Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια
  • Γαλάζιος εμφύλιος για τη σταυρονοθεία
  • Εδώ χρειάζεται βρεγμένη σανίδα…
  • Η ευλογιά των αιγοπροβάτων θερίζει και το υπουργείο κάνει παιχνίδια προπαγάνδας και παραπληροφόρησης
  • «Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 3
  • Τα γυρίζει ο προδότης, προσπαθώντας να βγει από την απομόνωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Υποκλοπές: «Τελειωμένος» ο Μητσοτάκης, τρέχει πίσω από τα γεγονότα
Πολιτική

Υποκλοπές: «Τελειωμένος» ο Μητσοτάκης, τρέχει πίσω από τα γεγονότα

Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Νοέ 2022, 20:56

Σε σκοτσέζικο ντους υποβάλλει τον Μητσοτάκη ο Μαρινάκης. Αφήνει να περάσουν μια-δυο μέρες χωρίς τα Μέσα του να σηκώσουν το ζήτημα των υποκλοπών κι εκεί που ο Μητσοτάκης εισπνέει βαθιά, θεωρώντας ότι ο νεόκοπος αντίπαλος ξεθύμανε, προτού προλάβει να εκπνεύσει τον πλακώνει στις γρήγορες.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε πραγματική ομοβροντία. Το Σάββατο το θέμα φιλοξενήθηκε στα «Νέα» με πρωτοσέλιδο «χτύπημα» που παρέπεμπε κυρίως στη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου, η οποία είχε τίτλο: «Κανένα στοιχείο περί εκβιασμού». Ο Παπαχρήστος γράφει ότι ο Μητσοτάκης κατασκεύασε τα περί εκβιασμού του «προκειμένου να αποδράσει από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της δικής του απραξίας να ελέγξει ένα παράκεντρο εξουσίας που αναπτύχθηκε στο περιβάλλον του και το οποίο καταπάτησε θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και έπληξε, ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα, τους θεσμούς». Και σημειώνει πως «αφού δεν τεκμηριώνεται εκβιασμός και το διαρρεύσαν διάστημα από την καταγγελία του παρήλθε χωρίς να δύναται να τον αποδείξει, το ελάχιστο που θα έπρεπε να πράξει είναι να ανασκευάσει. Αυτό επιβάλλει το δημοκρατικό ήθος και η ευπρέπεια ενός πολιτικού ο οποίος κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στη δρώσα πολιτική».

Και συνεχίζει ο «άνθρωπος των ειδικών αποστολών» του Μαρινάκη: «Το καταλαβαίνω ότι (του) είναι δύσκολο να δηλώσει “συγγνώμη, έκανα λάθος“ και πως ό,τι είπε ήταν απόρροια της δυσάρεστης θέσης στην οποία βρίσκεται εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά η “κάθαρσις“ σε μια τόσο κρίσιμη για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών υπόθεση δεν πρόκειται να επέλθει αν πρώτος εκείνος δεν αναγνωρίσει τα λάθη του σε αυτή την υπόθεση».

Δεν τους αρκεί, όμως, μόνο η συγγνώμη (που ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να τη ζητήσει ο Μητσοτάκης, γιατί θα είναι σαν να παραδέχεται ότι τρεισίμισι μήνες τώρα λέει ψέματα). Συνεχίζει ο Παπαχρήστος: «Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να εξηγηθεί από την κυβέρνηση και τον ίδιο (σ.σ. τον Μητσοτάκη) φυσικά, με καθαρό τρόπο, για ποιο λόγο το παράκεντρο εξουσίας που αναπτύχθηκε στο περιβάλλον του χρησιμοποίησε τα παράνομα κατασκοπευτικά λογισμικά για την παρακολούθηση ενός αριθμού πολιτικών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων. Για ποιο λόγο και υπέρ ποίου συγκέντρωνε το υλικό των παρακολουθήσεων. Σε ποιους το διέθετε, ποιοι το εκμεταλλεύονταν και με ποιο σκοπό. Διότι το πρώτο που μπορεί να σκεφθεί κανείς είναι ο εκβιασμός. Πράξη όχι μόνο πολιτικά καταδικαστέα, αλλά και ποινικά κολάσιμη»!

Ακολουθεί δεύτερο, μικρότερο σε έκταση σχόλιο, με τον επιτακτικό τίτλο: «Να μαζέψει τον “ανιψιό“» (ούτε σε παρκαδόρο του Συγκροτήματος Μαρινάκη να μιλούσε). Λέει στον Μητσοτάκη ότι «οφείλει» να «μαζέψει» τον Δημητριάδη: «Από τη στιγμή που δεν (το) καταλαβαίνει από μόνος του ο Δημητριάδης ότι πρέπει να αποσυρθεί λιγάκι από το προσκήνιο, οφείλει να του συστήσει ο ίδιος ή κάποιος εξ ονόματός του ότι το να περιδιαβάζει στα καφενεία πέριξ της Πλατείας Κολωνακίου, και σε εμφανώς όχι και τόσο νηφάλια κατάσταση, να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, δεν είναι σώφρον ούτε ωφέλιμο για κανέναν. Και για την κυβέρνηση φυσικά»!

Αυτά ήταν μόνο οι προκαταρκτικές βολές, γιατί από το Σάββατο το απόγευμα κυκλοφόρησε το «Βήμα της Κυριακής» και ήταν σαν βόμβα μεγατόνων που έπεσε πάνω στο κεφάλι του Μητσοτάκη.

O αστυνομικός συντάκτης Β. Λαμπρόπουλος περιγράφει όσα είχε γράψει σε προηγούμενα δημοσιεύματά του, με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και με ονοματεπώνυμα (όχι με αρχικά όπως την προηγούμενη φορά). Αναφέρει ότι το λογισμικό υποκλοπών Predator χρησιμοποιούνταν από την ΕΥΠ/ΚΥΠ, για ένα διάστημα στο κτίριο της υπηρεσίας στην Αγία Παρασκευή και μετά μεταφέρθηκε στα γραφεία της Intellexa στο Ελληνικό αλλά συνέχισε να δουλεύει για την ΕΥΠ/ΚΥΠ. Αναφέρεται στο κουαρτέτο Δημητριάδη-Κοντολέοντα-Λαβράνου-Μπίζιου, που οργάνωσε όλη τη δουλειά, σε συνεργασία με δύο Ισραηλινούς, και βάζει ερωτηματικό στο αν ήξερε ο Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες από τις παρακολουθήσεις έφταναν στο Μαξίμου και ότι «το κυβερνητικό κόμμα στάθηκε εμπόδιο για την κλήση σημαντικών προσώπων-πρωταγωνιστών της υπόθεσης “Predator“ στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής που ερευνούν την υπόθεση».

Ο Λαμπρόπουλος επιβεβαιώνει ότι σίγουρα παρακολουθούνταν ο Δένδιας, γεγονός που –όπως γράφει- «έχει προκαλέσει αναστάτωση σε πολλές διπλωματικές αντιπροσωπείες και μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών από Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή κ.λπ. Και αυτό γιατί ο κ. Δένδιας είχε σειρά επαφών με σημαντικούς ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες και το εν λόγω παράνομο λογισμικό που φαίνεται να είχε σταλεί στο κινητό του θα μπορούσε να καταγράψει και τις σημαντικές μυστικές συνομιλίες τους στον χώρο των συναντήσεών τους».

Το κύριο άρθρο του «Βήματος» θεωρεί δεδομένα όσα έχουν αποκαλυφθεί (και όχι μυθεύματα και λάσπη, όπως λέει ο Μητσοτάκης) και μιλάει για «πολλές προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης, είτε αποκρύπτοντας είτε καταστρέφοντας αποδεικτικά στοιχεία και υλικά». «Είναι φανερό δε ότι η κυβέρνηση πιέζεται αφόρητα από το σκάνδαλο, καθώς υποσκάπτεται το κύρος και η αξιοπιστία της, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας», σημειώνει το κύριο άρθρο και ψέγει την κυβέρνηση ότι «διακηρύσσει ότι πρόθεσή της είναι να έλθουν όλα στο φως και να αποκαλυφθεί πλήρως το σκάνδαλο που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας και θέτει εν αμφιβόλω τη σταθερότητά της. Ωστόσο οι πράξεις της άλλα δηλώνουν»!

Σε δικό του άρθρο ο διευθυντής της φυλλάδας Αντώνης Καρακούσης γράφει ότι ο Μητσοτάκης έχει «μία και μόνη διέξοδο»: «Αν δεν βρει τρόπο να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους ενόχους και δεν ασφαλίσει τους πολίτες έναντι των επαίσχυντων παρακολουθήσεων, θα αντιμετωπίσει θύελλα πρωτοφανή που θα κλονίσει στην κυριολεξία τη χώρα. Αυτή είναι η ευθύνη του και αυτή η μόνη διέξοδος για τον ίδιο και το κόμμα του»!

Φυσικά, ο Μαρινάκης και οι άνθρωποί του ξέρουν καλά ότι ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τέτοια κίνηση, γιατί τότε θ’ αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ και θα φανεί ότι ο πρώτος «πόντος» (τελευταίος στο ξήλωμα) είναι αυτός. Απλά θέλουν να μη φαίνονται ως αντι-μητσοτακικοί αλλά σαν… εραστές της αλήθειεας και των δημοκρατικών θεσμών! Για να το πούμε με απλά λόγια, κάνουν την κωλοτούμπα με στιλ!

Η αντίδραση του Μητσοτάκη σ’ αυτό το ισχυρό μπαράζ των Μέσων του Μαρινάκη είναι η εξής σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Οικονόμου (η έμφαση δική μας):

«Η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε της πτυχή και έκφανση, έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών. Παράλληλα, η Κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος, έχοντας ξεκαθαρίσει εξαρχής την αδιαπραγμάτευτη βούλησή της για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων και την απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων, όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών. Η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δόσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως, όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης. Εξάλλου, είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η Κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της Αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά. Η Κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα. Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν».

Παρατήρηση πρώτη: μιλάμε για απεγνωσμένη άμυνα με άθλια επιχειρήματα, όπως ότι η κυβέρνηση φαίνεται να ήταν το θύμα! Ολος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε (και) τους υπουργούς του. Αυτό λένε τα δημοσιεύματα. Οχι ότι η κυβέρνηση συλλήβδην ήταν θύμα κάποιων… σκοτεινών κέντρων. Οταν το επιτελείο προπαγάνδας του Μαξίμου επιστρατεύει τέτοια… επιχειρήματα, το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι βρίσκεται σε απελπισία και χάνει την επαφή ακόμη και με την κοινή λογική.

Παρατήρηση δεύτερη: Γιατί αναφορά μόνο στον Βαξεβάνη; Τα «Νέα» και το «Βήμα», το Συγκρότημα Μαρινάκη δεν μετράει; Αν βάλει κανείς την αναγνωσιμότητα και ακροαματικότητα των Μέσων του Μαρινάκη (δύο εφημερίδες, τρεις ιστοσελίδες, ένα κανάλι), τα Μέσα του Βαξεβάνη δεν πιάνουν «μπάζα» μπροστά τους. Για να μην μιλήσουμε για την οικονομική δύναμη.

Παρατήρηση τρίτη: Ο Τσίπρας κατηγορείται ως εκτοξευτήρας τοξικής λάσπης. Ο Μαρινάκης (έστω χωρίς να κατονομάζεται) γιατί δεν κατηγορείται ως εκβιαστής που θέλει να πάρει δουλειές, όπως τον φωτογράφισε ο ίδιος ο Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου;

Παρατήρηση τέταρτη: Το μόνο που έχει να πει ο Μητσοτάκης είναι ότι θα αναλάβει «νομοθετικές πρωτοβουλίες», τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ενδεχομένως και αύριο. Δε χρειάζεται να θυμίσουμε ότι αυγουστιάτικα έφτιαξε ΠΝΠ, την οποία παρουσίασε σαν… μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία που… θωρακίζει την ΕΥΠ. Πάει αυτή, τώρα πάμε γι’ άλλα.

Ομως και η νέα νομοθετική πρωτοβουλία (που τη θυμήθηκε μόνο όταν ξέσπασε ο νέος κύκλος αποκαλύψεων) έχει ήδη «καεί». Ο Μητσοτάκης τρέχει κάθιδρος πίσω από τα γεγονότα και δεν τα προλαβαίνει.

Εν προκειμένω, επιβάλλεται να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας, γιατί ήμασταν οι πρώτοι που υπό τον τίτλο: Μητσοτάκη, ψάξε αλλού για Χαχόλους, αποκαλύψαμε ότι νομοθεσία για την εμπορία «κακόβουλου λογισμικού» υπάρχει, πολιτική βούληση για την εφαρμογή της δεν υπάρχει.

Ποια ήταν η απάντηση του Μητσοτάκη σ’ αυτό; Επιστράτευσε τον… γίγαντα της δημοκρατίας και… τέτας της νομικής επιστήμης Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη, που βγήκε στο MEGA για να «εξηγήσει» ότι… δεν είναι έτσι.

Καταρχάς, να ενημερώσουμε ότι ο Βορίδης μπορεί να διαθέτει «μπλαμπλαδάκι», αλλά από νομική άποψη δεν λέει πολλά (για να μην πούμε λέει ελάχιστα). Για να το πούμε σχηματικά, ο Βορίδης δεν είναι παρά ένας… σοβαρός Θάνος Πλεύρης. Οι ακροδεξιοί τύπου Βορίδη έχουν αυτό που θα ονομάζαμε «σύμπλεγμα Γκέμπελς». Νομίζουν ότι αρκούν μερικά ψέματα, σερβιρισμένα ανάλογα με το ταμπεραμέντο του καθενός από δαύτους, για να σκεπάσουν την αλήθεια.

Είπε ο Βορίδης στο Mega: «Η εμπορία του λογισμικού αυτού δεν είναι παράνομη, μπορεί να καταστεί παράνομη με νομοθεσία. Η παράνομη πράξη που έχουμε εδώ δεν είναι η κατοχή του λογισμικού, είναι η υποκλοπή. Μόνο η κατοχή μπορεί να είναι προπαρασκευαστική πράξη, δηλαδή “το πήρα αλλά δεν το χρησιμοποίησα”. Ακόμη δεν έχω κάνει παράνομη πράξη. Λέμε ότι εμείς θα απαγορεύσουμε στην Ελλάδα την εμπορία αυτού του λογισμικού. Αυτό θα είναι κάτι που θα γίνει πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα το κάνει η Ελλάδα».

Να τον πάρουν ο Λαβράνος και ο Μπίζιος για δικηγόρο, να τους κάψει σίγουρα. Ο Βορίδης παίζει με τις λέξεις «εμπορία», «κατοχή», «χρήση», προσπαθώντας να μπερδέψει τον κόσμο. Εμείς δεν έχουμε παρά να παραθέσουμε την παράγραφο 5, του άρθρου 292Α του Ποινικού Κώδικα, όπως ισχύει (την τελευταία τροποποίηση έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το άρθρο 61 του Ν. 4855/2021):

«5. Οποιος αθέμιτα διαθέτει στο εμπόριο ή με άλλον τρόπο προσφέρει προς εγκατάσταση ειδικά τεχνικά μέσα για την τέλεση των πράξεων της παρ. 1 ή δημόσια διαφημίζει ή προσφέρει τις υπηρεσίες του για την τέλεσή τους τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή».

Ακόμη και μικρών δυνατοτήτων δικηγόροι, επιπέδου Βορίδη, αντιλαμβάνονται ότι διώκεται ως χωριστό αδίκημα η «διάθεση στο εμπόριο». Μπορεί η προβλεπόμενη ποινή να είναι εξωφρενικά μικρή (φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια ή χρηματική ποινή), όμως πρόκειται για ποινικό αδίκημα. Ο νόμος είναι σαφής: δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί το «κακόβουλο λογισμικό», αρκεί και μόνο η εμπορία του, ακόμη και η δωρεάν παροχή του (που είναι διαφορετική από την κατοχή). Η χρήση αυτού του λογισμικού τιμωρείται με την παράγραφο 1 του 292Α ΠΚ, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή. Λίγο βαρύτερο πλαίσιο ποινής από την εμπορία (μπορεί να φτάσει μέχρι τα πέντε χρόνια φυλάκισης και υποχρεωτικά συνοδεύεται και από χρηματική ποινή), αλλά και πάλι πρόκειται για εξωφρενικά χαμηλή ποινή.

Το ότι οι εταιρίες που εμπορεύονται τέτοιο λογισμικό λειτουργούσαν κανονικά στη χώρα μας και μάλιστα (όπως γράφτηκε) πήραν και άδεια εξαγωγής του σε τρίτες χώρες, δεν είναι αποτέλεσμα έλλειψης νομοθεσίας, αλλά αποτέλεσμα μη εφαρμογής της νομοθεσίας από τις διωκτικές αρχές (αστυνομικές και εισαγγελικές) και από την κυβέρνηση, φυσικά, που δεν έκανε τίποτα ούτε μετά τις καταγγελίες του Κουκάκη και του Ανδρουλάκη. Για να το πούμε απλά, η κυβέρνηση διέταξε τον κρατικό μηχανισμό «να κάνει τα στραβά μάτια» σε διαπραττόμενες παρανομίες, γιατί αυτοί που τις έκαναν ήταν δικοί της άνθρωποι.

Ο Βορίδης ξοφλάει γραμμάτια στον Μητσοτάκη, που τον πήρε από την «εξορία» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον έβαλε στο κομβικό υπουργείο Εσωτερικών. Και ως ούλτρα ακροδεξιός δεν έχει πρόβλημα να πετάξει ανερυθρίαστα τους πιο χονδροειδείς δικολαβισμούς. Ποντάρει και στην ασυλία που έχει από τα αστικά μίντια, χρόνια τώρα, από τότε που παράτησε τα τσεκούρια, το μόρφωμα του χουντικού Παπαδόπουλου, τον Ζαν Μαρί Λεπέν, μετά και τον Καρατζαφέρη και ξεπλύθηκε στην κολυμβήθρα του αστικού κοινοβουλευτισμού, σαν ο… άσωτος υιός μιας «καλής» δεξιάς οικογένειας που επέστρεψε στην οικογενειακή παράδοση. Ας μην νομίζει, όμως, ότι μπορεί να κοροϊδέψει και πολλούς με τέτοιες μπούρδες.

ΥΓ. Ενώ η πλειοψηφία των υπουργών του Μητσοτάκη κρύβεται, αφήνοντάς τον μόνο με τον Οικονόμου του, εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής «ο μικρός», που δήλωσε από το βήμα της Βουλής: «Παρά τις όποιες ‘‘αποκαλύψεις’’ έχουν γίνει για τις υποκλοπές τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πάρει την πρωτοβουλία και στις επόμενες ημέρες θα βγει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τέσσερις παρεμβάσεις. Αλήθεια, αναρωτιέμαι ο κ. Τσίπρας, που χθες δεν απέρριψε την ύπαρξη αντίστοιχων λογισμικών το 2018, τότε τι έκανε;». 

Ξέρετε τι μας θυμίζει; Τον Κούλη που πήγε με τον Σαμαρά ενάντια στη Ντόρα, για να εξασφαλίσει ένα υπουργείο. Μόνο που ο Κούλης έγινε τελικά πρωθυπουργός, ενώ για τον Καραμανλή «τον μικρό» ισχύει το… «δεν κάνει το παιδί». Ο Κώστας Καραμανλής «ο μεγάλος» άδειασε κανονικότατα τον Μητσοτάκη με την ομιλία στα Ανώγεια και τώρα όλοι περιμένουν αν θα πει κάτι στην επόμενη ομιλία του, μετά από μερικές μέρες.

Εκτύπωση 🖨
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτον κήπο με τα γαϊδουράγκαθα

Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 14 Νοέμβρη

Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

Σχετικά Αρθρα

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

Οικονομία 15 Μάι 2025, 21:11

77 χρόνια από τη Νάκμπα – Πορεία το Σάββατο προς την αμερικανική και τη σιωνιστική πρεσβεία

13:30, Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 14 Μάι 2025, 18:36

Ο ποπ Εντι Ράμα κι ένα μελισσάκι από τη Δρόπολη

Συντριβή των «Μπελέριδων» - Η μειονότητα τούς γύρισε την πλάτη

Διεθνή 14 Μάι 2025, 14:41

Πρόκληση: Αθώοι οι νεοναζιστές «Σπαρτιάτες»! – Αλλαξε πάλι τακτική ο Μητσοτάκης

Εξέθεσε ανεπανόρθωτα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, που ο ίδιος διόρισε

Πολιτική 14 Μάι 2025, 13:24

Ο Μητσοτάκης ευλογεί το πλιάτσικο και την εγκληματική αδιαφορία της ιταλικής Hellenic Train

Πολιτική 8 Μάι 2025, 21:47

Η ξετσιπωσιά της ευρωκαμαρίλας και η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Ιστορία 8 Μάι 2025, 20:25
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

15 Μάι 2025, 21:11
Κόντρες

Γαλάζιος εμφύλιος για τη σταυρονοθεία

15 Μάι 2025, 14:56
Η παπάρα

Εδώ χρειάζεται βρεγμένη σανίδα…

15 Μάι 2025, 13:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων θερίζει και το υπουργείο κάνει παιχνίδια προπαγάνδας και παραπληροφόρησης

15 Μάι 2025, 13:07
Διεθνή

«Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 3

Al-Qasam Productions

15 Μάι 2025, 09:55
Διεθνή

Τα γυρίζει ο προδότης, προσπαθώντας να βγει από την απομόνωση

15 Μάι 2025, 09:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Πώς τα κατάφερε και στάθηκε στα πόδια του το θηρίο;

14 Μάι 2025, 22:06
Πολιτική

77 χρόνια από τη Νάκμπα – Πορεία το Σάββατο προς την αμερικανική και τη σιωνιστική πρεσβεία

13:30, Πάρκο Ελευθερίας

14 Μάι 2025, 18:36
Διεθνή

Ο ποπ Εντι Ράμα κι ένα μελισσάκι από τη Δρόπολη

Συντριβή των «Μπελέριδων» - Η μειονότητα τούς γύρισε την πλάτη

14 Μάι 2025, 14:41
Παιδεία

Παραπέμπονται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της Δυνητικής Αργίας επειδή στήριξαν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους

14 Μάι 2025, 13:53
Πολιτική

Πρόκληση: Αθώοι οι νεοναζιστές «Σπαρτιάτες»! – Αλλαξε πάλι τακτική ο Μητσοτάκης

Εξέθεσε ανεπανόρθωτα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, που ο ίδιος διόρισε

14 Μάι 2025, 13:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2025, 00:01
Εργατικά

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την υπόθεση  της Χρύσας Χοτζόγλου

Πρωτοφανές! Ορίστηκε σύγκληση του τριμελούς Συμβουλίου 8 ημέρες μετά την προσωρινή διαταγή που ανέστειλε τη Δυνητική Αργία, με στόχο αυτή να ανατραπεί 

13 Μάι 2025, 22:46
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ξαναστέλνουν διαπραγματευτική ομάδα στη Ντόχα

13 Μάι 2025, 22:35
Διεθνή

Βομβάρδισαν το Νοσοκομείο για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο!

Νοσηλευόταν τραυματισμένος από προηγούμενη στοχευμένη επίθεση

13 Μάι 2025, 18:36
Παιδεία

To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

«Sleepovers»: Μια νέα, δυνητικά επικίνδυνη μόδα

13 Μάι 2025, 17:33
Κόντρες

Μόσχω, Δέσπω, Θοδώρα…

13 Μάι 2025, 14:40
Πολιτισμός

Εβραία καλλιτέχνις απαντάει στους “Χωμενίδηδες”

Δήλωση της Ισραηλινής καλλιτέχνιδας και παιδαγωγού Άντι Λιράζ (Adi Liraz) για τη ματαίωση της εκδήλωσης της Ισραηλινής Πρεσβείας στη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

13 Μάι 2025, 13:49
Η παπάρα

Μάθε μπαλίτσα από τους άρχοντες

13 Μάι 2025, 11:18
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

Ημέρα αντιρρησιών συνείδησης.

Ημέρα οικογένειας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την οζώδη σκλήρυνση.

1932: Δολοφονείται ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ινουκάι Tσουγιόσι.

1946: Δεξιοί οπλοφόροι σκοτώνουν τέσσερις δημοκρατικούς πολίτες στην Πύλο.

1969: Καταδικάζονται δεκαέξι στελέχη του ΚΚΕ από το στρατοδικείο Αθηνών.

1972: Αυθόρμητη διαδήλωση στο Σπόρτιγκ μετά από συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, οκτώ συλλήψεις.

1972: Βόμβα στο αυτοκίνητο του δικαστή Μπούντεντεμπεργκ καθιστά ανάπηρη τη γυναίκα του (RAF).

1985: Συμπλοκή στου Γκύζη, νεκρός ο Χρήστος Τσουτσουβής και τρεις αστυνομικοί.

1990: Βομβιστικές επιθέσεις κοντά σε σπίτια επωνύμων οικονομικών παραγόντων και στρατιωτικών ακολούθων στην Εκάλη (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Σε λίγα λεπτά, βρίσκεις θέση εργασίας μέσω του JobMatch

Τη διευκόλυνση ενδιαφερομένων και εργοδοτών για εύρεση εργασίας σε τουρισμό και εστίαση, μέσω της εφαρμογής Job Match, επεσήμανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, την Πέμπτη 15 Μαΐου.

Η υπουργός ανέφερε ότι καθώς η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας στο 9%, υπάρχουν επιχειρήσεις, ειδικά σε τουρισμό και εστίαση οι οποίες αναζητούν προσωπικό για κάλυψη θέσεων εργασίας και δεν βρίσκουν, σημειώνοντας ότι «έχουμε θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα Job Match, μαζί με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Μπαίνεις μέσα και δηλώνεις τις προτιμήσεις σου, βάζεις φίλτρα. Ταυτόχρονα φίλτρα-θέσεις εργασίας έχουν ανεβάσει και οι εργοδότες. Με το που βάζω εγώ ως υποψήφια εργαζόμενη τα φίλτρα μου, αυτόματα το σύστημα κάνει τη σύζευξη μεταξύ των δικών μου προτιμήσεων, μαζί με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο εργοδότης και μου βγάζει μία λίστα με τις επιχειρήσεις που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Όταν δω κάτι που με ενδιαφέρει μπορώ να πατήσω και αμέσως βίντεο κλήση και να κάνω συνέντευξη επιτόπου. Αυτή η διαδικασία σκεφτείτε το εξής, γιατί το έχουμε μετρήσει, μπορεί σε δυόμισι λεπτά να έχεις δουλειά. Αυτή είναι η ουσία της διευκόλυνσης. Ήδη έχουμε στο Job Match 22.000 υποψηφίους από πέρυσι και έχουν γίνει πάνω από 46.000 συνολικά συζεύξεις.».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας, 15.5.2025

(Το συμπέρασμα είναι απλό: άνεργοι είναι μόνο οι τεμπέληδες. Οποιος/α θέλει να βρει δουλειά μπορεί να τη βρει μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας με το κινητό του. Κάθεται να πιει έναν καφέ και προτού προλάβει να τον τελειώσει έχει βρει δουλειά! Γι’ αυτός τις περιπτώσεις χοντρής κοροϊδίας υπάρχει μια λαϊκή παροιμία: Ε, ρε, βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Εφετείο 17Ν

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

  • ΕΛΑ

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

  • Επικοινωνία

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

  • Όροι χρήσης

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

  • Ποιοι είμαστε

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

  • Επικοινωνία

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

  • Όροι χρήσης

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

    Φαιδροί δικολαβισμοί από τον Βορίδη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo