Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)
  • Σαν σήμερα 26 Απρίλη
  • Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου
  • Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στο βασίλειο της υποκρισίας
Πολιτική

Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

Στο βασίλειο της υποκρισίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούν 2016, 00:00

Ο Πολάκης πουλάει. Πουλάει στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτός που «τα λέει έξω από τα δόντια», που «δεν μασάει», που «τα βάζει με τα βοθροκάναλα της διαπλοκής» κτλ. κτλ. Τι είναι αυτό το ακροατήριο πλέον; Αποτελείται κυρίως από λαμόγια ή από υποψήφια λαμόγια με το μάτι να γυαλίζει από τη στέρηση. Είδαν εξουσία σε περίοδο κρίσης, προσπαθούν να βρουν τρόπο να επωφεληθούν κι όταν αντικρίζουν το σύντομο του περάσματός τους από την εξουσία τρελαίνονται. Γιατί τα λεφτά είναι λίγα και οι διαδικασίες αργές. Ο Πολάκης, λοιπόν, είναι αυτός που τους τονώνει το ηθικό, κλείνοντάς τους το μάτι καθησυχαστικά: μην κιοτεύετε, ωρέ, δεν πέφτουμε! Ενας ψευτόμαγκας για τους ψευτόμαγκες.

Ο Πολάκης πουλάει, είναι περιζήτητος στις κομματικές συνάξεις (κάτι σαν γιγαντιαία «γκρουπ θέραπι» για λαμόγια και πεισματάρηδες αφελείς), αλλά τον ακολουθούν και οι «παπαράτσι» των αστικών ΜΜΕ, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν κάθε υπερβολή, κάθε μπούρδα που θα εκστομίσει, για να πλήξουν μέσω αυτού στην κυβέρνηση.

Ο Πολάκης είναι ακροβάτης. Πρέπει ταυτόχρονα να ικανοποιεί το κομματικό ακροατήριο, λέγοντάς του αυτά που πρέπει να του πει, κλείνοντάς του με νόημα το μάτι για να μην ανησυχεί, και να κινείται εντός των πλαισίων του θεσμικού του ρόλου ως υπουργός. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, ενώ δεν έχει και την πείρα. Τα πάντα βρίσκονται στην αρχή τους. Και το κομματικό ακροατήριο θέλει ν' ακούει μεγάλες κουβέντες και οι Πολάκηδες δεν έχουν μάθει να χειρίζονται το λόγο με θεσμικό τρόπο. Γι' αυτό και συμβαίνουν οι στραβές.

Τι «ξέρει» το κομματικό ακροατήριο; Οτι «έχουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε ακόμα την εξουσία». Τι πρέπει να του πει ο Πολάκης; Οτι «σιγά-σιγά θα πάρουμε και την εξουσία, παραμερίζοντας όλο τον παλιό μηχανισμό που είναι εχθρικός προς εμάς». Και το λέει: «Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη δικαιοσύνη. Ενα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών -και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το σώμα– ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών, για να το πω κομψά, έχει δεσμεύσεις ή τέλος πάντων να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρόντος ή του παρελθόντος». Τι καταλαβαίνει το κομματικό ακροατήριο; Οτι θ' αρχίσουν να σπρώχνουν «δικούς τους» στο δικαστικό σώμα. Νέο αίμα. Συριζάκια που τελείωσαν ή τελειώνουν τη Νομική. Και ταυτόχρονα, να κάνουν επιλογές στα ψηλά κλιμάκια. «Γι' αυτό έχουμε τον Παπαγγελόπουλο», είναι σαν να τους λέει ο Πολάκης. Δε χρειάζεται να τους πει ότι «ο Παρασκευόπουλος είναι καλός, αλλά είναι πολύ μαλακός». Το αντιλαμβάνονται μόνοι τους.

Αυτό που είπε ο Πολάκης είναι γκάφα, βέβαια. Αυτά είναι πράγματα που λέγονται σε μια παρέα, σε μια κλειστή κομματική σύσκεψη, όχι όμως σε μια ανοιχτή συγκέντρωση στο Περιστέρι. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που την έχασε η παράταξη της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Θάνου-Χριστοφίλου (προέδρου του Αρείου Πάγου) και την πήραν άλλοι, εκλεκτοί της αντιπολίτευσης, δεν έχασε την ευκαιρία που της πρόσφερε ο Πολάκης. Εξέδωσε πύρινη ανακοίνωση: «Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση».

Τι δουλειά έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σ' ένα τέτοιο θέμα; Κάποιοι μητσοτακικοί θέλουν να «κάψουν» τον Παυλόπουλο και προσπαθούν να τον εκθέσουν μ' αυτό τον τρόπο. Ακολουθώντας τη λογική της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αν ο Παυλόπουλος δεν παρέμβει, τότε δε θα ασκεί σωστά τα καθήκοντά του ως εγγυητής του πολιτεύματος! Αυτό πια κι αν είναι υποκρισία.

Οι υπόλοιπες δικαστικές ενώσεις (Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών ΕΣ και Μελών του ΝΣΚ) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, σε σκληρή γλώσσα: «Θλιβερές, ανεπίτρεπτες και ασύμβατες με τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών οι δηλώσεις του υπουργού κ. Πολάκη, ο οποίος όχι μόνο αγνοεί και παραγνωρίζει τον κατά το Σύνταγμα θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης και συνακόλουθα των λειτουργών της, αλλά προσβάλλει και απαξιώνει με εντυπωσιακή προχειρότητα χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση και με ισοπεδωτικές γενικεύσεις τους δικαστικούς λειτουργούς, υποσκάπτει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης». Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Τους έχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη ο ελληνικός λαός, νερό πίνει στ' όνομά τους, και τους τη χαλάει ο Πολάκης!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, που είναι άλλου στιλ σε σχέση με τον Πολάκη, ενώ από την άλλη πρέπει να κρατάει τις ισορροπίες με τους δικαστές, κράτησε τις αποστάσεις του, όπως είχε κάνει και με τον συνάδελφό του Παπαγγελόπουλο. «Είτε είναι δήλωση χωρίς νόημα είτε κριτική, οφείλει να έχει επιχειρηματολογία», είπε, συμπληρώνοντας το στάνταρ σ' αυτές τις περιπτώσεις: η κυβέρνηση εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή η τοποθέτηση έγινε σε απάντηση των δεξιών που επιστράτευσαν το βαρύ πυροβολικό (Βορίδης, Δένδιας, Μπουμπούκος) για να ζητήσουν την παραίτηση Πολάκη και να καταγγείλουν τον Τσίπρα που δεν τον διώχνει.

Ο Πολάκης δεν το έβαλε στα πόδια, δείγμα του ότι έχει γερές πλάτες στο Μαξίμου (και όχι του ότι είναι μάγκας και «δεν μασάει»). Από τη μια πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας ότι οι δηλώσεις του «ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση» (έβαλε μπροστά την κυβέρνηση και κράτησε για τον εαυτό του το ρόλο του μαχητικού σωματοφύλακά της), και από την άλλη περιόρισε τις καταγγελίες του σε φαινόμενα που -όπως είπε- αντιμετωπίζουν ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οπως είπε, «από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών», για τα οποία «υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης». Και κατέληξε με πονηριά: «Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του».

Αρα, ο Πολάκης τιμά τους ευσυνείδητους και καταγγέλλει τους επίορκους! Τι πρωτότυπο. Οταν τον επισκεφτεί στο γραφείο του ο αντεισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Δασούλας, στον οποίο η Κουτζαμάνη ανέθεσε να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, λίγες μέρες πριν βγει στη σύνταξη, ο Πολάκης θα του πει ακριβώς αυτό: ότι μιλούσε γενικά και όχι συγκεκριμένα. Δεν αποκλείεται να του «σερβίρει» και μερικές υποθέσεις καθυστερήσεων για ζητήματα του υπουργείου Υγείας. Και φυσικά, ο φάκελος θα πάει στο αρχείο, αφού δεν υπάρχει υλικό υπόστρωμα για να τον στηρίξει.

Είναι προφανές ότι ο Πολάκης θα συνεχίσει στο ίδιο στιλ, με την ενθάρρυνση του Μαξίμου. Πουλάει στο κομματικό ακροατήριο, είπαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και εξασφαλισμένη τη θέση του στην κυβέρνηση, όταν γίνει ανασχηματισμός. Πολλές φορές επικρατούν άλλες σκέψεις, προκύπτει ανάγκη να κρατηθούν άλλες ισορροπίες και οι Πολάκηδες πετιούνται στα σκουπίδια σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που εκτυλίσσεται είναι ένα παιχνίδι προπαγάνδας και εξουσιαστικού ανταγωνισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φτιάξει το «σύστημά του».

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

Ανούσιες πολιτικάντικες πιρουέτες σε μαύρο φόντο
Επόμενο άρθρο

Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

Γαϊδουριά

Σχετικά Αρθρα

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

Πολιτική 23 Απρ 2026, 14:28

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

Πολιτική 22 Απρ 2026, 20:50

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

Πολιτική 22 Απρ 2026, 14:37

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

Αγροτικά 22 Απρ 2026, 11:47

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

Πολιτική 19 Απρ 2026, 21:23

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

Πολιτική 16 Απρ 2026, 22:48
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

26 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

25 Απρ 2026, 18:14
Διεθνή

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

25 Απρ 2026, 13:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

Ημέρα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Ημέρα εθελοντικής υπηρεσίας νέων.

Τανζανία: Εθνική γιορτή.

1933: Ιδρύεται η Γκεστάπο (Γερμανία).

1941: Εξόριστοι κρατούμενοι του Αη-Στράτη επιχειρούν να δραπετεύσουν. Η φρουρά σκοτώνει τρεις, ενώ οι υπόλοιποι παραδίδονται στους Γερμανούς που μετά από δυο μέρες κατέλαβαν το νησί.

1968: 200.000 αμερικανοί φοιτητές απέχουν από τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

1971: Βόμβα της οργάνωσης “Μακρυγιάννης” έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ και τα ΡΧ της Συγγρού, ανακάλυψη μιας ακόμα βόμβας της οργάνωσης δίπλα στην είσοδο της Διευθύνσεως Χωροφυλακής Προαστίων.

1972: Αντιδικτατορική διαδήλωση τριακοσίων φοιτητών γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, βίαιη διάλυσή της και πολλές συλλήψεις.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες εκτελούν τον βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Τζιρόλαμο Μιτσέλι.

1982: Δύο βόμβες σε γραφεία της IBM (ΕΛΑ).

1986: Πυρηνική καταστροφή μετά από έκρηξη σε έναν από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού του Τσέρνομπιλ (Ουκρανία).

1991: Βόμβα σε ρυμουλκό πλοίο της εταιρείας Καραπιπέρη (17Ν).

1994: Διεξάγονται οι πρώτες πολυφυλετικές εκλογές στη Νότιο Αφρική.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    17Ν
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Εφετείο 17Ν
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    ΕΛΑ
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Ποιοι είμαστε
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Επικοινωνία
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Όροι χρήσης
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Ποιοι είμαστε
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Επικοινωνία
  • Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Πολάκης κατά δικαστών και αντιστρόφως

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo