Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.
  • Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα
  • Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»
  • Σαν σήμερα 29 Ιούνη
  • Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Βουτηγμένοι στη βρομιά
Πολιτική

Βουτηγμένοι στη βρομιά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Απρ 2017, 00:00

«Περσινά ξινά σταφύλια. Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανίων, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει “Βενεζουέλα“». Μοστράρεται ως… μετρ της επικοινωνίας ο Νίκος Παππάς, αλλά με την απάντηση που έδωσε στο νέο ντόρο που ξέσπασε σχετικά με το περιβόητο ταξίδι του στη Βενεζουέλα το 2013, αποκαλύπτει άνθρωπο που ξεχνά τα στοιχειώδη της επικοινωνίας. Προφανώς, επειδή βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλου εκνευρισμού (αν όχι πανικού). Η πρώτη απάντηση που έδωσε, σε ελεύθερη μετάφραση, έλεγε: εσείς δε δικαιούστε να μιλάτε, γιατί κουβαλάτε το βάρος πολλών σκανδάλων. Ολος ο κόσμος την αντελήφθη ως μια προσπάθεια συμψηφισμού, που αυτομάτως φέρνει τους συριζαίους στον ίδιο παρονομαστή (της διαπλοκής και της μίζας) με τους άλλους. Ο Παππάς παραδέχτηκε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι «κάτι τρέχει» με το ταξίδι στη Βενεζουέλα, αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «δεν έχουν μούτρα για να μιλάνε».

Η δεύτερη παρέμβαση του Παππά (στο κομματικό ραδιόφωνο, στο οποίο κατέφυγε προφανώς επειδή στριμώχτηκε) ήταν ακόμα πιο άθλια. Το ταξίδι, είπε «έγινε σε καιρό που δεν ήμουν βουλευτής, πολύ περισσότερο υπουργός». Σαν κλεφτρόνι που προσπαθεί να απολογηθεί σ' ένα δικαστήριο, ενώπιον του οποίου έχει συρθεί με σωρεία αποδείξεων. Εχει καμιά σημασία αν το 2013 δεν ήταν ούτε βουλευτής; Ηταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Τσίπρα, ήταν το alter ego του Τσίπρα και όλοι έτσι τον κρίνουν (και δικαίως). Αλλωστε, ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι το ταξίδι εκείνο είχε πολιτικό περιεχόμενο, δεν ήταν προσωπικό. Οπότε τι σημασία έχει αν ήταν βουλευτής; Κάποιος που κάνει επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες της Βενεζουέλας δεν είναι ο πρώτος τυχόντας.
Τον περασμένο Οκτώβρη-Νοέμβρη, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα για το ταξίδι του Παππά στη Βενεζουέλα, γράφαμε ότι η αστική αντιπολίτευση βρήκε τον αδύνατο κρίκο και θα συνεχίσει να «ξεροψήνει» τον Παππά, γιατί χτυπώντας αυτόν χτυπάει τον Τσίπρα και έτσι ξεθωριάζει το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις, λοιπόν, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξανάβαλε μπροστά τη σκανδαλολογία και τις εξεταστικές επιτροπές (έχοντας στο μεταξύ πανηγυρίσει για την απαλλαγή των Βατοπεδινών από την… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη), η αντιπολίτευση -που προφανώς έχει στοκ φωτογραφιών από το ταξίδι στη Βενεζουέλα- αποκάλυψε την επόμενη φάση: ο Παππάς πήγε και στο νησί Μαργαρίτα, γνωστό «φορολογικό παράδεισο». Και δεν πήγε μόνο με τον Αρτεμίου, αλλά συνοδευόμενος και από τον «αμφιλεγόμενο» λιβανέζο επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, χρησιμοποιώντας μάλιστα το ιδιωτικό λίαρ τζετ του τελευταίου. Πριν προλάβει να καταλαγιάσει ο θόρυβος από το σχετικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το θέμα είχε φτάσει στη Βουλή. Πρώτα με ερώτηση του Βενιζέλου, που κινήθηκε μόνος του, ανεξάρτητα από το ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια με ερώτηση του Μητσοτάκη και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Η ΝΔ υπέβαλε και αίτημα να κληθεί ο Παππάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να δώσει εξηγήσεις.

Στοιχεία, φυσικά, για λογαριασμούς σε offshore εταιρίες ή για χρηματοδότηση από το καθεστώς της Βενεζουέλας προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν. Τι να τα κάνουν, όμως, όταν υπάρχει όλο το «πακέτο» της σκανδαλολογίας; Το alter ego του Τσίπρα, ένας κύπριος δικηγόρος που στήνει offshore εταιρίες, τώρα και ένας «αμφιλεγόμενος» λιβανέζος μεσάζοντας, πηγαινοέρχονται με το λίαρ τζετ του τελευταίου μεταξύ Βενεζουέλας και Isla Margarita! Αρκούν για να γίνει ο ντόρος που θέλουν και για να «ξεροψήσουν» τους συριζαίους, που δεν είναι δα και στα καλύτερά τους, καθώς όχι μόνο συνεχίζουν τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και ετοιμάζονται να ψηφίσουν την παράταση του Μνημόνιου, με προ-νομοθέτηση νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Το ότι (ακόμα) δεν έχουν στοιχεία, όμως, δε σημαίνει πως όλα είναι… πολιτικά καθαρά. Ο ίδιος ο χειρισμός της υπόθεσης, όταν πρωτοέσκασε, τον Οκτώβρη του 2016, πρόδιδε ενοχή των συριζαίων. Ο κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου «συνελήφθη» να βγαίνει από το μέγαρο Μαξίμου. Μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, πρώην αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, αλλά και σύμβουλος καπιταλιστικών επιχειρήσεων, δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι πήγε στο Μαξίμου στις 10 Οκτώβρη, προκειμένου «να υποβάλω, εκ μέρους και για λογαριασμό πελάτη μου, πρόταση με επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελληνική Δημοκρατία». Ποτέ δε μάθαμε τι έγινε με την… επενδυτική πρόταση, όμως εύλογα αναρωτιέσαι: από πότε αυτά τα θέματα ρυθμίζονται στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, με κρυφές συναντήσεις, και όχι στο επίπεδο των αρμόδιων υπηρεσιών; Από… πάντοτε. Γι' αυτό και μιλούσαμε για διαπλοκή. Επομένως, σ' αυτόν τον τομέα εξακολουθούν να γίνονται όσα γίνονταν και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων: αδιαφάνεια και παζάρια με καπιταλιστές σε πολιτικό επίπεδο, έξω από τις υπηρεσιακές δομές.

Κάποια στιγμή αργότερα, ο Αρτεμίου, που βρήκε την ευκαιρία να διαφημιστεί ως λομπίστας και να κερδίσει πελατεία, ξεφούρνισε τον ορισμό της διαπλοκής: «Τον Νίκο τον γνώρισα σε αυτό το ταξίδι στη Βενεζουέλα και λόγω της ηλικίας αποκτήσαμε κάποια οικειότητα. Δεν σας κρύβω ότι αργότερα λόγω των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων και με τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και με άλλους υπουργούς προωθούσα τα συμφέροντα των πελατών μου»! Εμφάνισε το Μαξίμου ως παραμάγαζο όπου πήγαινε κρυφά και έκλεινε συμφωνίες για λογαριασμό πελατών του, έχοντας αποκτήσει φιλική σχέση με τον Παππά!

Αλλά και όσον αφορά αυτό καθαυτό το ταξίδι στη Βενεζουέλα, επικράτησε πανικός και ομολογίες με τη μέθοδο της διολίσθησης. «Υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό», ήταν η πρώτη εκδοχή του Παππά. «Σιγά να μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια» απάντησε ειρωνικά ο Αρτεμίου από το twitter!

Ο Παππάς αναγκάστηκε να διαρρεύσει σε φιλικό Μέσο (ΕφΣυν) άλλο σενάριο. Οτι πήγε στη Βενεζουέλα συνοδευόμενος από τον Αρτεμίου, ο οποίος εκπροσωπούσε τους Βαρδινογιάννηδες και κάποιους εφοπλιστές, που ήθελαν να κάνουν μπίζνες στο πλαίσιο του προγράμματος «πετρέλαιο αντί για τρόφιμα» της κυβέρνησης Μαδούρο. Σύμφωνα μ' αυτό το σενάριο, οι Τσιπραίοι μπήκαν στη μέση για να διευκολύνουν τους έλληνες καπιταλιστές, που δεν τους βοηθούσε η αμερικανόδουλη πολιτική της συγκυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων.
Αυτό δεν υποστηρίχτηκε επίσημα, όμως έτσι κι αλλιώς πόσο τιμητικό θα μπορούσε να είναι για τους συριζαίους το να εμφανίζονται ως πολιτικοί μεσάζοντες για μπίζνες ελλήνων καπιταλιστών; Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο στόμα είναι: γίνονται αυτά τα πράγματα χωρίς το… αζημίωτο;

Η υπόθεση βρομούσε… διαπλοκή. Το δεξί χέρι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε τον μεσάζοντα ανάμεσα σε έλληνες καπιταλιστές και την κυβέρνηση μιας τρίτης χώρας. Για ποιο λόγο; Για να βοηθήσει στην… οικοδόμηση του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα; Και οι Βαρδινογιάννηδες ήθελαν μεσάζοντα τον Παππά για να κάνουν μπίζνες στη Βενεζουέλα;  Μήπως ήταν οι Τσιπραίοι που ήθελαν να γίνει η «δουλειά» και οι Βαρδινογιάννηδες δεν τους χάλασαν το χατίρι, ενώ μετά, χολωμένοι από το «ρίξιμο» που έφαγαν στα τηλεοπτικά από τον Τσίπρα και τον Παππά, έσπευσαν να βγάλουν τα άπλυτα των Τσιπροπαππάδων στη φόρα;

Ο Αρτεμίου, που για λίγες μέρες έγινε τηλεπερσόνα, άρχισε να λέει ότι στη Βενεζουέλα πήγαν για να πουλήσουν αντζούγιες, λάδι, ελιές, προϊόντα μακράς διάρκειας, αλλά τα χάλασαν στους οικονομικούς όρους. Και τα στελέχη του ομίλου Βαρδινογιάννη τι γύρευαν, να πουλήσουν φασόλια και αντζούγιες; Ποιος μπορούσε να το χάψει αυτό, όταν είναι γνωστό ότι εκείνη την περίοδο το τσαβικό καθεστώς προωθούσε το πρόγραμμα «πετρέλαιο για τρόφιμα»;

Τα μισόλογα, οι διαρροές, οι διαψεύσεις που μετά… διαψεύδονται, όλη αυτή η ενοχική συμπεριφορά, που από τη μεριά των Τσιπραίων συνεχίζεται και τώρα, δείχνει ότι αυτοί οι τύποι λειτουργούσαν σαν βαποράκια καπιταλιστικών συμφερόντων, στην προσπάθειά τους να πετύχουν στήριξη απ' αυτά τα συμφέροντα (ειδικά όσα είχαν και επιχειρήσεις ΜΜΕ). Γι' αυτό πήγαινε ο Παππάς με τους ανθρώπους των Βαρδινογιάννηδων στη Βενεζουέλα, γι' αυτό και συναντιόταν κρυφά ο Τσίπρας με τον Ψυχάρη, φτιάχνοντάς του ο ίδιος το εσπρεσάκι του. Αν υπάρχει και «κάτι άλλο» δεν το γνωρίζουμε, αλλά δε θα εκπλαγούμε αν αποκαλυφθεί.

ΥΓ. Ονομα και πράμα ο Ησυχος της ΛΑΕ. Συνόδευε τον Παππά στη Βενεζουέλα, είχε τις «άκρες» του (γεννημένος και μεγαλωμένος στη Λατινική Αμερική γαρ), ξέρει «τα πάντα όλα», αλλά κάνει την πάπια, καθώς κανένας δεν ασχολείται με την πάρτη του. Μια καλή ιδέα θα ήταν να αλλάξει το επώνυμό του από Ησυχος σε… Μουλωχτός. Κατά τα άλλα, ο Ησυχος συνόδευε τον Παππά στη Βενεζουέλα, ο Στρατούλης παρέα με τον Φλαμπουράρη έκαναν μυστικές διαπραγματεύσεις στην έδρα του ομίλου Μελισσανίδη και έκλειναν «ντιλ» για την υποστήριξη των συμφερόντων του, κι όλ' αυτά ενόσω ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ακόμα στην αντιπολίτευση. Κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι ή… σκατά από τον ίδιο βόθρο (για ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ λέμε).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣενάρια
Επόμενο άρθρο «Σπρώχνουν» τον Κρανιδιώτη

Σχετικά Αρθρα

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

Πολιτική 29 Ιούν 2026, 13:08

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

Πολιτική 26 Ιούν 2026, 13:47

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

Πολιτική 25 Ιούν 2026, 13:38

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

Πολιτική 24 Ιούν 2026, 12:26

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

Πολιτική 23 Ιούν 2026, 11:54

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

Πολιτική 22 Ιούν 2026, 18:19
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

29 Ιούν 2026, 13:08
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.

29 Ιούν 2026, 12:58
Η παπάρα

Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα

29 Ιούν 2026, 10:30
Κόντρες

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

29 Ιούν 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

28 Ιούν 2026, 19:57
Αγροτικά

Σε μια ακόμα δίκη, για τρίτη στη σειρά δίωξη, ο Ηλίας Καλφούτζος

Είναι από τους πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

28 Ιούν 2026, 19:18
Διεθνή

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

28 Ιούν 2026, 11:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούνη

28 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

27 Ιούν 2026, 20:18
Διεθνή

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

27 Ιούν 2026, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

1949: Η Νότια Αφρική επιβάλει το “απαρτχάιντ” με την απαγόρευση μικτών γάμων.

1970: Τα αμερικανικά στρατεύματα αρχίζουν την αποχώρησή τους από την Καμπότζη.

1972: Μυθιστορηματική απόδραση τριών κρατουμένων από το Δημοτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

1979: Η ελληνική βουλή επικυρώνει την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.

1987: Απόπειρα εκτέλεσης του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραυτόπουλου (1η Μάη).

1990: 10.094 άντρες των Κόντρας παραδίδουν τα όπλα τερματίζοντας τον εμφύλιο πόλεμο στη Νικαράγουα.

1992: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Αλγερίας Μοαμάντ Μπουντιάφ.

2002: Βόμβα στα εκδοτήρια της «Hellas flying dolphins» στον Πειραιά, τραυματισμός του Σάββα Ξηρού (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo