Ο εξευτελισμός! Ο Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων (Ε.Ο.Π.Α.Ε.) (πρώην ΟΚΑΝΑ, πρώην ΚΕΘΕΑ, κ.λπ.) έσπευσε να στηρίξει το προκλητικό εγχείρημα Μητσοτάκη, με το οποίο καταστρατήγησε παράνομα το άρθρο 16 του Συντάγματος, πανεπιστημιοποιώντας τα κολλέγια.
Λες και δεν υπάρχουν δημόσια Πανεπιστήμια με πολύ αξιόλογα Τμήματα και ακαδημαϊκά προγράμματα, αυτοί οι πολιτικά αχρείοι έτρεξαν να κάνουν «στρατηγική σύμπραξη» με ένα ιδιωτικό μαγαζί, το Μητροπολιτικό κολλέγιο, το οποίο είναι μεταξύ των 12 κολλεγίων που ζητούν να πανεπιστημιοποιηθούν, μέσω της συνεργασίας με το Queen Margaret University, το The University of Keele και με το University of East London.
Μάλιστα, το The University of Keele (συνεργασία με Μητροπολιτικό Κολλέγιο – Επωνυμία Παραρτήματος: The University of Keele, Greece) είναι μεταξύ των τεσσάρων «πανεπιστημίων» που πήραν ήδη το ok της αδειοδότησης.
Υπενθυμίζουμε ότι όλα, μα όλα, τα ξένα πανεπιστήμια, για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων και των αμέτρητων σκανδάλων, που θέλουν τάχα να ιδρύσουν παραρτήματα (ΝΠΠΕ) στο Ελλαδιστάν, κατοικοεδρεύουν ήδη στη χώρα μας μέσω των «συνεργασιών» που έχουν με τα εδώ κολλέγια. Δηλαδή, δεν είναι τα ξένα πανεπιστήμια που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά είναι τα κολλέγια που κάνουν αίτηση να μεταμορφωθούν σε παραρτήματά τους (παράρτημα – Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης).
Το «Μνημόνιο Συνεργασίας» του Ε.Ο.Π.Α.Ε. με το Metropolitan College, έχει λέει «στόχο την ενίσχυση της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης και της κοινωνικής προσφοράς στον τομέα των εξαρτήσεων» και «η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την πρακτική εμπειρία, προσφέροντας ουσιαστικές ευκαιρίες στους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Οργανισμού, ενώ παράλληλα ενισχύει το έργο και τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Α.Ε.».
Εδώ γελάμε και συνάμα οργιζόμαστε. Τι σόι «ακαδημαϊκή γνώση» έχει και μπορεί να προσφέρει το «μαγαζί» της εμπορίας «πανεπιστημιακής» εκπαίδευσης στους «ωφελούμενους» του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων;
Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους επικεφαλής του Ε.Ο.Π.Α.Ε. Γι’ αυτούς προέχει η στήριξη και νομιμοποίηση του «τσίρκου» που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.








