Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!
  • Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη
  • Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην Ιόνιο Σχολή: «Δεν αντέχουμε άλλο»!
  • Γάζα: Συνεργός στο νέο σιωναζιστικό έγκλημα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα
  • Πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά
  • Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Οκτ 2014, 00:00

♦ Αρμονική συνεύρεση

Από τον αστικό Τύπο σχολιάστηκε, με ειρωνική διάθεση, η επιμέλεια του βουλευτή Κοντονή, που διάβαζε μέσα στη Βουλή το φυλλάδιο με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα σχολιάσουμε, χωρίς καθόλου ειρωνική διάθεση, το γεγονός ότι το Πρόγραμμα ενός κόμματος «αριστερού» και «ριζοσπαστικού» έχει ως μοναδική φωτογραφία στο εξώφυλλό του τον πρόεδρό του! Ούτε ο Λένιν με τις «Θέσεις του Απρίλη» να ήταν!
Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια. Ολο το προπαγανδιστικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μόνο φωτογραφία. Αυτή του Τσίπρα. Το αστικό μάρκετινγκ και η πολιτική χυδαιότητα σε αρμονική συνεύρεση.

♦  Προσυμφωνημένα

Πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίσει κανείς τον Παντελή Καψή; Ως στέλεχος της Ελιάς και της υπό εκκόλαψη Δημοκρατικής Παράταξης ή ως αρθρογράφο του Συγκροτήματος Μπόμπολα, στο οποίο μεταπήδησε μετά το ξωπέταγμά του από τον Ψυχάρη; Οταν αρθρογραφεί στο «Εθνος», τότε εκφράζει τα συμφέροντα του αφεντικού του. Δεν έχει περιθώριο για οτιδήποτε άλλο. Εγραψε, λοιπόν, στις 8 Οκτώβρη: «Το πραγματικό ερώτημα που μπαίνει είναι αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια πειστική πρόταση συνεργασίας προς το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη ή/και το Ποτάμι. Κι εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν». Στη συνέχεια περιέγραψε τη δυσκολία: «Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη κυβέρνηση θα έχει ένα τεράστιο πολιτικό βάρος. Να διαπραγματευθεί τη συμφωνία για το χρέος, πετυχαίνοντας μάλιστα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του». Επειδή, όμως, «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», ο Π. Καψής περιέγραψε και τη λύση: «Στις πολιτικές προϋποθέσεις το ελάχιστο που θα ζητήσουν τα άλλα κόμματα είναι η αποφυγή μονομερών ενεργειών που θα θέσουν σε κίνδυνο τη συμμετοχή μας στο ευρώ. Που σημαίνει ότι θα καταβάλουμε κανονικά τις δόσεις των δανείων, θα τηρούμε τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις και θα πάμε μόνο σε κοινά – με τους εταίρους – αποδεκτή λύση για το χρέος. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα άλλα κόμματα ίσως αναγκαστούν να συμφωνήσουν».

Διαφεύγει, άραγε, του Καψή ότι αυτό το έχει ήδη αποδεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το αναγράφει φαρδιά-πλατιά στο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»; Ασφαλώς και δεν του διαφεύγει. Απλά το αποκρύπτει, για να δώσει δραματικό τόνο σε μια μελλοντική διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, το πλαίσιο της οποίας είναι συμφωνημένο από τώρα. Απλώς, δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει πρώτο θέμα, για να μην έχει διαρροές προς τ’ αριστερά. Και το Συγκρότημα Μπόμπολα έχει κάθε λόγο να αβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό.

♦ Προειδοποίηση με νόημα

Οταν δεξιοί βουλευτές, απαντώντας στον Δραγασάκη που μίλησε για νομοθέτηση κατά παραγγελία επιχειρηματιών, φωτογράφισαν τον Κωνσταντόπουλο ως «διαπλεκόμενο», θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια αντανακλαστική αντίδραση της στιγμής. Οταν, όμως, κάνει κάτι ανάλογο ο Σαμαράς, τότε το πράγμα αλλάζει. Είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Τσίπρα από το βήμα της Βουλής: «Το έκανε [ο Δραγασάκης], χωρίς να κατονομάσει κανέναν. Είναι λάσπη στον ανεμιστήρα και όπου “κάτσει”. Και ύστερα εκτεθήκατε, γιατί αυτά που είπατε για εμάς θα μπορούσαν κάλλιστα να γυρίσουν σε βάρος σας και σε βάρος δικών σας προσώπων. Κι αυτό να το θυμάστε». Συμπέρασμα: η ΝΔ μαζεύει υλικό και καθώς θα στενεύει ο εκλογικός ορίζοντας θ’ αρχίσει να το βγάζει στην πιάτσα μέσω των φιλικών της εντύπων. Και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι αυτό το υλικό θα είναι σκέτη λάσπη.

Εχουμε, βλέπετε, το προηγούμενο του «πολύφερνου» Αλέξη Μητρόπουλου, βουλευτή και τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέτρεψε σε πολιτικό πρόβλημα μια προσωπική του διαμάχη με το ΣΔΟΕ, για ένα πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ! Η αλήθεια είναι πως αυτή η υπόθεση, για την οποία ο Μητρόπουλος απασχόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές τη Βουλή, όπου μονίμως κλαψούριζε και ενίοτε κατήγγελλε προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης, σταμάτησε απότομα, χωρίς ποτέ να μάθουμε τι έγινε με το «χοντρό» πρόστιμο που του είχε βάλει το ΣΔΟΕ. Πάντως, μέχρι και την παρέμβαση του πρωθυπουργού είχε ζητήσει σε μια από τις ομιλίες-κλαψουρίσματα που έκανε.

♦ Εμποροπανήγυρις

Χρειαζόταν ένας σάκος του μποξ για τους ευρωβουλευτές, για να ‘χουν να λένε ότι πέρασαν από κόσκινο τους επιτρόπους και άλλους ενέκριναν, άλλους έκοψαν. Και βρέθηκε στο πρόσωπο της σλοβένας πρώην πρωθυπουργού Αλένκα Μπράτουσεκ. Εύκολο θύμα, καθόσον ανήκει στους Φιλελεύθερους. Οι δυο μεγάλες ευρωομάδες έκαναν το παζάρι τους και ψήφισαν από κοινού. Οι συντηρητικοί ψήφισαν υπέρ του Πιέρ Μοσκοβισί (επίτροπος Οικονομικών) και οι σοσιαλδημοκράτες υπέρ του Μιγκέλ Αρίας Κανέτε (επίτροπος Ενέργειας). Κανονική εμποροπανήγυρη δηλαδή.

ΥΓ: Προσέξατε, ασφαλώς, ότι ο Π. Καψής θεωρεί βέβαιο ότι η επόμενη συμφωνία για το χρέος θα υπογραφεί μετά τις εκλογές του Μάρτη (αν αυτές γίνουν τελικά).

♦ Ακροδεξιά κολπάκια

Τρίτη 7 Οκτώβρη, βραδινές ώρες. Στο κανάλι του Καρατζαφύρερ κάνει εκπομπή ο αδερφός Καρατζαφέρης, ξεπεσμένος πρώην μεγαλοδημοσιογράφος, με καλεσμένο τον Ντινόπουλο. Ξαφνικά, παίζει το βίντεο στο οποίο ο Ντινόπουλος είχε πει «εγώ είμαι με τη Δούρου». Ο Ντινόπουλος δήθεν οργίζεται. Αυτό κρατάει 10 δευτερόλεπτα. Φυσικά, αποφεύγει να πει οτιδήποτε περί «ειρωνικής αναφοράς». Ετσι, το ακροδεξιό κοινό (ξανα)βλέπει το βίντεο, με τον Ντινόπουλο να τα βάζει –στα σοβαρά και όχι ειρωνικά– με τον Μητσοτάκη. Αν του πουν τίποτα από το κόμμα, έχει έτοιμη την απάντηση: ο Καρατζαφέρης έβαλε το βίντεο, χωρίς να με έχει ενημερώσει…

♦ Βυζαντινές ίντριγκες

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, γνωστός υμνητής της Χρυσής Αυγής, ήταν εκείνος που ξιφούλκησε κατά του Βαρθολομαίου, κατηγορώντας τον, εμμέσως πλην σαφώς, ότι επιδιώκει το διαμελισμό του ελληνικού κράτους με την αξίωσή του να διαφεντεύει στις λεγόμενες μητροπόλεις των νέων χωρών (οι μητροπόλεις των περιοχών που προστέθηκαν στο ελληνικό κράτος μετά τους βαλκανικούς πολέμους του 1912-13. Αναζητήστε το σχετικό πόνημά του στο διαδίκτυο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δε θα πλήξετε. Αντίθετα, θα πάρετε μια καλή γεύση της έννοιας «βυζαντινές ίντριγκες» (αυτό δεν αφορά μόνο τον Αμβρόσιο, αλλά και τον Βαρθολομαίο) και του τρόπου με τον οποίο μαλλιοτραβιούνται οι δεσποτάδες, όταν μπαίνει στη μέση η κατανομή της εξουσίας και το μπαγιόκο. Μπροστά τους οι αστοί πολιτικοί μοιάζουν με αθώα παιδάρια.

Ο Ιερώνυμος, πάντως, γάτα με πέταλα κι αυτός, όταν ο Αμβρόσιος έθεσε το ζήτημα στην Ιερά Σύνοδο και μαλλιοτραβήχτηκε με τον «άγιο αδελφό του» Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο, έκανε μια ντρίπλα που θα τη ζήλευε και ο Ροναλντίνιο και παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντική συζήτηση στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

♦ Αριστερές ίντριγκες

Με ταυτόσημο περιεχόμενο, αλλά με διαφορετικά μέσα, διεξάγεται ένας εσωτερικός καυγάς στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποδοχή των βουλευτών και στελεχών που είναι έτοιμα να την κάνουν από τη ΔΗΜΑΡ και να διεκδικήσουν τη συνέχιση της πολιτικής τους καριέρας μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Λαφαζανικοί σήκωσαν και πάλι την παντιέρα του… αριστερόμετρου. «Η Αριστερά δεν επιτρέπεται να επαναφέρει στην πολιτική επιφάνεια όσους η λαϊκή ετυμηγορία τιμώρησε με περιθωριοποίηση για τη μνημονιακή τους πορεία», έγραψε στο iskra.gr εξέχον στέλεχος αυτής της πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίσω από τις πολιτικές αναφορές, βέβαια, κρύβονται πολύ πιο απλά πράγματα και συγκεκριμένα η εκπροσώπηση στην αυριανή Βουλή και στην κατανομή της εξουσίας. Οι ΔΗΜΑΡίτες είναι «επώνυμοι» και μπορούν να υπερισχύσουν στη μάχη του σταυρού των εν πολλοίς «ανώνυμων» της πτέρυγας Λαφαζάνη. Ετσι, μερικοί αυτής της πτέρυγας που φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν μια θέση στα βουλευτικά έδρανα θα μείνουν και πάλι εκτός νυμφώνος και θα βλέπουν κάτι Ρεπούσηδες και κάτι Πανούσηδες να τους παίρνουν τις θέσεις. Μ’ αυτή την προοπτική έχουν πρόβλημα και όχι με τις προγραμματικές θέσεις διαχείρισης της βαρβαρότητας, που παρουσίασε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

♦ Αδικο έχει;

Δυστυχώς γι’ αυτόν, είναι ο Βενιζέλος, ένα από τα πιο αποκρουστικά πρόσωπα του πολιτικού προσωπικού, οπότε ό,τι λέει περνάει στο ντούκου. Το πολύ να εισπράξει μπινελίκια. Καμιά φορά, όμως, λέει εύστοχα πράγματα, που πρέπει να του τα πιστώσουμε. Οπως την προηγούμενη Παρασκευή στη Βουλή, που είπε ειρωνικά: «Υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται όλες οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Αγωνιά η κ. Μέρκελ γιατί θα εμφανιστεί ένας άλλος εκπρόσωπος της Ελλάδος που θα αλλάξει τους συσχετισμούς, αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Ολάντ ή ο κ. Ρέντσι!».

► Κοινός προβοκάτορας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Περισσού Αθ. Παφίλης σε ρόλο κοινού προβοκάτορα από το βήμα της Βουλής: «Οσον αφορά τους τζιχαντιστές: Εσείς μιλάγατε για "αραβική άνοιξη". Ολοι σας εδώ. Ναι ή όχι; Και για την Αίγυπτο και παντού. Να η "αραβική άνοιξη", αυτή που κόβει κεφάλια. Οταν λέγαμε εμείς ότι είναι αυτοί που τρώνε καρδιές, αυτοί οι οποίοι στρατολογούνται, μισθοφόροι κλπ., για να ρίξουν τον Ασαντ, επειδή μπαίνει εμπόδιο, εσείς λέγατε τα ίδια. Τα ίδια και για την Ουκρανία».

Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες πρώτα της Τυνησίας, μετά της Αιγύπτου, γκρεμίζοντας τα ματοβαμμένα στρατοκρατικά καθεστώτα του Μπεν Αλί και του Μουμπάρακ, είναι άνθρωποι που τρώνε καρδιές και κόβουν κεφάλια!

Τι να πρωτοθαυμάσεις σ’ αυτή τη δήλωση; Την ισλαμοφοβία, η οποία συναγωνίζεται τα πιο κίτρινα έντυπα των ιμπεριαλιστικών χωρών της Δύσης; Τη λογική της συλλογικής ευθύνης; Τη σκόπιμη, γκεμπελίστικη σύγχυση ανάμεσα στις αυθόρμητες λαϊκές εξεγέρσεις και τα κινήματα που προϋπήρχαν (όπως το ISIS, που αποτελεί μετεξέλιξη σουνιτικών οργανώσεων που έκαναν αντίσταση στο Ιράκ) ή που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (όπως οι διάφορες μιλίτσιες στη Λιβύη); ‘Η την επιφανειακή προσέγγιση σύνθετων κοινωνικών φαινομένων, έτσι που να καταντά προβοκάτσια;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – Πέμπτη 16.10.14
Επόμενο άρθρο ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους

Κόντρες 29 Οκτ 2025, 15:16

Βορίδης: Μια ζωή φασίστας

Κόντρες 27 Οκτ 2025, 12:04

Αμάρτησε για το στεφάνι της

Κόντρες 24 Οκτ 2025, 12:58

Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα

Κόντρες 23 Οκτ 2025, 18:59

Kαρανικομπουμπουκίαση

Κόντρες 22 Οκτ 2025, 10:54

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Κόντρες 21 Οκτ 2025, 11:55
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!

Τι δουλειά είχε η ακροδεξιά «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» στη στρατιωτική παρέλαση;

30 Οκτ 2025, 08:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη

30 Οκτ 2025, 00:01
Εργατικά

Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην Ιόνιο Σχολή: «Δεν αντέχουμε άλλο»!

24ωρη απεργία αύριο 30/10

29 Οκτ 2025, 21:24
Διεθνή

Γάζα: Συνεργός στο νέο σιωναζιστικό έγκλημα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα

29 Οκτ 2025, 20:21
Εργατικά

Πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά

29 Οκτ 2025, 18:59
Κόντρες

Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους

29 Οκτ 2025, 15:16
Διεθνή

Γάζα: Η ζωή συνεχίζεται με αισιοδοξία, παρά τον πόνο και τα βάσανα, από ένα λαό πάντα ακλόνητο (videos)

29 Οκτ 2025, 12:40
Αγροτικά

Ιταμές απειλές των καπιταλιστών του τουρισμού προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Κρήτης

29 Οκτ 2025, 11:42
Εργατικά

Να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο της, να νικήσει το δίκιο

30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

29 Οκτ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Οκτώβρη

29 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Η 28η Οκτώβρη του 1940 και η στρατηγική ιδιοφυΐα του Νίκου Ζαχαριάδη

28 Οκτ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη

28 Οκτ 2025, 00:01
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, που απειλούνται με διαγραφή

27 Οκτ 2025, 18:45
Πολιτική

Kίνητρα στην αστυνομία για να κόβει αβέρτα πρόστιμα-χαράτσια του ΚΟΚ

27 Οκτ 2025, 18:40
Κόντρες

Βορίδης: Μια ζωή φασίστας

27 Οκτ 2025, 12:04
Καταστολή

70 καθηγητές Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Στο πλευρό των φοιτητών μας που δικάζονται με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ και απειλούνται με διαγραφή

27 Οκτ 2025, 08:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Οκτώβρη

27 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαλίλ Αλ-Χάγια: Αυτά συμφωνήσαμε, αυτά διαπραγματευόμαστε

26 Οκτ 2025, 21:15
Διεθνή

Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος προς Τζέι Ντι Βανς: Είσαι συνένοχος στη γενοκτονία

26 Οκτ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Οκτώβρη

26 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη

Ημέρα ορθοπεδικών νοσοκόμων.

1944: Η Θεσσαλονίκη απελευθερώνεται από τη ναζιστική κατοχή.

1945: Ενας νεκρός και δέκα τραυματίες στη συγκέντρωση για την πρώτη επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (χτύπημα από οπαδούς της δεξιάς).

1957: Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Ινδονησίας Σουκάρνο με χειροβομβίδα, επτά νεκροί.

1967: Βόμβα στην οδό Καραγεώργη Σερβίας.

1972: Νόθες φοιτητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη με αποχή της πλειοψηφίας, διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών στο κέντρο της πόλης και συμπλοκές με την αστυνομία.

1980: Βόμβα καταστρέφει υποσταθμό διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην «Ψυγεία Ελλάδος ΑΕ» (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo