Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Απρίλη
  • «Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο
  • Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης
  • Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει
  • Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν
  • Σαν σήμερα 8 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Οι βλαβερές συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού
Πολιτική

Οι βλαβερές συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Φεβ 2021, 19:43

Ο Χατζηδάκης… έσωσε τη ΔΕΗ και μετά άλλαξε υπουργείο για να σώσει και την κοινωνική ασφάλιση! Εμάς, όμως, μας ενδιαφέρει η… σωσμένη ΔΕΗ που βύθισε στο σκοτάδι τη μισή χώρα. Πού να μην είχε σωθεί, δηλαδή…

Ο ΔΕΔΔΗΕ, η θυγατρική της ΔΕΗ που είναι υπεύθυνη για τη μέση και χαμηλή τάση, έχει τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις εκτεταμένες βλάβες του δικτύου. Αποτέλεσμα της… σωτηρίας κι αυτό!

Ο ΑΔΜΗΕ, η άλλη θυγατρική που είναι υπεύθυνη για την υψηλή τάση, έχει επίσης τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, δε συντηρεί σωστά το δίκτυό της, κάνει και οικονομίες (π.χ. δε μισθώνει το ελικόπτερο με το ρύγχος που καθαρίζει τα πορσελάνινα καπάκια στους πυλώνες, ούτε κάνει την επιβεβλημένη αποψίλωση στη βάση των πυλώνων), με αποτέλεσμα να ευθύνεται για τις περισσότερες και πιο καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Θυμόσαστε τι ακούγαμε κάθε φορά που τα παπαγαλάκια της «ενημέρωσης» στήριζαν τις… εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων με θύματα τους εργάτες της ΔΕΗ; Τεμπέληδες, συντεχνία, προνομιούχοι, μας απειλούν ότι θα κλείσουν το διακόπτη κτλ. κτλ. Τώρα, ο διακόπτης έκλεισε μόνος του και οι «νοικοκυραίοι» τουρτούριζαν στη χιονισμένη αυλή γαμοσταυρίζοντας και κραυγάζοντας «πού είναι η ΔΕΗ; Θα χάσουμε κι απόψε τις άγριες μέλισσες!».

Οι «νοικοκυραίοι» ακολουθούν το δόγμα του λαϊκατζή: «Και καλά και φτηνά, κορίτσια»! Χειροκροτούν τις κυβερνήσεις όταν διώχνουν ειδικευμένους εργάτες από κρίσιμους φορείς ή επιχειρήσεις του δημοσίου (γιατί «εμείς τους πληρώνουμε όλους αυτούς τους τεμπέληδες»), αλλά θέλουν και αστραπιαία παρέμβαση αυτών των φορέων ή επιχειρήσεων όταν υπάρχει πρόβλημα. Την παροιμία που διδάσκει ότι «με πορδές δε βάφονται αυγά» δεν τη θυμούνται.

Δεν ταρακουνιούνται ούτε όταν δε βλέπουν στο λογαριασμό τη μείωση που τους είχε τάξει η κυβέρνηση όταν προχωρούσε στην «εξυγίανση». Μόνο όταν κόβεται το ρεύμα ενοχλούνται. ‘Η όταν κλείνει ο δρόμος από το χιόνι. Τότε αρχίζουν να βρίζουν το δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη (που οι περισσότεροι από δαύτους έχουν ψηφίσει). Το ότι ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης τους έταξε «εκσυγχρονισμό» και «οικονομίες κλίμακος» δεν το θυμούνται. Ούτε διαμαρτυρήθηκαν ποτέ επειδή το προσωπικό του δήμου λιγοστεύει και γηράσκει, καθώς δε γίνονται προσλήψεις νέων εργατών. Για τους «νοικοκυραίους», και οι εργάτες των δήμων είναι «τεμπέληδες» και «κηφήνες».

Αυτό που είδαμε το διήμερο των υψηλών χιονοπτώσεων και το οποίο βιώνουν ακόμα οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές, ακόμα και στην Αττική, είναι το αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού, που ξεκίνησε επί Σημίτη, εντάθηκε κατά τη μνημονιακή δεκαετία (2010-19) και συνεχίζεται και σήμερα. Εμείς το είχαμε ονομάσει συντηρητική ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού.

  • Οποια δαπάνη έχει κοινωνικό πρόσημο συρρικνώνεται μέχρι εξαφάνισης.
  • Το προσωπικό στους τομείς της λεγόμενης κοινής ωφέλειας επίσης συρρικνώνεται. Οι δουλειές δίνονται «κατ’ αποκοπή» σε εργολάβους.
  • Κάθε είδους πρόληψη έχει εγκαταλειφθεί. Ο συρρικνωμένος μηχανισμός επεμβαίνει μόνο κατόπιν εορτής.
  • Η ευρεία ιδιωτικοποίηση στηρίχτηκε πρώτο σε λίγους και φτηνούς εργάτες και δεύτερο στη γενική μείωση του κόστους, ώστε να αυξάνονται τα κέρδη στους ισολογισμούς των ιδιωτικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Μην μας πείτε ότι έριξε ασυνήθιστα πολύ χιόνι. Ετσι είναι. Aλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Από την άλλη, και με λιγότερο χιόνι τα ίδια φαινόμενα θα είχαμε. Γιατί τα πάντα είναι εγκαταλελειμμένα. Κι όχι μόνο είναι εγκαταλελειμμένα, αλλά δεν υπάρχει και επαρκές προσωπικό για να παρέμβει άμεσα, έστω και εκ των υστέρων, και να αποκαταστήσει τις βλάβες. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έχουν συρρικνωθεί σε αριθμό και οι εργολάβοι που χρησιμοποιούνται στο δίκτυο χαμηλής τάσης είναι ανίκανοι να αναλάβουν τέτοιας έκτασης και πιεστικότητας έργο.

Μετά, αρχίζουν οι… συσκέψεις και το blame game. Φταίνε οι δήμοι που δεν κλαδεύουν τα δέντρα, λέει ο ΔΕΔΔΗΕ. Οχι, αυτή είναι δουλειά του ΔΕΔΔΗΕ, λέει ο Πατούλης. Ο δε Χαρδαλιάς… συσκέπτεται. Μία στο κτίριο «Φάρος», μία στο κτίριο «Ολυμπος». Και στέλνει αβέρτα-κουβέρτα ανακοινώσεις για τις συσκέψεις, που όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν (είναι αυτό που λέμε «πολύ λάδι στο τηγάνι κι από τηγανίτα τίποτα»).

Στην τούρλα του Σαββάτου βρήκαν την ευκαιρία να εμφανιστούν και οι καταπατητές δασών και δασικών εκτάσεων, για να μας πουν ότι φταίει… η δασική υπηρεσία που δεν αφήνει να κόψουν τα δέντρα. «Τέσσερα δικαστήρια έχω, επειδή κλάδευα τα δέντρα», έλεγε ένας που βγήκε στον «αέρα» ραδιοφωνικής εκπομπής. Και οι δημοσιοκάφροι συγκατένευαν, χωρίς να μπουν στον κόπο να τον ρωτήσουν αν κλάδευε ή αν έκοβε δέντρα, είτε για να εξασφαλίσει ξύλα για το τζάκι είτε για ν’ ανοίξει χώρο για το καινούργιο περίπτερo μπάρμπεκιου (μπορεί και για την πισίνα).

Λίγο ακόμα και θα μας έλεγαν ότι πρέπει να κοπεί κάθε δέντρο στις περιοχές κατοικίας, για να μην πέφτουν τα κλαδιά και κόβουν τα καλώδια της ΔΕΗ! Το ότι τα δέντρα χρειάζονται περιποίηση, κλάδεμα, υποστήλωση, δεν τους περνάει από το μυαλό. Ούτε τους απασχόλησε το αίσχος των εναέριων καλωδίων μέσα σε πόλεις, εν έτει 2021. Βλέπετε, η υπογειοποίηση κοστίζει και λεφτά υπάρχουν μόνο για πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες (εδώ πέταξαν στα σκουπίδια διαγωνισμό για άκρως απαραίτητο εξοπλισμό των ΜΕΘ, με την υπογειοποίηση των καλωδίων θ’ ασχοληθούν;). Ασε που η ΔΕΗ πρέπει να παραδοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο καθαρή, χωρίς δάνεια που χρηματοδότησαν απαραίτητα έργα υποδομής.

Χρειάζεται μήπως ν’ ασχοληθούμε με τους εργολάβους-νταβατζήδες των εθνικών οδών, οι οποίοι –φρονίμως ποιούντες- κρύφτηκαν πίσω από τον Χρυσοχοΐδη; Κάθε χρόνο χιονίζει κάποιες μέρες. Και υπάρχουν σημεία στην εθνική Αθήνας-Λαμίας που εμφανίζουν τα ίδια προβλήματα. Αυτοί που εισπράττουν το εξωφρενικό νταβατζιλίκι των διοδίων, θα έπρεπε να έχουν έτοιμο μηχανισμό ώστε να μην κλείνει η εθνική παρά μόνο μια-δυο ώρες, όσο χρειάζεται για να καθαριστούν τα δύσκολα σημεία. Δεν έχουν στήσει τον απαραίτητο μηχανισμό (στη σχέση κόστους-οφέλους μετράει γι’ αυτούς το κόστος) και βέβαια κανένας από την κυβέρνηση δεν τους ζήτησε λογαριασμό για την αθέτηση της συμβατικής τους υποχρέωσης. Ανέλαβε ο Χρυσοχοΐδης να κόψει την εθνική προτού ακόμα χιονίσει, μετά –όταν είδαν την αγανάκτηση- την άνοιξαν για κάποιες ώρες και μετά την ξαναέκοψαν. Στη θέση του ελλείποντος μηχανισμού κοινωνικής ωφέλειας εμφανίστηκε ο χωροφύλακας Χρυσοχοΐδης.

Την καραμέλα των ακραίων καιρικών φαινομένων την πιπίλισαν και πάλι. Αλλά ήταν ελάχιστα πειστικοί. Βλέπετε, το φαινόμενο είχε προβλεφθεί με ακρίβεια από τους μετεωρολόγους. Είχαν το χρόνο, όχι βέβαια για να κάνουν όλα αυτά που δεν είχαν κάνει, αλλά για να στήσουν ένα στοιχειώδη μηχανισμό άμεσης επέμβασης. Ηξεραν ότι θα πέσει πολύ χιόνι, ήξεραν ότι θα πέσουν δέντρα (γιατί είναι ακλάδευτα και απεριποίητα για χρόνια), ήξεραν ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος και νερού. Ηξεραν, αλλά δεν ετοίμασαν κανένα σχέδιο άμεσης επέμβασης. Περίμεναν να γίνει η ζημιά και μετά να ενεργήσουν σαν μπουλούκι ατάκτων. Οι «δεητζήδες» δούλεψαν και πάλι σαν σκυλιά, αλλά και λίγοι είναι και βοήθεια από τους δήμους και τις περιφέρειες (στον τομέα της απομάκρυνσης των πεσμένων δέντρων) δεν είχαν. Λογικό ήταν όλη η δουλειά της εκ των υστέρων αποκατάστασης να αργήσει.

Κι ενώ οι «δεητζήδες» πάλευαν υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων έκανε… επιτελικές συσκέψεις! Σε κάποια απ’ αυτές πέρασε και ο Κούλης, μοίρασε συγχαρητήρια, σύστησε στον κόσμο… «υπομονή» και κατηφόρισε για το Κολωνάκι να πιει το εσπρεσάκι του.

ΥΓ1. Ο Μπακογιάννης παραδέχτηκε ότι έφερε 37 μηχανήματα από τις περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας και Λαμιέων για να καθαρίσουν το χιόνι στο Δήμο Αθηναίων. Το Δήμο που αντιμετώπιζε τα λιγότερα προβλήματα στην Αττική (λόγω της γεωγραφικής του θέσης). Αμα όμως είσαι πρώην περιφερειάρχης Στερεάς και ο νυν περιφερειάρχης έχει εκλεγεί με τη στήριξη του μηχανισμού που έχει στήσει η φαμίλια σου στην περιοχή, σηκώνεις το τηλέφωνο και ζητάς να μη στείλουν τα μηχανήματα στη Βόρεια Εύβοια, όπου είναι εγκλωβισμένος κόσμος, πολλοί ηλικιωμένοι (σύντροφος ανησυχούσε για τον παππού και τη γιαγιά του, αντάρτες του ΔΣΕ, που ήταν αποκλεισμένοι για δεύτερη μέρα χωρίς ρεύμα και νερό – «Δεν τους έφαγε ο μοναρχοφασισμός, θα τους φάει ο Χαρδαλιάς» έλεγε), αλλά να πάνε να καθαρίσουν το Κολωνάκι, ξεκινώντας από την Πατριάρχου Ιωακείμ, μη τυχόν και γλιστρήσει ο Κούλης που θα πήγαινε να πιεί τον καφέ του στο Da Cappo με τα παπαγαλάκια της δεξιάς προπαγάνδας (μα τόση γαϊδουριά; Εβγαλε και φωτογραφία γελώντας σα χαζό κάτω από τη μάσκα).

YΓ2. Ο άλλος, την ώρα που 250.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ρεύμα, κατέβηκε στο κέντρο για να φωτογραφιστεί μπροστά στη Βουλή! Πάλι καλά που δεν πήρε και την Πατούλαινα να τη βάλει να στήνει χιονάνθρωπο μπροστά στους ευζώνους…

Εκτύπωση 🖨
ΔΕΗ ΔΗΜΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΙΟΝΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροOι ημιμαθείς που μας κουνούν το δάχτυλο
Επόμενο άρθρο Εικαστική παρέμβαση ενάντια στην πανεπιστημιακή μπατσοκρατία

Σχετικά Αρθρα

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…

7 Απρ 2026, 22:24
Διεθνή

Ο ναζί Τραμπ απειλεί, το Ιράν οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή του

7 Απρ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

7 Απρ 2026, 20:49
Παιδεία

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

7 Απρ 2026, 18:30
Διεθνή

Η Δαμασκός φλέγεται – Τι αποκαλύπτει η εισβολή στην πρεσβεία των ΗΑΕ

7 Απρ 2026, 10:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Απρίλη

7 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Tα κομάντα του Μπρανκαλεόνε: Παράτησαν τον εξοπλισμό, μαζί και τις κονσέρβες

6 Απρ 2026, 20:03
Διεθνή

Οι επισπεύδοντες για εκεχειρία είναι αυτοί που χάνουν τον πόλεμο

6 Απρ 2026, 19:16
Κόντρες

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

6 Απρ 2026, 14:18
Διεθνή

Mόνο μια σταγόνα από τον ωκεανό

6 Απρ 2026, 12:43
Διεθνή

Γιατί επιβάλλουν λογοκρισία στις δορυφορικές φωτογραφίες;

6 Απρ 2026, 10:28
Διεθνή

Ξεβρακώθηκε ο ψεύτης Τραμπ: οι Ιρανοί δημοσίευσαν φωτογραφία νεκρού αεροπόρου μέσα στο καταρριφθέν C-130

6 Απρ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Απρίλη

6 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Watch your mouth, you stupid orange-haired fascist *

* Πρόσεξε το στόμα σου, ξεμωραμένε πορτοκαλομαλλιά φασίστα

5 Απρ 2026, 21:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

Τυνησία: Ημέρα μαρτύρων.

1941: Αρχίζει η κατοχή της Θεσσαλονίκης από τους ναζί.

1945: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη δίκη των δωσίλογων δηλώνει «είναι άξιοι της τιμής της πατρίδος».

1968: 31 νεκροί στις ΗΠΑ από ταραχές λόγω της δολοφονίας του Martin Luther King, εμπρησμοί, λεηλασίες και βία παντού.

1969: Ανευρίσκεται αυτοσχέδιος μηχανισμός της ΔΑ στην οδό Πραξιτέλους (Αθήνα).

1973: Ο “Μαύρος Σεπτέμβρης” ανατινάζει την ισραηλινή πρεσβεία στη Λευκωσία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo