Προκαλεί ο Χρυσοχοΐδης

0

«Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Οποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!».

Ετσι απάντησε το υπουργείο Προ Πο, δηλαδή ο Χρυσοχοΐδης, στις καταγγελίες για τη διαφυγή του καταδικασμένου νεοναζιστή υπαρχηγού. Η φράση «οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα» δεν είναι απλώς κακόγουστο καλαμπούρι. Είναι έκφραση πανικού και πολιτικής απελπισίας. Οπως και η φράση ότι «η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις»!

Δε θα αναφερθούμε στο δικό μας ρεπορτάζ, για εντολή παρακολούθησης των χρυσαυγιτών πολύ πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Θα αναφερθούμε σε αυτά που έγραφαν όλα τα παπαγαλάκια του αστυνομικού ρεπορτάζ επί μέρες. Οτι η αστυνομία έχει όλους τους χρυσαυγίτες σε απόσταση αναπνοής και είναι έτοιμη να τους συλλάβει αμέσως μόλις βγει η δικαστική απόφαση να πάνε στη φυλακή.

Από το μυαλό τους το έβγαλαν αυτό τα παπαγαλάκια; Οχι βέβαια. Τους το είπαν και το έγραψαν. Για να φανεί πόσο μαγκιόρα και αποτελεσματική είναι η αστυνομία επί Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Χρυσοχοΐδη, όλα αυτά τα δημοσιεύματα που εμφάνιζαν την αστυνομία να έχει από κοντά όλους τους χρυσαυγίτες, ήταν συκοφαντικά, διότι εμφάνιζαν την αστυνομία να… παρανομεί διπλά και να… επαναλαμβάνει την «ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία». Τόσες μέρες άφηναν το σύνολο των ΜΜΕ, φιλοκυβερνητικών και αντικυβερνητικών, να… συκοφαντούν την αστυνομία. Και δεν έβγαλαν ένα δελτίο Τύπου, για να μπήξουν τις φωνές και να πουν «τι γράφετε, ρε, η αστυνομία είναι δημοκρατική, δεν παρακολουθεί κανέναν»!

Μέσα στην ταραχή του ξέχασε κάτι ακόμα ο Χρυσοχοΐδης. Το έγγραφο που έστειλε η Ασφάλεια στις 14 Οκτώβρη στις υπηρεσίες του αεροδρόμιου, με λίστα όλων των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών και με την εντολή, αν κάποιος απ’ αυτούς θελήσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό να ειδοποιηθεί αμέσως η Ασφάλεια. « Το έγγραφο απεστάλη έγκαιρα και σφράγισε κάθε απόπειρα αεροπορικής εξόδου από τη χώρα των καταδικασθέντων της Χ.Α.», καμάρωνε η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωσή της στις 20 Οκτώβρη. Αρα, έπαιρνε προληπτικά μέτρα, χωρίς να υπάρχει η οριστική απόφαση του δικαστηρίου και χωρίς να έχει εντολή εισαγγελέα!

Η γελοιότητα της σημερινής ανακοίνωσης αποκαλύπτει τον πανικό του Χρυσοχοΐδη. Η προκλητικότητά της, όμως, είναι κυβερνητικό πρόβλημα. Διότι -εμμέσως πλην σαφώς- ομολογεί ότι άφησαν τον Παππά να κρυφτεί για να μην πάει στη φυλακή. Αυτό δεν είναι υπηρεσιακό, αλλά πολιτικό ζήτημα. Ξέρουμε πως κάπως έτσι έφυγαν κάτι μεγαλόσχημοι σαν τον Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα, κάπως έτσι κρυβόταν για πολλά χρόνια ο παλαιότερος υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, ο «Περίανδρος», που είχε σακατέψει μαζί με άλλους χρυσαυγίτες τον Δ. Κουσουρή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είναι άλλο να έχει περάσει κάποιος στην παρανομία προτού προλάβουν να τον εντοπίσουν και άλλο να είναι κάποιος γνωστός και εντοπισμένος και «να τους φεύγει μέσα από τα χέρια». Στη δεύτερη περίπτωση συνήθως δε φεύγει, τον αφήνουν να φύγει, κάνοντας τα στραβά μάτια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: