Οκτώ υπάλληλοι παραπέπονται από τον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (απιστία περί την υπηρεσίαν), εκ των οποίων οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας. Ο ένας εκ των τριών έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν στη θέση τους. Τη στιγμή που άλλοι υπάλληλοι εκδιώκονται κλωτσηδόν, διότι υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, αυτοί παραμένουν στη θέση τους, παρά τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Ο κύριος Τίποτα (κατά κόσμον Δ. Αβραμόπουλος), με τους παμμέγιστους συνεργάτες του Καλογερόπουλο και Ριζά και με ολίγη από Παπαδιά, φροντίζουν να προάγουν τα συμφέροντα του δημοσίου και να τοποθετούν τον κάθε υπάλληλο… στην κατάλληλη θέση.
Μια σύντομη αναφορά σε μέρος του κατηγορητηρίου για τον ένα εκ των τριών δείχνει σε πόσο δεινή θέση βρίσκονται όλοι. Από το Φλεβάρη του 2003 ως το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, κατά τη διαχείριση εσόδων, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Η ζημιά που προξενήθηκε στο ΝΠΔΔ και κατ’ επέκταση στο δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, το δε αντικείμενο του εγκλήματος είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Οντας μέλος επιτροπής ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας από δημόσιους πόρους. Η διαχείριση συνίστατο, μέσα στα πλαίσια διενέργειας διαγωνισμών, να ασκεί τον έλεγχο και την αξιολόγηση των δικαιολογητικών, από άποψης σκοπιμότητας και νομιμότητας των προσφορών εκ μέρους των ενδιαφερομένων προμηθευτών, ιδίως από την άποψη της συμφωνίας αυτών προς τους όρους των διακηρύξεων των διαγωνισμών. Κατηγορείται λοιπόν, ότι κατά την εν λόγω διαχείριση, εν γνώσει του ελάττωσε την περιουσία του Δημοσίου και του Νοσοκομείου Θήβας κατά παράνομο τρόπο εκπλήρωσης των καθηκόντων του ως μέλος των επιτροπών των διαγωνισμών, για να ωφεληθούν ενδιαφερόμενοι μειοδότες των προμηθευόμενων ιατρικών ειδών.
Η δίκη που ήταν να γίνει τον περασμένο Φλεβάρη αναβλήθηκε για το Μάη, οπότε αναβλήθηκε και πάλι για τις 19 Γενάρη 2009. Αναμένοντας το αποτέλεσμα της δίκης διερωτόμαστε. Πώς παραμένουν οι εν λόγω υπάλληλοι στη θέση τους, όταν μάλιστα οι θέσεις που κατέχουν είναι πολύ κρίσιμες; Ο ένας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου και ο άλλος υπάλληλος του Τμήματος Μελετών και Προδιαγραφών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της ίδιας Διεύθυνσης. Εκεί δηλαδή που υπάρχει η αρμοδιότητα για τη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων και άλλες σημαντικές αρμοδιότητες. Δυο υπάλληλοι που κατηγορούνται για απιστία είναι δυνατόν να παραμένουν σε τέτοιες θέσεις;
Ας το συγκρίνουμε αυτό με δυο άλλα παραδείγματα. Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Θηβών, Καραγεωργίου, που καρατομήθηκε πρόσφατα απ’ τον Αβραμόπουλο, επέδωσε με έγγραφο στους Καλογερόπουλο και Ριζά το κλητήριο θέσπισμα που περιέχει τις κατηγορίες εναντίον των οκτώ υπαλλήλων. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα… απαλλάχτηκε των καθηκόντων του. Ο Δ. Χριστοφίδης, πρώην υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγειονομικής Μηχανικής εξέφρασε τις διαφωνίες του σχετικά με την Υπουργική Απόφαση που πριμοδοτεί τα ιδιωτικά συμφέροντα με τον εξοπλισμό ακτινοβολιών υψηλής τεχνολογίας. Για τιμωρία ο εν λόγω υπάλληλος μετακινήθηκε παράνομα σε θέση που δεν έχει σχέση με την ειδικότητά του. Στις καταγγελίες, ότι ο εν λόγω υπάλληλος προστατεύει το δημόσιο συμφέρον, ο κύριος Τίποτα με τους πάνσοφους συνεργάτες του προτίμησαν τη σιωπή. Ετσι γίνεται στα υπουργεία του καπιταλισμού. Εχεις μέλλον και καριέρα όταν υποτάσσεσαι και υπηρετείς τα μεγάλα συμφέροντα.