Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 29 Αυγούστου
  • Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός
  • Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ
  • Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;
  • Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος
  • Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σοκ και δέος από τους γκάνγκστερ του κεφάλαιου
Πολιτική

Σοκ και δέος από τους γκάνγκστερ του κεφάλαιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Νοέ 2009, 00:00

Οι σύνοδοι του Ecofin και του Eurogroup, που έγιναν στις 10 με 11 Νοέμβρη αντιμετωπίστηκαν στη χώρα μας με το συνήθη τρόπο. Πολιτικό κουτσομπολιό για το κλίμα που αντιμετώπισε ο Παπακωνσταντίνου, για το αν του την είπε ο Αλμούνια ή κάποιος άλλος, για το καθεστώς επιτήρησης που θα μπει η ελληνική οικονομία (κι ας είναι καθορισμένα τα σχετικά στάδια) κ.λπ. Λες και ολόκληρη η Ευρώπη περιστρέφεται γύρω από την Ψωροκώσταινα και δεν έχει με τι άλλο ν’ ασχοληθεί. Λες και δεν ξέρουμε ότι ακόμη και ένας τεχνοκράτης της Κομισιόν, όπως ο Αλμούνια καληώρα, ενεργεί με πολιτικά κριτήρια. Μήπως δεν ήταν ο Αλμούνια που δεχόταν τα στοιχεία που του έστελναν ο Αλογοσκούφης με τον Παπαθανασίου, ενώ ήξερε ότι ήταν μαϊμουδισμένα;

Και όμως, αυτή η σύνοδος του Ecofin ήταν από τις πιο σημαντικές, όχι γιατί ασχολήθηκε με τη θέση της Ελλάδας στο σύστημα (αυτή είναι δεδομένη), αλλά γιατί τέθηκαν επί τάπητος στρατηγικές αντιμετώπισης της εργασίας στις συνθήκες της σχετικής αναζωογόνησης, που –όπως οι ίδιοι λένε– αρχίζει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Αντίθετα, το θέμα Ελλάδα δεν απασχόλησε. Παραπέμφθηκε στην Κομισιόν, ενώ στα συμπεράσματα του συμβουλίου υπάρχει μόνο μια παράγραφος, που αναφέρεται στο πρόβλημα αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και εκφράζει ικανοποίηση διότι η νέα κυβέρνηση ανταποκρίθηκε, υποσχόμενη ότι θα κάνει την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία… ανεξάρτητη (είπαμε, οι αποφάσεις παίρνονται πάντοτε με πολιτικά κριτήρια και πολιτικά αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να επιρριφθούν οι ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και να στηριχτεί η παρούσα).

Το Ecofin αποφάσισε, ότι «πρέπει να παρθούν άμεσα πολιτικά μέτρα προκειμένου να βελτιωθεί η μακροχρόνια σταθερότητα». Υπ’ αυτό το πρίσμα υπογράμμισε «την αποφασιστική σημασία προκειμένου να καθοριστεί η ακριβής εφαρμογή της στρατηγικής των τριών σταδίων που συμφωνήθηκε το 2001 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Στοκχόλμης», τα οποία και υπενθυμίζει:

α) Μείωση του δημόσιου χρέους και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Δηλαδή, εφαρμογή μιας μακρόχρονης πολιτικής λιτότητας.

β) Αύξηση των ρυθμών απασχόλησης. Εδώ αναφέρονται στην επέκταση των λεγόμενων ελαστικών μορφών εργασίας, ώστε η ανεργία να μετατρέπεται σε υποαπασχόληση και να μοιράζεται σε περισσότερους εργαζόμενους.

γ) Μεταρρύθμιση της κοινωνικής προστασίας. Εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες επεξηγήσεις. Η παραπέρα φαλκίδευση των ασφαλιστικών συστημάτων αποτελεί μόνιμο και διαχρονικό στόχο του ευρωπαϊκού κεφάλαιου. Είναι  χαρακτηριστικά αυτά που τονίζονται επεξηγηματικά ως προς αυτό το στόχο: «Το Συμβούλιο τονίζει ότι η υιοθέτηση των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων, των αναμενόμενων κερδών της μακροβιότητας, όπως η επέκταση του εργάσιμου βίου, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με τα κέρδη της μακροβιότητας  είναι ζήτημα κλειδί και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τα κράτη-μέλη». Με άλλα λόγια, επειδή οι εργαζόμενοι ζουν περισσότερο, πρέπει να μένουν περισσότερο χρόνο στη δουλειά και να παίρνουν χαμηλότερες συντάξεις, γιατί αλλιώς επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά συστήματα. Τα αδιέξοδα του καπιταλισμού φορτώνονται στους εργαζόμενους.

Παράλληλα με το Ecofin συνεδρίασε και το Eurogroup. Αντικαθιστώντας τον πρόεδρο Γιούνκερ, η αντιπρόεδρος Ελενα Σαλγάδο, πρώτη αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας («σοσιαλίστρια», βεβαίως) έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσίασε πέντε άξονες στους οποίους κατέληξε ομάδα εργασίας, βάσει των κατευθύνσεων της Κομισιόν. Οι άξονες είναι οι εξής:

α) «Αντιμετώπιση του κατακερματισμού στην αγορά εργασίας». Τι σημαίνει άραγε κατακερματισμός στην αγορά εργασίας και τι αντιμετώπισή του; Αναφέρονται στις διαφορές ανάμεσα σε διάφορες κατηγορίες εργαζόμενων και όταν λένε αντιμετώπιση εννοούν τη βαθμιαία εξίσωση προς τα κάτω.

β) «Υποστήριξη της απασχολησιμότητας». Η απασχόληση βαφτίζεται απασχολησιμότητα, η οποία συνδέεται με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την «κινητικότητα», δηλαδή τις ελεύθερες απολύσεις  και την περιπλάνηση από επάγγελμα σε επάγγελμα και από εργοδότη σε εργοδότη.

γ) «Μείωση της εξάρτησης από επιδόματα και αύξηση της ενεργητικής απασχόλησης». Δηλαδή, παραπέρα μετατροπή των επιδομάτων ανεργίας σε επιδότηση προς τους καπιταλιστές, ώστε να εξασφαλίζουν φτηνότερη εργατική δύναμη ανακυκλώνοντας συνεχώς εργαζόμενους και ανέργους.

δ) «Ελαστικό σύστημα μισθών που να συνδέεται με την παραγωγικότητα». Εν προκειμένω δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τίποτα.

ε) «Αποτελεσματική αύξηση στις ηλικίες συνταξιοδότησης». Ούτε εδώ χρειάζεται να εξηγήσουμε τίποτα.

Ο Παπακωνσταντίνου, για να προετοιμάσει τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, επέλεξε να μοιράσει στους δημοσιογράφους τις εκθέσεις του Ecofin. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο κεφάλαιο για την Ελλάδα η έκθεση αυτή ξεκινά με τη διαπίστωση ότι η αγορά εργασίας είναι «άκαμπτη» και γι’ αυτό υπάρχει υψηλή ανεργία των γυναικών και των νέων. Τι σημαίνει «ακαμψία» στην αγορά εργασίας; Σημαίνει ότι οι απολύσεις είναι σχετικά ασύμφορες για τους καπιταλιστές, ενώ δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάπτυξη της μερικής απασχόλησης, που να μπορεί ν’ απορροφήσει περισσότερες γυναίκες και νέους.

Στη συνέχεια, η έκθεση ανακεφαλαιώνει όλα όσα έχουν εισηγηθεί για την Ελλάδα η Κομισιόν, ο ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ. Προτείνονται λοιπόν μέτρα, όπως: Ο «εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την προστασία της απασχόλησης! Η μείωση του «εργασιακού κόστους» των νεοπροσλαμβανόμενων, με αμοιβές μικρότερες ακόμα και από τα βασικά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας! Μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό στην κατεύθυνση της αύξησης των ορίων ηλικίας και του περιορισμού των αναπηρικών και των πρόωρων συντάξεων! Επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης!

Αυτή την έκθεση το Ecofin τη βρήκε «ενδιαφέρουσα», όπως είπε ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αρνήθηκε να δεσμευτεί σε οτιδήποτε. Μολονότι ρωτήθηκε συγκεκριμένα και για το ασφαλιστικό και για τις εργασιακές σχέσεις, δεν είπε τίποτα συγκεκριμένα και παρέπεμπε γενικά και αόριστα στα όσα έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα να τα αναφέρει. Ηταν σαν να έλεγε, ισχύουν τα προεκλογικά, μέχρις ότου ν’ αρχίσουμε να τα αλλάζουμε, όπως ήδη έχει γίνει.

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤετάρτη, 11.11.09
Επόμενο άρθρο Το παραμύθι έλαβε τέλος

Σχετικά Αρθρα

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

Πολιτική 25 Αυγ 2026, 11:14

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
Διεθνή

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

27 Αυγ 2026, 08:43
Διεθνή

IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ

27 Αυγ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

27 Αυγ 2026, 00:01
Εργατικά

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

26 Αυγ 2026, 23:14
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

Ημέρα κατά των πυρηνικών δοκιμών.

1926: Καταργείται η δουλεία στο Νεπάλ, απελευθερώνονται 55.000 άτομα.

1949: Τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

1963: Απαγγέλλεται κατηγορία σε 22 αξιωματικούς της χωροφυλακής για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

1971: Καταδικάζονται ως συνεργοί στην απόπειρα του Παναγούλη, Αμαλία Φλέμινγκ, Κ. Ανδρουτσόπουλος, Τζον Σκέλτον και Αθηνά Ψυχογιού.

1972: Βόμβα στο υπόγειο της αμερικανικής πρεσβείας (ΛΕΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo