Εκτός ελέγχου η διασπορά του κοροναϊού

0

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες καταγράφονται πάνω από 200 κρούσματα σε καθημερινή βάση, σε πλήρη αντίθεση με την τάση υποχώρησης της επιδημίας που παρατηρήθηκε επί 4 ημέρες από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι Τρίτη». Γκίκας Μαγιορκίνης, 11 Σεπτέμβρη.

Πώς θα χαρακτηρίζατε έναν επιστήμονα, ο οποίος στις 8 Σεπτέμβρη δήλωνε ότι «είναι πια προφανές ότι επί σειρά ημερών ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάση υποχώρησης κάτω από 200 κρούσματα ανά ημέρα» και σε τρεις μέρες ανακάλυπτε «πλήρη αντίθεση με την τάση υποχώρησης της επιδημίας»;

Τι είναι οι τάσεις μιας επιδημίας, τιμές στα ζαρζαβατικά στον πάγκο του μανάβη, να αλλάζουν κάθε τρεις μέρες;

Και γιατί ο κ. Μαγιορκίνης απαξίωσε να δώσει μια εξήγηση για την αλλαγή της εκτίμησης της «επιστημονικής επιτροπής» μέσα σε τρεις μέρες;

Το ότι οι άνθρωποι σαν τον Μαγιορκίνη έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και θεωρούν ότι το «αδαές πλήθος» οφείλει να τους ακολουθεί φωνάζοντας «πετάει ο γάιδαρος», είναι αναμφισβήτητο. Ομως εν προκειμένω δεν έχουμε μόνο τον αυταρχισμό της αυθεντίας. Εχουμε μια ακόμα ομολογία ότι δεν ξέρουν την τύφλα τους για τη διασπορά του κοροναϊού στη χώρα και γι’ αυτό λένε τέτοιες χοντράδες και γίνονται «ρόμπες» αλλάζοντας θέσεις μέρα παραμέρα.

Εμείς, συνεχίζοντας από τις 6 Σεπτέμβρη, όταν κάναμε την τελευταία ανασκόπηση, παραθέτουμε έναν ακόμα Πίνακα, φτιαγμένο με τα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Ο Πίνακας αφορά την περίοδο από τις 6 μέχρι τις 11 Σεπτέμβρη (ημέρα της πιο πρόσφατης εμφάνισης του Μαγιορκίνη στο πάνελ της «ενημέρωσης»).

Διαπιστώνουμε ότι ενώ την προηγούμενη φορά είχαμε 61 νέες διασωληνώσεις στις ΜΕΘ σε διάστημα 12 ημερών (μέσος όρος 5 νέες διασωληνώσεις την ημέρα), τώρα έχουμε 44 νέες διασωληνώσεις στις ΜΕΘ σε διάστημα 6 ημερών (μέσος όρος 7,3 νέες διασωληνώσεις την ημέρα). Αν αυτό δεν είναι καμπανάκι κινδύνου, τότε πότε χτυπάει το καμπανάκι;

Τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα το προηγούμενο 12ήμερο ήταν 1.344 (μέσος όρος 112 την ημέρα). Στο 6ήμερο 6 με 11 Σεπτέμβρη τα «ορφανά» κρούσματα ήταν 624 (μέσος όρος 106 την ημέρα).

Δηλαδή, δεν μειώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων για τα οποία δε γνωρίζουν πώς προήλθε η προσβολή, ώστε να μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν ένα σχετικό έλεγχο της πανδημίας.. Τα στοιχεία τους επιβεβαιώνουν ότι έχουμε μια  διαδικασία διασποράς του ιού, που παραμένει ανεξέλεγκτη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: