Φαστ τρακ διαδικασίες στην Προανακριτική

0

Η νεοδημοκρατική πλειοψηφία στην Προανακριτική Παπαγγελόπουλου έδειξε τις προθέσεις της να κινηθεί με «φαστ τρακ» διαδικασίες στη δεύτερη φάση (μετά τη διεύρυνση του κατηγορητήριου, που αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής), καλώντας τον Παπαγγελόπουλο και την τριπλέτα του Τύπου (Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου) να καταθέσουν ως ύποπτοι και απορρίπτοντας τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν οι τέσσερις ως μάρτυρες και επιπλέον να κληθούν μια σειρά άλλοι μάρτυρες, όπως οι επόπτες της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, ο οικονομικός εισαγγελέας Καλούδης, ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ζαγοραίος, η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Παπασπύρου και η Τουλουπάκη με τους βοηθούς της στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι νεοδημοκράτες κατηγόρησαν τους συριζαίους για απόπειρα κωλυσιεργίας και οι συριζαίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την περαιτέρω στάση τους. Εκτιμούμε ότι θα επανέλθουν, γιατί διαφορετικά θα ήταν σαν να στέλνουν το μήνυμα ότι εγκαταλείπουν τον Παπαγγελόπουλο (πράγμα για το οποίο έσπευσαν αμέσως να τους κατηγορήσουν οι νεοδημοκράτες). Οσο για την κυβερνητική πλειοψηφία, αφού ακούσει τους τέσσερις, θα κλείσει την υπόθεση με παραπομπή (μάλλον και των τεσσάρων ή τουλάχιστον τριών, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να σταθεί η κατηγορία της «συμμορίας») και θα τη στείλει στο δικαστικό συμβούλιο (αποτελείται από δικαστές του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ) για ν’ αποφασίσει αυτό αν θα υπάρξει παραπομπή και δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Οπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, δύσκολα μπορεί να υπάρξει παραπομπή με το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, το οποίο στην πραγματικότητα αρχίζει και τελειώνει στα όσα έχει εκθέσει ο επιχειρηματίας και στέλεχος του σιωνιστικού κράτους Σάμπυ Μιωνής. Μια απόφαση που δε θα παραπέμπει αλλά και δε θα δικαιώνει τον Παπαγγελόπουλο, θα ήταν η «σοφότερη» λύση για όλους, ώστε να κλείσει επιτέλους αυτή η «πληγή». Προς το παρόν, περιμένουμε να δούμε αν εμφανιζόμενος στην Προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος θα κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Να πει, δηλαδή, περισσότερα για τις σχέσεις του με μεγαλοστελέχη της ΝΔ, που του ζητούσαν διάφορες «χάρες», ενόσω ήταν υπουργός του Τσίπρα. Οχι πως μπορεί να αποδείξει τίποτα, όμως αρκεί ν’ αρχίσει να «διηγείται» για να δημιουργήσει προβλήματα. Οχι στον Μητσοτάκη όσο στον Σαμαρά, που θεωρεί ότι είναι αυτός που τον διώκει. Καθόλου άσχημα για τον Μητσοτάκη, αν το καλοσκεφτούμε.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: