Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης
  • Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!
  • Σαν σήμερα 10 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ
  • Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»
  • Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Παραιτήθηκαν και οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ
Πολιτισμός

Παραιτήθηκαν και οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Φεβ 2023, 20:52

Απάντηση στα χοντροειδέστατα ψεύδη που επανέλαβαν σήμερα Οικονόμου και Μενδώνη, ταλαιπωρώντας τη νοημοσύνη μας και εξεγείροντας το θυμικό μας, έδωσαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ με μια ηχηρή παραίτηση, δεύτερο χαστούκι στον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Ως φαίνεται, κατά τους ανεκδιήγητους και προκλητικούς Οικονόμου και Μενδώνη, ανήκουν και αυτοί στους μικρόνοες ή τους υποκινούμενους, καθώς ο μεν Οικονόμου δήλωσε ότι οι καλλιτέχνες είναι σε «σύγχυση», η δε Μενδώνη ότι «κάποιοι δεν το κατάλαβαν (σ.σ. το ΠΔ 85/2022) ή κάποιοι δεν θέλησαν να τους αφήσουν να το καταλάβουν».  

Οι δάσκαλοι του ΚΘΒΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους μαθητές τους, που εδώ και μέρες πραγματοποιούν κατάληψη στο «Βασιλικό Θέατρο» της Θεσσαλονίκης.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους συναδέλφους τους, της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, απαιτούν «να αρθούν άμεσα οι όροι εκείνοι του ΠΔ85 που απαξιώνουν το πτυχίο των καλλιτεχνών αλλά και της ρύθμισης που διαχωρίζει τους καλλιτέχνες σε ασκούντες καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο και προσβάλει τις συλλογικές συμβάσεις τους», δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι έχουν καταλάβει πολύ καλά τα όσα εξυφαίνουν εναντίον του καλλιτεχνικού κόσμου οι ά(χ)ριστοι με το εκτρωματικό ΠΔ 85/2022 και την (ν)τροπολογία.

Ενταση και δύναμη στον αγώνα των καλλιτεχνών, όπως άλλωστε απαιτείται τώρα που ζορίζουν τα πράγματα, ήρθε να προσθέσει και η κατάληψη του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας «Απόλλων». 

Η ανακοίνωση των καθηγητών του ΚΘΒΕ

Εδώ και ενάμιση μήνα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο χρόνιο και σοβαρό ζήτημα διαβάθμισης των πτυχίων των καλλιτεχνών, που ήρθε βίαια στο προσκήνιο με την υπογραφή του ΠΔ85/2022. Βρεθήκαμε δίπλα στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας, θεωρώντας τα αιτήματά τους εύλογα, τον αγώνα τους πολιτισμένο και ώριμο, την αγωνία τους για το μέλλον ουσιαστική. Μέχρι τώρα, δεν πήραμε δημόσια θέση, ελπίζοντας σε μια άμεση ανταπόκριση της πολιτείας, που δεν θα άφηνε να χαθεί το ακαδημαϊκό έτος σπουδών και, μαζί του, η δυνατότητα αυτών των νέων ανθρώπων να αποκτήσουν εχέγγυα για την αναγνώριση της εκπαίδευσής τους αλλά και για την μετέπειτα πορεία τους στον επαγγελματικό χώρο της τέχνης. Στεκόμαστε αλληλέγγυες/αλληλέγγυοι πρώτα απ’ όλα στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, αλλά και στους συναδέλφους μας της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και τους δικούς τους μαθητές, και ζητούμε από κάθε αρμόδιο να συνδράμει, ώστε να αρθούν άμεσα οι όροι εκείνοι του ΠΔ85 που απαξιώνουν το πτυχίο των καλλιτεχνών αλλά και της ρύθμισης που διαχωρίζει τους καλλιτέχνες σε ασκούντες καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο και προσβάλει τις συλλογικές συμβάσεις τους. Σήμερα, διαπιστώνοντας ότι, ενώ οι κινητοποιήσεις σπουδαστών και καλλιτεχνών σε όλη τη χώρα έχουν ενταθεί, δεν έχουν ληφθεί εκείνα τα άμεσα μέτρα που θα διασφάλιζαν τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας από τον κίνδυνο να βρεθούν σε αδιέξοδο, είμαστε στη δυσάρεστη θέση, συνειδητά και υπεύθυνα να υποβάλουμε την παραίτησή μας.

Οι Διδάσκουσες / Διδάσκοντες

Ιορδάνης Αϊβάζογλου

Θέμις Βελένη

Πόλυ Βόικου

Κώστας Γεράρδος

Σιμόνη Γκουλούμποβιτς

Ηλέκτρα Καρτάνου

Διονύσης Καψάλης

Αναστασία Κελέση

Γιώργος Κολοβός

Αμαλία Κοντογιάννη

Νεφέλη Μπραβάκη

Χρήστος Μπρούφας

Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Γιάννης Ρήγας

Μαρία Σαλτίρη

Ευανθία Σωφρονίδου

Δημήτρης Σωτηρίου

Ρεββέκα Τσιλιγκαρίδου

Χρύσα Τουμανίδου

Γιάννης Χαρίσης

Χριστίνα Χατζηβασιλείου

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού της Κατάληψης του Θεάτρου Απόλλων

Στα πλαίσια της κλιμάκωσης των αγώνων μας ενάντια στο ΠΔ85/22 σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 καταλάβαμε το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πάτρας.

Χθες 8 Φεβρουαρίου η Κυβέρνηση με την απαξιωτική σιωπή της εξανάγκασε τους καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου να παραιτηθούν σύσσωμοι. Εμείς ως σπουδαστές διανύουμε οριακές ημερομηνίες για την απώλεια του σπουδαστικού έτους μας.

Οσο κι αν ο κλοιός στενεύει εμείς συνεχίζουμε όλο και πιο δυναμικά διεκδικώντας τα αυτονόητα, την αναγνώριση των σπουδών μας και την προστασία των καλλιτεχνών ενάντια σε κάθε μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης.

Οσο η πολιτεία και η αστυνομία μας πολεμά τόσο εμείς θα αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και το δίκαιο.

Κατάληψη Δραματικής Σχολής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Κατάληψη Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου

Κατάληψη Δραματικής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Κατάληψη Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Κατάληψη Καλλιτεχνικών Σχολείων

Αποχές Ιδιωτικών Δραματικών Σχολών

Κατάληψη Εθνικού Θεάτρου Κτήριο Τσίλλερ

Κατάληψη Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης

Κατάληψη Θεάτρου Rex

Κατάληψη Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων Πάτρας

και συνεχίζουμε…

Αιτούμαστε :

1) Την ΑΜΕΣΗ τροποποίηση του ΠΔ 85/22 με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στην βαθμίδα ΤΕ (όπως ίσχυε για τους/τις διπλωματούχους μέχρι το 2003). Συμπερίληψη όλων των αποφοίτων από το 2003 και μετά,

2) Την Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Φοιτητικών Επιδομάτων στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών,

3) Την περαιτέρω στελέχωση των Δημοσίων Σχολών Παραστατικών Τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διενέργεια των σπουδών μας,

4)Την εποπτεία τόσο των δραματικών σχολών όσο και της νέας δημόσιας σχολής παραστατικών τεχνών όχι μόνο από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και από το Υπουργείο Παιδείας,

5) Την ΑΜΕΣΗ ίδρυση Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης Με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα,

6) Δυνατότητα Π.Ε. σε αποφοίτους ανωτέρων καλλιτεχνικών σχολών, είτε μέσα από διαδικασίες εξομοίωσης με εξετάσεις σε μια σειρά μαθημάτων για τους αποφοίτους – μέχρι και την ίδρυση της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης – είτε με κατατακτήριες και μερική φοίτηση μετά την ίδρυση της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ανείπωτη ευγνωμοσύνη και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους τους της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, που σύσσωμοι παραιτήθηκαν, εκφράζουν με δημόσια ανακοίνωσή τους και οι σπουδαστές της κατάληψης της κεντρικής σκηνής του Θεάτρου.

H ανακοίνωση της Κατάληψης του κτιρίου Τσίλερ

ΣΩΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΣΙΛΛΕΡ

Το σώμα σπουδαστριών/των ιδιωτικών, κρατικών και ημικρατικών καλλιτεχνικών σχολών, από το κατειλημμένο Τσίλλερ, δηλώνουμε την απόλυτη στήριξη μας στους καθηγητές και τις καθηγήτριες της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Εκφράζουμε την ανείπωτη ευγνωμοσύνη μας με ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα λόγια δεν είναι αρκετά να περιγράψουν την συγκίνηση και τον θαυμασμό μας, απέναντι στην γενναία τους απόφαση.

Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της δραματικής  σχολής του Εθνικού θεάτρου ανακοίνωσαν στις 24/01/2023 την επικείμενη παραίτησή τους, υποστηρίζοντας μέχρι τέλους τα κοινά μας αιτήματα, -επαγγελματιών και σπουδαστών/τριών-. Η απόφαση αυτή απαξιώθηκε όπως απαξιώνονται τόσο καιρό οι προσπάθειες όλου του κλάδου των παραστατικών τεχνών κατά της υποβάθμισης των σπουδών μας. Η αδιαλλαξία κυβέρνησης και υπουργείων οδήγησε αναπόφευκτα στην παραίτησή τους. Με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, η σχολή Εθνικού θεάτρου οδηγείται προς το κλείσιμο της.

Σήμερα 08/02 δηλώνουμε την αγωνία αλλά και την ελπίδα μας για το μέλλον.

Σήμερα 08/02 η μέρα ανήκει στα παιδιά του Εθνικού θεάτρου και τους καθηγήτριες/τές/τά τους.

Σήμερα 08/02 ο χρόνος σας τελείωσε.

Σε εσάς που μας ακούτε…

Ο αγώνας μόλις άρχισε…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΒouboukos nominee for Nobel Prize in Economics
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

Σχετικά Αρθρα

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

Πολιτισμός 9 Αυγ 2026, 05:28

Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;

Πολιτισμός 7 Αυγ 2026, 10:20

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

Πολιτισμός 6 Αυγ 2026, 14:48

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

Πολιτισμός 5 Αυγ 2026, 10:20

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

Πολιτισμός 26 Ιούλ 2026, 10:50

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

Πολιτισμός 21 Ιούλ 2026, 18:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

7 Αυγ 2026, 14:14
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

Εκουαδόρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1809).
1933: Συγκρούσεις απεργών και χωροφυλακής στα λιγνιτωρυχεία Αλιβερίου, έξι τραυματίες.
1969: Βόμβες (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο «Νεράιδα» στο Καλαμάκι και στον περίβολο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
1973: Διαδήλωση φοιτητών στην Πάτρα υπέρ συναδέλφων τους που δικάζονται για την κατάληψη της λέσχης τον Μάρτη, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις.
1973: Βόμβα κοντά στο γραφείο του Γ. Παπαδόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.
1979: Δύο βόμβες στο κτίριο του ΟΑΣ στα Εξάρχεια (ΕΛΑ).
1985: Σαράντα νεκροί και περισσότεροι από τετρακόσιους τραυματίες σε ένα τριήμερο εξέγερσης στο Ντέρμπαν (Νότια Αφρική).
1987: Επίθεση με βόμβα σε αμερικανικό λεωφορείο στο Καβούρι (17Ν).
2000: Δολοφονείται 20χρονος Αλβανός από συνοριοφύλακες στην Ιεροπηγή Καστοριάς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo