Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη
  • Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του
  • Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος
  • Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία
  • Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς
  • Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Σώβρακα και φανέλες (σινιέ και ακριβά)
Αθλητισμός

Σώβρακα και φανέλες (σινιέ και ακριβά)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιούλ 2024, 09:32

Καλοκαιρινή βραδιά εν μέσω Euro και ο μέσος φίλαθλος ψάχνει να βρει κάποιον σοβαρό λόγο που θα τον κάνει να μείνει στο σπίτι και να παρακολουθήσει τα ματς. Θα συμφωνήσουμε με την εκτίμηση του συντρόφου Κου Πάπια ότι το θέαμα είναι φτωχό, μιας και οι πρωτοκλασάτοι παίχτες έχουν ήδη «γράψει» πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ από μια εξαντλητική σεζόν με τους συλλόγους τους, το ποδοσφαιρικό στιλ που επιβλήθηκε εδώ και κάποια χρόνια από την Μπάρτσα του σπουδαίου κατά τ’ άλλα Πεπ, με τις ατελείωτες πάσες που ξεκινούν από το χώρο της άμυνας, κουράζει αφάνταστα (το δυστύχημα είναι ότι προσπαθεί να το εφαρμόσει και η τελευταία ποδοσφαιρική μπυραρία), ενώ και το ταλέντο των σημερινών ποδοσφαιριστών δεν φτάνει εκείνο των αστέρων του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος.

Τελικά, παρά τις δεύτερες σκέψεις και επειδή τα χρήματα σώνονται πριν ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, μένουμε αναγκαστικά στο σπίτι και συντονιζόμαστε στην ΕΡΤ, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Euro, για να δούμε τουλάχιστον το ένα από τα παιχνίδια της βραδιάς.

Εκτός όμως από την ανεξέλεγκτη υπνηλία που μας προκαλεί το μίζερο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο και ταυτόχρονα η ασχετοσύνη και η ανικανότητα των αθλητικογράφων της ΕΡΤ (η στήλη εισηγείται να γίνεται η μετάδοση με ιταλικό σχολιασμό  απευθείας από τη… RAI. Μπορεί να μην ξέρουμε Ιταλικά, αναγνωρίζουμε όμως ότι οι σπίκερ μεταδίδουν πάντοτε με πάθος και δίνουν ρυθμό ακόμη και όταν ο ρέφερι έχει διακόψει το παιχνίδι για να δροσιστούν οι παίκτες), πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις αφόρητες κοινοτυπίες των «Legends» του Euro 2004 που προσέλαβε η ηγεσία της ΕΡΤ για να καλύψει τη θέση του σχολιαστή των αγώνων.

Οι Χαριστέας και Νικολαΐδης ταξίδεψαν στη Γερμανία με την αποστολή της ΕΡΤ και σχολιάζουν εναλλάξ τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι Φύσσας και Σεϊταρίδης αναλαμβάνουν στην εκπομπή Euro Nights να «εξηγήσουν» (λέμε τώρα) σε εμάς τους αδαείς τι συνέβη σε επίπεδο τακτικής στον αγώνα που προηγήθηκε. Οι κακές γλώσσες λένε ότι σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στο στούντιο ο Φύσσας τόνισε ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με 11 παίκτες, ενώ ο Γιούρκας, που δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει με την αυθόρμητη διαπίστωση του φίλου Τάκη, πρόσθεσε ότι κερδίζει πάντα η ομάδα που βάζει τα περισσότερα γκολ.

Ενώ λοιπόν στις παρέες οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για το ποια ομάδα θα κατακτήσει την κούπα και ποιος θα αναδειχθεί MVP της διοργάνωσης, ή γιατί ο Εμπαπέ δεν «τραβάει», ή ακόμη και γιατί οι Fratelli παρουσιάστηκαν απογοητευτικοί και ο κόουτς Σπαλέτι είχε τυπωμένο στην πλάτη του σακακιού του τη λέξη ITALIA (η αστυνομία μόδας της γειτονικής χώρας έπρεπε άμεσα να τον συλλάβει!), εμείς μπήκαμε στον πειρασμό, ειδικά μετά τα πρώτα δημοσιεύματα που υπενθύμισαν σε όλους το γαλάζιο παρελθόν και παρόν των τεσσάρων «Legends», να βρούμε πόσα φράγκα τσέπωσαν αυτοί οι «ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου» για τη συμμετοχή τους στις εκπομπές του Euro Nights.

Ψάχνοντας στη Διαύγεια, στην οποία ταιριάζει καλύτερα ο τίτλος «είσαι ελεύθερος να ψάξεις ό,τι θέλεις και αν το βρεις σφύρα μου», αλιεύσαμε χρηματικά εντάλματα πληρωμής των Χαριστέα και Φύσσα στις 10 και 12 Ιούνη. Ο καθένας τους εισέπραξε 9.300 ευρώ (7.800 μετά την παρακράτηση του φόρου). Υποθέτουμε ότι τα ίδια παίρνουν Χαριστέας και Νικολαΐδης, που έχουν κάνει και το ταξιδάκι στη Γερμανία).

pliromi_Fyssas
pliromi_Xaristeas

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι το συνολικό ποσό ή μέρος του ποσού, γιατί η σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ δεν μας διαφωτίζει για το τελικό κόστος και τον επιμερισμό των ποσών.

APOFASH_ERT_EURO

Εν πάση περιπτώσει, λογικά ποσά θα σκεφτούν ορισμένοι, για τέσσερις πρώην πρωταθλητές Ευρώπης, για τέσσερις «ήρωες» που έβαλαν την Ελλάδα στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Αυτή τη «λογική»  του καρπαζοεισπράκτορα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε. Ν’ αποδεχτούμε δηλαδή να «προσκυνάμε σώβρακα και φανέλες», ενώ ο κόσμος της δουλειάς, η εργαζόμενη κοινωνία δεινοπαθεί και τα κοινωνικά αγαθά καταβαραθρώνονται.

Τι να πούμε για τους εργάτες, τους σημερινούς σκλάβους στις καπιταλιστικές γαλέρες, τους χιλιάδες άνεργους, τους σερβιτόρους-κολυμβητές, για τους δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που στηρίζουν το δημόσιο σχολείο γυρίζοντας ανά την Ελλάδα, με πενιχρούς μισθούς, ερχόμενοι κάθε καλοκαίρι αντιμέτωποι με την ανασφάλεια της ανεργίας;

Τι να πούμε για την υπό κατάρρευση δημόσια Υγεία, με τις ανύπαρκτες προσλήψεις, όπου οι εναπομείναντες γιατροί εξοντώνονται στο μαρτύριο της υπερεφημέρευσης, αμειβόμενοι με εξευτελιστικούς μισθούς;

Οπως μας λένε οι σφουγγοκωλάριοι του συστήματος, πρέπει να αποδεχτούμε αυτήν την εικόνα σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου και ταυτόχρονα να είμαστε ευγνώμονες που το σύστημα μάς προσφέρει λίγο άρτο και θεάματα της συμφοράς και της παρακμής.

Αυτά αναλογιζόμαστε και εξοργιζόμαστε ακούγοντας από πάνω και την ακατάσχετη μπουρδολογία των πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών, που έχουν προσκολληθεί στην εξουσία (ειδικά τη γαλάζια), γιατί εκεί έχουν τις δυνατότητες να βάλουν «το χέρι στο μέλι».

Ο σκόρερ του νικητήριου γκολ στον τελικό του Euro 2004 Αγγελος Χαριστέας εκτελεί πλέον χρέη αντιπεριφερειάρχη «εθελοντισμού και νεολαίας» στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον Α. Τζιτζικώστα (προηγουμένως «παρήγαγε έργο» στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης) και φιλοδοξεί να περάσει, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες (και οι ψηφοφόροι), στην κεντρική πολιτική σκηνή. Με την κατρακύλα που έχει πάρει η κυβέρνηση Κούλη 2, η στήλη εκτιμά πως δύσκολα θα τα καταφέρει.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης εξελέγη το 2019 δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του πρωθυπουργικού ανιψιού Κ. Μπακογιάννη και όταν έλαβε την πρόσκληση του πρωθυπουργού «συστρατεύτηκε στην κοινή προσπάθεια για μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή, δίνοντας τη μάχη των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο δήμο Ιωαννίνων», όπου εντελώς απροσδόκητα πάτωσε, τερματίζοντας τελευταίος και καταϊδρωμένος ανάμεσα σε 7 υποψηφίους της παράταξης. Αχάριστοι Γιαννιώτες.

Ο Τάκης Φύσσας έθεσε υποψηφιότητα με τη ΝΔ τον Μάιο του 2019 και έφτασε σχετικά κοντά τερματίζοντας 6ος στην Ανατολική Αττική, όπου η ΝΔ πήρε τελικά 4 έδρες.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης βέβαια, άλλοτε σύμβολο της κιτρινόμαυρης εξέδρας, δεν υπήρξε ποτέ ο κλασικός δεξιός. Αρχικά, όσο καιρό αγωνιζόταν στα γήπεδα, το έπαιζε αντισυμβατικός. Στη συνέχεια, μετά το τέλος της καριέρας του ανέλαβε τη διοίκηση της ΑΕΚ, όταν αυτή κινδύνευε να χρεοκοπήσει, προσπάθησε ανεπιτυχώς να τη φέρει στην κορυφή του πρωταθλήματος αλλά και να χτίσει το νέο γήπεδο έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια, πράγμα που κατάφερε τελικά ο Μελισσανίδης με την αμέριστη βοήθεια, τη συνενοχή ή τη σιωπή όλου του αστικού πολιτικού συστήματος, καταπατώντας κάθε έννοια της αστικής νομιμότητας. Η κατάληξη και αυτού του «αντισυμβατικού» παίχτη ήταν να γλείφει πατόκορφα τον Μητσοτάκη σε συνέντευξη που έδωσε τον Ιούλιο του 2023, ζητώντας μάλιστα από αυτόν να κάνει «ισχυρότερες μεταρρυθμίσεις» (!), να λιανίσει δηλαδή στην κυριολεξία τον ελληνικό λαό:

«Ηταν ξεκάθαρη νίκη του Μητσοτάκη, δεν είχε να κάνει με κόμματα. Προσωπικά πήγα και ψήφισα αυτόν που πίστευα ότι θα είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Το θέμα τώρα είναι με τη μεγάλη διαφορά που πήρε η ΝΔ και χωρίς κανένα αντιπολιτευτικό αντίβαρο αν αυτό είναι κάτι που θα μας κάνει καλό γενικότερα. Το πόσο παντοδύναμοι μπορεί να νιώσουν κάνοντας ό,τι θέλουν. Ελπίζω αυτό να γεμίσει τον πρωθυπουργό με παραπάνω ευθύνες. Να μπορέσει να βάλει σε τάξη μερικά στελέχη του και το κόμμα του το ίδιο, να μπορέσει να κάνει ισχυρότερες μεταρρυθμίσεις και να πάρει ισχυρότερες αποφάσεις καταλαβαίνοντας ότι ο κόσμος τον πίστεψε και τον στηρίζει».

Το κουαρτέτο των (λέμε τώρα) τηλεσχολιαστών και ειδικά το δίδυμο που «αναλύει» από το στούντιο δεν είναι λιγότερο «ουγκ» από άλλους. Αναρωτιόμαστε, αν έκαναν πρόταση στον αρχηγό των «Legends», Θοδωρή Ζαγοράκη, και την αρνήθηκε. Μάλλον όχι, γιατί ο Ζαγόρ ήταν μεν ευρωβουλευτής της ΝΔ και κόσμησε με την παρουσία του τα έδρανα του Στρασβούργου και των Βρυξελλών, συναγωνιζόμενος σε… ευφράδεια τον μακράν πρώτο Γιώργο Ανατολάκη, όμως ο Κούλης τον άφησε εκτός γαλάζιου ψηφοδέλτιου στις πρόσφατες ευρωεκλογές κι αυτός έκανε μια απόπειρα μπας και μπει μέσω ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ (δεν τα κατάφερε, δυστυχώς για τα… έδρανα).

Οχι πως θα άλλαζε κάτι αν είχαν επιλέξει ποδοσφαιριστές διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού, αλλά παραείναι κραγμένη η επιλογή, αποκλειστικά από πολιτευτές της ΝΔ, συν τον Ντέμη της… διεύρυνσης. Εν κατακλείδι, ας σταματήσουμε να σκύβουμε το κεφάλι και να καθαρίσουμε από παντού την κόπρο του Αυγεία.

Γ.Ρ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 7 Ιούλη
Επόμενο άρθρο «Δυστυχώς, είμαι αντισημίτρια»…

Σχετικά Αρθρα

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

Αθλητισμός 31 Ιαν 2026, 09:11

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
Καταστολή

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

8 Φεβ 2026, 10:42
Πολιτισμός

Αντώνης Μαυρόπουλος: Τεχνητή Νοημοσύνη

8 Φεβ 2026, 09:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φλεβάρη

8 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.
Καμερούν: Ημέρα νεολαίας.
Λιβερία: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.
1916: Συλλαμβάνεται η Εμα Γκόλντμαν επειδή έδωσε διάλεξη για τον οικογενειακό προγραμματισμό (ΗΠΑ).
1930: Συγκρούσεις χωροφυλακής και εργατών στη Θεσσαλονίκη.
1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.
1977: Βόμβα στο βιβλιοπωλείο “Πλανήτης” στην Ασκληπιού (είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη από τον νεοφασίστα Αργύρη Κακκαβά).
1987: Βόμβα στο δεύτερο όροφο κτιρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία ενημέρωσης ΦΠΑ του υπουργείου Οικονομικών (ΕΛΑ).
1990: Απελευθερώνεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια φυλάκισης.
1993: Βόμβα στην εφορία Μοσχάτου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo