Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών
  • Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα
  • Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής
  • Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι
  • Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη
  • Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Δεκάδες εκατομμύρια τα φέσια των καναλαρχών
Πολιτική

Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

Δεκάδες εκατομμύρια τα φέσια των καναλαρχών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Δεκ 2017, 00:00

Μερικές σταγόνες αληθινών αποκαλύψεων ήταν αρκετές για να χαλάσουν τη σούπα της παρασκηνιακής συμφωνίας του Νίκου Παππά με τους καναλάρχες και να οδηγήσουν τον «πολλά βαρύ» υπουργό στη Βουλή, να προσπαθεί με νέα ψέματα να παρακάμψει τις αποκαλύψεις της «Κόντρας». Μπορεί από τη Βουλή, όπου οργάνωσε μια κακοστημένη παράσταση, να πέρασε «αβρόχοις ποσί» (ποιος θέλει να τα βάλει με τους καναλάρχες;), όμως το στίγμα του διαπλεκόμενου, που γλείφει εκεί που μέχρι πριν από ένα χρόνο έφτυνε, δε θα το αποφύγει.

Οι αναγνώστες της εφημερίδας μας γνωρίζουν ότι το ζήτημα του «φόρου καναλαρχών», του φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, το «κυνηγάμε» από το 2011, όταν για πρώτη φορά ανεστάλη η καταβολή αυτού του φόρου, που μπήκε υποκριτικά από την κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου, για να αντισταθμίσει σε επίπεδο προπαγάνδας το βογγητό του ελληνικού λαού από τη φορολαίλαπα του πρώτου Μνημόνιου. Θα πληρώσουν και οι πλούσιοι, έλεγε τότε ο Γιωργάκης, αλλά κάθε χρόνο όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ανέβαλλαν την καταβολή του φόρου, κατ' απαίτηση των καναλαρχών. Και κάθε χρόνο εμείς βρίσκαμε τη ρύθμιση της αναστολής και την καταγγέλλαμε. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 (τότε που ψήφιζαν το δικό τους Μνημόνιο, με τη νέα φορολαίλαπα) πρόβλεψαν την καταβολή του συγκεκριμένου φόρου μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Στις αρχές του 2016, όμως, ο τότε υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2015 βεβαιώθηκε συνολικός φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων 39,3 εκατ. ευρώ και εισπράχτηκαν μόνο 19,228 εκατ. ευρώ.

Ψάχνοντας το θέμα, απευθυνθήκαμε από τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ, που είναι αρμόδια, ζητώντας να μας δώσει συνολικά στοιχεία για το φόρο που βεβαιώθηκε το 2015, το 2016 και το 2017, για τα ποσά που καταβλήθηκαν από τους καναλάρχες και για το ανεξόφλητο υπόλοιπο. Η ΑΑΔΕ «έπαιζε καθυστέρηση» («θα σας δώσουμε τα στοιχεία, αλλά δώστε μας λίγο χρόνο, γιατί έχουμε φόρτο εργασίας»), μέχρι που ήρθε η νέα νομοθετική ρύθμιση Παππά, που μειώνει το φόρο από 20% σε 5% από 1.4.2018. Οταν «κράξαμε» αυτή την προκλητική ρύθμιση, αποδεικνύοντας ότι είναι προϊόν παρασκηνιακής συμφωνίας του Παππά (του Τσίπρα και της κυβέρνησης δηλαδή) με τους καναλάρχες, οι οποίοι τελικά θα πάρουν τζάμπα τις εφτά τηλεοπτικές άδειες και θα πάρουν και μπόνους, η ΑΑΔΕ μας απάντησε μ' ένα άθλιο έγγραφο ότι δε θα μας δώσει τα στοιχεία!

Καταγγείλαμε αμέσως αυτό το άθλιο έγγραφο, που δε στηρίζεται σε καμιά νομική βάση (αντίθετα, παραβιάζει το νόμο) και ανακοινώσαμε ότι θα προσφύγουμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας την έκδοση εισαγγελικής εντολής. Το κάναμε και εκδόθηκε εισαγγελική εντολή να μας παραδοθούν τα στοιχεία μόνο για το ανεξόφλητο υπόλοιπο, όχι για τον βεβαιωμένο φόρο. Ανακοινώσαμε στο προηγούμενο φύλλο μας το γεγονός και τότε ήταν που ο δολοπλόκος Παππάς αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να κρύψει τα στοιχεία. Αποφάσισε, λοιπόν, να κινηθεί πρώτος για να κουκουλώσει όσο μπορεί τα πράγματα.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας κάποιος (δεν λέμε το όνομά του, για-τί δεν ξέρουμε τι ακριβώς ρόλο έπαιζε) μας ζήτησε να του δώσουμε αντίγραφα της αίτησής μας στην ΑΑΔΕ και της απάντησης της ΑΑΔΕ, γιατί ο βουλευτής Σαρίδης του κόμματος Λεβέντη θέλει να «σηκώσει» το θέμα και έχει μιλήσει και με τον Παππά, που είναι σύμφωνος! Και το όνομα του βουλευτή και η «συμφωνία του Παππά» μας έκαναν προσεκτικούς και δε δώσαμε τίποτα (άλλωστε, όλα τα στοιχεία τα είχαμε ήδη δημοσιοποιήσει). Καταθέσαμε την εισαγγελική εντολή στην ΑΑΔΕ και απαιτήσαμε να μας δώσουν άμεσα τα στοιχεία. Η τελευταία επικοινωνία μας με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ήταν την περασμένη Δευτέρα. Για μια ακόμα φορά «τα μασούσαν» (η τμηματάρχης Σερεφίδου), ζητώντας χρόνο!

Και ω του θαύματος, την Τρίτη, σε μια συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για εντελώς άσχετο θέμα (τέταρτη συνεδρίαση για το σχέδιο νόμου «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων – Καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων – Ιδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και λοιπές διατάξεις», αρμοδιότητας Παππά), ο Σαρίδης, αφού είπε μερικά αδιάφορα πράγματα για το συζητούμενο νομοσχέδιο, αναφέρθηκε στον «λεγόμενο φόρο καναλαρχών», όπως «τον αποκαλούν οι πολίτες» (δικός μας είναι ο όρος), είπε ότι «βγήκε μια εισαγγελική παραγγελία, ώστε να δημοσιευθούν τα στοιχεία σχετικά με το πόσα χρωστάνε τα κανάλια αυτά την περίοδο από το 2015 έως το 2017» (δεν ανέφερε ποιος προκάλεσε αυτή την εισαγγελική παραγγελία, για να μας… τιμωρήσει που δεν δώσαμε στον «μεσάζοντα» τα έγγραφα!) και ρώτησε τον Παππά: «Πρώτον, πόσα λεφτά εισέπραξε το δημόσιο από τους καναλάρχες την περίοδο 2015 – 2017; Δεύτερον, μας χρωστάνε, πράγματι, λεφτά οι καναλάρχες για αυτή την περίοδο και για ποιον λόγο; Δηλαδή, το φόρο στη διαφήμιση. Η μείωση που ψηφίσαμε;».

Διαθέτοντας… μαντικές ιδιότητες για το τι θα τον ρωτήσει ο Σαρίδης, ο Παππάς, που μίλησε τελευταίος (αμέσως μετά έκλεισε η συνεδρίαση), αφού είπε ότι «από τον φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, το δημόσιο από το 2015 μέχρι τώρα έχει εισπράξει πάνω από 90 εκατ. ευρώ» και αφού υπερασπίστηκε τους καναλάρχες («συνεπώς, για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν είναι αληθές ότι δεν πληρώνουν. Δεν πληρώνουν για τις άδειες, αυτό είναι το αληθές. Το δεν πληρώνουν γενικώς, δεν είναι αληθές») κατέθεσε στα πρακτικά έγγραφο της ΑΑΔΕ (ολόκληρο θα το δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας), που αναφέρει πόσος φόρος βεβαιώθηκε το 2016 και το 2017 μέχρι τις 28 Ιούλη και πόσος φόρος καταβλήθηκε από τους καναλάρχες.

Δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς… φιλοσοφική σκέψη για να καταλάβει ότι η όλη υπόθεση ήταν στημένη. Ο Σαρίδης ρώτησε για να ρωτήσει, ώστε ο Παππάς να καταθέσει το έγγραφο της ΑΑΔΕ, να το διαστρεβλώσει (θα δούμε παρακάτω πώς) και να «κλείσει την υπόθεση» (έτσι τουλάχιστον νομίζει). Αν ο Σαρίδης είχε διάθεση να ψάξει την υπόθεση, θα έπαιρνε το έγγραφο που κατέθεσε ο Παππάς, θα του έριχνε μια ματιά και θα του έλεγε με κάθε δίκιο: «Δεν ντρέπεσαι λιγάκι, που προσπαθείς να μας κοροϊδέψεις με τόσο αισχρό τρόπο;». Ομως, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τον Παππά να διαβεβαιώνει, «με ντοκουμέντα», ότι οι καναλάρχες πληρώνουν. Περιττεύει να πούμε ότι αν δεν υπήρχε η δική μας έρευνα δε θ' αναγκαζόταν ο Παππάς να στήσει αυτή την τελετή ψεύδους.

Πριν δούμε τι ακριβώς λέει αυτό το έγγραφο, τρεις προκαταρκτικές παρατηρήσεις:

1 Το έγγραφο έχει ημερομηνία 31.7.2017. Επομένως, η ΑΑΔΕ (και η τμηματάρχης Σερεφίδου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σεχπερίδου) ψευδόταν τόσον καιρό, όταν μας έλεγε ότι θέλει χρόνο για να συγκεντρώσει τα στοιχεία και δεν προλαβαίνει λόγω φόρτου εργασίας. Τα στοιχεία τα είχε έτοιμα και τα είχε παραδώσει στον Παππά, δύο μήνες πριν υποβάλουμε εμείς την αίτησή μας. Οι δύο κυρίες ψεύδονταν, υπακούοντας σε εντολές «άνωθεν».

2 Εκτίθεται και ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ν. Φιστόπουλος, ο οποίος -χωρίς καμιά νομική αιτιολογία- έδωσε εντολή να μας χορηγηθούν μόνο τα στοιχεία για τον οφειλόμενο και όχι για τον βεβαιωμένο και τον καταβληθέντα φόρο. Το έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο Παππάς αναφέρει βεβαιωθέντα, εισπραχθέντα και οφειλόμενα!

3 Για ποιο λόγο ζήτησε ο Παππάς στοιχεία για τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, τον περασμένο Ιούλη; Για να κάνει το παρασκηνιακό παζάρι με τους καναλάρχες, οι οποίοι είχαν στυλώσει τα πόδια και είχαν κάνει προσφυγή στο ΣτΕ, θεωρώντας υψηλή την τιμή εκκίνησης των 35 εκατ. ανά τηλεοπτική άδεια. Πήρε τα στοιχεία, έκανε το παζάρι, έκλεισε το κομπρεμί, τους χάρισε τις άδειες. Αυτός, ο αρχάγγελος της κάθαρσης, ο μαχητής ενάντια στη διαφθορά και στη διαπλοκή!
Το έγγραφο της ΑΑΔΕ, που κατέθεσε ο Παππάς, έχει στοιχεία μόνο για το 2016 και το εφτάμηνο του 2017. Γιατί απουσιάζει το 2015; Προφανέστατα, για να εμφανιστεί σημαντικά μικρότερο το φέσι που έβαλαν συνολικά οι καναλάρχες. Γνωρίζουμε -από τα στοιχεία που κατέθεσε σε ανύποπτο χρόνο στη Βουλή ο Τρ. Αλεξιάδης- ότι το 2015 βεβαιώθηκε φόρος 39,3 εκατ. ευρώ και οι καναλάρχες κατέβαλαν μόνο 19,23 εκατ. Δηλαδή, άφησαν ανεξόφλητο υπόλοιπο 20,07 εκατ. ευρώ. Από το έγγραφο της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι (μετά από όσα έγιναν, αμφιβάλλουμε για τη γνησιότητα των στοιχείων, όμως δε διαθέτουμε άλλα), το 2016 βεβαιώθηκε φόρος 42,48 εκατ. ευρώ και εισπράχτηκαν σχεδόν 36 εκατ. ευρώ, ενώ στο εφτάμηνο του 2017 βεβαιώθηκαν 28,49 εκατ. ευρώ (με αναγωγή σε ετήσια βάση ο φόρος του 2017 κυμαίνεται στα 48,84 εκατ. ευρώ) και καταβλήθηκαν 18,05 εκατ. ευρώ.
Είναι προφανές ότι στα καταβληθέντα του 2016 και του 2017 περιλαμβάνεται και φόρος που δεν είχε πληρωθεί το 2015. Τα στοιχεία σκόπιμα δεν περιλαμβάνουν και το 2015 (πρώτη χρονιά που ο φόρος έπρεπε να καταβληθεί), για να μη βγαίνει σαφής εικόνα για το ύψος του φεσιού.

Και ελλιπή, όμως, τα στοιχεία οδηγούν σε αποκαλυπτικά συμπεράσματα.

1 Ο βεβαιωμένος φόρος είναι 39,3 εκατ. ευρώ το 2015 (στοιχεία Αλεξιάδη), 42,41 εκατ. ευρώ το 2016 και (με αναγωγή του εφτάμηνου σε δωδεκάμηνη βάση) 48,84 εκατ. ευρώ το 2017. Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, η εκτίμηση που εμείς κάναμε, ότι το 2016 ήταν καλύτερο από το 2015 και το 2017 καλύτερο από το 2016. Ο μέσος όρος για την τριετία είναι 43,52 εκατ. ευρώ το χρόνο (και με αυξητική τάση).

Στην Εκθεση του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους, που συνόδευε την τροπολογία Παππά, ο φόρος «υπολογιζόταν» σε 26,67 εκατ. ευρώ το χρόνο (γινόταν λόγος για ετήσια απώλεια 20 εκατ. ευρώ λόγω της μείωσης του φόρου από 20% σε 5%). Επομένως, έφτια-ξαν μια εντελώς ψεύτικη Εκθεση του ΓΛΚ, για να κρύψουν το προκλητικό δώρο στους καναλάρχες. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Παππάς, για να μειώσει πιο πολύ την απώλεια εσόδων του κράτους, σ' ένα κρεσέντο γκεμπελισμού είχε μιλήσει για 15 εκατ. ευρώ το χρόνο και αναγκάστηκε να το διορθώσει μετά από παρατήρηση βουλευτή του Περισσού. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι στο ψέμα και στην παραποίηση των στοιχείων.

Αν ξανακάνουμε το λογαριασμό με μέσο όρο βεβαιωθέντος φόρου 43,52 εκατ. ευρώ το χρόνο, θα δούμε ότι οι καναλάρχες θα πληρώνουν συνολικά για τις άδειες 24,5 εκατ. ευρώ το χρόνο (7 άδειες με 35 εκατ. η καθεμιά, σε 10 δόσεις), ενώ από το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων θα γλιτώνουν 32,64 εκατ. ευρώ το χρόνο (τα τρία τέταρτα του μέσου βεβαιωμένου ως σήμερα φόρου). Δηλαδή, κάθε χρόνο θα κερδίζουν 8,14 εκατ. ευρώ! Οταν κάναμε για πρώτη φορά τον σχετικό υπολογισμό, χωρίς να έχουμε τα στοιχεία που έχουμε σήμερα, είχαμε γράψει ότι κάθε χρόνο θα έχουν ένα μπόνους τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα θα είναι μεγαλύτερο. Δεν πέσαμε έξω.

2 Και όταν συζητιόταν η τροπολογία για τη μείωση του φόρου στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση της περασμένης Τρίτης στις Επιτροπές, ο Παππάς επανέλαβε το ίδιο ψέμα: «Το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε πάνω από 90 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα». Την Τρίτη, επειδή είχε υπόψη του τα δημοσιεύματά μας, πήγε να κρατήσει και μια πισινή («ο συνολικός αριθμός, εάν δεν κάνω λάθος- δεσμεύομαι εάν υπάρξει ανάγκη να επανέλθω με πολύ συγκεκριμένα νούμερα- από τον φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, το δημόσιο από το 2015 μέχρι τώρα έχει εισπράξει πάνω από 90 εκατ. ευρώ»). Τι προκύπτει από τα δικά τους στοιχεία; Το 2015 πλήρωσαν 19,23 εκατ. (στοιχεία Αλεξιάδη), το 2016 35,98 εκατ. και το 2017 18,05 εκατ. (στοιχεία ΑΑΔΕ). Σύνολο 73,26 εκατ. ευρώ. Αρα, όταν ο Παππάς μιλάει για «πάνω από 90 εκατ. ευρώ», λέει και πάλι ψέματα.

Οσο για το φέσι, σύμφωνα πάντα με τα δικά τους στοιχεία, φτάνει μέχρι τον Ιούλη του 2017 τα 36,65 εκατ. ευρώ. Δεν το λες και λίγο. Είναι κάτι παραπάνω απ' όσο κοστίζει μια από τις εφτά τηλεοπτικές άδειες που βγαίνουν σε πλειστηριασμό.
Στο θέμα θα επανέλθουμε, όταν πάρουμε από την ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία (συμπεριλαμβανόμενου και του 2015). Θα κλείσουμε σημειώνοντας ότι πρόκειται για τεραστίων διαστάσεων πολιτικό σκάνδαλο διαπλοκής. Οι καναλάρχες απαλλάχτηκαν από την πληρωμή του φόρου από το 2010 μέχρι και το 2014 κι όταν κλήθηκαν να πληρώσουν άρχισαν να βάζουν φέσι στο Δημόσιο. Αφού νίκησαν κατά κράτος τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες, τους υποχρέωσαν σε μια παρασκηνιακή συμφωνία, με την οποία οι νέες άδειες θα τους χαριστούν κυριολεκτικά, θα βγάλουν και το 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ (αν επιβληθεί τελικά, γιατί είναι σε εκκρεμότητα ενώπιον του ευρωσυστήματος) και θα τους περισσεύουν και λεφτά για να «κινήσουν» τα κανάλια τους. Μένει να μάθουμε το αντάλλαγμα που θα εισπράξουν οι συριζαίοι.

ΥΓ. «Νομίζω, πραγματικά, ότι έγινε μια κριτική με τρόπο λίγο πρόχειρο και μια κεκτημένη ταχύτητα από άλλα θέματα της αρμοδιότητάς μου τα οποία ανήκουν στην περασμένη χρονιά, γιατί είμαστε εν όψει καινούργιων εξελίξεων. (…) Προς Θεού, δηλαδή. Εχει περάσει και ένας χρόνος εν πάση περιπτώσει από αυτήν την ιστορία, είναι ένας διαγωνισμός σε εξέλιξη και καλά θα κάνουμε όλοι να το καταλάβουμε». Το πέταξε κάποια στιγμή στην ομιλία του ο Παππάς. Ο νόμος Παππά; Περσινά ξινά σταφύλια. Ο,τι βρισιά ανταλλάξαμε με τους καναλάρχες πέρυσι, νερό κι αλάτι. Τώρα τα έχουμε βρει! Το λένε και κωλοτούμπα, αλλά η συγκεκριμένη κωλοτούμπα δεν είναι απλώς για το θεαθήναι. Οδηγεί στο παρασκήνιο και τη διαπλοκή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

Ασθμαίνων καπιταλισμός
Επόμενο άρθρο

Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

Brexit: Συμφωνία ανάγκης με βρετανικές υποχωρήσεις

Σχετικά Αρθρα

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

Πολιτική 13 Σεπ 2025, 13:08

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

Πολιτική 12 Σεπ 2025, 20:04

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

Πολιτική 12 Σεπ 2025, 12:51

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

Πολιτική 10 Σεπ 2025, 20:39

Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη: Ορντέβρ για την ομιλία Τσίπρα

Πολιτική 5 Σεπ 2025, 12:17

Από την Κίμπερλι ως τον Μελχισεδέκ, ένας Καμμένος δρόμος…

Τι κρύβεται πίσω από την εκκωφαντική προπαγάνδα για τη μαφία των Χανίων και τον Καμμένο;

Πολιτική 3 Σεπ 2025, 22:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

Ημέρα δημοκρατίας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα.

Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη.

Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1821).

1925: Καταστέλλεται λαϊκή εξέγερση στη Ρουμανία, πενήντα νεκροί.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας.

1942: Βόμβα της ΠΕΑΝ στα γραφεία της φιλοφασιστικής ΟΕΔΕ (Αθήνα).

1944: Οι ναζί εκτελούν 43 άντρες, δύο γυναίκες και ένα βρέφος έξι μηνών στα Γδόχια Κρήτης.

1947: 52 μέλη της ΟΠΛΑ καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1971: Ιδρύεται η «Greenpeace» (Καναδάς).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    17Ν
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Εφετείο 17Ν
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    ΕΛΑ
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Ποιοι είμαστε
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Επικοινωνία
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Όροι χρήσης
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Ποιοι είμαστε
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Επικοινωνία
  • Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Συνεχίζει την ασύστολη ψευδολογία ο Νίκος Παππάς

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo