Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση
  • Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Ναρκισσιστική διαταραχή
  • Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ομορφος κόσμος, ηθικός…
Πολιτική

Ομορφος κόσμος, ηθικός…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Οκτ 2016, 00:00

«Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου για έρευνα σε βάρος δικαστή, κατόπιν δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου, αφορά την υπόθεση του Αθανάσιου Ράντου, ο οποίος είναι στη σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα έδειξε ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής». Αυτά έγραφε την περασμένη Τρίτη σε πρωτοσέλιδο, εντός γκρι πλαισίου, «χτύπημά» της η «Αυγή», με τίτλο «Πειθαρχική έρευνα για Ράντο».

Αυτά που δεν μπορούσε να πει ο Παρασκευόπουλος, που επικαλέστηκε το… τεκμήριο αθωότητας, ανέλαβε να τα γράψει η κομματική εφημερίδα, δίνοντας και το όνομα του υπό πειθαρχικό έλεγχο δικαστή, το οποίο ήδη κυκλοφορούσε στο Διαδίκτυο. Οι ευαισθησίες για το τεκμήριο αθωότητας και τη διαπόμπευση κατηγορούμενων ανήκουν στο παρελθόν της «ανανεωτικής Αριστεράς» και της φυλλάδας της. Τώρα προέχει το συμφέρον της ως εξουσιαστική κλίκα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Ενας αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας που δικάζει τις προσφυγές κατά του νόμου Παππά, έχει μια «ιστορία» με μια νυν δικαστίνα του ΣτΕ. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλασσαν, την περίοδο που η σημερινή δικαστίνα έδινε εξετάσεις για να μπει στο ΣτΕ δεν αποκαλύπτουν μόνο μια ερωτική σχέση ανάμεσα σε δυο παντρεμένους, που είναι προσωπική τους υπόθεση, αλλά και παροχή βοήθειας από το στέλεχος του ΣτΕ προκειμένου η «προστατευόμενή» του να πετύχει στις εξετάσεις. Από τα e-mail που δημοσιοποιήθηκαν δε φαίνεται αν της έδινε τα θέματα, αλλά ότι έβλεπε τη βαθμολογία της και την ενημέρωνε.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα παραδίδονται στον γνωστό Ζούγκλα για να τα δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του. Ο Ζούγκλας γράφει ότι αυτά προέκυψαν από «καταγραφές υπηρεσιών του κράτους».  Ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες; Η ΕΥΠ/ΚΥΠ, προφανώς. Ο Ζούγκλας γράφει πως «εικάζεται ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν διαρρεύσει σε διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και σε εκδότη, στην υπηρεσία του οποίου απασχολείται πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ». Κι ευθύς αμέσως περνάει στο ψητό: «Ενόψει μάλιστα των αναμενόμενων αποφάσεων του ΣτΕ, οι πιέσεις που ασκούνται, στο μέλος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Αθήνας, εντείνονται». Υπαινίσσεται, δηλαδή, ότι κάποιος κυπατζής πούλησε σε εκδότη τα μέιλ που αντάλλασσαν οι δύο ερωτευμένοι και αυτός οργάνωσε τον εκβιασμό του δικαστή, προφανώς για να ψηφίσει κατά του νόμου Παππά.

Η «επιχειρηματολογία» του Ζούγκλα, όμως, διαβάζεται και ανάποδα. Αν ο εκδότης έχει τον συγκεκριμένο δικαστή στο χέρι, δεν έχει κανένα λόγο να διαρρεύσει τα μηνύματα. Γιατί να κάψει τον άνθρωπό του; Αντίθετα, έχει κάθε λόγο να τα διαρρεύσει η κυβέρνηση, προκειμένου να πετάξει τον συγκεκριμένο δικαστή έξω από τη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ που εκδικάζει την προσφυγή των καναλαρχών κατά του νόμου Παππά. Διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ έχει διατελέσει (επί πρωθυπουργίας Καραμανλή) ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός… Διαφάνειας Δ. Παπαγγελόπουλος, στον οποίο πρόσφατα ανατέθηκε ο τιμητικός ρόλος να εκπροσωπήσει το υπουργικό συμβούλιο στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ετσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είναι καθαρό ότι η κυβερνητική πλευρά ασκεί εκβιασμό πάνω στο συγκεκριμένο δικαστή.

Μετρήστε δεδομένα: γίνεται η διαρροή στον Ζούγκλα. Αμέσως μετά το δημοσίευμα του Ζούγκλα, ο «ανεξάρτητος» βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, γνωστός για τις άριστες σχέσεις του με την καμαρίλα του μεγάρου Μαξίμου, καταθέτει ερώτηση στη Βουλή «για λόγους δημοσίου συμφέροντος, γιατί όπως φαίνεται από τα e-mails αυτά ο συγκεκριμένος έδωσε τα θέματα των εξετάσεων προκειμένου η ευνοούμενή του να πετύχει στον διαγωνισμό του ΣτΕ. Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός έδρασε παραθεσμικά». Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, που αποφεύγει τις πολλές δηλώσεις και συνήθως πάσχει από… κώφωση, έσπευσε να επιβεβαιώσει -εμμέσως πλην σαφέστατα- ότι υφίσταται ζήτημα και ότι έχει προχωρήσει «σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη δικαιοσύνη». Ο Παρασκευόπουλος δεν αναφέρει όνομα. Το όνομα, όμως, έχει ήδη διαρρεύσει και για να μη μένει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Α. Ράντο, βγαίνει και τον ξεφωνίζει η «Αυγή».

Ο Παρασκευόπουλος δεν ασχολείται καθόλου με το πιο σοβαρό ζήτημα της παρακολούθησης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενός πολίτη (που τυχαίνει να είναι και ανώτατος διοικητικός δικαστής) από την ΕΥΠ/ΚΥΠ. Για ποιο λόγο παρακολουθούσαν την ηλεκτρονική του αλληλογραφία; Τον θεωρούσαν ύποπτο για κάποιο σοβαρό αδίκημα κι αν ναι, είχαν πάρει εισαγγελική άδεια; Δεν είναι αυτά τα e-mail  «παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα»; Κι αν τα δεχτούμε ως έγκυρα, γιατί άφησαν να περάσουν δυο χρόνια (το 2014 έγινε η αλληλογραφία) για να ψάξουν για τυχόν διάπραξη πειθαρχικών ή και ποινικών αδικημάτων; Γιατί η διερεύνηση προσανατολίζεται μόνο στο αν ο δικαστής διευκόλυνε την ερωμένη του και όχι στον τυχόν εκβιασμό και έλεγχο του δικαστή από ιδιωτικά συμφέροντα;

Αυτά τα ζητήματα ο Παρασκευόπουλος τα παίζει στα δάχτυλα, ως διαπρεπής νομικός, καθηγητής του Ποινικού Δικαίου. Εκλεισε τα μάτια, όμως, προκειμένου να υπηρετήσει τον κυβερνητικό στόχο εξώθησης του συγκεκριμένου δικαστή σε αυτοεξαίρεση. Στόχος που δεν απέβλεπε απλά στην εξουδετέρωση ενός μέλους της Ολομέλειας του ΣτΕ που θεωρεί αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αλλά στην αναβολή της δίκης και στη διεξαγωγή της από την αρχή, με άλλη σύνθεση και σε μεταγενέστερο χρόνο. Ενας δικαστής της σύνθεσης έχει σπάσει το πόδι του και απέχει από την αρχή, ενώ ένας ακόμα υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μπήκε για επείγουσα νοσηλεία στο νοσοκομείο. Δεδομένου ότι οι αναπληρωματικοί είναι μόνο δύο, αν αυτοεξαιρούνταν και ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος, η δίκη θα οδηγούνταν σε αναβολή.

Και τι θα κέρδιζε η κυβέρνηση έτσι; Θα είχε προλάβει στο μεταξύ να δημιουργήσει τετελεσμένη κατάσταση. Μαρινάκης και Σαββίδης θα προλάβαιναν να λειτουργήσουν -έστω και «τσάτρα πάτρα»- τα κανάλια τους, ενώ με την τροπολογία Παππά το ΕΣΡ θα παρακαμφθεί και πάλι και θα πέσει «μαύρο» στο Mega, τον Alpha και το Star. Με βάση την παράδοση του ΣτΕ και με τον πιστό στην κυβέρνηση που τον διόρισε πρόεδρό του να επιδιώκει το σχηματισμό μιας ευνοϊκότερης σύνθεσης, θα μπορούσε το ΣτΕ να ακολουθήσει μια πάγια πρακτική του και να πει, ναι μεν είναι προβληματικός ο νόμος Παππά, όμως υπάρχει μια τετελεσμένη κατάσταση που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε.

Μέχρι στιγμής, ο εκβιασμός δεν έπιασε. Το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων άρχισε την παραμονή της δεύτερης διάσκεψης του ΣτΕ για την υπόθεση των αδειών. Η συνεδρίαση του ΣτΕ έγινε χωρίς να προκύψει απόφαση και ο Ράντος δεν παραιτήθηκε. Οι αποκαλύψεις σε βάρος του συνεχίστηκαν με μεγαλύτερη ένταση. Η «Αυγή» τον έκανε βούκινο, όμως ο Ράντος και πάλι δεν αυτοεξαιρέθηκε. Η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ ολοκληρώθηκε κανονικά, αν και σε κλίμα μεγάλης έντασης, όπως διέρρευσαν δικαστές. Κι όχι μόνο ολοκληρώθηκε με τον Ράντο να συμμετέχει κανονικά, αλλά πήρε και απόφαση. Κόντρα στην εισήγηση (και στο σχεδιασμό του προέδρου), κρίνοντας παραδεκτές τις προσφυγές των καναλαρχών, με ψήφους 16 έναντι 9 (οι αριθμοί προέρχονται από διαρροές).

Με δεδομένο ότι ο Ράντος δεν αυτοεξαιρέθηκε και ότι οι προσφυγές των καναλαρχών έγιναν δεκτές και επομένως το ΣτΕ θα μπει στην ουσία, η κυβέρνηση κατέγραψε την πρώτη ήττα. Μια ήττα η οποία έχει ως φόντο μια εξαιρετικά σκληρή κοινή ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ποινική δικαιοσύνη) και της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, που υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα «δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας», προστατεύει τον Ράντο («η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο Τύπο») και «δείχνει» την κυβέρνηση ως υπεύθυνη, κάνοντας λόγο για «φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα».

Υποκριτές είναι, βέβαια, οι διοικούντες τα συνδικάτα των δικαστών. Δεν τους είδαμε να δείχνουν την ίδια ευαισθησία όταν ο κίτρινος Τύπος, με κατευθυνόμενες διαρροές από τη μπατσαρία και από το δικαστικό μηχανισμό, διαπόμπευε αγωνιστές που συλλαμβάνονταν για ένοπλη αντικαπιταλιστική δράση, διαδίδοντας τερατώδη ψέματα και κάθε είδους βρομιές. Παριστάνουν τις αθώες περιστερές αυτοί που είναι δεμένοι με ακατάλυτους δεσμούς με τους κεφαλαιοκράτες, υπηρετώντας τα συμφέροντά τους. Για την κυβέρνηση, όμως, αυτή η αντίδραση αποτελεί πλήγμα. Η παρέα του Μαξίμου κατάφερε να διχάσει το δικαστικό μηχανισμό. Κι όσο η ομάδα συμφερόντων που εκπροσωπεί συγκρούεται με άλλες ομάδες συμφερόντων, βυθίζονται όλοι μαζί σ' έναν άγριο πόλεμο, που αναγκαστικά θα γίνεται με μαφιόζικες μεθόδους. Μένει να δούμε την κατάληξη αυτού του πολέμου, όμως το «ηθικό πλεονέκτημα» πέταξε.

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤακτικισμοί μιας βδομάδας
Επόμενο άρθρο Σπαζοκεφαλιά

Σχετικά Αρθρα

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57
Ροή Ειδήσεων
Uncategorized

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

Βόρεια Κορέα: Εθνική γιορτή.

Βουλγαρία, Λουξεμβούργο: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1941: Ιδρύεται ο ΕΔΕΣ.

1942: Απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στην κατοχική Αθήνα, οι συλληφθέντες εκτοπίζονται.

1961: Δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην αίθουσα «Γαλαξίας» του «Χίλτον».

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο άραβες κομάντο με εκρηκτικές ύλες.

1971: Συλλαμβάνονται δέκα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που έβαλαν βόμβες σε ισάριθμα σχολικά αυτοκίνητα στο Πόντιακ (ΗΠΑ).

1976: Πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo