Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας
  • Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση
  • Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;
  • Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση
  • Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»
  • Σαν σήμερα 7 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Οκτ 2007, 00:00
♦ Καθιερωμένη συμπεριφορά

Και «ξαφνικά», η κυβέρνηση μας προέκυψε βιαστική για τη λύση του Ασφαλιστικού. Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού πρέπει να τελειώνουμε, λένε με τον πιο επίσημο τρόπο. Δυο βδομάδες μετά τις εκλογές βιάζονται για ένα ζήτημα που προεκλογικά δεν το συζήτησαν καθόλου, αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι κάθε σχετική αναφορά. Ο ορισμός της πολιτικής αγυρτείας και απατεωνιάς, θα έλεγε κάποιος. Ετσι είναι, όμως δεν έχει κανένα νόημα να μένουμε σ’ αυτή τη συζήτηση, διότι πρόκειται για καθιερωμένη συμπεριφορά στον αστικό πολιτικό κόσμο. Αν μας ενδιαφέρει απλά να έρθει μια άλλη κυβέρνηση, μπορούμε να μείνουμε εκεί, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουμε πως και η άλλη κυβέρνηση θα κάνει τα ίδια (θυμάται μήπως κανείς, πώς ξέχασε το 1993 το ΠΑΣΟΚ τη δέσμευσή του ότι θα καταργήσει τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ;). Αν δεν μας αφορά αυτό, ας ξεπεράσουμε γρήγορα τις καταγγελίες για αγυρτεία και απατεωνιά και ας κοιτάξουμε να αναπτύξουμε την ταξική άμυνα.

 

♦ Αντιλαϊκή εμμονή και ώριμο φρούτο

Πόσο πιο καθαρά να το πει ο Βενιζέλος; Στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη «λόγω των ίδιων των επιλογών και των λαθών της κυβέρνησης είχαν διαμορφωθεί όλες οι εξωτερικές προϋποθέσεις για να νικήσει (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ). Στις 16 Σεπτεμβρίου οι πολίτες δεν έκαναν σύγκριση μεταξύ του 2004 και του 2007, αλλά μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ και της κυβερνητικής αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου ως υποψήφιων πρωθυπουργών» (συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα»). Σε μια πρώτη ανάγνωση, φαίνεται ότι ο Βενιζέλος επιλέγει αυτή την ερμηνεία γιατί έτσι φορτώνει όλα τα βάρη στον Γιωργάκη. Υπάρχει, όμως, και μια δεύτερη ανάγνωση, πιο ουσιαστική. Ο Βενιζέλος υπερασπίζεται την κυβερνητική οχταετία Σημίτη, τα έργα και τις ημέρες του «εκσυγχρονισμού». Βρίσκει αυτό τον έμμεσο τρόπο για να δώσει τα διαπιστευτήριά του στην κεφαλαιοκρατία, διαμηνύοντάς της πως ούτε σε επίπεδο εσωκομματικής δημαγωγίας (που τόσο απαραίτητη του είναι τούτη τη στιγμή) δεν έχει διάθεση να κάνει υποχωρήσεις προς τον «λαϊκισμό».

 

♦ Θράσος

Απέκτησε και ο Αλογοσκούφης θράσος επιπέδου Μητσοτάκη. Ιδού απόσπασμα από συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Στο ασφαλιστικό, αυτό που επιδιώκουμε όλοι, είναι να γίνει ένας διάλογος, ο οποίος πρέπει να έχει συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια. Δεν μπορεί δηλαδή να είναι ένας ατέρμων διάλογος. Γιατί μην ξεχνάμε ότι η συζήτηση για το ασφαλιστικό έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη τετραετία. Ηδη από το 2005». Τι είδους συζήτηση είν’ αυτή και δεν την έχουμε πάρει χαμπάρι; Εμείς θυμόμαστε πολύ καλά τα κυβερνητικά στελέχη (και τον Αλογοσκούφη) να ρωτιούνται επίμονα για το Ασφαλιστικό και να απαντούν με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή, ότι το θέμα θα συζητηθεί μετά τις εκλογές. Ν’ αρνούνται ν’ ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τώρα που ξαναπήραν την εξουσία βιάζονται και μας λένε ότι η συζήτηση έχει ήδη γίνει.

 

♦ Γραφικός;

Ως γραφικός αντιμετωπίζεται από πολλές πλευρές ο Τζιώτης, που δήλωσε υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Θα συμφωνούσαμε, αν ο κύριος αυτός (που φέρεται ως λάτρης των ακριβών αυτοκινήτων και της Μυκόνου) δεν ήταν μέλος του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιός του για τη δημαρχία της Βουλιαγμένης. Εντάξει, δεν έχει ελπίδες στη μάχη της αρχηγίας, όχι όμως και γραφικό το παιδί των εφοπλιστών. Οσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη θα έπρεπε πρώτα να μας εξηγήσουν πώς βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ οι Τζιώτηδες.

 

♦ Διατεταγμένα

Ο,τι περνούν από το χέρι τους κάνουν οι διορισμένοι από την κυβέρνηση αρχιδικαστικοί για να πείσουν και τον πλέον αφελή εργαζόμενο, ότι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία για λογαριασμό του κράτους των αφεντικών. Εμάς τουλάχιστον δεν μας εξέπληξε η εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, που πρότεινε ν’ αλλάξει η πάγια νομολογία και του ΑΠ και του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία ο χρόνος παραγραφής για διεκδικήσεις εργαζόμενων από το δημόσιο αρχίζει από το τέλος της χρονιάς εντός της οποίας γεννήθηκε το αίτημα. Κατά τον κ. Σανιδά, η παραγραφή πρέπει ν’ αρχίσει να μετράει από τη μέρα κατάθεσης της σχετικής αγωγής. Μερικοί μήνες μπορεί ν’ αποδειχτούν πολύτιμοι για το αστικό κράτος, ώστε να γλιτώσει λεφτά που έπρεπε να πληρώσει σε εργαζόμενους. Κατά τα άλλα, η αστική Δικαιοσύνη είναι… το καταφύγιο των φτωχών.

 

♦ Παπαγαλάκια

Scripta manent, έλεγαν οι Λατίνοι. Τα γραπτά μένουν. Στον κ. Καρελιά της «Ελευθεροτυπίας», που την περασμένη Δευτέρα καλούσε τους ψηψοφόρους (μέλη και φίλους) του ΠΑΣΟΚ να μην κάνουν «το λάθος που έκαναν το 2004, με εκείνα τα φαιδρά και δημοψηφισματικά του “ενός εκατομμυρίου”», θα θέλαμε να θυμίσουμε τι έγραφε ο ίδιος, στην ίδια εφημερίδα, την επαύριο της «φαιδρής» (όπως τη χαρακτηρίζει με ετεροχρονισμό τριάμισι ετών) δημοψηφισματικής εκλογής του Γιωργάκη: «Αυτό σημαίνει -κατά τις ίδιες πηγές- ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο για λάθη ή αδράνεια και ο κ. Παπανδρέου πρέπει να επιταχύνει το βηματισμό του, ώστε η “ανάταση” που δημιούργησε το αποτέλεσμα, με την κινητοποίηση ενός πρωτόγνωρου για τα ελληνικά κομματικά δεδομένα αριθμού πολιτών, να έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα». Ακόμη, ο ίδιος στηλίτευε όσους κορόιδευαν εκείνη τη διαδικασία, γράφοντας ότι «η περιφρονητική αντιμετώπιση της απόφασης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων δεν είναι καθόλου δημοκρατική στάση» και σημείωνε με δημοσιογραφική… αντικειμενικότητα: «Αλλά υπάρχει και μια άλλη διάσταση στη χθεσινή διαδικασία. Σε μια εποχή που όλοι διαπιστώνουν ότι “ο κόσμος απεχθάνεται τα κόμματα” ή ότι “ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική”, δεν σημαίνει τίποτα η κινητοποίηση τόσων ανθρώπων;». Μήπως -λέμε μήπως- εκτός από τη διαδικασία εκλογής του Γιωργάκη ως αρχηγού, ο κ. Καρελιάς θα έπρεπε να χαρακτηρίσει φαιδρό και τον εαυτό του; Είναι σχετικά επιεικής χαρακτηρισμός, γιατί αν ρωτούσε εμάς κάθε άλλο παρά φαιδρό θα τον χαρακτηρίζαμε (και δεν είναι το μοναδικό παπαγαλάκι στο κλουβί του αστικού Τύπου).
 
ΥΓ1: Επιλέξαμε γραπτά του ίδιου του κ. Καρελιά, αλλά πρέπει να θυμίσουμε και τον πρωτοσέλιδο τίτλο της φυλλάδας που εργάζεται την ίδια μέρα: «Εκατομμυριούχος! Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ».
 
ΥΓ2: Το υλικό είναι από την «Ελευθεροτυπία» της 9.2.2004.

 

♦ Φωστήρες;

‘Η έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους (βαθμιαία εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μ’ αυτόν στο πετρέλαιο κίνησης) ή έχουμε να κάνουμε με… φωστήρες. Τους χοντρολαθρέμπορους πετρελαίου έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να τους πιάσουν (ελέγχει μήπως κανείς τι γίνεται στη θάλασσα;), όμως πλέον ο κάθε διαχειριστής πολυκατοικίας, ο κάθε ιδιοκτήτης μονοκατοικίας μπορεί να κάνει άνετα το ψιλολαθρεμπόριό του και να του ‘ρθει φτηνότερο το πετρέλαιο θέρμανσης. Πώς; Πουλώντας πετρέλαιο από τη δεξαμενή του σε ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, ιδιοκτήτες βαριών μηχανημάτων κ.λπ. Είναι τόσο αφελής ο Αλογοσκούφης και δηλώνει ότι θα κάνουν συγκρίσεις με τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο; Μπορεί κανείς να βρει επιλήψιμο το ότι μια πολυκατοικία θα βάλει 1000 λίτρα παραπάνω σε μια σεζόν; Κάψαμε περισσότερες ώρες, βρε αδερφέ, δικαίωμά μας είναι. Ασε που ουδείς μπορεί να κάνει στατιστικό έλεγχο σε εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές σε όλη τη χώρα. Πολύ σύντομα θα έχουμε (κακά) νέα απ’ αυτή την ιστορία.

 

♦ Φωνάζει ο κλέφτης…

Το Κράτος φέρει, διαχρονικά, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το σημερινό αδιέξοδο του ασφαλιστικού συστήματος. Η κακή διαχείριση των αποθεματικών και η χρόνια κομματικοποίηση των Ταμείων οδήγησε στην υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ενσωματώνοντάς το στο πελατειακό σύστημα (από την τοποθέτηση του ΣΕΒ για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, 1.10.07).
 
Ωστε έτσι, λοιπόν. Το κράτος φέρει το «μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης». Οι καπιταλιστές, που επιδίδονται εδώ και δεκαετίες στο αγαπημένο σπορ της εισφοροδιαφυγής, που χρησιμοποιούν όσο πιο πλατιά μπορούν μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, που υπεξαιρούν ακόμα και τις κρατήσεις που κάνουν στους εργαζόμενους, περιμένοντας την επόμενη χαριστική ρύθμιση των κυβερνήσεων, δε φέρουν καμιά ευθύνη!
 
Ας μείνουμε, όμως, στον τομέα της ευθύνης του κράτους, που οι καπιταλιστές την εντοπίζουν κυρίως στην «κακή διαχείριση των αποθεματικών». Τι ακριβώς εννοούν οι… ποιητές του ΣΕΒ; Οτι δεν τα ‘παιξαν καλά στο χρηματιστήριο οι κυβερνήσεις; Οποιος έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με το Ασφαλιστικό γνωρίζει ότι επί τρεις δεκαετίες τα αποθεματικά δεσμεύονταν στην ΤτΕ χωρίς ή με εξευτελιστικά επιτόκια. Μήπως μπορούν να μας πουν χάριν ποιων δεσμεύονταν; Δεν έχουν ακούσει τίποτα για τα «αναπτυξιακά» δάνεια;

 

Ενα ερώτημα

► Δηλαδή, αν η προσαρμογή δεν ήταν… ήπια, πώς θα ήταν ο προϋπολογισμός του 2008; Θα περιλάμβανε και δαπάνες για εκτελεστικά αποσπάσματα;

Εκλεκτά μέλη

► Δύο στελέχη της ΓΣΕΕ και δύο της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που συνέστησε ο Μαγγίνας, με έργο τη «νομική τεκμηρίωση και τη διαμόρφωση υποστηρικτικής γραμμής θέσεων και επιχειρημάτων, για την αντιμετώπιση ενώπιον του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της παραπομπής της χώρας, σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο». Κατά τα άλλα, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έρχεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕίμαστε ήδη πίσω
Επόμενο άρθρο Η απάτη της «αλληλεγγύης των γενεών»

Σχετικά Αρθρα

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
Πολιτισμός

Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;

7 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση

7 Αυγ 2026, 05:29
Καταστολή

Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»

Γιατί τα σύνορα της Ισπανίας βρίσκονται στο Μαρόκο;

7 Αυγ 2026, 05:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
Διεθνή

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

6 Αυγ 2026, 18:18
Πολιτισμός

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

6 Αυγ 2026, 14:48
Διεθνή

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

6 Αυγ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

Ακτή Ελεφαντοστού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1964: Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει επί τριήμερο πόλεις και χωριά της Κύπρου, εκατοντάδες νεκροί.

1974: Παραιτείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο «Watergate».

1974: Απολύονται οι παράνομα διορισθέντες καθηγητές ανωτάτων σχολών και επανέρχονται οι παυθέντες.

1998: Μπαράζ εκρήξεων εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Νταρ ες Σαλάμ και το Ναϊρόμπι, 224 νεκροί και τουλάχιστον 4.500 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo