Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Εκτός από τον κίνδυνο, οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν και την κοροϊδία

0

Μπορεί χθες το πρωί ο Γεραπετρίτης, η Πελώνη και ο Κικίλιας να το έπαιζαν «θα δούμε αν θ’ ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα», όμως η Κεραμέως είχε στείλει από την Τρίτη 5 Γενάρη «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο σε όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις, βάσει του οποίου οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παρουσιαστούν σήμερα (Παρασκευή 8.1.2021) στα σχολεία, προκειμένου να ρυθμίσουν τα σχετικά με το άνοιγμα της Δευτέρας.

ΕΞΕ - 797 - 2021 - Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων ΕΕΠ_EΒΠ στις σχο

Ορισμένοι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν αρκέστηκαν μόνο στην αποστολή στα σχολεία της εγκυκλίου Κεραμέως, αλλά προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τους εκπαιδευτικούς, με τη δυνατότητα που δήθεν έχουν να κάνουν δωρεάν τεστ. Ιδού η «ενημέρωση» μιας διεύθυνσης, την οποία μας έστειλε αναγνώστης εκπαιδευτικός:

«Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη λειτουργία της φόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 στη σελίδα testing.gov.gr στην οποία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή. Η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει εξέταση, καθώς η επιλογή των εξεταζόμενων είναι αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής μεταξύ των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση».

Αυτό, βέβαια, το ξέρουν οι εκπαιδευτικοί, όπως το ξέρει όλος ο κόσμος, λόγω της εκκωφαντικής προπαγανδιστικής καμπάνιας που έγινε. Δηλώνεις ότι θέλεις να κάνεις rapid test και άμα «καθήσει η μπίλια» στο όνομά σου, θα σε καλέσουν. Δεν ισχύει για τους εκπαιδευτικούς τίποτα το διαφορετικό σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Προς τι, λοιπόν, η «ενημέρωση» από τη Διεύθυνση; Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί.

Και βέβαια, πέρα από το τεράστιο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων που μπορεί να καταστούν εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες του κοροναϊού, το μείζον για τους εκπαιδευτικούς δεν είναι τα εφάπαξ τεστ (πόσω μάλλον τα παντελώς αναξιόπιστα rapid tests), αλλά ο κατά προτεραιότητα καθολικός εμβολιασμός τους, καθώς είναι σε μεγάλο βαθμό ένας γερασμένος πληθυσμός λόγω της δεκάχρονης αδιοριστίας.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας. Σε αυτήν τη φάση που

α) ακόμη δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το δεύτερο κύμα (τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τρομακτικά), ενώ ένα τρίτο τους επόμενους μήνες της βαρυχειμωνιάς μπορεί να εμφανιστεί σε συνέχεια του δεύτερου

β) το ίδιο το κυβερνητικό επιτελείο «προβληματίζεται» για τη Δυτική Αττική, το Περιστέρι, το Ιλιον, το Κερατσίνι τη Δραπετσώνα, την Καλλιθέα και άλλες περιοχές στην Ελλάδα που συνεχώς προστίθονται στην κατακόκκινη λίστα όπου η πανδημία «βράζει», οι εργασιακοί χώροι μεγάλης συγκέντρωσης εργατικού δυναμικού είναι ωρολογιακές βόμβες, καθώς οι καπιταλιστές λειτουργούν ασύδοτα και οι επιχειρήσεις πνίγουν τα κρούσματα

γ) στις ώρες αιχμής οι εργαζόμενοι «παστώνονται» σαν τις σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς

δ) επιστημονικές μελέτες τονίζουν ότι τα σχολεία δεν μπορούν να θεωρηθούν ως «νησιά των μακάρων» και ότι τα παιδιά, αν και σε μεγάλο βαθμό ασυμπτωματικά, και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό,

τα σχολεία όλων των βαθμίδων πρέπει να είναι κλειστά, αν προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, του λαού μας.

Κοινοποίηση: