Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΕΥΠ/ΚΥΠ: Κερασάκι στην τούρτα μιας βάρβαρης πολιτικής
  • Από τη μύγα ξύγκι
  • Παιδική χαρά τεράτων
  • Εχουν χάσει τη μπάλα
  • H Κατερίνα κο-κο-κο…
  • Σαν σήμερα 8 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»To ΠΑΣΟΚ είν’ εδώ και με κοροναϊό…
Πολιτική

To ΠΑΣΟΚ είν’ εδώ και με κοροναϊό…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Νοέ 2020, 13:52
  • Το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ, που έλιωνε στα «πολιτιστικά κέντρα» με σκυλάδικα, ζεμπεκιές, συνθήματα και τα λοιπά, αναβίωσε σε μικρογραφία στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσσού, που γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Και μόνο ο συνδυασμός σαμπάνια-σουβλάκι δείχνει… γνήσιο ΠΑΣΟΚ. Λαός και Κολωνάκι εις σάρκα μίαν. Σαμπάνια ναι, γιατί γουστάρουμε που ο λαός βγήκε από το περιθώριο που τον είχε η Δεξιά, όχι όμως χαβιάρια, καβουροσαλάτες και άλλα τέτοια ξενέρωτα. Σουβλάκι γνήσιο, με μπόλικο τζατζίκι, να μένει και στο μάγουλο, αιώνιο σήμα της γνήσιας λαϊκότητας.

Συνθήματα γνήσια πασόκικα («σεισμός, σεισμός, Δημήτρης Βερβεσσός») και βέβαια, η κορύφωση του event, η ζεμπεκιά του γίγαντα-αρχηγού, με πηδήματα αρκουδιάρικα, νταλκαδιασμένα, με τους υπόλοιπους να εκδηλώνουν τη λατρεία τους με παλαμάκια. Και άμεση δημοσιοποίηση στα λεγόμενα «κοινωνικά δίκτυα». Πασοκικό κι αυτό.

Παλιά, που δεν υπήρχε Ιντερνετ και «κοινωνικά δίκτυα», τις σπονδές των πασόκων στα σκυλάδικα (συγγνώμη, στα πολιτιστικά κέντρα θέλαμε να πούμε) τις έδειχνε η τηλεόραση. Τώρα τα σκυλάδικα δε λειτουργούν και η τηλεόραση δεν πολυδείχνει τέτοια θέματα, παραχωρώντας τα πρωτεία στα «social media». Αν δεν ήταν να ανεβάσουν πλάνα στο Instagram, τότε γιατί να το κάνουν το νταλκά-πάρτι του γίγαντα; Αυτά γίνονται για να δουν όλοι πόσο γίγαντας είναι ο γίγαντας πασόκος. Μάλιστα, επειδή ήξερε ότι τα πλάνα με το κινητό τραβιούνται για να δημοσιευτούν, είχε φροντίσει να φορά τη μάσκα ακόμα και στο χορό, διαψεύδοντας τον άλλο γίγαντα, τον Βασίλη Τερλέγκα («κι εκεί επάνω στο χορό, εσύ αν θέλεις κοίταξέ με» – πώς να σε κοιτάξω, πρόεδρε, όταν φοράς την FFP2;).

Αντί, όμως, ο πρόεδρος του ΔΣΑ να δεχτεί συγχαρητήρια γι’ αυτή τη νοσταλγική αναβίωση του γνήσιου πασοκισμού, δέχτηκε καταγγελτικούς μύδρους για παραβίαση των μέτρων της καραντίνας, που τον ανάγκασαν να αμυνθεί λέγοντας ψέματα: ότι πήγε ο γιος του και οι ανιψιές του για τα χρόνια πολλά και του έκαναν έκπληξη μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου του, ότι όλα ήταν εντάξει γιατί έχει τρεις καθαριστές αέρα στο γραφείο και ότι δεν έγινε κανένα πάρτι! Και οι ζεμπεκιές τι ήταν, ρε πρόεδρε, παραστατική αγόρευση σε Πενταμελές Κακουργημάτων; Εν πάση περιπτώσει, εμείς συμφωνούμε ότι οι καταγγέλλοντες είναι οι υπαίτιοι, όχι ο εορτάζων, ο οποίος δεν είχε πού να γιορτάσει τα γενέθλιά του (όλα κλειστά!) και αναγκαστικά τα γιόρτασε στο γραφείο. Και τι θα πει δεν είναι προσωπικός χώρος το γραφείο; Πρόεδρος είναι ό,τι θέλει κάνει και λογαριασμό δε δίνει.

Ξέρουμε, επίσης, ότι αν δεν είχε προηγηθεί το νταβαντούρι με το τσιμπούσι του Πολάκη στα Χανιά, δε θα γινόταν τόσος θόρυβος με τον Βερβεσσό. Φταίει, όμως, κι αυτός. Επρεπε να το σκεφτεί. Εν πάση περιπτώσει και πάλι, μπόρα ήταν και πέρασε. Σήμερα το πρωί ο Χατζηνικολάου φώναζε από τη ραδιοφονική του συχνότητα να σταματήσει το νταβαντούρι, διότι ο Βερβεσσός μια χαρά πρόεδρος του ΔΣΑ είναι. Εσφαλε, ζήτησε συγγνώμη, τέλος. Στο κάτω-κάτω, δεν έκανε κανένα έγκλημα, μια έκπληξη του έκαναν συγγενείς και συνεργάτες.

  • Παραμένοντας στο χώρο του «όλου ΠΑΣΟΚ» (κατά τον ορισμό του Μπένι), δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε τα γέλια μας όταν διαβάσαμε ότι η Κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά (με διαδρομή από τον Περισσό στην «αυλή» του Γιωργάκη και από εκεί στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισε να γίνει… κόμμα. Δηλαδή; Θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές; Ούτε ο γνωστός ναρκισσισμός του Κοτζιά θα τον οδηγούσε σε κάτι τέτοιο.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Ο Κοτζιάς τα βρόντηξε και έφυγε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επειδή ο Τσίπρας δεν τον στήριξε απέναντι στον Καμμένο. Πίστευε ότι οι Τσιπραίοι θα τον παρακαλούσαν να επιστρέψει. Αυτοί, όμως, τον «έγραψαν» κανονικότατα. Οσοι δικοί του (του Κοτζιά) είχαν ελπίδες να εκλεγούν βουλευτές, τον παράτησαν και εντάχτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και κάποιοι πρώην πασόκοι (λέγε με Ραγκούση), που έβριζαν πατόκορφα τον Τσίπρα, όταν ο Κοτζιάς ήταν υπουργός του, φιγουράρουν τώρα ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλοι πασόκοι έγιναν βουλευτές, τομεάρχες, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και τον Κοτζιά κοντεύουν να τον ξεχάσουν ακόμα και οι συγγενείς του. Φτιάχνει, λοιπόν, «κόμμα», αναζητώντας τα «πέντε λεπτά δημοσιότητας» τώρα και προσδοκώντας σε μια μελλοντική… «ισότιμη συνεργασία» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Θα κλείσουμε με το πιο συγκλονιστικό νέο: ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και το γνωστοποίησε στην πρόεδρο Φώφη και στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας (πάντα θεσμικός ο Ανδρέας). Μετά την… αποστασιοποίηση της Εύας Καϊλή, που δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφια το 2021, ο δρόμος είναι ανοιχτός για τον Ανδρέα, που εδώ που τα λέμε ένα αρχηγιλίκι το δικαιούται.

Οπως αντιλαμβάνεστε, μόλις ψιλοησυχάσουμε από την πανδημία του κοροναϊού, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε μια πανδημία γέλιου.

ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροσποιητή έκπληξη πολιτικών απατεώνων
Επόμενο άρθρο Τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων σε μαθητές ανάγκασαν την κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία

Σχετικά Αρθρα

Από τη μύγα ξύγκι

Πολιτική 8 Αυγ 2022, 12:00

H Κατερίνα κο-κο-κο…

Πολιτική 8 Αυγ 2022, 08:42

Εξ όνυχος τον λέοντα, μα και τον Κοντολέοντα…

Πολιτική 6 Αυγ 2022, 09:09

Τους έφαγαν οι κοριοί…

Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον ανιψιό του και τον αρχικυπατζή

Πολιτική 5 Αυγ 2022, 13:52

Παιχνίδια πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολιτική 5 Αυγ 2022, 13:09

Μιχαλολιάκος: Τα έχω τετρακόσια και γράφω μόνος μου τα άρθρα μου!

Μετά τη Ζαρούλια, και ο φιρερίσκος άδειασε τον «άγγελο» Παπαδέλη

Πολιτική 4 Αυγ 2022, 08:38
Ροή Ειδήσεων
Στο Ψαχνό

ΕΥΠ/ΚΥΠ: Κερασάκι στην τούρτα μιας βάρβαρης πολιτικής

8 Αυγ 2022, 15:27
Πολιτική

Από τη μύγα ξύγκι

8 Αυγ 2022, 12:00
Κόντρες

Παιδική χαρά τεράτων

8 Αυγ 2022, 11:47
Η παπάρα

Εχουν χάσει τη μπάλα

8 Αυγ 2022, 09:08
Πολιτική

H Κατερίνα κο-κο-κο…

8 Αυγ 2022, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2022, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Μαζικά εγκλήματα κατά αμάχων από τους σιωνιστές

7 Αυγ 2022, 19:28
Καταστολή

Το ΑΠΘ βάζει μπροστά το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

7 Αυγ 2022, 18:49
Κόντρες

…γαϊδούρεψε ο κόσμος

7 Αυγ 2022, 10:32
Η παπάρα

Πού σε πονεί και πού σε σφάζει

7 Αυγ 2022, 08:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2022, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το σιωνιστικό έγκλημα

6 Αυγ 2022, 19:43
Κόντρες

Νόμιμη επισύνδεση!

6 Αυγ 2022, 11:00
Πολιτική

Εξ όνυχος τον λέοντα, μα και τον Κοντολέοντα…

6 Αυγ 2022, 09:09
Διεθνή

Γάζα: Νέα βάρβαρη αεροπορική επιδρομή των σιωνιστών

Μεταξύ των νεκρών και στρατιωτικό στέλεχος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

6 Αυγ 2022, 08:43
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Αυγ 2022, 00:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2022, 00:01
Πολιτική

Τους έφαγαν οι κοριοί…

Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον ανιψιό του και τον αρχικυπατζή

5 Αυγ 2022, 13:52
Πολιτική

Παιχνίδια πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο

5 Αυγ 2022, 13:09
Η παπάρα

…τι έχουν τα έρμα και ψοφούν;

5 Αυγ 2022, 11:17
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Σαν σήμερα
  • Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

     Ημέρα οργασμού.Αφγανιστάν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1919).Νεπάλ: Γιορτή γυναίκας.1926: Απόπειρα δολοφονίας του Πάγκαλου στις Σπέτσες.1938: Δημιουργείται το στρατόπεδο συγκέντρωσης Mauthausen.1939: Το Ράιχ στρατολογεί όλους τους πολίτες 5-70 ετών για να προετοιμαστούν για πολεμική εργασία.1985: Δύο νεκροί από βόμβα της RAF στην αμερικανική αεροπορική βάση του Πάιν-Μέιν.
  • Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

    Ακτή Ελεφαντοστού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1760).1974: Απολύονται οι παράνομα διορισθέντες από τη χούντα καθηγητές ανωτάτων σχολών και επανέρχονται οι παυθέντες.1974: Παραιτείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον λόγω ανάμειξης στο σκάνδαλο «Watergate".1998: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Νταρ ελ Σαλάμ και το Ναϊρόμπι, 224 νεκροί και τουλάχιστον 4.500 τραυματίες.
  • Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

    Βολιβία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1825).Τζαμάικα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).1945: Η πρώτη ατομική βόμβα στην ιστορία καταστρέφει το μεγαλύτερο μέρος της Χιροσίμα και σκοτώνει περίπου 70.000 ανθρώπους.1971: Καταδίκες οκτώ στελεχών του «Ρήγα Φεραίου» και της οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ εσ.1978: Δώδεκα βόμβες ακροδεξιών σε Αθήνα-Πειραιά μέσα σε μιάμιση ώρα.1978: Διαφεύγουν από αστυνομικό κλοιό οι Κρίστιαν Κλαρ, Αντελχάιντ Σουλτς και Βέζι Πέτερ Στολ, κατηγορούμενοι για τρεις δολοφονίες (RAF).
  • Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

    1895: Πεθαίνει ο Φρίντριχ Ενγκελς (75 ετών).1935: Αιματηρές ταραχές στο Ηράκλειο της Κρήτης σε συγκρούσεις απεργών λιμενεργατών με λεμβούχους και χωροφύλακες.1967: Ανακαλύπτεται στην οδό Αναγνωστοπούλου ωρολογιακός μηχανισμός που δεν είχε εκραγεί.
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

    Τρινιντάντ-Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία στην Ελλάδα.1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.2011: Δολοφονείται στο Τότενχαμ ο 29χρονος έγχρωμος Μαρκ Ντάγκαν, πατέρας τεσσάρων παιδιών. Πρωτοφανές τετραήμερο κύμα βίας στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις.
Περισσότερα...
H παπάρα
  • Εχουν χάσει τη μπάλα

    8 Αυγ 2022, 09:08
    Η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε.  Ολες οι απαντήσεις θα δοθούν με τον δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας.

    Γιάννης Οικονόμου

    (Γελάει ο κόσμος, ειδικά μ' αυτή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκτός του ότι δεν λέει τίποτα, το μήνυμα που εκπέμπεται θυμίζει προπονητή ομάδας ποδοσφαίρου που φωνάζει στους παίχτες του: «γερά στην άμυνα, ρε, μην περνάει κανείς τη σέντρα». Η δήλωση Οικονόμου επιγράφεται «Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Και δεν περιλαμβάνει ούτε ίχνος πολεμικής σ' αυτόν που υποτίθεται ότι απαντά! Μόνο ψέματα -όπως ότι η κυβέρνηση τάχθηκε εξαρχής υπέρ της πλήρους διερεύνησης- και επαγγελίες για την… οριστική πολιτική αποτίμηση. Η απόλυτη αμηχανία, ο απόλυτος αμυνιτισμός, δείγματα του ότι ο Κούλης και η παρέα του έχουν χάσει εντελώς τη μπάλα)

  • Πού σε πονεί και πού σε σφάζει

    7 Αυγ 2022, 08:22
    Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν την παραιτηθείσα ηγεσία της ΕΥΠ να έχει περιπέσει σε πάμπολλα αμαρτήματα, να έχει συνδεθεί και εν πολλοίς να έχει διαβρωθεί από ξένες υπηρεσίες και από σκοτεινά επιχειρηματικά δίκτυα, με δόλιους σκοπούς. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και εσχάτως πολιτικών.Εφθασε η ΕΥΠ να ελέγχει σχεδόν 25.000 επισυνδέσεις τον χρόνο. Ο αριθμός από μόνος του σοκάρει, προκαλώντας ερωτηματικά. Η ευκολία επίσης με την οποία η διοίκησή της αποδέχθηκε αιτήματα ξένων υπηρεσιών να παγιδευθεί το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής, δηλώνει το μέγεθος της φθοράς, της επιπολαιότητας, της έλλειψης δημοκρατικής ευαισθησίας και βεβαίως της διάβρωσης που έχει υποστεί. Αυτή δεν ήταν Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σουρωτήρι ήταν, τρύπια από όλες τις απόψεις. Η δράση και η συμπεριφορά των υπευθύνων της μάλλον σε εξαρτημένο παραμάγαζο παρέπεμπε παρά σε οτιδήποτε άλλο.

    Το Βήμα της Κυριακής, 7.8.2022, Editorial

    (Ο απλούστατος συνειρμός οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μετά τον Κοντολέοντα και τον Δημητριάδη οφείλει να παραιτηθεί ο Γεραπετρίτης, ο τυπικά αρμόδιος για την ΕΥΠ/ΚΥΠ υπουργός. Να παραδεχτεί ότι ήταν ανίκανος και ότι κάτω από τη μύτη του η ΕΥΠ/ΚΥΠ είχε μετατραπεί σ' αυτό που περιγράφει η κυριακάτικη φυλλάδα του Συγκροτήματος Μαρινάκη. Ποιος όμως θα πιστέψει ότι φταίει ο Γεραπετρίτης και όχι ο επικεφαλής του… «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκης; Αλλωστε, ο Κοντολέων ήταν προσωπική του επιλογή και τον επέβαλε περιφρονώντας κάθε έννοια νομιμότητας. Κι ήταν αυτός -ο Μητσοτάκης- που πέρασε την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου, για να στεγανοποιήσει απόλυτα τη συνεργασία του με τον Κοντολέοντα. Το σκάνδαλο είναι αποκλειστικά του Μητσοτάκη και κανενός άλλου. Το μήνυμα από το Συγκρότημα προς τον Μητσοτάκη είναι πως σ' αυτή τη βρομερή υπόθεση δεν μπορούν να τον καλύψουν με τον τρόπο που τον καλύπτουν σε όλες τις υπόλοιπες πτυχές της πολιτικής που ασκεί)

  • …τι έχουν τα έρμα και ψοφούν;

    5 Αυγ 2022, 11:17
    Σίγουρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα όσον αφορά τον πληθωρισμό και αυτά που συμβαίνουν στην οικονομία, αλλά από την άλλη δεν είναι μόνο αρνητικά τα νέα στην οικονομία μας. Η Ελλάδα του 2022 θα έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διανύουμε ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων, ρεκόρ εξαγωγών και ρεκόρ επενδύσεων

    Αδωνις Γεωργιάδης

    (Πώς το 'λεγε ο τσοπάνος της παροιμίας; Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφούν; Εν προκειμένω, η ερμηνεία είναι απλούστατη και γνωστή εδώ και δυο αιώνες. Οταν μια καπιταλιστική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, λένε στους εργάτες να σφίξουν το ζωνάρι, για να «τα βγάλουμε πέρα όλοι μαζί». Οταν η καπιταλιστική οικονομία βγει από την ύφεση και μπει σε σχετική ανάπτυξη, το ζωνάρι δεν παραμένει απλά σφιγμένο, αλλά πρέπει να αποκτήσει και νέες τρύπες για να γίνει πιο σφιχτό. Για όποιον διαμαρτύρεται έχουν έτοιμη την απάντηση: δεν φταίμε εμείς, φταίει ο Πούτιν… Αυτοί απλά σοδειάζουν κέρδη, περισσότερα κέρδη, ολοένα και περισσότερα κέρδη)

  • Για πολλές μπάτσες

    4 Αυγ 2022, 09:46
    Το καλοκαίρι του 2020 μάλλον είχαμε επισκέπτη από το Kent στα πανηγύρια της Γρηγορούσας και το καλοκαίρι του 2021 επισκέπτη από Γιοχάνεσμπουργκ στο πανηγύρι της Δώθε Παναγιάς. Ο πρώτος πήρε πιλάφι μεθοτρεξάτη, του άρεσε και πήρε τη μυστική συνταγή για αργότερα. Ο δεύτερος λαχούρι από ραδιενεργό Κέσιο.

    Γκίκας Μαγιορκίνης

    (Ο τύπος είναι για πολλές μπάτσες. Τώρα ειρωνεύεται αυτούς που ενοχοποιούν τα πανηγύρια για τη διάδοση του κοροναϊού. Με τρόπο επιστημονικά χυδαίο και κοινωνικά προκλητικό. Οπως τότε που εμφανιζόταν τηλεοπτικά στο πανελλήνιο και υποστήριζε ότι οι 15 μαθητές συνιστούν μεγαλύτερο συνωστισμό από τους 25. Αν τα πανηγύρια δεν ενοχοποιούνταν, τότε γιατί τα είχαν απαγορέψει τις προηγούμενες χρονιές; Φυσικά, δεν ενοχοποιούνται μόνο τα πανηγύρια. Πριν από τα πανηγύρια υπήρξαν τα γήπεδα και πάντοτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι χώροι εργασίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες του ιού. Η πρόκληση συνίσταται περισσότερο στο ύφος των χιλίων καρδιναλίων από έναν ξεγάνωτο ντενεκέ που πούλησε αδίστακτα την όποια επιστημοσύνη του για να προωθήσει την καριέρα του)

  • Να θυμάσαι τον ψεύτη βοσκό

    3 Αυγ 2022, 11:19
    Μέχρι προχθές ακούγαμε τον κ. Τσίπρα να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ τα έχει βρει με τη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα ακούμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι λόγω του Predator τα έχουμε βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον εύχονται και οι δύο να τα βρούμε με τον αντίπαλό τους για να πιστοποιήσουν ότι είμαστε ένα εργαλείο στα χέρια τους. Τους λέω λοιπόν σήμερα ότι εργαλείο στα χέρια τους δεν είμαστε. Είμαστε το όπλο του ελληνικού λαού που θα γκρεμίσει αυτόν τον φαύλο δικομματισμό, που παράγει διχόνοια και τοξικότητα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

    Νίκος Ανδρουλάκης

    (Μεγάλε, να θυμάσαι την ιστορία του ψεύτη βοσκού. Τώρα παριστάνεις τον σπουδαίο, γυρίζοντας στις λαϊκές και προσπαθώντας να κάνεις μέγιστο θέμα της επικαιρότητας το Predator και την απόπειρα, παρακολούθησής σου. Ακόμα κι αυτοί που σε χειροκροτούν, όμως, όταν φτάσει η ώρα της κάλπης, θα σε παρατήσουν και θα «ρίξουν» Κούλη ή Αλέξη. Οχι όλοι, αλλά πάρα πολλοί. Και τότε θα έρθει για σένα η ώρα της αλήθειας. Με ποιον θα πας και ποιον θ' αφήσεις; Από τον πρώτο γύρο, μάλιστα, γιατί αν ένας από τους δύο σου φορτώσει την ευθύνη ότι εσύ τους πας σε δεύτερο γύρο, θα φωνάζεις αυτούς που σε ψήφισαν στον πρώτο γύρο και θα κάνουν πως δεν ακούνε)

Περισσότερα...
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες















Εκδόσεις
27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

29 Αυγ 2020, 09:59

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ανυπότακτη αντάρτισσα

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo