Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές
  • Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας
  • Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πύραυλος από την Υεμένη έπληξε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
Διεθνή

Πύραυλος από την Υεμένη έπληξε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2025, 13:24

Δεν τους αρκούσε να πλήξουν ένα σύμβολο του Ισραήλ. Προκάλεσαν απομόνωση του Ισραήλ από τον υπόλοιπο κόσμο. Οταν οι κανονικές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν διακοπή πτήσεων προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, απομονωνόμαστε, θέλουμε δεν θέλουμε.

Αβι Ασκενάζι, στρατιωτικός αναλυτής Maariv

Χωρίς υπερβολή, αυτό που συνέβη ήταν σχεδόν θαύμα. Ο υεμενίτικος πύραυλος μετέφερε δεκάδες κιλά εκρηκτικών. Τα ισραηλινά συστήματα και τα αμερικανικά THAAD εκτόξευσαν πυραύλους αναχαίτισης, αλλά απέτυχαν να τον καταρρίψουν. Ο βαλλιστικός πύραυλος της Υεμένης πέρασε όλα τα ισραηλινά και αμερικανικά αμυντικά συστήματα και έφτασε στο κέντρο του Ισραήλ. Η ισχύς των αμερικανικών επιθέσεων στην Υεμένη είναι ανεπαρκής. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο και οι Χούθι δεν δείχνουν να επηρεάζονται από τις απαντήσεις. Είναι πρόθυμοι να υποστούν απώλειες για να προκαλέσουν ζημιές. Αυτό είναι πραγματικό δίλημμα.

Ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας στο Κανάλι 12

Oι σειρήνες ηχούσαν ακόμα όταν ο βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη «προσγειώθηκε» δίπλα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ. Στην αρχή οι σιωναζιστές του Νετανιάχου προσπάθησαν να πουν ότι δεν ήταν ο υεμενίτικος πύραυλος αλλά θραύσματα από τους πυραύλους αναχαίτισης, όμως όταν άρχισαν να κυκλοφορούν βιντεάκια στα σόσιαλ μίντια, που έδειχναν το μανιτάρι της έκρηξης, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τον πύραυλο. Δείτε ένα απ’ αυτά τα βίντεο (σιωνιστικής προέλευσης):

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/05/pyravlos_Yemen_4-5-23.mp4

Αλλο ένα βίντεο, τραβηγμένο από το εσωτερικό του σιωνιστικού αεροδρόμιου:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/05/benGurion_missile_Yemen.mp4

Bίντεο πανικού:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/05/panikos_BenGurion.mp4

Κι ένα από απόσταση, που έδειξε και το σιωνιστικό Κανάλι 12, σχολιάζοντας: Ο υεμενίτικος πύραυλος διέσπασε τέσσερα στρώματα αντιαεροπορικής άμυνας και έπεσε στην καρδιά του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/05/yemen_missile_4-5-25.mp4

Στη σιωνιστική οντότητα ξέσπασε σάλος. «Οποιος μας βλάπτει θα βλαφτεί επτά φορές», δήλωσε με τη γνωστή σιωναζιστική αλαζονεία ο υπουργός Πολέμου Κατζ.

Ο Νετανιάχου ακύρωσε συνεδρίαση του Μικρού Συμβουλίου Ασφαλείας και οργάνωσε έκτακτη σύσκεψη ασφάλειας στις 3 μετά το μεσημέρι. Aργότερα έγινε διαρροή σύμφωνα με την οποία οι σιωναζιστές αποφάσισαν να απαντήσουν στην επίθεση από την Υεμένη στο Μπεν Γκουριόν.

Η ισραηλινή επίθεση στην Υεμένη, ακόμα και αν πραγματοποιηθεί, δεν θα έχει σημαντική επίδραση στην ισχύ των Χούθι, απάντησε πρώην αξιωματούχος της Μοσάντ. Και συμπλήρωσε: Ηδη βλέπουμε ότι ο συνασπισμός με επικεφαλής τις ΗΠΑ επιχειρεί εκεί σε μεγάλο βαθμό και αυτό δεν οδηγεί στην υποταγή των Χούθι.

Παραθέτουμε μερικές ειδήσεις, όπως τις μετέδιδαν τα σιωνιστικά μίντια:

  • Αλμογκ Μπόκερ – Κανάλι 13: Αποτυχία των συστημάτων αεράμυνας να αναχαιτίσουν τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη.
  • Κανάλι 12: Εκτίμηση των υπηρεσιών ασφάλειας: Τα συστήματα Arrow 3 και THAAD απέτυχαν να αναχαιτίσουν τον πύραυλο από την Υεμένη.
  • Israel Hayom: Εκατομμύρια Ισραηλινοί καταφεύγουν σε καταφύγια μετά την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη.
  • Κανάλι 11: Ο πύραυλος από την Υεμένη έπεσε πριν ολοκληρωθεί ο ήχος των σειρήνων – άλλη μία αποτυχία της εσωτερικής άμυνας.
  • Yedioth Ahronoth: Οι ΗΠΑ είναι σε σύγχυση ως προς την αντιμετώπιση των Χούθι μετά την αποτυχία των αεροπορικών επιδρομών να τους αποτρέψουν.
  • Ραδιόφωνο του Στρατού: Φαίνεται πως τα συστήματα αεράμυνας απέτυχαν να αναχαιτίσουν τον πύραυλο και η έκρηξη στο αεροδρόμιο οφείλεται στον ίδιο τον πύραυλο και όχι σε θραύσματα αναχαίτισης. Παρά τις εκατοντάδες αμερικανικές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, η Υεμένη εξακολουθεί να εκτοξεύει πυραύλους και drones κάθε λίγες ώρες ή ημέρες. Δεν έχει επιτευχθεί η εξάλειψη των Χούθι και ο στόχος αυτός μοιάζει μακρινός.
  • Κανάλι 13: Η διοίκηση των συστημάτων αεράμυνας στον ισραηλινό στρατό ξεκίνησε έρευνα μετά την πτώση πυραύλου από την Υεμένη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.
  • Κρατικό ραδιόφωνο: Η ηγεσία ασφάλειας ανησυχεί έντονα για την αποτυχία αναχαίτισης του πυραύλου από την Υεμένη που στόχευσε το αεροδρόμιο. Η ανησυχία οφείλεται στο γεγονός ότι ο πύραυλος έπληξε το αεροδρόμιο παρά την ύπαρξη τεσσάρων στρωμάτων άμυνας.
  • Ισραηλινός αξιωματούχος ασφάλειας στο κανάλι 12: Οι Χούθι κατάφεραν να αναστείλουν την αεροπορική κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Το μέγεθος της καταστροφής που φαίνεται στις φωτογραφίες αποδεικνύει τη σοβαρότητα του γεγονότος, καθώς θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε μεγαλύτερη καταστροφή. Ο πύραυλος έπεσε κοντά στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου πολύ κοντά στο δρόμο προς τους διαδρόμους και τα αεροσκάφη. Έχουμε συνηθίσει τους ήχους των σειρήνων στο αεροδρόμιο, αλλά η θέα των φωτογραφιών της πτώσης και της έκρηξης του πυραύλου σήμερα ήταν επώδυνη και δύσκολη.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν με πύραυλο από την Υεμένη μας διδάσκει ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία στο Ισραήλ, μετέδωσε η Ραδιοφωνία Στρατού. Τα περιστατικά με τις σειρήνες είναι συνήθως απλά μια προσωρινή ενόχληση που αντιμετωπίζεται. Ομως αυτό δεν ισχύει για το αεροδρόμιο, καθώς η επίδραση εδώ μπορεί να είναι άμεση και έντονη αναφορικά με τις ξένες αεροπορικές εταιρίες, σχολίασε η Yedioth Ahronoth.

Οι ειδήσεις άρχισαν να κυκλοφορούν σαν ριπές:

  • Ζητήθηκε από τους επιβάτες αεροπλάνου που θα κατευθυνόταν από τη Μαδρίτη στο Ισραήλ να κατέβουν.
  • Πτήση της Air India από το Δελχί ακύρωσε την προσγείωσή της και επέστρεψε στην Ινδία.
  • Η ελβετική και αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσαν ακύρωση των πτήσεων προς το Ισραήλ.
  • Η Lufthansa ανέστειλε τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ σήμερα.
  • Η Ελβετία και η Αυστρία ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ τις επόμενες ώρες.
  • Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία ανέστειλε τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ.
  • Τέσσερις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες σταματούν τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Ντέιβιντ Μπεν Γκουριόν.
  • Αεροσκάφος της Transavia επέστρεψε στο Παρίσι 20 λεπτά πριν προσγειωθεί στο Μπεν Γκουριόν.

Το Μπεν Γκουριόν «έπηξε» από κόσμο, καθώς δεν έρχονταν πτήσεις για να παραλάβουν αυτούς που είχαν εισιτήρια αναχώρησης από τη σιωνιστική οντότητα.

Ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης: Πραγματοποιήσαμε επίθεση στο αεροδρόμιο “Μπεν Γκουριόν” στην κατεχόμενη Γιάφα με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο που χτύπησε επιτυχώς τον στόχο, καθώς και σε “ζωτικό στόχο” στην κατεχόμενη Ασκελόν. Ανανεώνουμε την προειδοποίηση προς τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ότι το αεροδρόμιο “Μπεν Γκουριόν” δεν είναι ασφαλές. – 4 Μάη 2025

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Ανσαραλά, Μαχντί Αλ-Μισάτ: Θα προχωρήσουμε σε νέες κλιμακωμένες επιλογές αν συνεχιστεί η επιθετικότητα και ο αποκλεισμός της Γάζας. Οι έποικοι έχουν ακόμα την ευκαιρία να φύγουν από την Παλαιστίνη προτού να μην μπορούν να το κάνουν.

Ο Μοχάμεντ Αλ-Μπαχίτι, στέλεχος της Ανσαραλά: Αποδείξαμε την ικανότητά μας να πλήξουμε το στρατιωτικό κύρος της Αμερικής, της Βρετανίας και του Ισραήλ. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στη σύγκρουσή μας με το σιωνιστικό καθεστώς, την Αμερική και τη Βρετανία.

Νεότερη ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης:  Ανακοινώνουμε ότι ως απάντηση στην απόφαση των IDF να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις στη Γάζα, θα εφαρμόσουμε έναν ολικό αεροπορικό αποκλεισμό παράλληλα με τον ναυτικό αποκλεισμό των πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και προειδοποιούμε τις διαθνείς αεροπορικές εταιρίες να μην πετούν στο Ισραήλ.

Μεγάλος ενθουσιασμός στην Παλαιστίνη

Αμπού Ομπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ: Δόξα στην Υεμένη, αδερφή της Παλαιστίνης, που συνεχίζει να προκαλεί τις πιο άδικες δυνάμεις και αρνείται να υποκύψει, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις της στην καρδιά του σιωνιστικού καθεστώτος. Είθε ο Θεός να καθοδηγεί τα χτυπήματά σας, να ευλογεί τον αγώνα σας και να δεχτεί τις θυσίες σας. Είστε από εμάς και εμείς από εσάς.

Σάμι Αμπού Ζούχρι, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς: Το μήνυμα του υεμενίτικου πυραύλου που έπληξε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν είναι: αν ο κόσμος δεν σταματήσει την τρέλα του Νετανιάχου, αυτός θα ανάψει ολόκληρη την περιοχή.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης: Η υεμενίτικη επίθεση στο αεροδρόμιο είναι ποιοτική εξέλιξη στην πορεία της απάντησης και ενίσχυση της ενότητας μεταξύ Γάζας και Σαναά.

Κίνημα Μουτζαχεντίν: Ευλογούμε το στρατηγικό χτύπημα της Υεμένης που δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί από την αεράμυνα ΗΠΑ-Ισραήλ και στόχευσε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, συνεχίζοντας τη σταθερή στάση του λαού της Υεμένης. Καλούμε τα έθνη μας να υπερβούν τη σιωπή και την αδυναμία τους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Υεμένης.

Παλαιστινιακές Επιτροπές Αντίστασης: Οι ευλογημένες πυραυλικές επιθέσεις από την Υεμένη, ιδίως αυτή στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, καταρρίπτουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που προωθεί ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου και αποκαλύπτουν την αποτυχία της αμερικανικής επίθεσης στην αγαπημένη Υεμένη. Η Υεμένη, ως λαός και κυβέρνηση, αποδεικνύει την πίστη και την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό. Το θάρρος και η ευφυΐα της Υεμένης θεμελιώνουν μια νέα εποχή, με τίτλο: Η αδυναμία του σιωνιστικού καθεστώτος και του αμερικανού εχθρού. Τιμή στον λαό της Υεμένης και στις ένοπλες δυνάμεις της που συνεχίζουν να στηρίζουν τον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του, παρά το υψηλό κόστος.

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΣΑΡΑΛΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπιχείρηση «Αναζητήσατε χάπατα»
Επόμενο άρθρο Χρυσαυγίτικο δηλητήριο στα σχολεία

Σχετικά Αρθρα

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

Διεθνή 23 Αυγ 2025, 08:52

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

Διεθνή 22 Αυγ 2025, 19:09

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 17:58

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 10:38

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ κάνουν τη μοιρασιά και οι Ευρωπαίοι πάνε για τα «σπόρια»

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 19:09

Με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σαν σημαία (Οδυσσέας Ελύτης)

Τα παλικάρια της Γάζας συνεχίζουν να γράφουν σελίδες αντιστασιακής εποποιίας (videos)

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 10:52
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωνιστές

24 Αυγ 2025, 13:03
Εργατικά

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

24 Αυγ 2025, 08:52
Καταστολή

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

24 Αυγ 2025, 06:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo