Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 27 Ιούνη
  • Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
  • Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Νοέ 2006, 00:00
♦ Επιλεκτική ευαισθησία (1)
 
Από το πρωί της 17ης Νοέμβρη μάζευαν κόσμο οι ασφαλίτες. Με μοναδικό κριτήριο την εμφάνιση. Γεγονός που είναι αδιαμφισβήτητο, αφού όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι (πλην ενός που κρατήθηκε για άσχετη υπόθεση). Και όμως, η ευαισθησία που εκδηλώθηκε γι’ αυτό το προκλητικό πογκρόμ συλλήψεων ήταν άκρως επιλεκτική. Ο βουλευτής του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης παρενέβη για να απελευθερωθούν δυο μέλη του «Κόκκινου». Και οι σπουδαστικοί σύλλογοι δεν ξεκινούσαν την πορεία αν δεν απελευθερώνονταν (πράγμα που έγινε) κάποιοι φοιτητές μέλη τους. Γιατί τόση επιλεκτικότητα, όμως; Οι υπόλοιπες δεκάδες (ενδεχομένως και εκατοντάδες) των προληπτικώς «προσαχθέντων» δεν άξιζαν την ίδια παρέμβαση; Δεν έπρεπε να εγερθεί πολιτικό ζήτημα γι’ αυτή τη φασιστική μεθόδευση του Πολύδωρα και των μπάτσων; Εστω, στη βάση του συντάγματος, βρε αδερφέ, που απαγορεύει τις προληπτικές συλλήψεις πολιτών; Θα έχουμε άδικο αν υποστηρίξουμε ότι μ’ αυτή την επιλεκτική ευαισθησία, μ’ αυτό το «αφήστε τους δικούς μας», ουσιαστικά νομιμοποιήθηκε ο αστυνομικός φασισμός;

 

♦ Επιλεκτική ευαισθησία (2)
 
Ομως, άκρως επιλεκτική ευαισθησία επέδειξαν και οι μπάτσοι, με τη δική τους λογική πάντοτε. Μερικές δεκάδες μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν με κράνη και παλούκια στα χέρια και την έπεσαν σε νεολαίους που είχαν αράξει έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και παρακολουθούσαν τη διέλευση των μπλοκ της πορείας. Οι ΜΑΤάδες στην αρχή έδειξαν ξαφνιασμένοι. Ο επικεφαλής τους έλαβε οδηγίες από τον ασύρματο (υπήρξαμε αυτήκοοι μάρτυρες της ερώτησης που απηύθυνε στο κέντρο, χωρίς ν’ ακούσουμε την απάντηση) και άφησε τους Πασόκους να κάνουν τη δουλειά τους. Οχι μόνο δεν τους πείραξαν, όχι μόνο δεν συνέλαβαν κανένα τους, αλλά τους άνοιξαν και δρόμο να καταφύγουν στην πλατεία Μαβίλη (μέρος απαγορευμένο για κάθε διαδηλωτή σε μέρες πορειών), όταν ο κόσμος που δέχτηκε την απρόκλητη επίθεσή τους αγρίεψε και προσπάθησε να ανταποδώσει.

♦ Μας φτύνουν

Υστερα από το θόρυβο που έγινε (τον οποίο αρχικά δεν είχαν υπολογίσει) ο ένας μετά τον άλλο (με πρώτο τον Πολύδωρα) βγαίνουν και δηλώνουν ότι για το λιντσάρισμα του Κύπριου σπουδαστή στη Θεσσαλονίκη θα γίνει ΕΔΕ και θα αποδοθούν ευθύνες. Από ποιους θα γίνει η ΕΔΕ; Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης! Δηλαδή, από την υπηρεσία που με επίσημη ανακοίνωσή της αποφάνθηκε ότι ουδέν μεμπτόν συνέβη από τους ασφαλίτες της και πως το παιδί που λιντσαρίστηκε έπεσε και χτύπησε σε μια ζαρντινιέρα κι ένα μηχανάκι. Μας φτύνουν κατάμουτρα δηλαδή ο Πολύδωρας και οι πραίτορές του.
 
Οσο για τον περιβόητο πλέον εισαγγελέα Φλωρίδη, που εξέδωσε τη… δημοκρατική (έτσι τη χαρακτήρισαν Πασόκοι και νεοδημοκράτες) εγκύκλιο για την προληπτική παραβίαση του ασύλου, χρειάστηκε τρεις μέρες για να αντιδράσει και να διατάξει προκαταρκτική εξέταση. Παρασκευή βράδυ έγινε το περιστατικό, Δευτέρα αντέδρασε ο Ραν-Ταν-Πλαν Φλωρίδης.
ΥΓ: Λένε και ξαναλένε, γράφουν και ξαναγράφουν ότι ο μπατσοσυνδικαλιστής Μπαλάσκας με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του εκθέτει την Αστυνομία. Επιτρέψτε στον Μπαλάσκα να ξέρει καλύτερα τι κάνει. Ψήφους μαζεύει και τους ψήφους θα τους πάρει από τους μπάτσους, όχι από τους δημοσιογράφους ή τους πολιτικούς. Με τον τρόπο που υπερασπίζεται το «εμείς είμαστε το κράτος» είναι ήδη… ήρωας του κλάδου των ένστολων γουρουνιών.

♦ Πρωτεργάτες
 

Στο προηγούμενο φύλλο της «Κ», στο θέμα το σχετικό με τους συμβασιούχους γράφηκε ότι την περίοδο που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ οι δεξιοί δήμαρχοι εφοδίαζαν τους συμβασιούχους με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που έλεγαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πράγμα που ήταν αληθινό, βέβαια, μόνο που αυτοί το έκαναν κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους. Στις αστικές εφημερίδες διαβάσαμε και στοιχεία για τέτοιους δήμους. 100 συμβασιούχοι στο Δήμο Ζωγράφου και 118 στο Δήμο Αθήνας κέρδισαν δικαστικές αποφάσεις έχοντας τις δημοτικές αρχές στο πλευρό τους. Τι έχει να πει γι’ αυτό ο πολυπράγμων Πρ. Παυλόπουλος;

 

♦ Τι φταίνε;
Την καλύτερη απάντηση, πάντως, δίνει ο πρώην υπουργός που συνέδεσε τ’ όνομά του με τη δημιουργία του ΑΣΕΠ. Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο Αν. Πεπονής λέει: «Η πρόσληψη “δικών μας” για πάγιες ή διαρκείς ανάγκες με το ψευδώνυμο της σύμβασης “ορισμένου χρόνου” ή και “έργου”, ήταν από τις συνήθεις πρακτικές των εναλλασσόμενων στα εξουσιαστικά κέντρα και ψηφοθηρούντων παραγόντων». Και συνεχίζει ο απόμαχος πλέον της αστικής πολιτικής: «Ορθώς τα δικαστήρια αποφαίνονται, ότι η σχέση εργαζομένων που απασχολούνται συστηματικά και με διάρκεια για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, έχει μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Επιβάλλεται να δοθεί η δίκαιη λύση. Είναι απαράδεκτο να παραμένουν χωρίς κυρώσεις αυτοί που παραβίασαν το νόμο και να τιμωρούνται οι παγιδευμένοι από την παρανομία τους. Το ερώτημα είναι έως πότε τα δύο κόμματα θα ανέχονται, ή θα ενθαρρύνουν, την προκλητική παραβίαση διατάξεων που με λόγια τις στηρίζουν. Κατά τη γνώμη μου, μόνο ειλικρινής συμφωνία των δύο κομμάτων και η επιβολή κυρώσεων για τις παραβιάσεις και καταστρατηγήσεις, δίδει οριστική λύση. Οι τηλεοπτικοί καβγάδες απλώς μας διασκεδάζουν, ή μας θλίβουν».
 
Πολιτικό, λοιπόν, είναι το πρόβλημα και πολιτική λύση πρέπει να δοθεί. Οι συμβασιούχοι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για την ομηρία τους. Αυτοί μια θέση εργασίας ζήτησαν, την πήραν και τη διατήρησή της διεκδικούν.

♦ Θρασύτατος

Με θρασύτατο και ιταμό ύφος ο εκλεκτός της ΝΔ πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου μας εγκαλεί διότι… δε γνωρίζουμε καλά ελληνικά και δεν αντιληφθήκαμε το νόημα της εγκυκλίου που εξέδωσε απειλώντας με πειθαρχικές διώξεις τους δικαστές που θα δικαιώνουν απολυμένους εργαζόμενους και θα κάνουν δεκτές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, διατάσσοντας την παραμονή τους στη δουλειά μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή τους. Και καλά, εμείς είμαστε εξ ορισμού ταξικοί αντίπαλοι του κάθε Κεδίκογλου, όμως ισχύει το ίδιο και για τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τη ΓΣΕΕ και τις συνδικαλιστικές ενώσεις των δικαστών, που επίσης ερμήνευσαν με τον ίδιο τρόπο την εγκύκλιό του; Βρίσκει, όμως, και τα κάνει ο Κεδίκογλου. Βλέπετε, έχει την υψηλή προστασία της κυβέρνησης, ενώ οι υπόλοιποι «θεσμοί» δεν πρόκειται να πάνε πέρα από ένα ορισμένο επίπεδο αντιπαράθεσης. Γιατί όλοι κινούνται στα όρια των ενδοσυστημικών σχέσεων και αντιπαραθέσεων.

 

♦ Πόθος θερμός
«Ομως, τα δεδομένα πια έχουν αλλάξει και η διάκριση Δεξιά – Αριστερά ή Πρόοδος – Συντήρηση πρέπει να αποκτήσει σύγχρονο και σαφές περιεχόμενο. Υπ’ αυτήν την έννοια, η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με προγραμματικούς πολιτικούς όρους, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, του νεοφιλελευθερισμού και της προσαρμογής της σοσιαλδημοκρατίας, αποτελεί πρόκληση για όλους, αριστερούς, κεντροαριστερούς, σοσιαλιστές, κοινωνικά κινήματα. Πρόκειται, λοιπόν, για μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει σοβαρά, μακριά από τακτικισμούς, ηγεμονισμούς και περιχαρακώσεις. Ολοι έχουμε μεγάλες εμπειρίες και μεγάλες ευθύνες. Το μπορούμε».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ενας πόθος εξακολουθεί να φλογίζει το είναι του: να γίνει κάποια στιγμή πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και (ξανα)κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ, τροφοδοτώντας τα σενάρια της σύγκλισης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, την ώρα που ο Αλαβάνος δηλώνει τα αντίθετα.

 

♦ Αλλαγές, λόγω αποτυχίας
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση έγραψε στις οικονομικές σελίδες της ,Ελευθεροτυπίας» την περασμένη Κυριακή ο Κώστας Βεργόπουλος. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, που επικαλείται πραγματικά στοιχεία, στην αμερικάνικη πολιτική θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές, όχι επειδή οι Δημοκρατικοί είναι καλύτεροι από τους Ρεπουμπλικανούς, αλλά επειδή στρατιωτικά οι Αμερικανοί έπαθαν επιχειρησιακή πανωλεθρία και οικονομικά οδήγησαν την οικονομία τους σε επιδείνωση. «Η πρόβλεψη –γράφει ο Βεργόπουλος- ότι με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις θ’ αναθερμαινόταν η οικονομία δοκιμάστηκε σκληρά και δεν φάνηκε να επιβεβαιώνεται στην εποχή μας. Η συνεχής διόγκωση κερδών των υψηλών εισοδημάτων και του πετρελαϊκού-εξοπλιστικού συγκροτήματος δεν φάνηκε ικανή να χαράξει νέα και ικανοποιητική προοπτική για την αμερικάνικη οικονομία». Και καταλήγει ότι «τουλάχιστον κάποιες αλλαγές δεν είναι απλώς πιθανές, αλλά αναγκαίες».
 
Σωστή στην αφετηρία της η ανάλυση, αλλά εντελώς ασαφής στον τομέα της πρόβλεψης των αλλαγών. Δεν είναι του παρόντος να μιλήσουμε για το βασικό οικονομικό νόμο του σύγχρονου ιμπεριαλισμού, που έχει σαν βασικά συστατικά του τη στρατωτικοποίηση της οικονομίας και τους πολέμους. Εκείνο που μπορούμε να πούμε, συμπληρώνοντας το καθοριστικό σημείο που άφησε εκτός της ανάλυσής του ο Βεργόπουλος, είναι ότι οι όποιες αλλαγές στην αμερικάνικη πολιτική θα είναι οριακές και δεν θ’ αλλάζουν τον επιθετικό και φιλοπόλεμο χαρακτήρα της. Θα επιδιώξουν απλά ένα καλύτερο μείγμα πολιτικής. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτό θα γίνει με κυβέρνηση Δημοκρατικών. Το ίδιο βελτιωμένο μείγμα μπορούν κάλλιστα να εφαρμόσουν και οι Ρεπουμπλικανοί.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔόγμα μηδενικής ανοχής
Επόμενο άρθρο ΣΥΜΗ-ΩΣΕΙΣ

Σχετικά Αρθρα

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

Κόντρες 26 Ιούν 2026, 19:30

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

Κόντρες 25 Ιούν 2026, 19:24

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

Κόντρες 24 Ιούν 2026, 21:02

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

Κόντρες 22 Ιούν 2026, 14:03

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

Κόντρες 19 Ιούν 2026, 11:41

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

Κόντρες 17 Ιούν 2026, 13:58
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

27 Ιούν 2026, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

1907: Καθιερώνεται το εκλογικό βιβλιάριο στην Ελλάδα.

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα.

1986: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κηρύσσει παράνομη τη βοήθεια των ΗΠΑ στους Κόντρας (Νικαράγουα).

1994: Βόμβα και βίαια επεισόδια στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 24 ατόμων.

1999: Πεθαίνει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo