Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
  • Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ
  • Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
  • Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Γλυπτά Παρθενώνα: Αλήθεια και πρόστυχη προπαγάνδα
Πολιτισμός

Γλυπτά Παρθενώνα: Αλήθεια και πρόστυχη προπαγάνδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Μάι 2022, 09:55

Μια ανακοίνωση της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Επιστροφή Πολιτιστικών Αγαθών (ICPRCP), ήταν αρκετή για να στήσουν πανηγύρι τα παπαγαλάκια. Με κυβερνητική προτροπή, όπως θα δούμε. Οργανώθηκε έτσι ένα ακόμη επεισόδιο πρόστυχης προπαγάνδας εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο μας ενημέρωσε για την πρότασή του να οργανώσει συνάντηση μεταξύ της ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του βρετανού υφυπουργού Πολιτισμού λόρδου Πάρκινσον, με την ελπίδα οι ελληνικές Αρχές να απαντήσουν θετικά», έλεγε η ανακοίνωση της ICPRCP. Και συνέχιζε: «Η Ελλάδα μας ενημέρωσε ότι η πρόταση του Ηνωμένου Βασιλείου εστάλη στην ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού στις 29 Απριλίου 2022, έγινε αμέσως αποδεκτή, και η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών πρόκειται να οριστεί σε εύθετο χρόνο».

Με λίγη προσοχή και λίγο ψάξιμο, το ζήτημα θα είχε διευκρινιστεί εξαρχής. Αφού η πρόσκληση έφτασε στις 29 Απρίλη και έγινε αμέσως αποδεκτή, γιατί δεν ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Πολιτισμού, από τη Μενδώνη; Και ποιος είναι ο λόρδος Πάρκινσον; Ο τέταρτος στην ιεραρχία υφυπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας!

Μια ματιά στη σύνθεση της βρετανικής κυβέρνησης το επιβεβαιώνει. Υπουργός Πολιτισμού του Τζόνσον είναι η Ναντίν Ντόρις, η οποία απαξίωσε να συναντηθεί με τη Μενδώνη και της στέλνει τον τέταρτο στην ιεραρχία υφυπουργό της (σαν να λέμε έναν ειδικό γραμματέα υπουργείου για τα ελληνικά δεδομένα). Και η Μενδώνη, αντί να επιστρέψει την πρόσκληση, συνοδεύοντάς την με μια ηχηρή καταγγελία, την αποδέχτηκε ασμένως, σε μια ακόμη εκδήλωση δουλοπρέπειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τον δυτικό ιμπεριαλισμό, ακόμη και προς ξεπεσμένες πρώην αυτοκρατορίες.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τη σκοπιμότητα της βρετανικής πολιτιστικής διπλωματίας. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η ICPRCP είχε ζητήσει από τη Βρετανία «να προσέλθει σε καλόπιστο διάλογο με την Ελλάδα», διότι «το ζήτημα έχει διακυβερνητικό χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, η υποχρέωση επιστροφής των Γλυπτών βαραίνει ξεκάθαρα τη βρετανική κυβέρνηση». Η βρετανική κυβέρνηση δεν αναγνώρισε αυτό το ψήφισμα, θεωρώντας ότι υπεκλάπη στο τέλος της τηλεδιάσκεψης της ICPRCP. Για να μπορέσει να το ανατρέψει, εμφανίζεται ως… νομοταγής και πρόθυμη να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση και εξουσιοδοτεί προς τούτο τον τέταρτο στην ιεραρχία υφυπουργό Πολιτισμού. Ετσι, μένουν όλοι ευχαριστημένοι. Κυρίως η ICPRCP που ξεφορτώνεται το ζήτημα, με το πρόσχημα της… έναρξης διακυβερνητικού διαλόγου.

Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα για τους ξενόδουλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γι’ αυτούς σημασία έχει η προπαγάνδα. Γι’ αυτό έβαλαν τα παπαγαλάκια να γράφουν διάφορα: «Η πρώτη υποχώρηση», «Σπάει η βρετανική αδιαλλαξία», «Η Βρετανία δέχεται να συζητήσει για τα Μάρμαρα» και άλλα τέτοια φαιδρά. Γι’ αυτό και η εντολή στη Μενδώνη ήταν να αποδεχτεί την πρόσκληση και να περιμένει να δημοσιοποιηθεί πρώτα από την ICPRCP, για να έχει μεγαλύτερη αληθοφάνεια. Γι’ αυτό και την κράτησαν κρυφή για τρεις εβδομάδες.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της κυβερνητικής αγυρτείας, αρκεί να παραθέσουμε ότι «ελληνική διπλωματική πηγή» δήλωσε στα «Νέα» πως η Ελλάδα θα προσέλθει στη συνάντηση «καλή τη πίστει, κρατώντας όμως μικρό καλάθι, καθώς δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε διάλογο-παρωδία αν οι Βρετανοί εμφανιστούν αμετακίνητοι». Πρόσθεσε όμως ότι «αποτελεί νίκη της Ελλάδας ότι η Βρετανία “σύρεται“ σε διάλογο τον οποίον έως σήμερα απέρριπτε εμμονικά»!

Μια ερώτηση του ανταποκριτή των «Νέων» στην υπουργό Πολιτισμού της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις και άλλη μία στη Ντάουνινγκ Στριτ (πρωθυπουργικό γραφείο) διέλυσαν την αχλύ της κυβερνητικής προπαγάνδας για το διάλογο στον οποίο… σύρεται η Βρετανία. Ο εκπρόσωπος της Ντόρις έβαλε… στην κατάψυξη την προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Η Βρετανία έχει μία πάγια θέση σε αυτό το ζήτημα η οποία δεν έχει αλλάξει: τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νομίμως (σ.σ. από τον Ελγιν) σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή. Το Βρετανικό Μουσείο λειτουργεί ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Ολες οι αποφάσεις που σχετίζονται με τις συλλογές του λαμβάνονται από τους επιτρόπους του Μουσείου»!

Τα ίδια είχε πει στον Μητσοτάκη ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον. Τώρα, πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: «Δεν έχει σημειωθεί καμία αλλαγή στη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και καμία αλλαγή στη φύση της επίσημης επικοινωνίας μας με την Ελλάδα για το θέμα αυτό»! 

Μια μέρα αργότερα, ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου διευκρίνισε στον ανταποκριτή των «Νέων»: «Ούτε έχουν γίνει ούτε προγραμματίζεται να γίνουν νέες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση με αντικείμενο τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα». Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. 

Ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου επανέλαβε και την πάγια θέση του ότι «το Μουσείο είναι πάντοτε πρόθυμο να εξετάσει αιτήματα για δανεισμό οποιωνδήποτε αντικειμένων της συλλογής του». Εννοείται, με τη μορφή ανταλλαγής με ίσης αξίας αντικείμενα του αντισυμβαλλόμενου Μουσείου. Μια τέτοια διαδικασία, όμως, προϋποθέτει πως αναγνωρίζεται η κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου επί των αντικειμένων που θα δανείσει. Δηλαδή, αν η ελληνική πλευρά υποβάλει αίτημα για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, πρώτα θα αποδεχτεί ότι αυτά ανήκουν στην κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου.

Η «σάπια» προπαγάνδα έκλεισε όπως της άξιζε. Με δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Οικονόμου στο χτεσινό μπρίφινγκ: «Είναι πολύ θετικό που συντηρείται η δυναμική της συζήτησης αυτής. Οπως γνωρίζετε, η ελληνική Κυβέρνηση, προσωπικά ο Πρωθυπουργός, έχει αναπτύξει μια διεθνή πρωτοβουλία και πολύ ισχυρή κινητικότητα, τεκμηριωμένη σε αυτό»! Δεν είναι η πρώτη φορά που τους φτύνουν και αυτοί αποφαίνονται ότι ψιχαλίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα, ο πολιτισμός της νεοαποικιοκρατίας και οι υποταγμένοι φύλαρχοι

Eπικίνδυνα παιχνίδια με τα γλυπτά του Παρθενώνα (και όχι μόνο)

Πολιτιστικά-αρχαιολογικά εγκλήματα: Από την αποικιοκρατία στον ιμπεριαλισμό

To λες και φτύσιμο… – Απέλπιδα προσπάθεια του Μητσοτάκη ν’ αλλάξει την ατζέντα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Εκτύπωση 🖨
ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕξεχύθη η χάρις εν χείλεσί σου…
Επόμενο άρθρο Δυο πίκρες ανταμώσανε

Σχετικά Αρθρα

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

Πολιτισμός 26 Ιούλ 2026, 10:50

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

Πολιτισμός 21 Ιούλ 2026, 18:37

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

Πολιτισμός 5 Ιούλ 2026, 19:49

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

Πολιτισμός 21 Ιούν 2026, 11:22

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

Πολιτισμός 14 Ιούν 2026, 10:06

Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

Πολιτισμός 9 Ιούν 2026, 12:49
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).

ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).

1844: Ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή στην Ελλάδα, σε διαδηλώσεις έξω από την Αγία Ειρήνη (Αθήνα).

1929: Γεννιέται ο Γιασέρ Αραφάτ.

1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία.

1958: Βόμβες στα γραφεία της ΕΔΑ.

1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.

1984: Η Ανω Βόλτα αλλάζει το όνομα της σε Μπουρκίνα Φάσο.

2011: Δολοφονείται στο Τότεναμ ο 29χρονος μαύρος πατέρας τεσσάρων παιδιών Μαρκ Ντάγκαν, γεγονός που προκαλεί τετραήμερο κύμα πρωτοφανούς βίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo