Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη
  • Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα
  • Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!
  • Σαν σήμερα 5 Αυγούστου
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Οκτ 2009, 00:00

n «Καμένη γη»

Με γκεμπελίστικη μεθοδικότητα ο Γ. Παπακωνσταντίνου οργανώνει την προπαγάνδα για να προετοιμάσει τη σκληρή λιτότητα που θα συνεχίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Και βέβαια, βρίσκει πρόθυμη βοήθεια από τα παπαγαλάκια του αστικού Τύπου. Παράδειγμα είναι η διοχέτευση από τον ίδιο στο «Βήμα» επιστολής που είχε στείλει στις 14 Ιούλη στον Παπαθανασίου ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την οποία η κυβέρνηση κράτησε κρυφή. Αν τα «σαΐνια» της Λαμπρακειάδας είχαν την επιστολή, θα την είχαν «μπουμπουνίσει» κατά την προεκλογική περίοδο, για να κάνουν μεγάλη ζημιά στη ΝΔ. Προφανώς, τη βρήκε στο αρχείο του υπουργείου ο Παπακωνσταντίνου (πρόκειται για επίσημη αλληλογραφία, που δεν μπορούσε να την εξαφανίσει φεύγοντας ο Παπαθανασίου) και τη σέρβιρε στο «Βήμα», χτίζοντας τις σχέσεις του με το συγκρότημα Λαμπράκη. Η συγκεκριμένη επιστολή ζητούσε –τι άλλο;– δημοσιονομικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι το σχόλιο της φυλλάδας: «Και βεβαίως κληροδότησε (σ.σ. ο Καραμανλής) στη νέα κυβέρνηση απίστευτα βάρη. Κάπως έτσι ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του βρέθηκαν, προτού καλά καλά αναλάβουν τα καθήκοντά τους, να τρέχουν αλαφιασμένοι, να μαζεύουν τα ασυμμάζευτα, να κολυμπούν εν τέλει σε βαθιά και θολά νερά. Τα ταμεία είναι άδεια, τα υπουργεία γυμνά, η διοίκηση ακινητοποιημένη και η χώρα παραλυμένη, υπό την επίδραση ακριβώς της πολύμηνης αδράνειας. Η εμπειρία της πρώτης εβδομάδας ήταν οδυνηρή για τους περισσότερους της νέας κυβέρνησης. Παρ΄ ότι ανέμεναν δύσκολες συνθήκες, δεν μπορού-σαν να φαντασθούν την έκταση της διάλυσης. Οι προειδοποιήσεις του κ. Γιούνκερ επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και, όπως φαίνεται, θα καταδιώκουν για καιρό τη χώρα».

n Πάντα Μαυρογιαλούροι

Φουριόζα και ορεξάτη για δουλειά πήγε στο υπουργείο Γεωργίας η Κ. Μπατζελή. Ακόμη και τις Κυριακές δουλεύει, προσπαθώντας να λύσει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Την πρώτη κιόλας Κυριακή μετά την ανάληψη των καθηκόντων της πήγε στη Λαμία και είχε συνάντηση με τις διοικήσεις ενώσεων και συλλόγων, προκειμένου να «πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πορεία της ελληνικής γεωργίας αλλά και τα συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Φθιώτιδας». Γιατί, όμως, στη Λαμία; Γιατί δεν επέλεξε να συναντηθεί π.χ. με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι –σύμφωνα με όσα δήλωνε η Κ. Μπατζελή ως ευρωβουλευτής– υπήρξαν οι μεγάλοι αδικημένοι της κυβέρνησης Καραμανλή; Ερωτήσεις που κάνουμε και μεις… Η Φθιώτιδα είναι η εκλογική περιφέρεια της κ. Μπατζελή. Πού θα κάνει την πρώτη εμφάνισή μετά τη νίκη του ο Μαυρογιαλούρος, αν όχι στην εκλογική του περιφέρεια;
Οπως βλέπετε, σιγά-σιγά παίρνουμε μικρές γεύσεις της νέας… αξιοκρατικής διακυβέρνησης. Πού να δείτε τι έχει να γίνει, όταν παλιώσουν λίγο στις κυβερνητικές καρέκλες…

n Αλλα λόγια…

Διάλογος ανάμεσα σε καταπράσινο δημοσιογράφο και πράσινο υπουργό:
«Ερώτηση: Η εκτίναξη του ελλείμματος και ο έλεγχος της Ε.Ε. θα σας υποχρεώσουν σε αναβολή της υλοποίησης των υπεσχημένων;
Απάντηση: Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα έχουμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με τους κοινοτικούς εταίρους μας. Αιτία είναι η δικαιολογημένη δυσπιστία τους, καθώς αθετήθηκε συστηματικά ό,τι υποσχέθηκε το ελληνικό κράτος διά της επίσημης κυβέρνησής του, τα τελευταία χρόνια».
Ο πράσινος υπουργός (Γ. Παπακωνσταντίνου) δεν απαντά στο ερώτημα, αλλά λέει… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, και ο καταπράσινος δημοσιογράφος (Τάσος Παππάς, Ελευθεροτυπία) ούτε παρατηρεί ότι το ερώτημα δεν απαντήθηκε, ούτε επανέρχεται με νέο ερώτημα. Καταπράσινο περιβόλι γίναμε…

♦ Ξανάρχισαν τα όργανα

Σιγά που θα εγκαταλείψει την πολιτική ο Δούκας. Πού θα βρει καλύτερα; Στην μετεκλογική τούρλα του Σαββάτου, φωνάζει κι αυτός παρών και προσπαθεί να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Τι διάολο, καλύτερος είναι ο Τσιτουρίδης και τον έχουν πρώτη μούρη; Βγήκε, λοιπόν, και ο Δούκας στο Mega και αποκάλυψε ότι του έστειλαν υπογεγραμμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση ακινήτων στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά την απέρριψε. Οποια ακίνητα παραχωρήθηκαν στο Βατοπέδι –είπε– ήταν αρμοδιότητας μόνο του υπουργείου Γεωργίας. Ονόματα και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες αρνήθηκε να δώσει, σημειώνοντας με έμφαση ότι θα μιλήσει μόνο στα αρμόδια κομματικά όργανα, όποτε κληθεί σε αυτά. Γιατί να πιστέψουμε, όμως, ότι λέει αλήθεια, όταν δεν μας λέει τουλάχιστον ποιος του έστειλε την έτοιμη απόφαση για να την υπογράψει; Αμα έχει κότσια, ας μιλήσει, όχι να πετάει μπηχτές για να τον «προσέξουν» οι δελφίνοι της αρχηγίας.

♦ Ποτέ δεν είν’ αργά

Μετανιωμένη που δεν έγινε υφυπουργός Περιβάλλοντος δείχνει η Μ. Βασιλάκου, στέλεχος των Οικολόγων και βουλευτής των Πρασίνων στην Αυστρία. Δήλωσε στο «Κανάλι 1» του Πειραιά: «Υπάρχει μία απόφαση του Συνεδρίου από το καλοκαίρι, η οποία έλεγε ότι αν δεν καταφέρουμε να μπούμε στη Βουλή, τότε είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και συνεργασία, αλλά όχι σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτή η απόφαση πάρθηκε με κάποια πολύ λογικά επιχειρήματα, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να αξιολογηθεί εκ νέου. Πρέπει να παίρνουμε σοβαρά τις αποφάσεις των οργάνων μας, αλλά η ζωή προχωράει, η δημοκρατία είναι γεμάτη εκπλήξεις, τα δεδομένα άλλαξαν και η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε συντομότατα να αξιολογήσουμε την απόφαση αυτή και να την αναθεωρήσουμε, γιατί νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή οικολογικά και εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί σε σοβαρό επίπεδο μία συνεργασία, ναι ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο, γιατί όχι;».

Το πουλάκι, βέβαια, πέταξε, αλλά η κ. Βασιλάκου δεν χάνει την αισιοδοξία της: «Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί πραγματικά και σοβαρά να υπάρξει μία συνεργασία, μπορεί να επανέλθει με άλλους όρους (…) οι ευκαιρίες ξαναγυρίζουν, δεν μας εξαναγκάζει κάτι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε εμάς να μην προχωρήσουμε σε διάλογο»! Οπότε, μπορούμε σίγουρα να εικάσουμε, ότι αν υπάρξει δεύτερη πρόταση, τουλάχιστον η κ. Βασιλάκου δεν θα πει όχι.

♦ Λόγια του αέρα

«Βάζουμε φρένο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του χώρου της Υγείας. Για μας η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό», δήλωσε η Φώφη μιλώντας στο ραδιοφωνικό  σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84. Προσέξτε το επίθετο «πλήρη». Δεν είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, αλλά στην «πλήρη ιδιωτικοποίηση». Αν, όμως, η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό, δεν μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα και ιδιωτικός τομέας και μάλιστα να επιχορηγείται από το κράτος και να κάνει και σκανδαλώδεις μπίζνες με κράτος και ασφαλιστικά ταμεία. Οπως δεν νοείται «ολίγον έγκυος» έτσι δεν νοείται Υγεία-δημόσιο αγαθό και παράλληλη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μάλιστα τα τελευταία χρόνια ήταν ο πιο γοργά αναπτυσσόμενος κλάδος του ελληνικού καπιταλισμού (και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ).

Στην ίδια συνέντευξη η Φώφη χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο της προηγούμενης κυβέρνησης» τις εξαγγελίες για προσλήψεις νοσηλευτών και δήλωσε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «έχει θεσει ως στόχο την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών το χρόνο πέρα από αυτούς που αποχωρούν, ώστε σε βάθος 4ετίας να καλυφθούν τα κενά». Σημειώστε την εξαγγελία, γιατί είναι απ’ αυτές που δεν πρόκειται να γίνουν πράξη. Εδώ θα ‘μαστε και θα το δούμε.

♦ Σιγά, θα τους κάνεις ζημιά

Δεν κρύβει τη χαρά του για την εκλογή της νέας κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Εκδηλώνεται μάλιστα τόσο χοντροκομμένα, που κινδυνεύει να κάνει ζημιά στην κυβέρνηση. Μετά το συγχαρητήριο μήνυμά του την επομένη της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, ο Δ. Δασκαλόπουλος επανήλθε με τοποθέτησή του σε τελετή αποφοίτησης στο Αμερικανικό Κολέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο, στην οποία χαρακτήρισε θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας ότι αναμένονται και οι οικονομικές αποφάσεις, για τις οποίες δεν εξέφρασε καμιά ανησυχία. Απλώς, εξέφρασε την ανησυχία του για το δημόσιο έλλειμμα και χρέος, καθώς και για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή, για τα ίδια ζητήματα που εκφράζουν συνεχώς την έντονη ανησυχία τους ο Προβόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου και οι φυλλάδες που αβαντάρουν την κυβέρνηση.

ΥΓ: Ευχές στη νέα κυβέρνηση έστειλε και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, σημειώνοντας ότι «πάντα θα είναι δίπλα στην Πολιτεία με συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις».

♦ Επιχείρηση δημόσιων σχέσεων

Κάλεσε τους δημοσιογράφους και εμφανίστηκε σε δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, για να τους ανακοινώσει τι; Τίποτα επί της ουσίας της κυβερνητικής πολιτικής (αυτά θα ειπωθούν με τις προγραμματικές δηλώσεις), αλλά ότι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ θα πληρωθούν κανονικά συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων, διότι βρέθηκε λύση με… ενδοκυβερνητική συννενόηση! Τα ίδια ακριβώς διαβεβαίωνε προεκλογικά η ΝΔ. Γιατί, λοιπόν, κάνει τόσο ντόρο ο Λοβέρδος με το αυτονόητο; Γιατί το αυτονόητο, όταν μετατρέπεται σε ζητούμενο, παράγει προπαγανδιστικά αποτελέσματα. Για τους συνταξιούχους όμως, το πρόβλημα δεν είναι η καταβολή των συντάξεων, που κάθε κυβέρνηση φροντίζει να γίνεται, αλλά η αθλιότητα της σύνταξης που παίρνει η συντριπτική πλειοψηφία.

♦ Βράβευση ταιριαστή

Τίμησε την παράδοσή της η Νορβηγική Ακαδημία, δίνοντας το Νόμπελ Ειρήνης στον Μπαράκ Ομπάμα. Τόσοι μακελάρηδες το έχουν πάρει, να μην το πάρει και ο Ομπάμα; Βέβαια, βιάστηκαν λίγο, δεδομένου ότι ο Ομπάμα έχει μόλις εννιά μήνες στην εξουσία, αλλά σκέφτηκαν λογικά: καλύτερα να του το δώσουμε τώρα, που δημαγωγεί συνεχώς για την ειρήνη, παρά να «μπουμπουνίξει» κάναν καινούργιο πόλεμο και να μας δυσκολέψει. Διότι η αύξηση των κατοχικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, η συνέχιση της παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων στο Ιράκ, η στήριξη του ματοβαμένου σιωνιστικού καθεστώτος, οι απειλές κατά του Ιράν είναι… συμβολή στην ειρήνη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠραγματικότητα και προπαγάνδα
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

1895: Πεθαίνει ο Φρίντριχ Ενγκελς.

1910: Απολύσεις χιλιάδων εργατών βιομηχανίας και λιμανιών στη Γερμανία.

1935: Αιματηρές ταραχές στο Ηράκλειο Κρήτης σε συγκρούσεις απεργών λιμενεργατών με λεμβούχους και χωροφύλακες.

1967: Ανακαλύπτεται στην οδό Αναγνωστοπούλου ωρολογιακός μηχανισμός που δεν είχε εκραγεί.

1973: Στην Ελλάδα, παλαιστίνιοι κομάντο ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο της Αθήνας, τρεις νεκροί και 57 τραυματίες.

1976: Η Ισπανία χορηγεί αμνηστία στο 90% των πολιτικών κρατουμένων.

1988: Ιδρύεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo