Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Εσπασε τα μούτρα του από την… αυτοπεποίθηση

0

Οταν ξημεροβραδιάζεσαι στα ραδιοκάναλα μιλώντας επί παντός του επιστητού, όταν έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, για την ικανότητά σου να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ότι είναι άλλο το γενικό κοινό και άλλο το κοινό που του πουλούσες νανογιλέκα σε νυχτερινές εκπομπές, κάποια στιγμή θα την πατήσεις.

Θέλοντας να υπερασπιστεί την κυβερνητική απόφαση για το λοκντάουν των εκκλησιών τα Θεοφάνια (που τελικά δεν έγινε), ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός πέταξε τη «βόμπα»:

«Ενας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδας, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στην Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία και στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Θυμίζω ότι το βασικότερο λάθος, που παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή και για το οποίο εσείς στα κανάλια ασκείτε σκληρή κριτική, ήταν αυτό. Γιατί κατά την ημέρα εκείνη συνέρευσαν οι πιστοί. Δεν λέω ότι δεν ήθελαν να ελέγξουν, αλλά δεν ελέγχεται».

Οι συριζαίοι άρπαξαν την ευκαιρία και πέρασαν στην επίθεση με ανάρτηση του Τσίπρα στο facebook: «Η ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, είναι ανατριχιαστική. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει. Και δυστυχώς αυτή η στάση αφορά όχι μόνο το τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά και το τι γίνεται από εδώ και στο εξής».

Πρέπει να έπεσαν πολλά «γαλλικά» από το Μαξίμου, γι’ αυτό ο Μπουμπούκος βγήκε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ισχυρίστηκε ότι ο Τσίπρας διαστρέβλωσε τα λόγια του. Ισχυρίστηκε ότι αυτός δεν αναφέρθηκε «σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων», αλλά «σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα». Και κατέληξε πως «είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση».

Ακολούθησε ραδιοφωνικός και ιντερνετικός καταιγισμός. Οχι με σχόλια, αλλά με «παίξιμο» των δηλώσεών του, όπως ακριβώς τις είχε κάνει. Ο ξερόλας τηλεπλασιέ-υπουργός έγινε ρόμπα. Εμειναν, όμως, αυτά που είχε πει: ότι οι θρησκευτικές φιέστες στη Θεσσαλονίκη επέδρασαν καθοριστικά στην έκρηξη της πανδημίας. Κι αυτό ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ετσι, ανατέθηκε στον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ταραντίλη, να απαντήσει αυτός στον Τσίπρα, πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα. Ο Ταραντίλης, αφού κάλεσε τον Τσίπρα «να μας πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;», το γύρισε σε άλλα θέματα (τι θέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 9 άτομα σε κάθε σπίτι, για για το άνοιγμα των σχολείων, για το τρίτο κύμα της πανδημίας), ώστε να διασκεδάσει τις αρχικές εντυπώσεις. Δεν τα κατάφερε, γιατί σημασία δεν έχουν οι όποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κυβερνητική διαχείριση. Ο Μπουμπούκος την είχε κάνει τη ζημιά.

Κατά τα άλλα, ξέρουμε καλά πως οι «ενσωματωμένοι» λοιμωξιολόγοι δεν είναι σύμβουλοι της κυβέρνησης, που εισηγούνται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, αλλά είναι «το αποσμητικό στην τουαλέτα της κυβέρνησης». Αυτοί που καλούνται να προσδώσουν επιστημονικό κύρος στις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι την προστασία της δημόσιας υγείας. Κάποιοι απ’ αυτούς το παίζουν δίπορτο, ψελλίζοντας κάποιες διαφοροποιήσεις στα ΜΜΕ, χωρίς να αποχωρούν από την Επιτροπή ή να καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική. Είναι όλοι συνυπεύθυνοι.

Κοινοποίηση: