Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία
  • Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο
  • Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο
  • Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…
  • H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη
  • Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιαν 2015, 00:00

Για τα ψηφαλάκια, ρε γαμώτο

Φέτος το Πάσχα ήρθε πρόωρα. Λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Γι’ αυτό και η Πατούλαινα ντύθηκε κατακόκκινο αυγό (κρίμα που δεν είναι έγχρωμη η «Κόντρα» για να θαυμάσετε τα χρώματα). Αντίθετα, Μπακογιάννη και Δούρου φόρεσαν απλά τα καλά τους, χωρίς στιλιστικές υπερβολές. Πού συνέβησαν όλ’ αυτά; Σε νυχτερινή διαμαρτυρία με λαμπάδες έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης, που οργάνωσαν ο Πατούλης με τον Ψινάκη (!) για να ζητήσουν τον «επαναπατρισμό» των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Μιλάμε, δηλαδή, για το απόγειο του βαλκανικού καρακιτσαριού, με μπόλικες δόσεις βλαχομπαρόκ εθνικισμού. Τι άλλο θα μπορούσαν να οργανώσουν ο Ψινάκης με τον Πατούλη και τη συμβία του; Και όμως, η Δούρου ήταν εκεί. Μετά του Καραμέρου και άλλων συριζαίων «αυτοδιοικητικών». Για τα ψηφαλάκια, ρε γαμώτο…

♦ Κάποιοι δεν ξεχνούν

Η Επιτροπή Αγώνα Κερατέας δεν ξέχασε την Τζάκρη και με ανακοίνωση καταγγέλλει τη συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η Επιτροπή Αγώνα θυμίζει ότι η Τζάκρη «ως υφυπουργός Εσωτερικών του δεσποτικού υπέρ-υπουργού κ. Ραγκούση και του Πρωθυπουργού κ. Γιωργάκη Παπανδρέου περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι λασπολογώντας κατά του αγώνα της Κερατέας και των ανθρώπων του, υπερασπιζόμενη τους ελιγμούς των μεγαλοεργολάβων των σκουπιδιών και των διαπλεκόμενων που τους υποστήριζαν (…) Η προκλητική στάση της στα Μέσα Ενημέρωσης την κατέστησαν ανεπιθύμητη και της έδωσαν εξέχουσα θέση στα πανώ του αγώνα μας. Η κ. Τζάκρη ήταν τότε υπέρ των ΣΔΙΤ και των 4 εργοστασίων στην Αττική. Ποια είναι η θέση της σήμερα; Σε τι βαθμό συνέπειας βρίσκεται με την πολιτική που έχει εξαγγείλει η κ. Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ; (…) Η υιοθέτηση μιας ρητορικής της τρομοκρατίας, της ενοχοποίησης και του ψεύδους (“η Αττική θα γίνει Νάπολη’’, “οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν παράνομη χωματερή και θέλουν να στέλνουν τα σκουπίδια τους στη Δυτ. Αττική’’, κλπ.) δείχνουν την διάθεσή της να υπηρετεί κάτι διαφορετικό από την αλήθεια.

Τι έχει αλλάξει από τότε; Κατά την άποψή μας τίποτα. Η κ. Τζάκρη έχει αποδείξει από τότε ότι ουδεμία σχέση έχει με τη Δημοκρατία, είναι ανεπιθύμητη στην περιοχή μας και η όποια μετάλλαξή της πιστεύουμε πως είναι κίβδηλη και εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα. Αν νοιαζόταν για το καλό των πολιτών, είχε την ευκαιρία και έπρεπε να το είχε δείξει στο παρελθόν, από τη θέση εξουσίας. Με αυτή την πορεία που ακολούθησε, όποιος την πιστέψει και την εμπιστευτεί μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια».

♦ Κι άλλο δείγμα γραφής

Μετά την περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, ένα ακόμη σαφές δείγμα γραφής από συριζαίο δήμαρχο, στο Βύρωνα αυτή τη φορά. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, ο συριζαίος νέος δήμαρχος Γρ. Κατωπόδης κατέθεσε ως αντίδικος των εργαζόμενων σε δίκη που έγινε στις 15 Γενάρη.

Εργαζόμενοι του δήμου Βύρωνα είχαν καταθέσει αγωγή με την οποία ζητούν να υποχρεωθεί ο Δήμος να τους καταβάλει τα χρήματα που αντιστοιχούν  στη παροχή του γάλατος το 2011, γιατί η (προηγούμενη) δημοτική αρχή δεν τους είχε δώσει. Οι εν λόγω εργαζόμενοι υπηρετούν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες και σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις και τη νομοθεσία ο εργοδότης-Δήμος είναι υποχρεωμένος να τους καταβάλλει καθημερινά ένα λίτρο γάλα για λόγους προστασίας της υγείας τους. Αν δεν χορηγείται το γάλα, τότε αυτό δίνεται στον εργαζόμενο σε χρήμα.

Ενώ θα περίμενε κανείς ότι η νέα δημοτική δε θα υποστήριζε την αντεργατική πολιτική της προκατόχου της και θα έσπευδε να καταβάλει στους εργάτες τα χρωστούμενα, αυτή εμφανίστηκε στο δικαστήριο και κατέθεσε ως αντίδικος των εργατών, ζητώντας από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή τους, με επιχειρηματολογία που αμφισβητεί και τις συλλογικές συμβάσεις και τη νομοθεσία και τη νομολογία που έχει διαμορφωθεί!

♦ Ανώμαλη προσγείωση

Απόλυτα προσγειωμένος εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Παραδέχτηκε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο οι δανειστές να δεχτούν μια ξερή διαγραφή του ελληνικού χρέους, αν και έχουν διατυπωθεί σοβαρές απόψεις από αριστερούς οικονομολόγους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει ένα πρόγραμμα, το οποίο όπως κάθε προεκλογικό πρόγραμμα πρέπει για να υλοποιηθεί πλήρως να συντρέξουν συγκεκριμένες παράμετροι», υπογράμμισε με νόημα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα: «Σε γενικές γραμμές, το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τη βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας».

Αυτό που για τους διάφορους Χρυσόγονους αποτελεί το αυτονόητο και το λένε λιγότερο ή περισσότερο έμμεσα, για πολύ κόσμο θα είναι ανώμαλη προσγείωση μετά τις εκλογές.

♦ Δάσκαλε που δίδασκες

Ακόμη ηχούν στ’ αυτιά μας οι ουρανομήκεις κραυγές του Στ. Θεοδωράκη: βάλαμε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον βραβευμένο ως καλύτερο δημόσιο υπάλληλο. Ο… καλύτερος δημόσιος υπάλληλος δε δίστασε να προβάλει ως δική του την ιδέα της δημιουργίας των ΚΕΠ, που αποδείχτηκε αμέσως ότι ήταν ιδέα του Μπένου, όμως το πιο σοβαρό αποκαλύφθηκε στη συνέχεια. Ο Π. Καρκατσούλης, ο «καλύτερος δημόσιος υπάλληλος», ήταν αποσπασμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, με ΦΕΚ που φέρει την υπογραφή του Σαμαρά, και υπηρετούσε στο επιτελείο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Δ. Βαρτζόπουλου. Κατόπιν τούτου, ο Θεοδωράκης αναγκάστηκε να χαμηλώσει τους τόνους και ν’ αποσύρει τον Καρκατσούλη από την πρώτη γραμμή της ποταμοπροπαγάνδας. Διότι ήταν ο ίδιος ο Θεοδωράκης που έλεγε πως «όσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς δεν θα είναι υποψήφιοι αν δεν περάσουν 4 χρόνια από τη λήξη της θητείας». Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις…

♦ Φασισταριά

Αν έβγαινε κάποιος από κάποια φράξια του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε, ας πούμε, ότι οι εκλογές είναι ο δρόμος προς τη δικτατορία του προλεταριάτου (λέμε τώρα), μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι θα γινόταν. Δεν θα ήταν μόνο η Βούλτεψη, ο Μπουμπούκος και «τ’ άλλα παιδιά» που θα έβγαιναν στα κεραμίδια. Ο ίδιος ο Σαμαράς θα έκανε δήλωση, ενώ ο αστικός Τύπος θα καλούσε τον Τσίπρα να διώξει αμέσως το συγκεκριμένο άτομο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οταν, όμως, βγαίνει ο Βορίδης και κάνει ένα φασιστοχουντικό κήρυγμα, υποστηρίζοντας ότι οι δεξιοί δε θα επιτρέψουν με κάθε τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμη κι αν κερδίσει τις εκλογές, δεν ανοίγει μύτη. Κι αν ρωτήσεις κάποιον, θα σου απαντήσει με μοναδική ευκολία: έλα μωρέ, κάτι πρέπει να πει κι αυτός στους ακροδεξιούς για να μην πάνε στη Χρυσή Αυγή. Κάπως έτσι δεν βοήθησαν και τους νεοναζί να γιγαντωθούν, δίνοντάς τους βήμα σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες και προβάλλοντας ιδιαίτερα το… αντισυστημικό τους έργο;

Την ώρα που ο Σαμαράς και το επιτελείο του κάλυπταν με τη σιωπή τους τον τσεκουροφόρο φασίστα, ο Καραμανλής απαντούσε με μια γεμάτη νόημα δήλωση του Αντώναρου στο twitter: «Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει μάθει να σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Αρχή απαράβατη. Οποιος δεν συμφωνεί, δεν έχει θέση ανάμεσά μας. Και κάτι ακόμη: Δεν αγαπάμε τον τόπο λιγότερο, όσοι αρνούμαστε να κάνουμε τον πατριωτισμό φθηνιάρικη πατριδοκαπηλεία με εμφυλιοπολεμικούς τόνους. Η ανοχή σε όσους νιόφερτους παίζουν με τις αρχές και τους κανόνες συμπεριφοράς της Κεντροδεξιάς μας Παράταξης, έχει τα όριά της».

♦ Κάρφαρος

«Υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας είναι αυτοί που έριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Δηλαδή, ο Σαμαράς. Το είπε η Ντόρα στην κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση, παρουσία του Δρακουμέλ μπαμπά της και πλειάδας δεξιών υποψήφιων βουλευτών (πλην του σαμαρικού στρατόπεδου).
Και βέβαια, δεν της ξέφυγε. Αλλωστε, στη διάρκεια της ομιλίας της είπε άπειρες φορές το όνομα ΝΔ αλλά ούτε μία το όνομα Σαμαράς, που είναι ο αρχηγός της ΝΔ. Ισως το μητσοτακαίικο να έχει αποφασίσει να την πέσει στον Σαμαρά μετά τη διαγραφόμενη ήττα. Για λογαριασμό του Κυριάκου, μάλλον, γιατί η Ντόρα έχει καεί μια φορά, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή. Μπορεί δηλαδή να την πάθει όπως η Γιαννάκου, η οποία ήταν αυτή που άνοιξε την προεκλογική συγκέντρωση της Μητσοτάκη.

♦ Πολιτική… απόλυση

Ο από το 2002 αρθρογράφος του «Εθνους» Παν Παν (Παναγιώτης Παναγιώτου) απολύθηκε από τη φυλλάδα του Μπόμπολα, διότι ο «κύριος Γιώργος» (Μπόμπολας) του καταλόγισε ότι ως στέλεχος της ΔΗΜΑΡ παρέσυρε τον κυρ-Φώτη (Κουβέλη) να μην ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ για πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να προκύψουν εκλογές!

Κομματάκι δύσκολο να παρέσυρε ο Παν Παν τον κυρ-Φώτη. Μάλλον ότι δεν κατάφερε να τον μεταπείσει του καταλόγισε ο Μπόμπολας και του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι, όπως γίνεται με κάθε στέλεχος επιχείρησης που αποτυγχάνει στον τομέα του.

♦Απορία

Είναι γνωστό ότι ο Τσίπρας συναντήθηκε με συνδικαλιστές των προποτζήδων, πέταξε κάτι μπηχτές κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ (μήνυμα προς Μελισσανίδη) και δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα επιτρέψει την καζινοποίηση της χώρας». Ξέρουμε ότι η διαμάχη ανάμεσα στους προποτζήδες και τη διοίκηση του ΟΠΑΠ αφορά το πού θα τοποθετηθούν οι «κουλοχέρηδες» (αλλιώς «φρουτάκια»). Ο ΟΠΑΠ εξαιρεί τα μικρά πρακτορεία και θέλει να λειτουργήσουν λίγα, ενώ οι πράκτορες θέλουν «κάθε γειτονιά και φρουτάκια». Ο ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς λέει; Εχει διαφορά αν τα «φρουτάκια» μπουν σε κάθε προποτζίδικο από το αν μπουν μόνο στα μεγάλα;

♦ Αυτοί «είναι Σαρλί»

Η Γαλλία χρειάζεται το πνεύμα του «είμαι Σαρλί», δηλώνει ο Φρανσουά Ολάντ, που είδε τη δημοτικότητά του να ανακάμπτει θεαματικά (το ίδιο θεαματικά ανέκαμψε και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς) και δεν υπήρχε περίπτωση ν’ αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Μιλώντας σε στελέχη επιχειρήσεων και στελέχη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, ο Ολάντ σημείωσε πως «το έθνος είναι ο λαός και ο γαλλικός λαός ήξερε πώς να αντιδράσει». Και απνευστί πέρασε στο ψητό: «Επειτα απ’ αυτή τη δοκιμασία, το ίδιο έθνος πρέπει τώρα να βρει έναν τρόπο να δώσει στη χώρα μας οικονομική δύναμη. Η ανεργία αποτελεί απειλή για την κοινωνική συνοχή. Ο καθένας έχει ένα ρόλο να παίξει».

Ο Ολάντ άδραξε την ευκαιρία για να ζητήσει στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησής του, στην πολιτική των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων. Δεν πρωτοτύπησε. Το ίδιο θα έκανε κάθε αστός πολιτικός ηγέτης στη θέση του. Αυτός, ο πρωθυπουργός του, οι υπουργοί του, τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχουν κάθε λόγο να «είναι Σαρλί». Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, που έσπευσαν να συνταχθούν πίσω από την ιμπεριαλιστική κυβέρνηση τι λόγο έχουν;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑποχή = ρήξη με το σύστημά τους
Επόμενο άρθρο Αλλο κομμουνισμός και άλλο καπιταλισμός με φιλανθρωπία

Σχετικά Αρθρα

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

Κόντρες 3 Απρ 2026, 11:02

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

Κόντρες 27 Μαρ 2026, 19:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

Ημέρα βιβλίου.

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα αγγλικής γλώσσας.

Τουρκία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1920), ημέρα του παιδιού.

Γερμανία: Ημέρα μπύρας.

Αγγλία, Ισπανία: Εθνική γιορτή.

1971: Ενα εκατομμύριο Αμερικανοί διαδηλώνουν ζητώντας να τελειώσει “ο βρώμικος πόλεμος” στο Βιετνάμ.

1972: Δύο βόμβες σε Πειραιά και Γλυφάδα.

1998: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

2010: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo