Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)
  • Σαν σήμερα 6 Μάρτη
  • Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος
  • Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας
  • Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής
  • Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Πρώτο κουδούνι: Ανησυχίες για την ετοιμότητα των υποδομών και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων
Παιδεία

Πρώτο κουδούνι: Ανησυχίες για την ετοιμότητα των υποδομών και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων

Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Σεπ 2023, 17:07

Με το «πρώτο κουδούνι» της σχολικής χρονιάς τα αμέτρητα προβλήματα των δημόσιων σχολείων ήρθαν στο φως. Οι διορισμοί με το σταγονόμετρο και οι τεράστιες ελλείψεις σε αναπληρωτές μετά την «πρώτη φάση» προσλήψεων, που σηματοδοτούν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες και κενά ως και την άνοιξη σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, το μπαράζ συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων και τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή είναι μόνο κάποια από τα βασικά ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Περίσσεψαν και φέτος τα μεγάλα λόγια και οι ευχές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ και της διοικητικής ιεραρχίας της εκπαίδευσης για «καλή σχολική χρονιά», όμως εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν «τρώνε κουτόχορτο» (ας μην μιλήσουμε για την εξαγγελία ότι τα σχολεία στον κατεστραμμένο θεσσαλικό κάμπο θα ξεκινήσουν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας!).

Κουτόχορτο δεν τρώει ούτε ο εκπαιδευτικός κόσμος της Αθήνας, με την υπερφίαλη, ψεύτικη και προκλητική διαβεβαίωση του Δήμου του πρωθυπουργικού ανιψιού και γιου της Ντόρας ότι τα σχολεία της Αθήνας είναι πανέτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όταν είναι γνωστό ότι το 50%  των σχολικών μονάδων έχει κατασκευαστεί πριν το 1960, με αποτέλεσμα τα κτίρια να έχουν βασικά προβλήματα και ανάγκη εκτεταμένων παρεμβάσεων ώστε να είναι λειτουργικά και ασφαλή για τους μαθητές.

Την ίδια αγωνία για το μορφωτικό μέλλον των παιδιών και την ασφάλεια που παρέχεται στη διαδικασία της μάθησης βιώνει και η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, που καταγγέλλει την έλλειψη ετοιμότητας στις υποδομές και την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων.  

Η ανακοίνωση της Ενωσης

Τη Δευτέρα 11/9 «χτυπά το πρώτο κουδούνι» σε όλα τα σχολεία και με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εκφράζουμε  την έντονη ανησυχία μας  για την κατάσταση των σχολικών μονάδων του Δήμου Ιωαννιτών, λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Οι ανησυχίες μας αφορούν τόσο την ετοιμότητα των υποδομών όσο και την στελέχωση των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα:

Ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρχε όλος ο χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές – παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες ώστε να είναι έτοιμες τον Σεπτέμβρη, τα έργα –με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής – άρχισαν …κατά το «εθιμικό», λίγο πριν την 1η του Σεπτέμβρη.  Έτσι έχουμε φτάσει σε σημείο, σχολικές μονάδες να παρουσιάζουν εικόνες εργοταξίου, χωρίς κανένας να μπορεί να απαντήσει πότε θα τελειώσουν τα έργα.   

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σχολικού Συγκροτήματος της Ακαδημίας όπου σύμφωνα με καταγγελίες  γονέων, ο χώρος είναι αδύνατο να υποδεχτεί παιδιά τη Δευτέρα στον αγιασμό, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις ως προς τη λειτουργικότητα του χώρου της σχολικής αυλής, καθώς τα παγκάκια και άλλες κατασκευές που έχουν γίνει, εγείρουν προβληματισμούς ως προς την ασφάλειά τους. Σημειωτέον ότι το έργο αυτό εκτελείται με ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο Σχολικό Συγκρότημα του Κάστρου όπου ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί ο δρόμος που οδηγεί στην είσοδο του σχολείου και είναι απορίας άξιο αν τη Δευτέρα θα μπορούν οι μαθητές να μπουν στο σχολείο.

Από Συλλόγους Γονέων και εκπαιδευτικούς, μας καταγγέλθηκε ότι οι αυλές των σχολείων παραμένουν ακαθάριστες και ζητείται από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  να καθαρίσουν με προσωπική εργασία τις αυλές και να πραγματοποιήσουν εργασίες ελαιοχρωματισμού και επισκευών. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι γίνονται αιτήματα προς της σχολικές επιτροπές και το εργοτάξιο του Δήμου για να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εργασίες και η απάντηση είναι ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα, κάντε τις εργασίες με χρήματα του σχολείου». Τα χρήματα στα ταμεία των σχολείου όμως είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για να πληρωθούν εργολαβικά συνεργεία, τα οποία ζητούν παράλογα ποσά για εργασίες 2-3 ωρών.

Την ώρα που  η ακρίβεια «τσακίζει κόκαλα» διευθυντές σχολείων ζητούν από τους γονείς να καλύψουν έξοδα του σχολείου για υλικά καθαριότητας, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, γραφική ύλη κλπ. Και για όσους βιαστούν να αποδώσουν ευθύνες, να φέρουμε ως παράδειγμα την επιχορήγηση των Νηπιαγωγείων από τον Δήμο (Σχολικές επιτροπές), όπου τα χρήματα που δίνονται για ένα  3/μηνο, είναι 300-600€ και με αυτά πρέπει να αγοραστούν υλικά καθαριότητας, γραφική ύλη, απαραίτητα παιδαγωγικά υλικά, να πληρωθούν τεχνίτες για φθορές και ζημιές  στο διδακτήριο και πολλά άλλα. Τα ίδια περίπου χρήματα δίνονται και στα Ειδικά Σχολεία τα οποία έχουν ιδιαίτερα υψηλές δαπάνες για αυτονόητους λόγους. Η υποχρηματοδότηση των σχολείων γίνεται το «όχημα» για το πέρασμα του κόστους λειτουργίας των σχολείων στους «χρήστες», τους μαθητές δηλαδή και τους γονείς τους. Αυτό είναι το όραμα του «αποκεντρωμένου σχολείου».

Τέλος, είμαστε ιδιαίτερα θυμωμένοι με τους πρόσφατους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπολείπονται κατά 20.000 (σε πανελλαδικό επίπεδο) από τον περσινό αριθμό και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Μας γεμίζει θυμό η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (93506/Δ3/25-8-2023) που ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μειώσουν «χειρουργικά» τα κενά της Παράλληλης Στήριξης. Σύμφωνα και  με αυτή την εγκύκλιο, χθες Πέμπτη 7/9/2023 που τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές σε σχολεία του νομού Ιωαννίνων, καλύφτηκαν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση μόνο 39 μαθητές από τους 90 που δικαιούνται Παράλληλης Στήριξης.

Για άλλη μία φορά φανερώνεται στην πράξη  ότι Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια   και  Δήμος είναι «επιλεκτικά ανίκανοι» να διασφαλίσουν   τις  εκπαιδευτικές ανάγκες  των παιδιών μας, αλλά πολύ ικανοί, γρήγοροι και γενναιόδωροι  προς άλλες …γνωστές, «προνομιούχες» κατηγορίες πολιτών, που μονίμως επιδοτούν απλόχερα.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου και κάθε γονέα ξεχωριστά να απαιτήσουν δυναμικά και αγωνιστικά:

  • Κανένα σχολείο να μη λειτουργήσει σε συνθήκες εργοταξίου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις καθυστερήσεις. Εδώ και τώρα η Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή να κάνουν  «τη νύχτα μέρα» ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα την Δευτέρα 11/9. Θυμίζουμε ότι παρόμοιες συνθήκες οδήγησαν στον θάνατο έναν μαθητή την περασμένη σχολική χρονιά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.
  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα ποσά στα σχολεία από τις Σχολικές Επιτροπές ώστε τα σχολεία να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε υλικά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Δημιουργία Τμημάτων Ενταξης όπου υπάρχουν μαθητές που χρήζουν υποστήριξης σύμφωνα με απόφαση του ΚΕΔΑΣΥ.  Αμεση  κάλυψη όλων των κενών, Παράλληλης Στήριξης και  Ειδικών Σχολείων. Κανένα σχολείο χωρίς σχολικό ιατρό και νοσηλευτή, χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας.
  • Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία του Δήμου.
  • Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο. Κανένας αποκλεισμός μαθητή.
  • Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι κ.α).
  • Κατάργηση ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων και στερεί πόρους από τις υλικοτεχνικές υποδομές. Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη.
  • Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες.
  • Κεντρικό πανελλαδικό σχέδιο για ανέγερση σύγχρονων νέων σχολείων. Αραίωση των μαθητών στα τμήματα. Κανένα σχολικό Τμήμα με πάνω από 15 μαθητές. Κατάργηση τώρα κάθε τάξης container.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
Καλούμε, τους Συλλόγους γονέων να πάρουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση κινητοποιήσεων, σε σχολικές μονάδες που έχουν ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα. Η Ένωση Γονέων θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των γονέων που διεκδικούν Σχολεία και Μόρφωση που ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Στα πλαίσια αυτά θα οργανώσουμε κινητοποίηση το επόμενο δεκαήμερο με αίτημα την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

 

Εκτύπωση 🖨
ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιόδια-χαράτσι σε δρόμο-καρμανιόλα

Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Επόμενο άρθρο Μαρόκο: Ο φονικός σεισμός έπληξε τις περιοχές των διπλά καταπιεζόμενων Βέρβερων

Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Σχετικά Αρθρα

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 18:01

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 14:32

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

Παιδεία 27 Φεβ 2026, 13:29

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού

Παιδεία 25 Φεβ 2026, 17:36

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

Παιδεία 22 Φεβ 2026, 08:31
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

6 Μαρ 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

Ευρωπαϊκή ημέρα λογοθεραπείας.
Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των δικαίων.
Γκάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1957).
Γκουάμ: Ημέρα ανακάλυψης (1521).
1906: Η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
1910: Εξέγερση αγροτών στο Κιλελέρ. Με προτροπή μεγαλοτσιφλικάδων ο στρατός σκοτώνει δύο αγρότες έπειτα από επεισόδια με τους σιδηροδρομικούς. Αλλοι δυο νεκροί στο χωριό Τσουλάρ μετατρέπουν σε φονική μάχη το συλλαλητήριο που οργανωνόταν την ίδια μέρα στη Λάρισα. Από τη βίαιη επέμβαση του στρατού υπήρξαν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.
1910: Η γερμανική αστυνομία δολοφονεί επιτόπου σοσιαλιστές που πήραν μέρος σε διαδήλωση υποστήριξης του δικαιώματος των γυναικών για ψήφο.
1964: Πεθαίνει ο βασιλιάς Παύλος.
1976: Βόμβες σε έξι λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ στο Μπραχάμι (ΕΛΑ).
1994: Πεθαίνει η Μελίνα Μερκούρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Εφετείο 17Ν

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • ΕΛΑ

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Επικοινωνία

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Όροι χρήσης

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Ποιοι είμαστε

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Επικοινωνία

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Όροι χρήσης

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo