Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;
  • Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;
  • Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…
  • Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται
  • Σαν σήμερα 15 Ιούνη
  • Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σκιαμαχία για μια υπογραφή
Πολιτική

Σκιαμαχία για μια υπογραφή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Νοέ 2011, 00:00
Τελικά, δεν έγινε τζάμπα μάγκας ο Σαμαράς, όπως διαφαινόταν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας (έτσι το σχολιάσαμε και εμείς). Κουραδόμαγκας αποδείχτηκε τελικά. Υπέγραψε φαρδιά πλατιά ό,τι απαίτησαν οι Γαλλογερμανοί και το μόνο που του έμεινε για να πείσει τους «με τα μυαλά στα κάγκελα» δεξιούς είναι ότι… δεν συνυπέγραψε κοινό κείμενο με τον Παπανδρέου. Επιχείρημα τόσο γελοίο που δεν αξίζει τον παραμικρό σχολιασμό. Λίγες ώρες μετά την αποστολή της επιστολής, εμφανίστηκε στη Βουλή για να κάνει «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους, λέγοντας φαιδρότητες. «Με τη σταθερή μας στάση τα πετύχαμε όλα! Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι επάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου. Τι θα ‘λεγαν; Σε αυτά που είπα εγώ συμφωνεί και ο Παπαδήμος. Τι θα μου πουν, ότι δεν σας δίνουμε την 6η δόση, γιατί δεν υπέγραψες;». Και είχε υπογράψει φαρδιά-πλατιά!
 
Τα γεγονότα είναι γνωστά. Εκεί που φαινόταν ότι «οι Ευρωπαίοι» χαλάρωσαν και αποδέχτηκαν τις έμμεσες διαβεβαιώσεις ότι η ΝΔ στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου και την προγραμματική της βάση, ακολούθησε ένα νέο μπαράζ ιταμών απαιτήσεων, διατυπωμένων ακόμη και από στελέχη όπως ο Γιούνκερ, που ήταν οπαδοί της «χαλάρωσης». Ο Παπαδήμος, σαν πιστό παπαγαλάκι των Βρυξελλών, επανέλαβε τις αξιώσεις τους, μετά τις συναντήσεις που είχε με Μπαρόζο και Γιούνκερ σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο. Ο Σαμαράς προσπάθησε να ελιχθεί δημοσιοποιώντας επιστολή-δήλωση νομιμοφροσύνης που είχε στείλει στην ηγεσία του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) στις 13 Νοέμβρη. Η απάντηση ήταν σαδιστική και αυτή τη φορά ήρθε και διά στόματος Μέρκελ: δεν μας κάνει αυτή η επιστολή, θέλουμε άλλη. Αν δεν την στείλει ο Σαμαράς, δεν έχει έκτη δόση.
Ετσι, ο Σαμαράς αναγκάστηκε να εξευτελιστεί κι άλλο, συντάσσοντας νέα επιστολή-δήλωση νομιμοφροσύνης, την οποία απέστειλε στους Μπαρόζο (Κομισιόν), Γιούνκερ (Γιούρογκρουπ), Ντράγκι (ΕΚΤ) και Λαγκάρντ (ΔΝΤ). Η επιστολή διαμορφώθηκε μετά από συνεννόηση, όπως άφησαν να διαρ- ρεύσει συνεργάτες του Σαμαρά. Ρόλο ενδιάμεσου λέχτηκε πως έπαιξε ο Δήμας. Η πλάκα είναι πως όπως δημοσιεύτηκε η επιστολή από τη ΝΔ φαίνεται να μην έχει παραλήπτες! Λείπουν δηλαδή τα προκαταρκτικά που έχει κάθε επιστολή (προς τους τάδε και τάδε) καθώς και η προσφώνηση που επίσης έχει κάθε επιστολή. Γιατί άραγε; Μήπως στα προκαταρκτικά υπάρχει και καμιά άλλη παράγραφος, που δεν ήθελαν να μαθευτεί; Εν πάση περιπτώσει, το θέμα έκλεισε, όπως δήλωσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος, στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Ο Σαμαράς νομίζω ότι ήδη έχει υπογράψει επιστολή. Νομίζω πως μπορούμε να προχωρήσουμε. Θα πρέπει να πείσουμε τους υπουργούς να προχωρήσουν στην εκταμίευση της έκτης δόσης». Οι παραλήπτες της επιστολής δεν έκαναν καμιά δήλωση κι ανέθεσαν σε έναν υπάλληλο υπουργείου να ανακοινώσει την ικανοποίησή τους από την επιστολή-δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ελληνικής Βουλής.
 
Η γαλάζια προπαγάνδα υποστήριξε πως η επιστολή αυτή επαναλαμβάνει τα ίδια με την επιστολή προς το ΕΛΚ. Ψεματάκια… Η επιστολή έχει μια σημαντικότατη διαφορά, την οποία θα σχολιάσουμε, αφού πρώτα σταθούμε σ’ αυτό καθεαυτό το γεγονός της δήλωσης νομιμοφροσύνης που υπέγραψε ο Σαμαράς, κάνοντας γαργάρα αυτά που έλεγε περί εθνικής αξιοπρέπειας.
 
Με την επιστολή-δήλωση ο Σαμαράς πέρασε και επίσημα στο χώρο του μνημονιακού μετώπου. Τα περί μη συγκυβέρνησης και μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου πήγαν περίπατο. «Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο (σ.σ. τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη). Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό. Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (…) Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας».
 
Τι έμεινε; Τίποτα. Ακόμη και τη λέξη «αναδιαπραγμάτευση», που την είχαν ψωμοτύρι ο Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ, τη διέγραψαν εντελώς από το λεξιλόγιό τους, γιατί τ’ αφεντικά δεν θέλουν να την ακούνε. Για την τιμή των όπλων, μόνο για εσωτερική κατανάλωση, ο Σαμαράς αναφέρει: «Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα». Τι σημαίνει αυτό; Οτι το Πρόγραμμα, το νέο Μνημόνιο που θα υπογράψει η συγκυβέρνηση Παπαδήμου δηλαδή και θα ψηφίσουν πανηγυρικά οι βουλευτές της στη Βουλή, θ’ αποτελεί το ευαγγέλιο και της δικής του κυβέρνησης, αν και όταν μπορέσει να τη σχηματίσει. Με την τρόικα θα συζητήσει «εναλλακτικές πολιτικές», οι οποίες θα κινούνται αυστηρά εντός του πλαισίου του νέου Μνημόνιου. Μ’ άλλα λόγια, θα πρέπει να έχουν ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα!
 
Ποια είναι η αλλαγή από την επιστολή στο ΕΛΚ στην επιστολή-δήλωση στους ηγέτες της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Εφυγε κάθε αναφορά σε εκλογές. Η δικαιολογία που εκ των υστέρων επιστράτευσαν οι επιτελείς του Σαμαρά είναι πραγματικά για γέλια. Οι εκλογές, λένε, είναι δική μας δουλειά και όχι της ΕΕ. Μήπως, όμως, είναι δουλειά του ΕΛΚ; Τότε γιατί ο Σαμαράς έκανε λόγο για «εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012», οι οποίες «θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές»;
 
Τα πράγματα είναι απλά. Από το Βερολίνο και το Παρίσι του διαμηνύθηκε να ξεχάσει κάθε αναφορά σε εκλογές. Εκλογές θα γίνουν όποτε το επιτρέψει η ολοκλήρωση του προγράμματος της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, δηλαδή όποτε αποφασίσει ο γερμανογαλλικός άξονας. Η διαγραφή κάθε αναφοράς σε εκλογές, κατ’ απαίτηση του ευρωενωσίτικου διευθυντήριου, αποτελεί δέσμευση της ΝΔ ότι δεν θα προτάξει το στενό κομματικό συμφέρον της μπροστά από το γενικό συμφέρον της αστικής τάξης.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο γερμανογαλλικός άξονας αναλαμβάνει όχι μόνο την οικονομική, αλλά και την πολιτική διοί-κηση στην Ελλάδα, καθορίζοντας ακόμα και το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι. Ο Παπανδρέου εκδιώχτηκε κακήν κακώς από την κυβέρνηση (το ίδιο και ο Μπερλουσκόνι) και του Σαμαρά του κόπηκε ο τσαμπουκάς. Αυτό είναι μήνυμα προς όλους, ότι πλέον πρέπει να υποτάσσονται στον άξονα.
 
ΥΓ: Δεν έχουν καθόλου άδικο οι Νεοδημοκράτες που βγάζουν καπνούς από τ’ αυτιά για τον Βενιζέλο, θεωρώντας ότι δική του είναι η πατρότητα της ιδέας των έγγραφων δηλώσεων νομιμοφροσύνης. Ο Βενιζέλος έχει τους δικούς του λόγους να θέλει και τον Σαμαρά στο κάδρο των μνημονιακών δυνάμεων. Ολοι στο βούρκο για να μην ξεχωρίζει κανένας και να βγάζει υπεραξία στην πλάτη των άλλων, είναι το δόγμα του φιλόδοξου δελφίνου που πήρε στην πλάτη του την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να πάρει ως έπαθλο την αρχηγία. Οσο εκτίθεται ο Σαμαράς και χάνει τους πόντους της αντιμνημονιακής ρητορικής τόσο ανασαίνουν το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος. Γι’ αυτό και ήταν αυτός που προπαγάνδιζε σταθερά, μέχρι και την τελευταία στιγμή, την άποψη ότι «πρέπει να πέσουν υπογραφές», φτάνοντας το τελευταίο διήμερο να δημιουργεί δραματικό κλίμα περί «απώλειας της έκτης δόσης» αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς.
 
Το επόμενο σχέδιο του Μπένι φαίνεται πως είναι να παραμείνει ο Γιωργάκης στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, για να χρεωθεί αυτός την εκλογική ήττα και ο Μπένι να κληθεί μετά ως σωτήρας της υπό διάλυση παράταξης. Το αν θα του βγει και το δεύτερο σχέδιο μένει να το δούμε. Το πρώτο, πάντως, του βγήκε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕμείς δεν ξεχάσαμε
Επόμενο άρθρο Προς παράταση της συγκυβέρνησης

Σχετικά Αρθρα

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 19:25

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 08:49
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

Ημέρα ανέμου.

Ημέρα γονιμότητας.

Ημέρα κατά της κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων.

1911: Σοβαρά επεισόδια στην ελληνική Βουλή με αφορμή την επαναφορά του διαδόχου στο στράτευμα.

1972: Οι Ουλρίκε Μάινχοφ και Γκέρχαρντ Μίλερ (RAF) συλλαμβάνονται σε διαμέρισμα κοντά στο Αννόβερο.

1972: Συλλαμβάνονται τέσσερα μέλη του “Κινήματος 20ής Οκτώβρη“.

1978: Δολοφονική απόπειρα κατά του βουλευτή του ΚΚΕ Λυκούργου Καλλέργη.

2000: Ο συνοριακός φρουρός Γ. Πιστόλας σκοτώνει τον 25χρονο Πακιστανό Γιοβάλ Μπατζάρ στο Μεγάλο Δέρειο Εβρου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo