Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»
  • Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα
  • Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων
  • Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη
  • Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων
  • Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πακτωλός επιχορηγήσεων στους ιδιώτες του ΟΑΣΘ
Πολιτική

Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

Πακτωλός επιχορηγήσεων στους ιδιώτες του ΟΑΣΘ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Ιαν 2011, 00:00
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διά του υπουργού Μεταφορών Δ. Ρέππα, έδωσε στη δημοσιότητα νομοσχέδιο για την εκ βάθρων αλλαγή του καθεστώτος που διέπει τις κρατικές εταιρίες αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Πριν ακόμα αυτό το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους, η κυβέρνηση φρόντισε να μας δώσει μια μικρή πρόγευση, ανακοινώνοντας αυξήσεις 40% στα εισιτήρια.
 
Το νομοσχέδιο αυτό δημιουργεί καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι ένα νομοσχέδιο χουντικού τύπου, αφού όχι μόνο ακυρώνει ισχύοντες Κανονισμούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εφαρμόζει υποχρεωτικές μετατάξεις, καταργεί ειδικότητες και αποθεώνει το διευθυντικό δικαίωμα των διοικήσεων, αλλά καταργεί για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους κάθε ενδεχόμενη προστασία από το Εργατικό Δίκαιο.
 
Γιατί όλ’ αυτά; Για να πετύχει –όπως αναφέρεται στην εισηγητική του έκθεση– την «εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών», την «εκλογίκευση του κόστους λειτουργίας, την ενίσχυση των εσόδων και τη διασφάλισης της βιωσιμότητας των εν λόγω φορέων», αλλά και την «ενίσχυση των Δημόσιων Συγκοινωνιών στην Αττική», τη «βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών» και τον «εξορθολογισμό του ύψους της κρατικής επιδότησης με γνώμονα το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση».
 
Ολα για το καλό μας τα κάνουν. Για όλα φταίνε οι «καλοπερασάκηδες» εργαζόμενοι, που έχουν αράξει πάνω στα «προνόμιά» τους και «αρμέγουν» τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ελλείμματα και παράλληλα να μη περισσεύ-ουν λεφτά για να βελτιωθεί το σύστημα.
 
Ολ’ αυτά δεν είναι καινούργια. Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία τα έχουμε ακούσει από τον Μητσοτάκη το 1992. Τότε που παρέδωσε τις αστικές συγκοινωνίες στους ιδιώτες, εξαπολύοντας τα ΜΑΤ, τα δικαστήρια και τις φυλακές ενάντια στους απεργούς εργαζόμενους της ΕΑΣ (μπλε λεωφορεία) και σε όσους τους συμπαραστέκονταν στον αγώνα τους. Εκείνος ο αγώνας, που κράτησε για πάνω από ένα χρόνο, επανέφερε τελικά τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας υπό κρατικό έλεγχο. Για ν’ αντιμετωπίζουμε σήμερα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μια σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους, όπως ακριβώς είχε ξεκινήσει και ο Μητσοτάκης, πριν παραδώσει τα μπλε λεωφορεία στους «νοικυραίους».
 
Οι εργαζόμενοι συκοφαντούνται και πάλι ως τεμπέληδες, υπεράριθμοι και υψηλόμισθοι, που αδειάζουν τα κρατικά ταμεία. Σε ό,τι αφορά το «υπεράριθμο», μια ματιά στον σχετικό πίνακα αρκεί για να πείσει τον καθένα. Μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ μειώθηκαν κατά 2.232 άτομα από το 1990 μέχρι σήμερα. Συνολικά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ μειώθηκαν κατά περίπου χίλια άτομα, ενώ έχουν προστεθεί στο μεταξύ νέα συγκοινωνιακά μέσα, όπως το μετρό και το τραμ. Ο Ρέππας, όμως, θέλει να τους μειώσει κατά 1.500 άτομα ακόμα, για να μπαχαλέψει εντελώς τις συγκοινωνίες και ν’ ανοίξει το δρόμο στους ιδιώτες, με τους οποίους –όπως προβλέπει το νομοσχέδιό του– θα κλείνει συμφωνίες ο ΟΑΣΑ.
 
Το πιο σημαντικό, όμως, που δείχνει το απύθμενο θράσος αυτής της κυβέρνησης, είναι που κατηγορεί τους εργαζόμενους για παρασιτισμό. Οτι είναι αυτοί που ρίχνουν έξω τις επιχειρήσεις και αναγκάζουν το κράτος να τις επιχορηγεί γενναία. «Ξεχνώντας» ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν αστικές συγκοινωνίες που δεν επιδοτούνται και κυρίως «ξεχνώντας» ότι το ελληνικό κράτος επιδοτεί τον ιδιωτικό Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) σε ποσοστό πενταπλάσιο απ’ αυτό που επιδοτεί τους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας!
 
Ο ΟΑΣΘ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που ιδρύθηκε το 1957. Είναι κάτι σαν ΚΤΕΛ. Οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ όχι μόνο επιδοτούνται από το κράτος, αλλά έχουν και τα κέρδη τους εξασφαλισμένα από το κράτος! Πράγματι, σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΑΣΘ, στις συμβατικές δαπάνες χρήσης, βάσει των οποίων υπολογίζεται η ετήσια κρατική επιδότηση (αντισταθμιστική καταβολή τη λένε), περιλαμβάνεται και το επιχειρηματικό κέρδος. Δηλαδή, βρέξει-χιονίσει, αυτοί έχουν ένα εγγυημένο από το κράτος κέρδος! Ωραία ιδιωτική πρωτοβουλία, δε νομίζετε; Φυσικά, το πραγματικό κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο, όπως μπορείτε να καταλάβετε. Οποιος διαχειρίζεται μια επιχείρηση με τεράστιες δαπάνες σε σταθερό κεφάλαιο (οχήματα, καύσιμα, λάστιχα, λιπαντικά, εργαλεία κ.λπ.) μπορεί και μόνο με τις υπερτιμολογήσεις να κάνει τεράστια μπάζα.
 
Ρίξτε μια ματιά στον πρώτο πίνακα και θα… κουφαθείτε. Τα στοιχεία αφορούν το 2009 και είναι επίσημα. Ολοι οι συγκοινωνιακοί φορείς της Αθήνας διακίνησαν 851 εκατομμύρια επιβάτες, είχαν έσοδα περίπου 315 εκατ. ευρώ και πήραν κρατικές επιδοτήσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ. Ο ΟΑΣΘ διακίνησε 180 εκατομμύρια επιβάτες (δηλαδή μόλις το 21% των επιβατών που διακίνησαν τα ΜΜΜ της Αθήνας), είχε έσοδα περίπου 52 εκατ. ευρώ (δηλαδή μόλις το 16% των εσόδων που είχαν οι συγκοινωνιακοί φορείς της Αθήνας) και εισέπραξε κρατική επιδότηση 125 εκατ. ευρώ (δηλαδή όση περίπου εισέπραξαν όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς της Αθήνας ή, για να ακριβολογούμε, το 89% του συνόλου της επιδότησης που πήραν όλοι οι φορείς ΜΜΜ της Αθήνας)! Η σύγκριση ακόμα και με την κατασυκοφαντημένη ΕΘΕΛ είναι καταλυτική. 82 εκατ. ευρώ η επιδότηση της ΕΘΕΛ, 125 εκατ. η επιδότηση του ΟΑΣΘ. Κι ας διακινεί η ΕΘΕΛ μόνη της το υπερδιπλάσιο των επιβατών που διακινεί ο ΟΑΣΘ. Κι ας εισπράττει η ΕΘΕΛ μόνη της υπερδιπλάσια έσοδα από τον ΟΑΣΘ.
 
Τρελαίνεσαι πραγματικά όταν διαβάζεις τα νούμερα. Σκορπάνε αφειδώς επιδοτήσεις σ’ έναν ιδιωτικό συγκοινωνιακό φορέα και την ίδια στιγμή στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε κρατικούς φορείς που επιδοτούνται μόλις με το ένα πέμπτο αυτών που επιδοτούνται οι ιδιώτες. Υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στους κρατικούς φορείς ζουν σε βάρος της κοινωνίας και την ίδια στιγμή δε λένε τίποτα για μείωση της κρατικής επιδότησης στον ιδιωτικό φορέα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με σύμβαση έχουν εξασφαλίσει στον ΟΑΣΘ πρόσθετη κρατική επιδότηση για κάθε επέκταση των γραμμών του, ακόμα κι όταν αυτές τις γραμμές τις δίνει για εκτέλεση στο ΚΤΕΛ.
 
Να γιατί πρέπει να ξεσηκωθούμε!
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

Συνεχείς εκρήξεις της ανεργίας
Επόμενο άρθρο

Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

Πάτημα των εργαζόμενων στο λαιμό

Σχετικά Αρθρα

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Πολιτική 10 Οκτ 2026, 00:05

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 19:49

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 13:39

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 10:14

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

Οικονομία 8 Οκτ 2026, 20:26

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

Περιβάλλον 8 Οκτ 2026, 14:35
Ροή Ειδήσεων
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

Παρασκευή 16/10, 7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής

11 Οκτ 2026, 11:01
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα

11 Οκτ 2026, 10:38
Οικονομία

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

11 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
Οικονομία

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

8 Οκτ 2026, 20:26
Εργατικά

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

8 Οκτ 2026, 14:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

Ημέρα κοριτσιού.

Ημέρα μείωσης ζημιών από τις φυσικές καταστροφές.

Δυτική Σαμόα: Εθνική γιορτή.

Παναμάς: Ημέρα επανάστασης (1968).

1956: Σύγκρουση κομμουνιστών και εθνικιστών στο Χονγκ Κονγκ με σαράντα νεκρούς.

1970: Εκτελείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κεμπέκ και υπουργός Εργασίας Πιερ Λαπόρτ (FLQ).

1984: Βόμβα (IRA) σε ξενοδοχείο που διέμενε η βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, πέντε νεκροί.

1986: Εκτελείται ο διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Δυτικής Γερμανίας Γκέρολντ φον Μπράουν-Μπελ (Επαναστατικό Μέτωπο Δυτικής Ευρώπης, Δύναμη Ινγκριντ Σούμπερτ).

1986: Βόμβα έξω από το δημαρχείο Αθηναίων και σε μηχανουργείο στο Κερατσίνι (ΕΛΑ).

2004: Ολοκληρώνεται μετά από οκτώ μήνες η δίκη του ΕΛΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    17Ν
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Εφετείο 17Ν
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    ΕΛΑ
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Ποιοι είμαστε
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Επικοινωνία
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Όροι χρήσης
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Ποιοι είμαστε
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Επικοινωνία
  • Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Την ώρα που σαρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 40%

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo