Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Μάη
  • Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές
  • Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων
  • Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούλ 2011, 00:00
♦ Συνένοχοι (1)
 
Επίλεκτο στέλεχος της ΝΔ είναι ο Αντώνης Βαρθολομαίος που διορίστηκε από τον Βενιζέλο μέλος του ΔΣ της εταιρίας ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας. Οχι, δεν άλλαξε στρατόπεδο ο Βαρθολομαίος. Με πρόταση του Σαμαρά τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο. Το «ντιλ» κλείστηκε μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά στο συμβού-λιο των πολιτικών αρχηγών και υλοποιήθηκε από τον Βενιζέλο, που περιέλαβε τον υποδειχθέντα από τη ΝΔ στο ΔΣ της εταιρίας ξεπουλήματος. Επομένως, για ό,τι διαπράξει αυτή η εταιρία (και θα διαπράξει πολλά) υπάρχει πλήρης συνενοχή του Σαμαρά και της ΝΔ.
 
ΥΓ1: Και βέβαια, ο άνθρωπος τον οποίο τοποθέτησε η ΝΔ στο ΔΣ της εταιρίας ξεπουλήματος δεν είναι τυχαίος. Δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, με τη στενή έννοια του όρου, αλλά άνθρωπος της καπιταλιστικής πιάτσας, με έντονη δράση στο χρηματιστήριο την περίοδο της μεγάλης ληστείας. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
 
ΥΓ2: Εκτός από τη ΝΔ, ένα πρόσωπο στο ΔΣ της εταιρίας έβαλε και το ΛΑΟΣ. Πρόκειται για την Αννα Ζωηρού, σύμβουλο επιχειρήσεων. Και εν προκειμένω έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

♦ Συνένοχοι (2)
 
Και να μην ξεχνάμε αυτό που αποκάλυψε η «Κόντρα» στο προηγούμενο φύλλο της. Η εταιρία ξεπουλήματος δεν θα χρησιμοποιηθεί για να μειώσει το χρέος. Θα χρησιμοποιηθεί για να πληρώνονται τα υπέρογκα-τοκογλυφικά χρεολύσια. Κάθε φορά που θα χρειάζονται λεφτά, θα πουλάνε και κάποιο «φιλέτο» κρατικής περιουσίας. Γι’ αυτό και η εταιρία έχει στην ουσία αόριστη διάρκεια, αφού η ζωή της μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

♦ Και σ’ ανώτερα
 
Καμαρώνει ο «Ριζοσπάστης», διότι ο ευρωβουλευτής του Γ. Τούσσας συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον Μαχμούντ Αμπάς και με τον δοτό πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ, το πρώην μεγαλοστέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι οποίοι «ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη συνεπή δράση και τη σταθερή αλληλεγγύη του με τον Παλαιστινιακό λαό, καθώς και για την τελευταία πρωτοβουλία του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στις σημερινές συνθήκες. Ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς τόνισε τη σημαντική συμβολή που έχει η πρωτοβουλία του ΚΚΕ στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος».
 
Αλήθεια, αφού ταξίδεψαν στη Δυτική Οχθη και συναντήθηκαν με το ντουέτο του ξεπουλήματος, αλλά και με ηγεσίες άλλων κομμάτων, γιατί δεν ζήτησαν να συναντηθούν και με εκπροσώπους της Χαμάς, που αποδεδειγμένα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Παλαιστίνη; Δεν ξέρουν, άραγε, ότι η Χαμάς είναι απαγορευμένη στη Δυτική Οχθη από τους ανθρώπους του Αμπάς; Κι αν το ξέρουν, πώς δεν έθεσαν κάποιο θέμα;
 
♦ Πάρτε τους συμβούλους
 
Σε άψογη καρατζαφέρεια διάλεκτο (φαίνεται ότι τους περνάει από φροντιστήριο ο χεριχέρης πρόεδρος), ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε την περασμένη Δευτέρα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Παπακωνσταντίνου σχετικά με το fast track στις παραλίες: «Και ο πλέον άπειρος έμπορος γνωρίζει ότι πρώτα σπρώχνεις τον “κατιμά” και μετά τα “Bon Filett”». Φαίνεται πως θέλουν να γίνουν σύμβουλοι της κυβέρνησης στο real estate της κρατικής γης, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία του προέδρου τους στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Εμείς μια ερώτηση μόνο θα κάνουμε: και τι γίνεται όταν η αγορά είναι πεσμένη και οι υποψήφιοι αγοραστές δεν ενδιαφέρονται για τον «κατιμά», αλλά μόνο για το «μπον φιλέ»; Προφανώς δεν θα έχουν αντίρρηση οι του ΛΑΟΣ, φτάνει να παίξουν και οι ίδιοι στο παιχνίδι. Γιατί ανησυχούν, όμως; Ηδη στην εταιρία ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας μπήκε και δικός τους άνθρωπος.

♦ Πληρωμένη απάντηση
 
Το περιστατικό συνέβη στην Κομοτηνή. Ο πρώην υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης έτρωγε σε γνωστή ταβέρνα της πόλης με τη γυναίκα του Γιούλη Παπαχρήστου και τα παιδιά του κι ένα ζευγάρι φίλων του. Κάποιοι φοιτητές από διπλανό τραπέζι τον άρχισαν στα γνωστά «γαλλικά». Ο Στυλιανίδης δεν απάντησε, όμως η σύζυγος αποφάσισε να υπερασπιστεί την… οικογενειακή τιμή. «Δεν σέβεστε τίποτα, δεν ντρέπεστε, έχουμε και μικρά παιδιά», είπε απευθυνόμενη στους φοιτητές, για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση: «Εσείς δεν ντραπήκατε όταν είσαστε στα μπουζούκια την ώρα που σκοτώνατε ένα άλλο παιδί»! (σ.σ. τον Αλέξη Γρηγορόπουλο). Πονηρός ο Στυλιανίδης συγκράτησε τη σύζυγο, ζήτησε το λογαριασμό και την έκαναν όλοι μαζί με ελαφρά πηδηματάκια.
 
♦ Σιγά το μάρκετινγκ
 
Ο Κυριάκος (ένας είναι ο Κυριάκος) της ΝΔ και η Κεφαλίδου του ΠΑΣΟΚ, σε ένα ακόμη δείγμα δικομματικής συναίνεσης, ανακοίνωσαν ότι παραδίδουν το βουλευτικό τους αυτοκίνητο και ότι παραιτούνται από τις αποζημιώσεις για τις επιτροπές. Πολιτικά αυτό ονομάζεται υποκρισία, από άποψη πολιτικού μάρκετινγκ, όμως, ήταν μια έξυπνη κίνηση. Οι δυο βουλευτές έψαξαν και βρήκαν πώς θα ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους, καταλήγοντας στο κόλπο που σε επίπεδο καπιταλιστικών επιχειρήσεων ονομάζεται «εταιρική κοινωνική ευθύνη».
 
Οταν μια επιχείρηση θέλει να κάνει μια διαφήμιση που να ξεχωρίζει και να μη φαίνεται σαν διαφήμιση, κάνει μια προσφορά φιλανθρωπικού τύπου. Εξασφαλίζει έτσι προβολή μέσω δημοσιευμάτων, ακόμα και συνεντεύξεις ηγετικών της στελεχών, που ενισχύουν το προφίλ της εταιρίας. Το ίδιο εξασφάλισαν και οι δύο βουλευτές. Επί τουλάχιστον δυο μέρες τζάμπα διαφήμιση. Ξέρετε πόσο θα το πλήρωναν αυτό σε προεκλογική περίοδο;

♦ Παζάρια και διαγκωνισμοί

Πρώτα βγήκε ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, και δήλωσε σε αλγερινή εφημερίδα ότι «συζητήσεις γίνονται με τη γαλλική ηγεσία και όχι με τους αντικαθεστωτικούς». Ισχυρίστηκε, δε, ότι ο ίδιος ο Σαρκοζί είπε στον απεσταλμένο του Καντάφι: «Το αντικαθεστωτικό Συμβούλιο στη Λιβύη δε θα υπήρχε χωρίς τη δική μας πολιτική και πρακτική υποστήριξη, χωρίς τα δικά μας λεφτά, και έτσι, εφόσον καταλήξουμε σε μια λύση διαλόγου, θα πειστούν να συναινέσουν, όπως και να έχει».

Μπορεί να τα φούσκωσε ο γιος του Καντάφι, όμως το γεγονός ότι γίνονται κρυφά παζάρια είναι αδιαμφισβήτητο. Το επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, Ζεράρ Λονγκέ, που δήλωσε ότι «οι αντικαθεστωτικοί θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι και να μιλήσουν με την ηγεσία της Τρίπολης για να βρεθεί μια πολιτική λύση». Οταν του υπενθύμισαν ότι οι αντικαθεστωτικοί θέτουν ως προϋπόθεση να έχει προηγηθεί αποχώρηση Καντάφι από την ηγεσία, ο Λονγκέ υποστήριξε ότι «υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης τρόπων να υπερσκελιστεί το συγκεκριμένο εμπόδιο», καταλήγοντας με μια χαρακτηριστικότατη φράση: «Δεν γίνεται να περιμένουν άλλο πότε θα ηττηθεί ο Καντάφι στρατιωτικά για να το κάνουν». Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, επιβεβαίωσε… διαψεύδοντας τα λεγόμενα του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, μιλώντας για «έμμεσες επαφές».

Τέλος, η καλύτερη επιβεβαίωση ήρθε από την οξεία αντίδραση των Αμερικανών, οι οποίοι, βλέποντας ότι οι Γάλλοι κάνουν δική τους πολιτική, χωρίς να δίνουν λογαριασμό στους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, δηλαδή τους Αμερικανούς, διεμήνυσαν μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι «ο λιβυκός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει πώς θα δράσει, και εννοείται ότι για εμάς στόχος παραμένει να φύγει ο Καντάφι από την εξουσία».

Κατά τα άλλα, όλοι, από τον Καντάφι και τους αντικανταφικούς μέχρι τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, κόπτονται για το καλό του λιβυκού λαού.
♦ Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα

Αυτή τη φορά πρέπει να ευλογήσουμε τα γένεια μας. Το ξεσκέπασμα του Λοβέρδου, που προσπαθούσε να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τα μολυσμένα με το επικίνδυνο E.coli κατεψυγμένα σουτζουκάκια και κιμά της Lidl και υποχρέωσε σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ Γ. Νυχά, έγινε από την «Κόντρα». Τη Δευτέρα το πρωί είχαμε την είδηση, τη διασταυρώσαμε και αμέσως δημοσιεύσαμε το σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα μας. Μέσα σε λίγες ώρες, η είδηση είχε διαδοθεί σε όλο το διαδίκτυο. Οταν ο Λοβέρδος ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Μίχα στη θέση του παραιτηθέντος Γ. Νυχά, ήταν ήδη ευρύτατα γνωστό ότι αυτό σχετιζόταν με το σκάνδαλο Lidl.
 
Την επομένη άρχισαν να γίνονται και πολιτικές δηλώσεις. Κανείς, όμως, απ’ όσους έκαναν σχετικές δηλώσεις δεν αναφέρθηκε στην πηγή της αποκάλυψης. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά έβαλαν και ερωτηματικό, μη τυχόν και φανούν σκληροί προς την κυβέρνηση και τον υπουργό της. Πρώτος και καλύτερος ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν θέλει να πιστέψει (sic!) αυτό που φημολογείται για μέρες και που παρουσιάζεται σήμερα σε όλο το διαδίκτυο, ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν λίγες μέρες ο ΕΦΕΤ, ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl στη Βόρειο Ελλάδα». Την πηγή της είδησης, που δημοσιευόταν σε όλο το διαδίκτυο, δεν την είδε ο Ν. Χουντής; Γιατί δεν μας πήρε ένα τηλέφωνο, να του εξηγήσουμε εμείς; Μήπως «δεν θέλησε να πιστέψει» για πολιτικούς λόγους;
 
Τα ίδια ισχύουν για τους Οικολόγους-Πράσινους, η εκπρόσωπος Τύπου των οποίων Ελ. Ιωαννίδου, με κομψότητα έθεσε μόνον ερωτήματα, ενώ βοούσε ο κόσμος: «Γιατί παραιτήθηκε ο μέχρι τώρα πρόεδρος κ. Νυχάς; Αληθεύουν δημοσιεύματα για εισαγωγή τροφίμων μολυσμένων με το επικίνδυνο βακτήριο Ε.coli; Αληθεύει ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ πιέστηκε να υποβαθμίσει το θέμα για να μην πληγούν οι πωλήσεις γνωστής γερμανικής αλυσίδας;». Ερώτημα ακόμη και για το αν βρέθηκαν τρόφιμα μολυσμένα με E.coli, όταν αυτό είχε ανακοινωθεί επίσημα από την 1η Ιούλη από τον ΕΦΕΤ!
 
Ο «Ριζοσπάστης» τους ξεπέρασε όλους. Δεν είχε πάρει είδηση τι έτρεξε και έγραψε για πρώτη φορά την Τετάρτη. Φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να αναφερθεί στην «Κόντρα». Απ’ αυτό, όμως, μέχρι τον ισχυρισμό ότι… αυτοί το είχαν πει, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαγιώνεται η κινεζοποίηση
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

Κόντρες 19 Μάι 2026, 19:23

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25

Δε βγαίνουν τα νούμερα

Κόντρες 13 Μάι 2026, 15:02

Βόλεμα των «μαύρων»

Κόντρες 11 Μάι 2026, 11:09
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
Διεθνή

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

20 Μάι 2026, 21:38
Πολιτική

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

20 Μάι 2026, 20:05
Αγροτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Γι' αυτό καθυστερούν πάνω από 11 χρόνια τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

20 Μάι 2026, 19:41
Εργατικά

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

20 Μάι 2026, 10:37
Πολιτισμός

Πεπρωμένο μας η πατρίδα μας, η Παλαιστίνη…

Roger Waters - Mοna Miari, COMFORTABLY NUMB RE-IMAGINED

20 Μάι 2026, 10:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάη

20 Μάι 2026, 00:01
Η παπάρα

Παπαγαλάκια-γκεμπελίσκοι ντεφορμέ

19 Μάι 2026, 21:45
Παιδεία

ΑΠΘ: Οι διώξεις και η καταστολή πάνε «πακέτο» με την επιχειρηματικότητα

19 Μάι 2026, 21:06
Καταστολή

Απεργία πείνας για αξιοπρέπεια πίσω από τα συρματοπλέγματα: η Σιντική ως στρατόπεδο εξουθένωσης και παραδειγματισμού

19 Μάι 2026, 20:04
Καταστολή

Διώκονται μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ επειδή τόλμησαν να στηρίξουν τον αγώνα και τα αιτήματα των εστιακών φοιτητών

19 Μάι 2026, 19:45
Κόντρες

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

19 Μάι 2026, 19:23
Πολιτική

Το Συγκρότημα Μαρινάκη επιτίθεται στον «ανιψιό» για να «πονέσει» ο θείος

19 Μάι 2026, 14:57
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Τα πράγματα άλλαξαν. Υπόλογοι θα βρεθούν αυτοί που συντάσσουν μαύρες λίστες

19 Μάι 2026, 11:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάη

19 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα

18 Μάι 2026, 20:03
Πολιτική

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

18 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

18 Μάι 2026, 15:21
Πολιτική

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

18 Μάι 2026, 14:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

Ημέρα πολιτισμού.

1968: Συλλαμβάνονται δύο βομβιστές στην Ομόνοια που είχαν επικηρυχθεί ως “επικίνδυνοι αναρχοκομμουνισταί“.

1973: Εξαρθρώνεται η ΕΑΝ, συλλαμβάνονται δέκα άτομα, αποκαλύπτονται οπλοστάσια σε Σπάτα και Παλαιό Φάληρο.

1975: Αρχίζει στις φυλακές Στάμχαϊμ η δίκη της RAF (Γερμανία).

1988: Βόμβες στο Ι’ αστυνομικό τμήμα, στη ντίσκο «Βικτόρια και σε καφετέρια στην Αμφιάλη (ΕΛΑ).

1991: Δολοφονείται ο Ρατζίβ Γκάντι (Ινδία).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo