιστροφής»
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα

Κόντρες 4 Μάι 2026, 19:27

Maple Leaf Rag

Κόντρες 30 Απρ 2026, 14:50

Πι(ερ)νόκιο

Κόντρες 29 Απρ 2026, 14:23

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

Κόντρες 28 Απρ 2026, 14:08

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

Κόντρες 24 Απρ 2026, 14:07

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάη

5 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα

4 Μάι 2026, 19:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»

Δεν υπάρχει «κίτρινη γραμμή» ούτε «ζώνη ασφαλείας», και δεν θα υπάρξει

4 Μάι 2026, 14:18
Εκδηλώσεις

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Μάη, στην Κόντρα (8 μμ)

4 Μάι 2026, 13:35
Διεθνή

Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει

4 Μάι 2026, 13:04
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου

Δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 12:47
Καταστολή

8.5.2026: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Μάι 2026, 11:25
Πολιτική

Τα «Νέα» επιτίθενται στην ΑΑΔΕ του Πιτσιλή για το διωγμό της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 10:49
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: αγνοεί τα αιτήματα των σχολείων, δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, παραχωρεί τους σχολικούς χώρους για εξετάσεις κερδοσκοπικών φορέων

Ενημέρωση από τον τακτικό εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ στο Δήμο Αθήνας

4 Μάι 2026, 08:55
Καταστολή

Σκιές στον Εβρο: pushbacks, «βαρκάρηδες» και κυκλώματα διακίνησης και δωροληψίας

4 Μάι 2026, 08:42
Παιδεία

Εστιακοί Φοιτητές Θεσσαλονίκης: Κινδυνεύουμε με έξωση αν δεν υπογράψουμε το εκβιαστικό τελεσίγραφο-ιδιωτικό συμφωνητικό του νέου εσωτερικού κανονισμού

4 Μάι 2026, 08:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

4 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

3 Μάι 2026, 06:40
Καταστολή

Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας

3 Μάι 2026, 06:32
Διεθνή

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

3 Μάι 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάη

3 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάη

Ημέρα μαιών.

Ημέρα γέλιου.

Ημέρα πορτογαλόφωνου πολιτισμού.

Ιαπωνία: Ημέρα παιδιών.

Αιθιοπία: Ημέρα νίκης.

1818: Γεννιέται ο Καρλ Μαρξ.

1912: Κυκλοφορεί το πρώτο φίλο της εφημερίδας “Πράβντα” (Ρωσία).

1916: Οι ΗΠΑ εισβάλλουν στη Δομινικανή Δημοκρατία.

1938: Περιπετειώδης απόδραση κομμουνιστών από τη Φολέγανδρο.

1947: Κομμουνιστές ανατινάζουν το ηλεκτρικό εργοστάσιο του Λιτόχωρου Πιερίας.

1949: Ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.

1949: Καθιερώνεται κοινού τύπου «Δήλωσις μετανοίας των Ελλήνων κομμουνιστών».

1967: Διατάζεται η διάλυση 279 οργανώσεων και κατάσχονται τα αρχεία τους.

1974: Μεγάλη ελληνική αντιδικτατορική διαδήλωση στις Βρυξέλλες με συμμετοχή των ΠΑΜ, ΠΑΚ, ΔΑ και εκπροσώπων αντιδικτατορικών επιτροπών του εξωτερικού.

1981: Βόμβα καταστρέφει το διπλωματικό αυτοκίνητο του πρώτου γραμματέα του πολιτικού γραφείου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Λιούις Τζένσεν (ΕΛΑ).

1981: Πεθαίνει ο Μπόμπι Σαντς (IRA) μετά από απεργία πείνας 55 ημερών στις βρετανικές φύλακες.

1999: Τρεις ρουκέτες κατά των τραπεζών «Τσέιζ Μανχάταν», «Νασιονάλ ντε Παρί» και «Μίντλαντ» στον Πειραιά (17Ν).

2010: Νεκροί τρεις υπάλληλοι υποκαταστήματος της τράπεζας «Marfin Egnatia» στη Σταδίου από μολότοφ που έριξαν άγνωστοι σε απεργιακή διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo