Στο «Ριζοσπάστη» του περασμένου Σαββάτου, υπό τον τίτλο «Αναγκαία διευκρίνιση», δημοσιεύτηκε το εξής σημείωμα:
«Επειδή στο πλαίσιο της επίθεσης στο ΚΚΕ, διαχέονται διάφορες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων ότι, το περιοδικό “pass to PORT”, που εκδίδεται από την Ελένη Βλάμη, την Μαρία Βλάμη και την Ζωή Σακαλή, ανήκει στο ΚΚΕ, και μάλιστα με δεδομένες εργατικές διαφορές της ιδιοκτησίας του περιοδικού με εργαζόμενους σ’ αυτό εξαπολύονται διάφορες συκοφαντίες σε βάρος του Κόμματος, κάνουμε γνωστό ότι το συγκεκριμένο έντυπο, η εκδότρια και η διευθύντρια ουδεμία σχέση είχαν και έχουν με το ΚΚΕ».
Τι συνέβη; Την Πέμπτη αναδημοσιεύτηκε στο Indymedia το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο προπροηγούμενο φύλλο της «Κ» («Δουλεία πίσω από την προοδευτική βιτρίνα») για τα έργα και τις ημέρες των τριών κυριών που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες του συγκεκριμένου εντύπου και οι οποίες όχι μόνο αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, αλλά όταν αυτοί καταφεύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, δηλώνουν ότι δεν τους γνωρίζουν, ακόμα κι όταν τα ονόματά τους εμφανίζονταν στην «ταυτότητα» του εντύπου τους επί σειρά μηνών. Το ρεπορτάζ έκλεινε με το εξής υστερόγραφο: «Τι λένε, άραγε, εκεί στον Περισσό για την επιχειρηματική συμπεριφορά μιας από τις δημοσιογράφους του κομματικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού; Ειδικά η κ. Παπαρήγα…». Αναφερόμασταν αμέσως στην ιδιότητα της Ε. Βλάμη ως παραγωγού του «902 FM» και εμμέσως στο γεγονός ότι η κόρη της κ. Παπαρήγα συνεργάζεται ως αρθρογράφος με το εν λόγω έντυπο.
Ο διάλογος στο Indymedia πήρε μεγάλη έκταση και απ’ αυτόν πληροφορηθήκαμε ότι το «Pass To Port» τυπώνεται πλέον στην «Τυποεκδοτική» και όχι στις εγκαταστάσεις της «Ελευθεροτυπίας», η οποία προφανώς έφαγε φέσι ή καθυστέρηση πληρωμής. Επειδή γνωρίζουμε πόσο άτεγκτοι ως επιχειρηματίες είναι τα κομματικά στελέχη που διευθύνουν την «Τυποεκδοτική» (παλαιότερα είχαμε σχετική εμπειρία, που την έχουμε μεταφέρει στις στήλες της «Κ»), μας έκανε εντύπωση η ευκολία με την οποία δέχτηκαν να τυπώνουν ένα έντυπο που χρωστάει σ’ όποιον συνεργάστηκε μαζί του (δημοσιογράφο ή επιχείρηση). Δεν έχουμε, όμως, κανένα στοιχείο να πούμε ότι πρόκειται για κομματική επιχείρηση, όπως αρκετοί έγραψαν στο Indymedia. Ομως, γιατί η ηγεσία του Περισσού, προφανώς θορυβημένη, έσπευσε να κάνει την «αναγκαία διευκρίνιση», λέγοντας μισές αλήθειες; Δηλαδή, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν μπίζνες με τις συγκεκριμένες εκδότριες και να «φιλοξενούν» τη μία στο κομματικό ραδιόφωνο σα να μη τρέχει τίποτα; Κι αφού βουΐζει ο Πειραιάς από τις καταγγελίες απλήρωτων εργαζόμενων, γιατί δε μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια μικρή έστω κινητοποίηση; Ας μη παραπονιούνται, λοιπόν, για τα συμπεράσματα που έβγαλαν οι δημοσιολο- γούντες του διαδίκτυου, γιατί είναι η δική τους στάση που τα τροφοδότησε.