Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία
  • Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν
  • Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
  • Οταν σε υμνεί η Δεξιά
  • Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»ΚΟΝΤΡΕΣ
Κόντρες

ΚΟΝΤΡΕΣ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Νοέ 2004, 00:00

♦ Ξεφτίλας

Είναι πραγματική απόλαυση να βλέπεις τον Κωνσταντόπουλο να ξεφτιλίζεται καθημερινά διεκδικώντας το χρίσμα για την προεδρία της Δημοκρατίας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα, να δηλώνει πως αυτός δεν έχει καμιά προσωπική φιλοδοξία, αλλά θέλει «να είναι παρούσα η Αριστερά» στην προεδρική εκλογή. Είναι τόση η ξεφτίλα του που τον έκραξε με ανακοίνωσή της ακόμα και η νεολαία του ΣΥΝ. Γιατί παραείναι προκλητικό να πηγαίνεις στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ και να δηλώνεις ότι ο αγώνας ενάντια στη χούντα, με κορύφωσή του την εξέγερση του Πολυτεχνείου, «έσπασε το προδικτατορικά ιδεολογικά τείχη και δημιούργησε μια νέα ενότητα του ελληνικού λαού και της νεολαίας ιδιαίτερα». Και ποιος στελέχωσε τους μηχανισμούς της χούντας, ρε αγύρτη; Δεν ήταν άνθρωποι του προηγούμενου αστικού κοινοβουλευτικού καθεστώτος, με πρώτους και καλύτερους τους ανθρώπους της Δεξιάς; Ποια ιδεολογικά τείχη έσπασαν, λοιπόν;
 
Πάντως, αν εμείς ήμασταν στη θέση του Καραμανλή, δεν θα προτείναμε ποτέ τον Κωνσταντόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας. Θα «παίζαμε» μαζί του, θα τον χρησιμοποιούσαμε σαν «λαγό» και στο τέλος θα τον πετάγαμε στα σκουπίδια σαν στυμμένη λεμονόκουπα, για να βάλουμε έναν μετριοπαθή δεξιό (μια χαρά λύση είναι ο Μολυβιάτης), αν ο Γιωργάκης δεν θα είχε πρόβλημα να τον ψηφίσει. Για να παίξουμε, μάλιστα, και λίγο παραπολιτικό προ-πό, προβλέπουμε ότι κάπου εκεί θα πάει το πράγμα, γιατί οι Πασόκοι πιο εύκολα δέχονται έναν Μολυβιάτη (μια χαρά είναι για τις παρελάσεις), παρά έναν Κωνσταντόπουλο, που και την προσωπική του προβολή θα επιδιώκει και κόκκινο πανί είναι για το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της στάσης του στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου.

 

♦ Ξεφτίλες
 
Πρέπει, όμως, να είμαστε δίκαιοι. Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η παρουσία του Κωνσταντόπουλου στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ, επειδή αυτός φλερτάρει με την προεδρία της Δημοκρατίας. Ομως, παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ (Τζουμάκας) και του Περισσού (Κόρακας). Ηταν, δηλαδή, μια διακομματική σύναξη, που συμβόλιζε την εθνική συναίνεση. Κατά τα άλλα, στην πορεία φώναζαν και φέτος το γνωστό σύνθημα «Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή». Από τη μια δημαγωγούν λαϊκοεξεγερτικά και από την άλλη γιορτάζουν εθνικοενωτικά, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δεξιά και αριστερά.
 
ΥΓ: Στον «Ριζοσπάστη» διαβάσαμε πολλά και διάφορα για τα ξεφτιλίκια του Κωνσταντόπουλου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ. Δεν είδαμε, όμως, καμιά εξήγηση για την παρουσία του Κόρακα στην ίδια εκδήλωση. Μάλιστα, μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε είναι προσεκτικά επιλεγμένη. Δείχνει τον Καραμανλή να χαιρετά τους Τζουμάκα και Κωνσταντόπουλο, που κάθονται στο προεδρείο της εκδήλωσης, ενώ ο Κόρακας, που επίσης καθόταν στο προεδρείο της εκδήλωσης, δεν φαίνεται στο πλάνο. Ντρέπονται και το κρύβουν;

 

♦ Ορφανά
 
«Ο Κώστας Σημίτης άργησε! Τον έχει ανάγκη η παράταξη και ο τόπος. Η χώρα απολαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ βασίζεται στο τεράστιο έργο του. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να το στηρίξει με  “βροντερό” τρόπο, ιδιαίτερα όταν αυτό κατεδαφίζεται προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη χώρα!». Τάδε έφη Αννα Διαμαντοπούλου («Ελευθεροτυπία», 15.11.04). Τα ορφανά του Σημίτη λένε τον πόνο τους. Ζητούν από τον πρώην μέντορά τους να βγει στο πολιτικό μεϊντάνι και να τα σκεπάσει με τις φτερούγες του. Προφανώς, ο Γιωργάκης δεν κρίνεται επαρκής για να εμποδίσει την «κατεδάφιση του έργου του ΠΑΣΟΚ» και καλείται ο Σημίτης να μην αφήνει ακάλυπτους τους πρώην πιστούς συνεργάτες του. Θέλετε μια ακόμη πρόβλεψη; Η Αννούλα και ορισμένοι άλλοι διάττοντες αστέρες του σημιτισμού συντόμως θα περάσουν στην αφάνεια. Ο Γιωργάκης ήδη τους έχει στο φτύσιμο, ο δε Σημίτης δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να τους προστατέψει. Εδώ έκανε τέτοιο χουνέρι στον Χρυσοχοϊδη που έχει και τις πλάτες της αμερικάνικης πρεσβείας. Να είναι γραμματέας του κόμματος και να παίζει ρόλο κλητήρα, ακόμα και στην προετοιμασία του συνέδριου, που είναι της αρμοδιότητάς του (ως γνωστόν, επικεφαλής της επιτροπής προετοιμασίας τοποθετήθηκε ο Τσούρας, που είναι τσιράκι του Γιωργάκη).

 

♦ Ξεδιάντροποι (1)
 
«Μιλάμε για σαφή ανατροπή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενο στο νέο πρόγραμμα που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου του. Ποιο είναι αυτό το στέλεχος; Ο Κ. Σκανδαλίδης! Ναι, ένας από εκείνους που υπηρέτησαν το «κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ» από κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις και υπερασπίζονταν με νύχια και με δόντια την κυβερνητική πολιτική. Πάντα είχαμε την άποψη ότι οι αστοί πολιτικοί είναι ξεδιάντροποι, αλλά οι Πασόκοι ορισμένες φορές ξεπερνούν κάθε όριο.
 
Επί της ουσίας, το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να την ξαναπέσει στους λεγόμενους μικρομεσαίους. Αυτούς που άλλοτε τους είχε στο τσεπάκι, αλλά με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του τους έστειλε στην αγκαλιά της ΝΔ. Τώρα, γνωρίζοντας ότι και η ΝΔ θα τους απογοητεύσει, ανοίγει τη δική του αγκαλιά για να τους (ξανα)υποδεχτεί. Αυτά τα στρώματα άγονται και φέρονται πολιτικά, καθώς ψηφίζουν με βάση το ατομικό συμφέρον, χωρίς ποτέ να έχουν καθαρό ορίζοντα και αιτήματα. Από πολιτική (και εκλογική) άποψη αποτελούν κινούμενη άμμο.
 
ΥΓ: Ενας άλλος χοντροπασόκος, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης, εμφανίστηκε λάβρος σε τηλεοπτική εκπομπή και κατήγγειλε ότι επί μια δεκαετία οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν έχουν πληρώσει μία για φόρο μεταβίβασης σε περιπτώσεις κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών. Προφανώς, αυτός ήταν καθ’ ύλην αρμόδιος σε… άλλη κυβέρνηση.

 

♦ Ξεδιάντροποι (2)
 
Το αλιεύσαμε από τον «Ριζοσπάστη». Ξέρετε πόσα παίρνει το μήνα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Π. Γκαργκάνας; 5.700.000 δρχ. ή αλλιώς 16.728 ευρώ. Οσα δηλαδή παίρνει σε ένα χρόνο ένας δημόσιος υπάλληλος. Μάλιστα, πριν από 6 χρόνια είχε δώσει ο ίδιος, ως υποδιοικητής τότε της ΤτΕ, αύξηση στον εαυτό του της τάξης του 70% (οι 3.700.000 δρχ. το μήνα του φαίνονταν μικρός μισθός και τον ανέβασε στις 5.700.000 δρχ. το μήνα). Είναι ο ίδιος που θεωρεί υπερβολικά ψηλούς τους μισθούς και τις συντάξεις που ισχύουν στην Ελλάδα και λειτουργεί, χρόνια τώρα, ως ιδεολογικός πολιορκητικός κριός για λογαριασμό των κυβερνήσεων.

 

♦ Γνώθι σ ‘ αυτόν
 
«Δεν υπάρχει ένα όριο ξεφτίλας κάτω από το οποίο ένας δημόσιος άνδρας δεν μπορεί να κατέβει». Το είπε ο Θ. Πάγκαλος και μας άρεσε πολύ. Αν μη τι άλλο, ο Θόδωρας έχει το «γνώθι σ’ αυτόν». Εκτός αν τα λέει για τους άλλους, ενώ για τον εαυτό του έχει άλλη (καλύτερη) άποψη. Αλλά δεν νομίζουμε, ο Πάγκαλος είναι άνθρωπος με χιούμορ.

 

♦ Μιλημένο το παιχνίδι
 
«Ομως τόσο οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών (σ.σ. Ελλάδας και Κύπρου) όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης -ανεξαρτήτως ύφους, επιπέδου κριτικής και ερμηνευτικών προτάσεων- γνωρίζουν, μάλλον κακώς ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει, προκειμένου να πετύχουν την ένταξη της Κύπρου, ότι ούτε τα ελληνοτουρκικά, ούτε η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτέλεσαν ποτέ κριτήριο της Κοπεγχάγης ή πολιτικό κριτήριο για την υποψηφιότητα της Τουρκίας». Αυτά έγραψε η Κύρα Αδάμ, μια από τις πιο έμπειρες συντάκτριες του διπλωματικού ρεπορτάζ, στην «Ελευθεροτυπία». Οι διαπιστώσεις είναι σωστές και αρκεί να τις πάρει κανείς υπόψη του για να μην παραμυθιάζεται από τις εθνικές κορόνες που πετάνε οι άνθρωποι του πολιτικού συστήματος (όλου του φάσματος).

 

♦ Να φάνε και οι άλλοι
 
Οποιος διαβάζει το φορολογικό νομοσχέδιο  μπορεί να διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί μια από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: καταργεί το ΣΔΟΕ. Ιδρύει, όμως, μια νέα υπηρεσία (Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων), στην οποία ανατίθενται τα καθήκοντα που είχε το ΣΔΟΕ. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής και η δίωξη του οικονομικού εγκλήματος. Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, θα πει κάποιος και θα έχει δίκιο. Μόνο που πρέπει να βάλουμε και ένα «γιατί;». Γιατί η κυβέρνηση μετονόμασε το ΣΔΟΕ σε ΥπΕΕ και δεν έκανε απλά κάποιες αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας του ΣΔΟΕ; μα γιατί ήθελε να ξεφορτωθεί τους Πασόκους που είχαν εγκατασταθεί στο ΣΔΟΕ και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Δεν μπορούσε να τους μεταθέσει όλους, γιατί θα φώναζαν ότι υφίστανται διωγμό. Διέλυσε, λοιπόν, την υπηρεσία και έφτιαξε ένα αντίγραφό της με άλλο όνομα, το οποίο θα στελεχωθεί εξ αρχής με παιδιά της γαλάζιας γενιάς. Πώς να το κάνουμε, έχουν σειρά να φάνε οι άλλοι.

 

♦ Θεωρίες συνωμοσίας;
 
Η συνωμοσιολογία είναι κακή συνήθεια. Αυτοί, όμως, που σε κάθε περίπτωση καταφέρονται ενάντια στη συνωμοσιολογία, πολύ συχνά το κάνουν επειδή θέλουν να κρύψουν υπαρκτές συνωμοσίες. Γιατί η συνωμοσία και η ίντριγκα ήταν και είναι πάντα παρούσες στην Ιστορία. Είναι, λοιπόν, αβάσιμη συνωμοσιολογία αυτά που λέγονται για τον θάνατο του Αραφάτ; Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν διέλυσαν αυτές τις θεωρίες αμέσως; Γιατί δεν εκδόθηκε ένα ιατρικό ανακοινωθέν που να λέει από τι έπασχε και πώς ακριβώς επήλθε ο θάνατός του; Γιατί επιλέχτηκε για τη νοσηλεία του ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο μπόρεσε να επιβληθεί (εξαιτίας της δομής του) ένα αυστηρό εμπάργκο ειδήσεων και ανακοινώσεων; Γιατί δεν έγινε μια εκ των υστέρων έστω κίνηση να βγει μια πειστική ανακοίνωση για τις αιτίες του θανάτου, αλλά διατηρήθηκε το εμπάργκο ακόμα και όταν στελέχη του παλαιστινιακού κινήματος άρχισαν να μιλούν για έγκλημα εκ προμελέτης (δηλητηρίαση); Ολα αυτά είναι ερωτήματα βάσιμα, η μη απάντηση των οποίων τροφοδοτεί τη συνωμοσιολογία, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει να αφορά όχι σενάρια συνωμοσίας, αλλά μια συνωμοσία. Ηταν πολλοί αυτοί που ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Αραφάτ, όχι μόνο στο σιωνιστικό κράτος και τις ΗΠΑ, αλλά και στην Παλαιστινιακή Αρχή.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤαξική οργάνωση και δράση
Επόμενο άρθρο Χτίσιμο του νέου ή ουρά στο παλιό;

Σχετικά Αρθρα

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

Κόντρες 11 Αυγ 2026, 19:44

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

Κόντρες 10 Αυγ 2026, 19:35

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

Ημέρα νεολαίας.
Οκλαχόμα, Μασαχουσέτη: Ημέρα Ινδιάνων.
Τέξας: Ημέρα εξερευνητών.
1942: Δολοφονική απόπειρα κατά του ιάπωνα πρωθυπουργού Τόγιο.
1954: Αποκαλύπτεται το δίκτυο του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, περισσότερες από εκατό συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο Χαρίλαος Φλωράκης.
1968: Εκρηξη βόμβας στο «Ζάππειο».
1975: Μπράβος του Θεοφιλογιαννάκου γρονθοκοπεί στο στρατοδικείο τον βουλευτή Σαβούρα.
1983: Δεκαεπτά νεκροί στο Σαντιάγο από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση κατά του Πινοσέτ (Χιλή).
1986: Εμπρησμός υποκαταστήματος της «Citibank» στο Παλαιό Φάληρο (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo