Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ
  • Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος
  • ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ
  • Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
  • Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Δούλοι των καπιταλιστών
Πολιτική

Δούλοι των καπιταλιστών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Δεκ 2011, 00:00

 

Ποια είναι η υπέρτατη προτεραιότητα για τον Σαμαρά; Μας το είπε ο ίδιος, στην ομιλία του σε φιέστα που οργάνωσε για πάρτη του ο κολλητός του Π. Κροκίδης, πρόεδρος του συνδικάτου των μεγαλεμπόρων: «Υπέρτατη προτεραιότητα για μένα: Να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα!». Και πάλι, για όσους ενδεχομένως δεν το έπιασαν με την πρώτη: «Γι’ αυτό επιμένω: Προτεραιότητα να απενεχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα!». Και στο κλείσιμο της ομιλίας, για να μην το ξεχάσει κανείς: «Εγώ λοιπόν, με αυτό θέλω να κλείσω: Με την πίστη μου στο δαιμόνιο του Ελληνα και στην επιχειρηματικότητα. Στην επιχειρηματικότητα που τόσο δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια. Στην επιχειρηματικότητα που εσείς εκπροσωπείτε. Στην επιχειρηματικότητα και το δαιμόνιο του Ελληνα που είναι το μεγάλο αναξιοποίητο δυναμικό της Πατρίδας μας. Και που τώρα πρέπει να γίνει πρωτοπόρα δύναμη για να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
Ο υπερθετικός βαθμός (υπέρτατη, πάνω από οτιδήποτε άλλο, δηλαδή) δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία. Η ανεργία, η φτώχεια, η πείνα, που ξαναεμφανίστηκε στην Ελλάδα μετά από δεκαετίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Υπέρτατο καθήκον του Σαμαρά, ως εν δυνάμει πρωθυπουργού και πάντοτε ως αρχηγού ενός από τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα εξουσίας, είναι να πείσει τους εργαζόμενους, ότι το μέλλον τους κρίνεται από την ενδυνάμωση των καπιταλιστών. Γι’ αυτό, άλλωστε, συμμετέχει στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
 
Η λογική που παρουσίασε ο Σαμαράς είναι παλιά όσο και οι λάσπες. Πρέπει να στηρίξουμε φορολογικά και ασφαλιστικά τους καπιταλιστές για να γίνουν συνεπείς και να πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές! «Απαραίτητη προϋπόθεση για το χτύπημα της φοροδιαφυγής, για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, για την εξάλειψη πολλών στρεβλώσεων αθέμιτου ανταγωνισμού είναι μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές (…) Αν μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, θα διατηρηθούν τελικά θέσεις εργασίας, ενώ θα εισρεύσουν και περισσότερα χρήματα στα Ασφαλιστικά Ταμεία».
 
Η ίδια η ιστορία του ελληνικού καπιταλισμού, όμως, συνηγορεί για το αντίθετο. Για να μην πάμε πολύ πίσω, δεν έχουμε παρά να δούμε την περίοδο 2000-2008, που θεωρείται η πιο πρόσφατη «χρυσή περίοδος» του ελληνικού καπιταλισμού. Μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές το ΠΑΣΟΚ, τους μείωσε και η ΝΔ, όμως τα έσοδα από τη φορολογία νομικών προσώπων δεν αυξήθηκαν. Οσο για τους περιβόητους «μικρομεσαίους», τους οποίους κολακεύει ο Σαμαράς, αυτοί είναι πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή, στην εισφοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή. Ετσι και τους μειώσεις τους φορολογικούς συντελεστές και τις ασφαλιστικές εισφορές (που δεν τις πληρώνουν έτσι κι αλλιώς) θα βρουν μια καλή ευκαιρία για να βγάλουν τα σπασμένα.
 
Τι θα μείνει στην πράξη; Η αβάντα στους καπιταλιστές και όχι κάποια αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Είναι τόσο παλιό και φθαρμένο αυτό το ιδεολόγημα που ο Σαμαράς αισθάνθηκε την ανάγκη από το πεδίο της πρακτικής πολιτικής να μεταπηδήσει στο πεδίο της… μεταφυσικής: «Αυτό είναι μια πολιτική η οποία στηρίζεται σε τρία πράγματα: Στην ειλικρίνεια, στην εξυπηρέτηση της οικονομικής δραστηριότητας και στην προσήλωση προς το δημόσιο συμφέρον. Γιατί από την πολιτική αυτή όλοι κερδίζουν: και οι έμποροι και οι παραγωγοί και οι καταναλωτές και οι φορολογούμενοι. Το δημόσιο συμφέρον είναι μια προτεραιότητα δημοκρατική. Είναι μια προτεραιότητα που έχουν όσοι αγαπούν τον τόπο τους. Μια προτεραιότητα Πατρίδας!».
 
Τα ίδια ακριβώς επαναλαμβάνει συνέχεια και ο Βενιζέλος από τότε που εγκατέλειψε το Πεντάγωνο και ανέλαβε την οικονομική πολιτική. Κάνει συνεχώς εκκλήσεις στον πατριωτισμό των καπιταλιστών (αλήθεια, τι έγινε με τους εφοπλιστές που θα τους καλούσε σε συζήτηση για να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια;), την ίδια στιγμή που στραγγαλίζει τον ελληνικό λαό. Την περασμένη Κυριακή, μάλιστα, στη Βουλή, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, έκανε κι αυτός τη δική του σπονδή στην «επιχειρηματικότητα» λέγοντας με βενιζέλειο λόγο τα ίδια που είπε ο Σαμαράς: «Το οριζόντιο πολυνομοσχέδιο που μου έδωσε εντολή το Υπουργικό Συμβούλιο να προχωρήσω, θα προσπαθήσει να διαμορφώσει το φιλοεπενδυτικό κλίμα που απαιτείται, γιατί μόνο το φιλοεπενδυτικό κλίμα είναι φιλεργατικό, μόνον αυτό το κλίμα βοηθά τον εργαζόμενο και τον άνεργο».
 
Μιλώντας στην κάστα των εμπόρων ο Σαμαράς δεν παρέλειψε να εκστρατεύσει κατά του παρεμπόριου και των διαδηλώσεων: «Σας υπόσχομαι ότι θα κηρύξω πόλεμο στο παραεμπόριο (…) Το ίδιο ισχύει και με τις συνεχείς κοινωνικές διαμαρτυρίες που αναστατώνουν τη ζωή της πόλης (…) Το να καθηλώνουν λίγες εκατοντάδες, τη δραστηριότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι κι αυτό αδικία. Κι όταν αυτό συμβαίνει καθημερινά, είναι απόλυτος παραλογισμός (…) Αυτό τον απίστευτο παραλογισμό θα τον σταματήσω!».
 
Την ίδια εκδήλωση διάλεξε για να διακηρύξει, για πρώτη φορά μετά την περιβόητη επιστολή που υποχρεώθηκε να στείλει στις Βρυξέλλες, τη νομιμοφροσύνη του προς την τρόικα. Ο,τι εξαρτάται απολύτως από το ελληνικό κράτος θα το κάνω, είπε. Για να συμπληρώσει απνευστί: «Αλλα, όμως, εξαρτώνται πλέον από την έγκριση των δανειστών μας: όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Εκεί αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να τους πείσω για το τι πρέπει να αλλάξει. Μερικά πράγματα πια δεν μπορούν να γίνουν, αν δεν συμφωνήσουν κι εκείνοι». Η πλάκα είναι ότι, μια μέρα μετά, μιλώντας στη Βουλή, «υποσχέθηκε» ότι θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, «ξεχνώντας» ν’ αναφέρει ότι θα το κάνει αν καταφέρει να πείσει την τρόικα. Το παρουσίασε σαν δεδομένο!
 
Τώρα που πήρε το κολάι, φαίνεται πως ο Σαμαράς αποφάσισε να δώσει πιο γρήγορο ρυθμό στις κωλοτούμπες. Δεν ήταν αυτός ο σχεδιασμός του, αλλά τώρα πρέπει σιγά-σιγά να συνηθίσει τους Νεοδημοκράτες στις «νέες ιδέες».
 
Ο Σαμαράς πύκνωσε τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης, ενόψει και της συμμετοχής του στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μασσαλία, την περασμένη Τετάρτη, όπου θα επιχειρούσε ν’ αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους ευρωπαίους Χριστιανοδημοκράτες και ιδιαίτερα με το κόμμα της Μέρκελ, που τον κατηγορούσαν ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια με την αντιμνημονιακή ρητορική. Είναι χαρακτηριστικά αυτά που έγραψε σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδης: «Η απόφασή μας να εμποδίσουμε το δημοψήφισμα, να ψηφίσουμε τη μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας και να στηρίξουμε πλήρως τις ευρωπαϊκές αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου, σε συνδυασμό με την έμμεση δικαίωση της αρχικής επιφυλακτικότητάς μας, μας έφεραν δημιουργικά στο τραπέζι των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος». Αναφέρει, επίσης, ότι στόχος της ηγεσίας της ΝΔ είναι «να προχωρήσουμε γρήγορα και συστηματικά στην ανταλλαγή εμπειριών και στην αξιοποίηση τεχνογνωσίας που διαθέτουν τα ισχυρότερα κράτη της ΕΕ, ώστε να προετοιμάσουμε ένα πρακτικό και άμεσα εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα».
 
Αυτές τις διαβεβαιώσεις έδωσε ο Σαμαράς στους Χριστιανοδημοκράτες στη Μασσαλία. Εχοντας την πείρα του Παπανδρέου, που τον καθάρισαν σαν αυγό οι Μερκοζί, προσπέφτει στα πόδια τους, με στόχο να τους πείσει ότι αυτός αποτελεί την εναλλακτική λύση και όχι μια ακόμη κυβέρνηση συνεργασίας. Διότι μια κυβέρνηση συνεργασίας θα βγάλει το λαό στο δρόμο, ενώ αυτός θα τον συγκρατήσει (με ποιο τρόπο άραγε;). Το αν θα τα καταφέρει να τους πείσει μένει να το μάθουμε. Πάντως, στόχευσή του δεν είναι να τους πείσει γενικά ότι δεν χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά να τους πείσει πως δεν πρέπει να παραταθεί για πολύ η θητεία της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, γιατί αυτή δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση και το γεγονός αυτό εγκυμονεί κινδύνους κοινωνικών εκρήξεων. Αυτή είναι η μέριμνα του Σαμαρά. Να γίνουν όσο πιο γρήγορα οι εκλογές, γιατί όσο παρατείνεται η θητεία της συγκυβέρνησης τόσο φθείρεται ο ίδιος, ενώ ψιλοανασαίνει το ΠΑΣΟΚ και η ψαλίδα ανάμεσά τους κλείνει.
 
Στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο Σαμαράς θύμισε… Γιωργάκη. Προσπάθησε να εμφανιστεί δικαιωμένος για την πολιτική και τις απόψεις του, τις οποίες –όπως είπε– δεν έχει αλλάξει. Χαρακτήρισε ολέθρια την πολιτική της κυβέρνησης, λες και δεν είναι η ίδια πολιτική την οποία συνεχίζει η συγκυβέρνηση. Εφτασε στο αφάνταστο σημείο γελοιότητας, από τη μια να καταγγέλλει ότι ο προϋπολογισμός του 2012 «διέπεται δυστυχώς από την ίδια λογική των δύο προηγούμενων ετών» και να προβλέπει ότι οι στόχοι του «είναι πιθανόν να μην επιτευχθούν και πάλι» και στο τέλος να τον ψηφίζει και με τα δυο χέρια!
 
Τα μέτρα του προϋπολογισμού, είπε, είναι αποφασισμένα από το Μεσοπρόθεσμο και από το πολυνομοσχέδιο του Οκτώβρη και πολλά απ’ αυτά δεν βρίσκουν σύμφωνη τη ΝΔ, όπως δεν τη βρίσκει σύμφωνη και το μίγμα πολιτικής που εφαρμόζεται. Τα υπηρετεί, όμως, μέσω της συγκυβέρνησης, διότι τώρα «προέχει να ρυθμιστεί το συνολικό χρέος της Ελλάδας το ταχύτερο και αυτό απαιτεί έναν οδικό χάρτη δημοσιονομικής προσαρμογής με τελικό στόχο να βγούμε από την κρίση». Για το τέλος κράτησε τις κορόνες: «Δεν δίνω –το ξέρετε– εύκολες υποσχέσεις, αλλά ό,τι υπόσχομαι το κάνω. Ουσιαστικά μόνο δύο πράγματα υποσχέθηκα. Να αποκαταστήσω τις μεγάλες αδικίες στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους πολύτεκνους και θα το κάνω. Εχω υποσχεθεί ότι θα αντικαταστήσω πολλά πράγματα που υπάρχουν σήμερα με άλλα ισοδύναμου αποτελέσματος. Εχω τις προτάσεις, για να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και για να τα πετύχουμε αυτά». Επαναλαμβάνει, δηλαδή, στις σημερινές συνθήκες, το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη, ενώ ξέρει πολύ καλά πόσα χρόνια θα κρατήσει η πολύ σκληρή λιτότητα.
 
Με τον ίδιο γελοίο τρόπο προσπάθησε ν’ αποσείσει την κατηγορία ότι συγκυβερνά (το οφθαλμοφανές, δηλαδή): «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν είναι ούτε Συμπολίτευση ούτε Αντιπολίτευση. Τι είναι; Είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων και το απέδειξε και είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας η εγγύηση μετάβασης σε μία καινούργια εποχή που θέλουν όλοι οι Ελληνες».
Σ’ αυτές τις μπούρδες απάντησε ο Βενιζέλος, αδειάζοντάς τον μεγαλοπρεπέστατα και πειστικότατα: «Ακουσα ότι ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως τα μέτρα για το 2012 είναι ψηφισμένα και δεν έχει ευθύνη. Είναι αθώος του αίματος των μέτρων. Και τώρα απλώς ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και πάμε στην τυπική διαδικασία της συμφωνίας ενός νέου προγράμματος και μιας νέας δανειακής σύμβασης. Οχι. (…) Η διαπραγμάτευση είναι τώρα και είναι αυτονόητο ότι και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πρέπει να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης, στο πλευρό του οικονομικού επιτελείου, στο πλευρό του Υπουργού Οικονομικών για να κάνουμε όλοι μαζί τη διαπραγμάτευση αυτή. Οποιος έχει να προτείνει οτιδήποτε, δεν χρειάζεται να περιμένει να επαναδιαπραγματευτεί μετά την υπογραφή της συμφωνίας, τη ψήφισή της από τη Βουλή και όταν θα δεσμεύεται πλέον η χώρα. Δεν περιμένουμε την επαναδιαπραγμάτευση. Εχουμε μπροστά μας τη σκληρή και πραγματική διαπραγμάτευση. Και μέσα σε πνεύμα συναίνεσης, συστράτευσης και ευθύνης, καλώ όποιον έχει τεκμηριωμένη και υπεύθυνη πρόταση για τη διαχείριση των εσόδων και των δαπανών, για συντάξεις, για μισθούς, για φορολογικούς συντελεστές, για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, να προτείνει εναλλακτική λύση. Εάν μπορούμε να πείσουμε τους συνομιλητές μας για εναλλακτικές λύσεις αποδεκτές, αξιόπιστες, οι οποίες δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την εθνική οικονομία τις επόμενες μεγάλες δόσεις των 90 δισ., δεν θα θέσουν σε κίνδυνο μισθούς, συντάξεις, επιχειρήσεις, δουλειές, τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη, να έρθει και να τα πει τώρα και εγώ προσωπικά θα είμαι πρώτος συναγωνιστής, συμμέτοχος και συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή».
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕκπρόσωπος των μεγάλων αφεντικών
Επόμενο άρθρο Ανασφαλής ο Σαμαράς

Σχετικά Αρθρα

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo