Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι Βίκινγκ στην Αθήνα
  • Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία
  • Τι είναι το σουμούντ;
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη
  • «Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στην τελική ευθεία για τα εφιαλτικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα
Πολιτική

Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

Στην τελική ευθεία για τα εφιαλτικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Απρ 2016, 00:00

«Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Xουλιαράκης, θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των θεσμών σήμερα στις 18.30. Στη συνάντηση θα συζητηθεί η διαδικασία μέσω της οποίας οι έως τώρα διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες».

Λίγες ώρες πριν διαβούν την πόρτα του «Χίλτον», την περασμένη Τετάρτη, Τσακαλώτος και Σταθάκης διένειμαν και οι δύο το παραπάνω σύντομο non paper («άτυπη ενημέρωση» χαρακτηρίζεται αυτή η μόδα που έχουν καθιερώσει οι Τσιπραίοι). Μια μέρα πριν, είχε πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο η συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ, που έβαλε τα «κουνημένα» πράγματα στη θέση τους. «Εκλασε η νύφη, σκόλασε ο γάμος», όπως λέει μια αθυρόστομη λαϊκή παροιμία. 'Η αλλιώς, «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Της συνάντησης Μέρκελ-Λαγκάρντ προηγήθηκε ένα διήμερο «σκληρής διαπραγμάτευσης», με τον Τσίπρα σε ρόλο Δον Κιχώτη που προσπαθεί να σκοτώσει τον δράκο-ΔΝΤ. Πάλι καλά που δεν παρενέβη κι ο Καμμένος απειλώντας ότι θα το κάνει Κούγκι, κι έτσι γλίτωσαν έναν μεγαλύτερο εξευτελισμό.

Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αστυνομικού τύπου σεναριολογία για το ποιος είχε «βυσματώσει» τα τηλέφωνα των δουνουτούδων και έδωσε την επικοινωνία Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πόποβα στα Wikileaks. Αρκεί το γεγονός ότι ο Τσίπρας έσπευσε να μετατρέψει τη διαρροή σε πολιτικό ζήτημα, στέλνοντας επιστολή στη Λαγκάρντ για να της ζητήσει να… ξεκαθαρίσει τη θέση της. Για να εισπράξει ένα ξεγυρισμένο «ξέχεσμα».

Διότι η Λαγκάρντ υπαινίχτηκε ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν από ελληνικές υπηρεσίες και ζήτησε με ιταμό ύφος από τον Τσίπρα: «Εφόσον μας έχετε προσκαλέσει, είναι ζωτικής σημασίας οι αρχές σας να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον το οποίο σέβεται την ιδιωτική φύση των συζητήσεων μεταξύ τους, και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που εγγυώνται την προσωπική του ασφάλεια». Η γερμανική «Ταγκεσπίγκελ» έγραψε ευθέως ότι τις παρακολουθήσεις έκανε η ελληνική ΚΥΠ και ο διοικητής της Ι. Ρουμπάτης αναγκάστηκε να βγει από τη σκοτεινιά και με προσωπική του δήλωση να υποστηρίξει ότι η ΚΥΠ δεν κάνει τέτοια πράγματα, προκαλώντας γέλια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Λαγκάρντ ξεκαθάρισε στον Τσίπρα ότι το ΔΝΤ «δεν επικοινωνεί μέσω διαρροών», κάλυψε πλήρως τους υφισταμένους της («η ομάδα αποτελείται από έμπειρο προσωπικό το οποίο εμπιστεύομαι πλήρως και το οποίο έχει την προσωπική μου υποστήριξη») και χαρακτήρισε «ανοησία» την άποψη που είχε εκφράσει ο Τσίπρας, ότι «το προσωπικό του ΔΝΤ θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει ένα πιστωτικό γεγονός σαν διαπραγματευτική τακτική».

Eπί της ουσίας, τώρα, επιτέλους, μάθαμε γιατί δεν κλείνει ακόμα η περιβόητη πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημόνιου. Μας το είπε ο ίδιος ο Τσίπρας. Το ΔΝΤ προβάλλει συνεχώς προσκόμματα, γιατί αυτός ο αχώνευτος ο Τόμσεν ζηλεύει! Ζηλεύει που το Μνημόνιο του Τσίπρα πάει καλά, ενώ τα προηγούμενα Μνημόνια πήγαν χάλια! Οπως είπε ο πρωθυπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, «ίσως αυτή η στάση (σ.σ. του Τόμσεν και των δουνουτούδων) να βγαίνει από την ανάγκη να αποδείξουν ότι δεν μπορεί δυο προγράμματα που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και συμμετείχαν στην υλοποίησή τους να έχουν αποτύχει παταγωδώς, ενώ το τρίτο πρόγραμμα το οποίο δεν αποτελεί δική τους έμπνευση, αλλά αποτέλεσμα μιας σκληρής μάχης και στο οποίο δεν συμμετέχουν –το μόνο από τα τρία που δεν συμμετέχουν προσώρας- να δείχνει ότι πετυχαίνει. Δεν μπορούν να το αντέξουν αυτό, όλοι; Δεν ξέρω αν όλοι, σίγουρα πάντως αυτοί που εμπλέκονται στη διαδικασία της παρακολούθησης του σχεδιασμού και της υλοποίησης».

Κατόπιν αυτού, απορούμε γιατί ο λογογράφος του πρωθυπουργού προτίμησε αυτή τη φορά να τον πάρει από τη θάλασσα και να τον μεταφέρει στη στεριά. Από καπετάνιο να τον κάνει οδηγό της Φόρμουλα-1. Στη θέση του «τελευταίου κάβου», στον οποίο αναφερόταν μέχρι τώρα, έβαλε την «τελευταία δύσκολη στροφή, την οποία όμως θα πάρουμε με επιτυχία και θα βγούμε στην τελική ευθεία»! Ωπα, ρε Σουμάχερ. Θα κόψετε συντάξεις, θα διαλύσετε την κοινωνική ασφάλιση, θα βάλετε νέους έμμεσους και άμεσους φόρους και ο ελληνικός λαός πρέπει να σας ευγνωμονεί!

Και η δημόσια επιστολή προς Λαγκάρντ, και η ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκλήθηκε για να παίξουν οι βουλευτές ρόλους γλαστρών (ουδείς πήρε το λόγο και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος μετά την ομιλία του Τσίπρα) έγιναν καθαρά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Για να δείξει ο Τσίπρας ότι διαπραγματεύεται σκληρά και ότι παλεύει να διώξει το ΔΝΤ από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ότι όλο αυτό θα κατέληγε σ' ένα προσωπικό του φιάσκο δεν το είχε σκεφτεί. Εκτός αν το πάει για «ηρωική έξοδο», ώστε ν΄αφήσει την ευθύνη του κλεισίματος της αξιολόγησης σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, εκβιάζοντας τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης να τη στηρίξουν.

Προς το παρόν, δεν έχουμε ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Μέρκελ και Λαγκάρντ ξεκαθάρισαν ότι το ΔΝΤ μένει στο ελληνικό «πρόγραμμα» και συμφώνησαν ότι «δυστυχώς δεν είμαστε ακόμα στο στόχο». Οι τροϊκανοί στο «Χίλτον» είχαν κατεβάσει τα μολύβια και μόλις πήραν το μήνυμα από το Βερολίνο ξανάπιασαν δουλειά με τους Τσακαλώτο και Σταθάκη. Με τι ορίζοντα; Για αρχές Μαΐου έκανε λόγο ο Ρέγκλινγκ του ESM, που ποτέ δεν μιλάει στο βρόντο. Για «ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας» μίλησαν Τσακαλώτος και Σταθάκης, υπονοώντας ότι η συμφωνία θα μπορούσε να γίνει τμηματικά (καταρχήν συμφωνία ενόψει της συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, διαπίστωση προόδου από το Eurogroup, νομοθέτηση των πρώτων πακέτων μέτρων και μετά ολοκλήρωση της αξιολόγησης). Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο στη Βουλή για νομοσχέδιο που θα ξεκινήσει να συζητιέται τη Μεγάλη Τρίτη! Τελικά, μετά από ώρες συζήτησης με τους τροϊκανούς, ο Τσακαλώτος ανακοίνωσε τη διαδικασία (περισσότερα στη σελίδα 6).

Ολ' αυτά, όμως, αφορούν τη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε δυο εφιαλτικά πακέτα μέτρων (αντιασφαλιστικά και φορομπηχτικά). Αυτό είναι το success story που με περισσό θράσος παρουσίασε ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάτι ακόμα: πρέπει να τελειώνουμε με το παραμύθι των «κακών» δανειστών (με «κάκιστο» το ΔΝΤ) και της «καλής» κυβέρνησης. Η ουσία της αντιασφαλιστικής ανατροπής, για παράδειγμα, υπήρξε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Τσίπρα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

Λακεδισμός μπροστά στον Μελισσανίδη
Επόμενο άρθρο

Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

Φυλακές-συγκοινωνούντα δοχεία για πρόσφυγες και μετανάστες

Σχετικά Αρθρα

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

Πολιτική 18 Σεπ 2026, 09:39

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αβανταδόρος της πολιτικής των σιωναζιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την οποία στηρίζεται

Πολιτική 16 Σεπ 2026, 14:51

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

Πολιτική 9 Σεπ 2026, 11:08

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
Αγροτικά

Γεφύρι της Αρτας η δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου, με γαϊτανάκι αναβολών και διακοπών που ζητούν συνήγοροί τους

Nέα διακοπή σήμερα, μετά από τρεις αναβολές και μια διακοπή!

18 Σεπ 2026, 19:24
Κόντρες

Κουλοτούμπα

18 Σεπ 2026, 14:04
Πολιτισμός

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

18 Σεπ 2026, 10:18
Πολιτική

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

18 Σεπ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

17 Σεπ 2026, 19:30
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

17 Σεπ 2026, 19:21
Καταστολή

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

17 Σεπ 2026, 18:10
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

17 Σεπ 2026, 12:48
Καταστολή

Γιάννης Μάγγος: Ας μη γελιόμαστε! Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου είναι μία και μοναδική υπόθεση

17 Σεπ 2026, 11:23
Πολιτισμός

Ρότζερ Γουότερς προς Εντ Σίραν: Ανήκεις στην κατηγορία των μικρών καριόληδων

17 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

16 Σεπ 2026, 20:17
Πολιτισμός

Με το που είπε «υποστηρίζω το Ισραήλ» άδειασε η αίθουσα

16 Σεπ 2026, 18:35
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

Ημέρα πειρατικής ομιλίας.

Χιλή: Ημέρα στρατού (1810).

Μπουτάν: Ημέρα βροχής.

1948: Μαχητές του ΔΣΕ καταστρέφουν με εκρηκτικά τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αργους.

1968: Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της πόλης του Μεξικό για τερματισμό φοιτητικών ταραχών, δεκαοκτώ φοιτητές νεκροί, εκατοντάδες συλλήψεις.

1970: Κραυγάζοντας “Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα” ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

1974 : Καθαιρούνται όλοι οι χουντικοί δήμαρχοι.

1979: Σε κάθειρξη έντεκα ετών καταδικάζεται ο ακροδεξιός βομβιστής Αρ. Καλέντζης.

1987: Δύο βόμβες στα PX της Συγγρού, εξερράγη η μία (ΕΛΑ).

1994: Οι ΕΛΑ-1η Μάη ανατινάζουν με τηλεχειριζόμενη βόμβα υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στον Περισσό, νεκρός ο 42χρονος αξιωματικός Απόστολος Βέλιος, εννιά τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    17Ν
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Εφετείο 17Ν
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    ΕΛΑ
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Ποιοι είμαστε
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Επικοινωνία
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Όροι χρήσης
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Ποιοι είμαστε
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Επικοινωνία
  • Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo