Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Σκοινί κορδόνι, παράνομες κρίνονται από την «τυφλή» Δικαιοσύνη οι απεργίες των εκπαιδευτικών
Εργατικά Καταστολή

Σκοινί κορδόνι, παράνομες κρίνονται από την «τυφλή» Δικαιοσύνη οι απεργίες των εκπαιδευτικών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Οκτ 2022, 17:44

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι και αυτήν τη φορά η «τυφλή» Δικαιοσύνη θα συντασσόταν με την αστική εξουσία και θα έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες ορισμού ενδοσχολικών συντονιστών και μεντόρων, που επαναπροκήρυξε η ΑΔΕΔΥ μετά την εκ νέου αγωγή της υπουργού ιδιωτικής παιδείας και καταστολής.

Οπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ «σύμφωνα με ενημέρωση από τη νομική μας σύμβουλο, δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, η 1066/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της απεργίας-αποχής που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Δεν έχουμε δει ακόμη το σκεπτικό της απόφασης, όμως είμαστε σίγουροι ότι θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση με  το προηγούμενο, σύμφωνα με το οποίο κηρύχθηκε παράνομη και η απεργία-αποχή της ΔΟΕ, αναμασώντας τα προκλητικά και γελοία «επιχειρήματα» του υπουργείου Παιδείας, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο να κηρύσσονται παράνομες όλες οι απεργίες που τυχόν θα προκηρυχθούν και στο μέλλον. Υπάρχει δηλαδή μια προειλημμένη απόφαση να βγει παράνομη η απεργία και η αστική δικαιοσύνη ψάχνει με το ντουφέκι να ανακαλύψει «παραλείψεις», ώστε να δώσει στην απόφασή της μια νομιμοφάνεια.

Κάθε φορά, λοιπόν, διαβάζουμε ότι η απεργία-αποχή κηρύχθηκε από αναρμόδιο όργανο (π.χ. το ΔΣ) και όχι από τη Γενική Συνέλευση, γιατί λέει τώρα με τα σύγχρονα συγκοινωνιακά μέσα ανά πάσα στιγμή μπορούν να μαζευτούν τα μέλη της ΓΣ που είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες και είναι διασκορπισμένα ανά την Ελλάδα, ότι δεν μεσολάβησε διάστημα 4 ημερών από την επίδοση του εξώδικου έως την ημέρα έναρξης της απεργίας ή ότι δεν υπήρξε αίτημα στον ΟΜΕΔ για δημόσιο διάλογο, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν υπήρξαν συναντήσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, είχαν εξαντληθεί όλα τα επιχειρήματα και είχαν αναδειχθεί σαφέστατα οι αντιρρήσεις.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που προϋπήρξε ΓΣ, όπως στη ΔΟΕ (91η ΓΣ των αντιπροσώπων της ΔΟΕ), που πραγματοποιήθηκε στις 29-6-2022, το Πρωτοδικείο πέταξε στα σκουπίδια την απόφασή της, ισχυριζόμενο ότι «δεν συνιστά κήρυξη απεργίας αλλά πρόθεση κήρυξής της στο μέλλον»!

Κατά τα γνωστά, λοιπόν, στην αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ η Κεραμέως ισχυρίζεται ότι η απεργία-αποχή είναι παράνομη γιατί έχει κηρυχθεί από αναρμόδιο όργανο, την Εκτελεστική Επιτροπή που υλοποίησε σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, και όχι το Συνέδριο το οποίο έχει την έννοια της ΓΣ, ότι δεν τηρήθηκε η προθεσμία των 4 ημερών και ότι δεν υπήρξε αίτημα στον ΟΜΕΔ για δημόσιο διάλογο (σ.σ. ολόκληρη η αγωγή Κεραμέως δημοσιεύεται στο τέλος).

Επιστρατεύει ακόμη τη χουντικής έμπνευσης αιτιολογία ότι πρόκειται για πολιτική απεργία και επομένως έγκλημα καθοσιώσεως για το αστικό κράτος: «απαγορεύεται προεχόντως η λεγόμενη πολιτική απεργία, δηλαδή εκείνη που στρέφεται όχι κατά του κράτους ως εργοδότη αλλά κατά των φορέων των συνταγμένων πολιτειακών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής) και έχει ως κύριο σκοπό, εμφανή ή υποκρυπτόμενο, τον εξαναγκασμό τους σε πράξη ή παράλειψη που μπορεί να συνίσταται είτε στη μεταβολή κάποιου φορέως της πολιτικής εξουσίας, είτε στην επιβολή ή την αποτροπή ορισμένου πολιτικού ή πολιτικοοικονομικού προσανατολισμού των κυβερνώντων. Το τελευταίο αποτελεί και νόθευση του δημοκρατικού πολιτεύματος...».

Κοντολογίς, άπαξ και ο κυβερνητικός λόχος ψηφίσει στη Βουλή έναν αντιδραστικό νόμο, οι εργαζόμενοι οφείλουν να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχτούν (δεν έχει δικαίωμα η συνδικαλιστική οργάνωση «να επιβάλει τη βούλησή της στο κοινοβούλιο ώστε να καταργήσει ψημισμένο νόμο του κράτους») γιατί σε διαφορετική περίπτωση νοθεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα! 

Το καπιταλιστικό κράτος και οι μηχανισμοί του κινούνται με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, όταν θα υπάρξει αναζωπύρωση του διεκδικητικού και ταξικού εργατικού κινήματος. Με τα νομοθετήματα, την καταστολή και τις αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης επιχειρούν να αποτρέψουν κάθε αμφισβήτησή τους, ακόμη και αν προέρχεται, σε αυτήν τη φάση της υποχώρησης του ταξικού κινήματος, από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.  

Γράφαμε σε όλα τα προηγούμενα σχετικά μας δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση και το δικαστήριο με τον ισχυρισμό ότι η απεργία είναι πολιτική «αφού επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί και υπερβαίνει τα όρια» (!) επιδιώκουν:

  • Να νομιμοποιήσουν τόσο τους νόμους για την Παιδεία, που βρίθουν αντισυνταγματικών διατάξεων (στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών, παραβιάζουν την περίφημη ισονομία των πολιτών, υπονομεύουν το χαρακτήρα της δημόσιας Παιδείας, κ.λπ.), όσο και άλλους αντισυνταγματικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τον κυβερνητικό λόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
  • Να κηρύξουν παράνομες τις προσφυγές στο ΣτΕ κατά διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν με βάση ψηφισμένους νόμους της «πολιτειακής εξουσίας», γιατί με αυτές τις προσφυγές… καταλύεται το δικαίωμα της εξουσίας να νομοθετεί.
  • Να χρεώσουν το ΣτΕ ότι συνεργεί σε πράξεις που καταλύουν το δικαίωμα της «πολιτειακής εξουσίας», από τη στιγμή που εξετάζει τις προσφυγές!

Πρόκληση είναι και το γεγονός ότι επιχειρείται να εμφανιστούν οι εκπαιδευτικοί ωσάν να είναι αυτοί που αρνούνται στους συναδέλφους τους «το δικαίωμα της επαγγελματικής ανάπτυξης, μέσα ιδίως από τη συνεργασία, την υποστήριξη, το συντονισμό και την καθοδήγησή τους και, συνακόλουθα, της με τον τρόπο αυτό βελτίωσης της ποιότητας της προσφερομένης από αυτούς εκπαίδευσης στους μαθητές και προς όφελος αμφοτέρων (διδακόντων-διδασκομένων)».

Εδώ ο δαρμένος και πολλαπλώς κυνηγημένος εκπαιδευτικός του δημόσιου σχολείου (καταπιεσμένος μισθολογικά, εργασιακά, ιδεολογικά) παρουσιάζεται λίγο-πολύ ως δήμιος των συναδέλφων του και των μαθητών του, αφού δεν επιθυμεί, λέει, την επαγγελματική τους πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας, που θα έρθουν μέσω και των νέων μέτρων, του ενδοσχολικού συντονιστή και του μέντορα.

Κούφια λόγια, υποκριτικά από τους κατεξοχήν υπεύθυνους των προβλημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης. Γιατί το αστικό κράτος και οι πολιτικοί διαχειριστές του είναι αυτοί που καθορίζουν το περιεχόμενο του αστικού σχολείου, τη λειτουργία του, τα προγράμματα σπουδών και τα σχολικά βιβλία, τη χρηματοδότησή του, τις ιδεολογικές κατευθύνσεις του. Προκρίνουν τις φθηνές γνώσεις μιας χρήσης, τον προσανατολισμό στις δεξιότητες, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς και όχι την ολόπλευρη μόρφωση και τη σφαιρική ανάπτυξη της προσωπικότητας, καθορίζουν τον ατελείωτο εξεταστικό μαραθώνιο και επιβραβεύουν την αποστήθιση και όχι την κριτική σκέψη. Ποτίζουν με το θρησκευτικό σκοταδισμό τη νεολαία και παραχαράσσουν την ιστορία με αντιδραστικές ιδεοληψίες. Είναι αυτοί που απαιτούν την υποταγή των εκπαιδευτικών σε όλα αυτά και χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτησή τους για να την αποσπάσουν (την υποταγή). 

Η αξιολόγησή τους και τα σκαλιά που χτίζονται σε αυτήν την κατεύθυνση, οι ενδοσχολικοί συντονιστές και οι μέντορες, εκεί ακριβώς στοχεύουν.

Ειδικά οι νέοι εκπαιδευτικοί που ακόμη είναι «αμάθητοι» και ωσάν το άγρια άλογα χρειάζεται να τιθασευτούν για να τους βάλουν χαλινάρι-οφείλουν να περάσουν μέσα από μια έξτρα αξιολογική κρισάρα, η οποία συνίσταται στην αυστηρή παρακολούθησή τους από τον «παιδαγωγικό σύμβουλο-μέντορα», ώστε να ακολουθήσουν την πεπατημένη οδό, δηλαδή την αρεστή στο υπουργείο Παιδείας.

Το «συντονισμό» των εκπαιδευτικών σε αυτό το έργο υποστηρίζει και ο ενδοσχολικός συντονιστής. Μέντορες και ενδοσχολικοί συντονιστές ορίζονται από τον Διευθυντή του σχολείου-γενικό δερβέναγα, μάνατζερ και αξιολογητή και επικοινωνούν με το έτερο αξιολογητή τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, με αντάλλαγμα την εξαγορά τους με κάποια μόρια που θα βοηθήσουν στη διοικητική τους ανέλιξη. 

Η «ποιοτική αναβάθμιση» του εκπαιδευτικού έργου συνίσταται στη ρουφιανιά, το φόβο, την υποταγή και την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και στη διάσπαση του συλλογικού πνεύματος του συλλόγου διδασκόντων.

Γιούλα Γκεσούλη

2022.10.04-Agogi_kata_ADEDY
Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗλεκτρονικές χάντρες και καθρεφτάκια: τώρα… εξαγωγή και στην Κύπρο από τον Χατζηδάκη!
Επόμενο άρθρο Νοσοκομείο χωρίς θέρμανση και χωρίς φώτα στους διαδρόμους!

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο

Εργατικά 1 Σεπ 2025, 08:26

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

Εργατικά 24 Αυγ 2025, 08:52

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

Καταστολή 24 Αυγ 2025, 06:12
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το ΛΑΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo