Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση
  • Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν
  • Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα
  • Tο ανέκδοτο του σπασίκλα
  • Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Dixi et salvavi animam meam»Dixi et salvavi animam meam
Dixi et salvavi animam meam

Dixi et salvavi animam meam

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Οκτ 2013, 00:00

Πώληση της εργατικής δύναμης: μια… στυμένη φάση
Κάτω τα βρωμερά σας χέρια από τον αγωνιζόμενο λαό στις Σκουριές
Ο κοινοβουλευτικός φασισμός παραμένει (και σε εποχή καραλιτότητας εξαπλασιάζει το κόστος της παρέλασης –χορηγός η MOTOROIL– αλά χούντα και Μεταξά) στη Θεσ/νίκη
Εργοδοτική βία: 40χρονος εργάτης καταπλακώθηκε από κλαρκ
Για δες που η Χρυσή Αυγή πάει να βγει… χρηστή Αυγή

Και τώρα αντί για γάλα/ νερό απ’ την τσουκάλα/ σκέτο ρουφάω μόνο/ και πόσο το πληρώνω;/ Τα εκατό δραμάκια/ πέντε σωστά φραγκάκια/ και παραπάνω κάτι/ και λέω και σπολάτι./ Και τεμενά του κάνω/ κι όλο τον καλοπιάνω/ μη λάχει και θυμώσει/ και γάλα δε μου δώσει./ Ελα λοιπόν και ζήσε/ κι αν έχεις και φαμίλια/ τότε στη σούβλα ψήσε/ λαγούς με πετραχείλια/ και τρώγε νύχτα μέρα/ καβουρντιστόν αέρα/ κι αν εκ λοιμού πεθάνεις/ μαράζι μην το βάνης/ μονάχα φιλοσόφα/ κι από την πείνα ψόφα/ και μ΄όλη την ακρίβεια αυτή/ ο πλούσιος σήμερα πλουτεί!/ Γλεντά και ξεφαντώνει/ και δυστυχιά δεν νοιώνει/ μα δεν μπορώ να νοιώσω/ πώς τα κερδίζουν τα ψιλά/ και κάνουν λούσα τόσο;/ Κι εγώ νυχθημερόν δουλιά/ μασώ ξερό ψωμί κι ελιά/ σχισμένα ρούχα βάζω/ και πέρα δεν τα βγάζω. (Γεώργιος Δάκας – από το βιβλίο του Ε. Αυδίκου «Η ταυτότητα της περιφέρειας στο μεσοπόλεμο – Το παράδειγμα της Ηπείρου», 1993)

 
♦ «Η Ευρώπη να μην εγκαταλείψει την Ελλάδα» (Real News, 11-8-13). Γύργκεν Χάμπερμας. Μόνο αυτό.

♦ 100.000 αιτήσεις για 10.000 θέσεις: πώς το λέγαν το τραγού-δι των UB40, «I’m the one in ten, a statistical reminder of a world  that doesn’t care» (βέβαια, το συγκρότημα μίλαγε για τους μετανάστες).

♦ Θα δείξει εάν το «Μανιφέστο για την κεντροαριστερά» εξελιχθεί σε μανιχέστο…

♦ Η δεσποσύνη και η… βεσποσύνη (για τους Μ.Γ. και Σ.Γ.) – ω, δαίμονα του Τύπου.

♦ Μπογιόπουλος: τσιράκι ήταν, τσιράκι μένει.

♦ «Το καλοκαίρι του 2011 κάναμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη διαπάλη που διεξάγεται μέσα στο λαό, θεωρώντας εξ ορισμού το αυθόρμητο και προοδευτικό, ανατρεπτικό» (Π. Φαρντζής: «Φταίει ο λαός;» – prin.gr, 13-10-13). Σιγά-σιγά ο «έρωτας» προς το ΠΑΣΟΚ πριν από χρόνια, η «κομμουνιστική» επαναθεμελίωση ή όπως αλλιώς, ο «ολοκληρωτικός καπιταλισμός» και άλλα συναφή «λάθη» οδήγησαν στην αποθέωση του αυθόρμητου και την απαλλαγή της ηγεσίας της Χ.Α. από τη φυσική της (πολιτικά) δολοφονική δράση. Λάθος, λοιπόν, ή εγγενής αρρώστια, παίδες; Μας θυμίζετε τη διαφορά ανάμεσα στον «Επιτάφιο» του Ρίτσου (που τον έγραψε αντιδρώντας άμεσα στη δολοφονία του Τούση και τον Κ.Π. Καβάφη που έγραψε το μοναδικό «αντιαποικιακό» του ποίημα τέσσερα χρόνια μετά τη σχετική δολοφονία νεαρού Αραβα από τους άγγλους αποικιοκράτες – δεν ψέγουμε τον Καβάφη γι’ αυτό).

♦ Ξυλοπόδαρο για να στηριχτεί η διαχείριση του καπιταλισμού η εμφάνιση Τσίπρα «ενώπιον των πολιτών» στην εκπομπή του Χατζηνικολάου στο Σταρ (λάου-λάου).

♦ «Για την αναζωογόνηση-ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος» επιγράφεται η ανακοίνωση του Π.Γ. του Περισσού, Ριζοσπάστης, 13-10-13. Μετά, δηλαδή, από τόσες κλιμακώσεις (όρος που ο Περισσός χρησιμοποιεί… απρόσεχτα και κατά κόρον) έφτασε η ώρα της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος (γιατί; διαλυμένο ήταν;) με σχήμα το… ΠΑΜΕ, φυσικά… Τελευταίο δείγμα κλιμάκωσης το «πρόγραμμα δράσης που προτείνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ» στις ΕΛΜΕ (κανονικά έπρεπε να τις ονομάζουν αδυναμίες, όχι δυνάμεις, με βάση τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στην πρόσφατη απεργία…) – το σχετικό κείμενο του ΠΑΜΕ στο Ριζοσπάστη, 16-10-13. (Με τις τόσες κλιμακώσεις έχουμε μπει σε… κλιμακτήριο, ρε παιδιά).

♦ Ποιος υπογράφει την ανακοίνωση των «Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης» στην οποία καταδικάζεται ΚΑΙ ο οπορτουνισμός; ΚΑΙ το ΑΚΕΛ… (Bravo a tutti partiti).

♦ Ακάθεκτη η κεντροαριστερά (με πρώτο σημαιοφόρο το ΕΘΝΟΣ, 14-10-13) βαδίζει (πού αλλού;) προς τις εκλογές.

♦ Ελα, όμως, που κάποιες δυνάμεις του «ελευθεριακού κομμουνισμού» τους… πρόλαβαν δυο μέρες πριν: «Οι δήμοι στο έλεος της λιτότητας» – Νέα Προοπτική, 12-10-13.

♦ Shut down: «στημένη» φάση – στυμμένη η αμερικάνικη εργατική τάξη.

♦ «Καταδίκη του σταλινισμού» (το «άλλο άκρο» που παίζει αυτόν τον καιρό) το νέο βιβλίο της Σ. Τριανταφύλλου – πρέπει να σημειώσουμε εδώ το timing με την κυβερνητική πολιτική και την ταυτόχρονη τηλεοπτική εμφάνιση της Σ.Τ…. (τίποτε δεν είν’ τυχαίο/ στη χαμένη σου ζωή).

♦ Δι-δα-κτι-κό-τα-τη η συνέντευξη του Δ. Δημητριάδη στην Εφ.Συν, 12-13/10/13.

♦ Τη θεωρία των «δύο άκρων» την εξέφρασε πρώτος ο Σόιμπλε σύμφωνα με τον κ. Νίκο Σβέρκο (Εφ.Συν, 12-13/10/13). Λίγο διάβασμα δε θα του έκανε κακό του ανθρώπου, γιατί αλλιώς οι αναγνώστες του ψώνισαν από… σβέρκο.

♦ Βροχοπτώσεις και πτωχοβρώσεις.

♦ Κοινωνία sauce.

♦ Σημειούται πολυσχιδής απραξία.

♦ Ο υπερασπιστής της δημοκρατίας «ανεξάρτητος» βουλευτής Ν. Νικολόπουλος δείχνει τις πολιτικές προτιμήσεις του μέσω ισχυρών… συναισθημάτων.

♦ Ο χρυσαυγίτης Ηλιόπουλος είπε ότι καταδιώκεται για τα πιστεύω του: μάλλον εννοούσε το «Πιστεύω» του χουντο-Παπαδόπουλου…

♦ Οχι μόνο politika –rkidia αλλά ούτε καν –rkidia δεν έχουν οι χρυσαυγίτες, εξού και η ονομασία «χρυσά αυγά» – κοτ-κοτ-κοτ-κοτ.

♦ Από σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Περισσού (2-10-13, 902.gr): «…Τονίσαμε ότι η αντιμετώπιση δεν είναι μόνο δικαστικό-νομικό ζήτημα. Ο ίδιος ο λαός να πρωτοστατήσει για την απομόνωσή της». Αλλά και: «Το ΚΚΕ… επιμένει στην ανάγκη να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών εργατών κ. ά. αυτού του ναζιστικού μορφώματος». Και ποιος, παρακαλώ, θα «διερευνήσει» αυτές τις «υποθέσεις»; (προσέξτε, όχι επιθέσεις, μαχαιρώματα, δολοφονίες, αλλά «υποθέσεις»), αν όχι η αστική δικαιοσύνη; Ποιος ομνύει «πίστιν εις το πολίτευμα και τους νόμους» από το ’74 και πέρα;

♦ Και πούσαι/ στις γωνιές/ μη σταματάς/ και μη διστάζεις/ δεν κρύβουνε μυστικά/ παγίδες κρύβουνε. (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1070).

♦ Μάλιστα. Για τον κ. Μαχαιρίτσα τι Χίτλερ, τι Στάλιν. Mainstream. Αλλος ένας φραγκάτος υπερασπιστής της «καθαρής» δημοκρατίας.

♦ Αγανάκτησε ο κ. Δ. Τσακνής για την απόλυση του Ν. Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη. («Ε, όχι και το Νίκο»). Ποιον; Το γκεσέμι της προβοκατόρικης χυδαιολογίας. Εύγε.

Βασίλης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜ’ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Επόμενο άρθρο Οι τοίχοι έχουν φωνή

Σχετικά Αρθρα

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 27 Απρ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 1 Απρ 2024, 09:40

Dixi Et Salvavi Animam Meam             

Dixi et salvavi animam meam 10 Φεβ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 20 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 6 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 23 Δεκ 2023, 00:02
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

18 Δεκ 2025, 18:51
Παιδεία

Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν

18 Δεκ 2025, 18:16
Πολιτική

Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

18 Δεκ 2025, 15:28
Οικονομία

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

18 Δεκ 2025, 15:15
Κόντρες

Tο ανέκδοτο του σπασίκλα

18 Δεκ 2025, 12:01
Παιδεία

Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών

Αυτό το χαστούκι έτσουξε πιο πολύ τον Μητσοτάκη

18 Δεκ 2025, 11:37
Πολιτική

Μπελέρι γιοκ…

18 Δεκ 2025, 09:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

18 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

17 Δεκ 2025, 21:07
Διεθνή

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

17 Δεκ 2025, 20:18
Κόντρες

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

17 Δεκ 2025, 19:19
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

17 Δεκ 2025, 12:56
Εργατικά

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

17 Δεκ 2025, 10:03
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

17 Δεκ 2025, 09:40
Παιδεία

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

17 Δεκ 2025, 08:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Δεκέμβρη

17 Δεκ 2025, 00:01
Η παπάρα

Αλλοι στήνουν κόμματα κι άλλος ονειρεύεται πρωθυπουργία

16 Δεκ 2025, 20:41
Παιδεία

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

16 Δεκ 2025, 19:50
Διεθνή

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

16 Δεκ 2025, 18:43
Κόντρες

Σανός για σιωνιστικά ζώα

16 Δεκ 2025, 14:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

Ημέρα μετανάστη.

Νίγηρας: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

1924: Καθιερώνεται το οκτάωρο (48ωρο εβδομαδιαίως) στην Ελλάδα.

1943: Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια Μαγνησίας.

1954: Γενική απεργία και αιματηρές διαδηλώσεις στην Κύπρο, 35 τραυματίες, 37 συλλήψεις.

1969: Καταργείται η θανατική ποινή στη Βρετανία.

1994: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (πρώην Κομμουνιστικό) κερδίζει τις εκλογές.

2000: Επίθεση των αρχών ασφαλείας στις φυλακές της Τουρκίας, 31 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo