Ο Φίλης άνοιξε το χορό κι από πίσω έσπευσαν οι υπόλοιποι (Σκουρλέτης, Κυρίτσης, Ξυδάκης) για να μη χάσουν την ευκαιρία. Νόμισαν ότι μπορούν μ' ένα σμπάρο να χτυπήσουν δυο τρυγόνια. Και τη συζήτηση να εκτρέψουν από όλα τα σκανδαλώδη που αποκαλύπτονταν και τ' αυτιά των «ευαίσθητων, φιλειρηνιστών» συριζαίων να χαϊδέψουν. Ετσι, «θυμήθηκαν» τον βρόμικο πόλεμο της σαουδαραβικής μοναρχίας στην Υεμένη.
Μόνο που τον θυμήθηκαν κατόπιν εορτής. Ηταν γνωστό από το 2016 ότι το ελληνικό κράτος θα πωλούσε βλήματα στη Σαουδική Αραβία. Ο Καμμένος το είχε ανακοινώσει με καμάρι, η κυβέρνηση το είχε εγκρίνει, η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής το είχε εγκρίνει. Κανένας τους δεν είχε εκφράσει αντίρρηση, πλην του Περισσού (ο Παφίλης ήταν ο βουλευτής που είχε καταγράψει την αντίρρηση του κόμματός του, επικαλούμενος την Υεμένη). Οι υπόλοιποι θυμήθηκαν την Υεμένη μόνον όταν αποκαλύφτηκαν οι σκανδαλώδεις πλευρές της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας όπλων. Οι μεν δεξιοπασοκοποταμίσιοι θυμήθηκαν την Υεμένη για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, οι δε Σκουρλετοφίληδες για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο συριζαϊκό ακροατήριο και για να προσφέρουν ταυτόχρονα μια διέξοδο διαφυγής στην κυβέρνηση.
Οταν ο Μπουμπούκος τους ξεφώνισε στη Βουλή, θυμίζοντας ότι όλοι είχαν δώσει έγκριση στην Επιτροπή Αμυνας, ο Φίλης θίχτηκε και ζήτησε τον λόγο για να πει ότι ο ίδιος δεν ήταν τότε μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής. Επειδή, όμως, δεν είναι χαζός, έσπευσε να συμπληρώσει ότι αν ήταν, «πιθανόν θα ψήφιζε υπέρ της κυβερνητικής πρότασης». Είχε δε το θράσος να υποστηρίξει ότι τότε δεν ήταν τόσο γνωστά τα του πολέμου στην Υεμένη, όπως είναι τώρα! «Τώρα, όμως, γνωρίζουμε. Υπάρχουν αποφάσεις της Ευρωβουλής, όχι απλώς δημοσιεύματα στις εφημερίδες, που ζητούν έλεγχο των εξοπλισμών στη Σαουδική Αραβία για τα εγκλήματα που διαπράττει στην Υεμένη. Μην κλείνουμε τα μάτια λοιπόν»!
Η εισβολή των Σαουδαράβων (με συμμάχους και από άλλα καθεστώτα της περιοχής) στην Υεμένη έχει ξεκινήσει από τον Μάρτη του 2015. Οι αναγνώστες της «Κόντρας» είχαν συνεχή ενημέρωση για τα εγκλήματα πολέμου που διέπρατταν το σαουδαραβικό καθεστώς και οι σύμμαχοί του (από τον Απρίλη του 2015 άρχισε τη σχετική αρθρογραφία η εφημερίδα μας). Και ο διεθνής Τύπος έγραφε, ενώ πολλές και έντονες ήταν και οι καταγγελίες διεθνών ΜΚΟ. Μόνον ο Φίλης, ο Σκουρλέτης και οι άλλοι συριζαίοι υποκριτές… δεν είχαν ακούσει τίποτα! Τώρα, εκτός από υποκριτές αποκαλύφθηκαν και ως ξεφτίλες.
Στο φινάλε και παρά τα αντίθετα σενάρια που διακινήθηκαν το Σαββατοκύριακο (ποιος άραγε τα διακίνησε;), ο Τσίπρας τους «έγραψε» κανονικότατα και δεν αναφέρθηκε σε ακύρωση της παραγγελίας λόγω του βρόμικου πολέμου στην Υεμένη. Βλέπετε, αν έκανε κάτι τέτοιο, η αντιπολίτευση θα τον κατηγορούσε ότι βρήκε έναν εύσχημο τρόπο για να μην υλοποιήσει τη σκανδαλώδη συμφωνία του Καμμένου. Καθώς το κλείσιμο της πρωτομιλίας του στη Βουλή έγινε δεκτό με φρενίτιδα χειροκροτημάτων από τους βουλευτές και τους υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι τους Φίληδες τους αντιμετωπίζει σαν ένα γραφικό και πολιτικά ακίνδυνο συμπλήρωμα της κυβερνητικής πολιτικής. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον Καμμένο και τη δράση του μέχρι κεραίας. Αυτοαναγορεύτηκε σε συνυπεύθυνο για τα πάντα. Ο δε Καμμένος, στριμωγμένος από τους νεοδημοκράτες που με πρώτο τον Μητσοτάκη φώναζαν «πού είναι τα λεφτά από τη συμφωνία;», διακήρυξε: «Θα ξανα-προσπαθήσουμε να τα πουλήσουμε»! Διότι «με τη Σαουδική Αραβία είμαστε στον ίδιο άξονα. Η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που στηρίζει αυτήν τη στιγμή την Αίγυπτο. Η Αίγυπτος είναι ο ισχυρότερος σύμμαχός μας στη Μεσόγειο»…
Το επόμενο επεισόδιο παίχτηκε την επομένη στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, η οποία -με πρόταση του Φίλη και του Παφίλη- αποφάσισε ομόφωνα (!) να συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με αντικείμενο να ανακληθεί η προηγούμενη απόφασή της, με την οποία είχε συμφωνήσει για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία! Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φρόντισαν στην ίδια συνεδρίαση να απορριφθεί η πρόταση της ΝΔ (την είχε κάνει και ο Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής) να κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή, κεκλεισμένων των θυρών, όλοι οι εμπλακέντες στην υπόθεση, από τον Παπαδόπουλο και τον Σφακιανάκη, μέχρι το διπλωματικό προσωπικό στο Ριάντ και τους αξιωματικούς που είχαν ανάμιξη. Ο συνδυασμός των δύο αποφάσεων ίσως είναι μια κυβερνητική μεθόδευση να κλείσει το ζήτημα. Ετσι κι αλλιώς, η μπίζνα των Παπαδόπουλου-Καμμένου ναυάγησε (οι Σαουδάραβες έκαναν άλλες επιλογές), οπότε μια ανάκληση από τη Βουλή θα ήταν ένας εύσχημος τρόπος να κλείσει η υπόθεση, χωρίς παραπέρα «σκάλισμα». Δεν νομίζουμε όμως ότι η αντιπολίτευση θα συναινέσει, τώρα που χτύπησε «φλέβα χρυσού».