Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τους τα έχωσε χοντρά μέσα στη Γερουσία: είστε δολοφόνοι παιδιών στη Γάζα
  • Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ζητούν να απαγορευτεί το σφυροδρέπανο
  • Περηφάνια και ντροπή στο Ρέθυμνο
  • Σαν σήμερα 16 Μάη
  • Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια
  • Γαλάζιος εμφύλιος για τη σταυρονοθεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός βοηθούσε τους νεοναζιστές στην εγκληματική τους δράση
Πολιτική

Ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός βοηθούσε τους νεοναζιστές στην εγκληματική τους δράση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Δεκ 2020, 12:18

Στο «Βήμα της Κυριακής» 20 Δεκέμβρη δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ του «γνωστού» Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου, με τίτλο «Οι άγνωστοι “φίλοι“ της Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα μ’ αυτό, η ΕΛΑΣ άντλησε τις τελευταίες μέρες από το λεγόμενο «σκοτεινό Διαδίκτυο» (Darkweb) ένα ηλεκτρονικό αρχείο που περιλαμβάνει 1.250 ονόματα ανθρώπων που στήριζαν έμπρακτα τη δράση της νεοναζιστικής συμμορίας.

Ανάμεσα στα ονόματα –σύμφωνα με τον Λαμπρόπουλο- περιλαμβάνονται οκτώ αστυνομικοί, ορισμένοι από τους οποίους κατείχαν σημαντικές θέσεις στη ΓΑΔΑ, επτά ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι, τουλάχιστον πέντε κρατικοί υπάλληλοι, δέκα εκπρόσωποι ιδιωτικών εταιριών ασφάλειας, 22 νομικοί, πέντε καλόγεροι σε μοναστήρια εντός και εκτός Αττικής, ορκωτοί λογιστές και άτομα που έχουν παράσχει στους χρυσαυγίτες «στοιχεία για ατασθαλίες σε δήμους της Βόρειας Ελλάδας».

Να σημειώσουμε καταρχάς, ότι το δημοσίευμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή καταγγελία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα στη διάρκεια της δίκης των νεοναζιστών εγκληματιών, όταν ήρθαμε σε επαφή με το ογκωδέστατο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, ότι η νεοναζιστική συμμορία είχε πλήρη κάλυψη στη δράση της από τον αστικό κρατικό μηχανισμό, ιδιαίτερα από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό.

Σ’ αυτό θα επανέλθουμε, αφού προηγουμένως σχολιάσουμε το δημοσίευμα του «Βήματος».

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το αρχείο των νεοναζιστών με ονόματα και διευθύνσεις των υποστηρικτών τους και το είδος της υποστήριξης που τους προσέφεραν έχει ανέβει στο Darkweb στις 27 Γενάρη του 2020, αλλά τα λαγωνικά της Ασφάλειας το βρήκαν μετά από έντεκα μήνες! Δεν έψαχναν ή απλά το είχαν βρει και το έκρυβαν όσο διαρκούσε η δίκη των νεοναζιστών; Αν δεν έψαχναν, για ποιο λόγο δεν έψαχναν;

Τι ήταν αυτό που τους έκανε να ψάξουν στο λεγόμενο Darkweb; Ηθελαν να βρουν τα ίχνη του Παππά; ‘Η απλά ρίχνουν στην πιάτσα κάτι που το είχαν ήδη από καιρό, προκειμένου να «πείσουν» ότι ψάχνουν εντατικά τον Παππά και έχουν ήδη ανακρίνει όλους όσους θα μπορούσαν να του έχουν προσφέρει βοήθεια;

Θέτουμε αυτά τα ερωτήματα, γιατί στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στη «μεθοδική έρευνα» για τον εντοπισμό του φυγόποινου υπαρχηγού της ΧΑ Παππά, με «στελέχη της Κατεχάκη» να «μιλούν για οργανωμένο σχέδιο για τη φυγή και την υπόθαλψή του, που ξεκίνησε τελικώς από την 1η Οκτωβρίου, αμέσως μετά το “παρών“ που έδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου». Αναφέρεται, επίσης, ότι «η ΕΛΑΣ φέρεται να έχει εντοπίσει το δίκτυο των ατόμων εντός κι εκτός Αττικής που τον βοήθησαν» και για έρευνα «στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό – σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως το Βέλγιο, η Γερμανία κι άλλες».

Επειδή από δικό μας ρεπορτάζ ξέρουμε πολύ καλά ότι η εντολή για στενή παρακολούθηση όλων των δικαζόμενων νεοναζιστών είχε δοθεί από το τέλος του Αυγούστου, δεν πιστεύουμε λέξη από το «ρεπορτάζ» που σκοπό έχει να βγάλει λάδι την Ασφάλεια. Ο Παππάς διέφυγε με ευθύνη αυτών που τον παρακολουθούσαν, δηλαδή της Ασφάλειας. Οσο για τις δήθεν έρευνες στο εξωτερικό, αλήθεια πώς τις κάνουν; Από το… Ιντερνετ; Στις 29 Οκτώβρη γράψαμε ότι το μόνο που έκαναν ήταν να στείλουν ένα σήμα στην Ιντερπόλ για την αναζήτηση του φυγόποινου νεοναζιστή κι αυτό ήταν όλο. Ενα σήμα ρουτίνας σαν αυτά που στέλνονται καθημερινά για διάφορες περιπτώσεις ποινικών που καταζητούνται από τις ελληνικές αρχές. Και σημειώναμε:

Τι κάνει η αστυνομία άμα θέλει να βρει έναν εγκληματία που έχει καταφύγει στο εξωτερικό; Στέλνει κλιμάκια με αξιωματικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι συνεργάζονται με τους ξένους συναδέλφους τους, ανταλλάσσουν πληροφορίες, τονίζουν πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα τους να συλληφθεί ο συγκεκριμένος φυγόποινος, εγκαθιστούν μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μένουν ακόμα και μήνες εκεί, προκειμένου να βοηθούν στην έρευνα.

Αντίθετα, η αποστολή ενός απλού σήματος είναι κίνηση γραφειοκρατικής ρουτίνας, που στέλνει το μήνυμα «μην κάνετε τίποτα. Αμα τύχει…». Το σήμα μπαίνει σε κάποιον φάκελο κι όταν συλλαμβάνεται κάποιος που δείχνει αλλοδαπός, ρίχνουν και καμιά ματιά στο φάκελο με τα σήματα, για να δουν μη τυχόν τον καταζητεί κάποια άλλη χώρα. Δηλαδή, μόνο από χοντρό λάθος του μπορεί να συλληφθεί ο Παππάς.

Είχαμε ζητήσει τότε  να μιλήσουμε με τον σύμβουλο του υπουργού Χρυσοχοΐδη, απόστρατο αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, Φώτη Νασιάκο. Μας είπαν ότι λείπει από το γραφείο (;), εξηγήσαμε τι ακριβώς θέλουμε να τον ρωτήσουμε και… περιμένουμε επικοινωνία επί δίμηνο.

Επιστρέφοντας στην είδηση για την ανεύρεση καταλόγου με υποστηρικτές της νεοναζιστικής συμμορίας, επαναλαμβάνουμε ότι αυτή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για την υποστήριξη που είχε η νεοναζιστική συμμορία στην εγκληματική της δράση από τον κρατικό μηχανισμό. Οχι περιοριστικά από τα άτομα που αναφέρονται στο συγκεκριμένο κατάλογο, αλλά πολύ ευρύτερα, με διαταγές που έρχονταν «από πάνω».

Το ότι η ύπαρξη τέτοιας λίστας διαρρέεται τώρα ενδεχομένως έχει να κάνει με αλληλοσφαγή μεταξύ ομάδων στο εσωτερικό της μπατσαρίας. Το έχουμε δει και άλλες φορές το έργο. Γαλόνια και καριέρες παίζονται και οι κλίκες είναι αδίστακτες όταν συγκρούονται. Αυτό όμως δεν μας αφορά. Ας βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους. Κι αν στη διάρκεια της αλληλοσφαγής έρθουν στο φως κάποια στοιχεία που ενδιαφέρουν την κοινωνία (παράπλευρη απώλεια για τους μπάτσους), ευπρόσδεκτα.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη λίστα την έχουν πολύ καιρό στη διάθεσή τους. Το Darkweb είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να μην αποκαλύψουν την πραγματική πηγή, που είναι οι σχέσεις τους με τους χρυσαυγίτες. Προκύπτει, όμως, ένα άλλο, ουσιαστικό ερώτημα: γιατί δεν έστειλαν τη λίστα στο δικαστήριο; Στις πολιτικές δίκες για οργανώσεις του αντάρτικου πόλης η Αντιτρομοκρατική έστελνε πακέτα με έγγραφα μέχρι και την τελευταία μέρα της δίκης, κουρελιάζοντας τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Και τα τρομοδικεία ενσωμάτωναν αυτά τα πακέτα στις δικογραφίες, απορρίπτοντας τις ενστάσεις της υπεράσπισης, μ’ ένα απλό «θα συνεκτιμηθούν». Εδώ όμως πρόκειται για τη νεοναζιστική συμμορία και τις σχέσεις της με τον κρατικό μηχανισμό. Γι’ αυτό ούτε τον κατάλογο έστειλαν στο δικαστήριο ούτε έδωσαν τα ονόματα στη δημοσιότητα, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι οι μεγαλόσχημοι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ και οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού που συνεργάζονταν με τη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία.

Σε ό,τι αφορά στη βοήθεια που προσέφερε στους νεοναζιστές ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός, σε εκτενές ρεπορτάζ μας στις 9 Ιούλη του 2016, υπό τον τίτλο Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό: Προκλητική βοήθεια στους νεοναζί δολοφόνους, είχαμε αναφερθεί μόνο στα όσα προκλητικά έγιναν αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στην απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης ακόμα κι αυτού του στυγερού νεοναζιστικού εγκλήματος. Εκτός των άλλων, έδωσαν στους νεοναζί τη δυνατότητα να αδειάσουν τα γραφεία και τα σπίτια τους από όπλα και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Αξίζει τον κόπο να θυμηθείτε αυτό το ρεπορτάζ της Κόντρας, ξαναδιαβάζοντάς το. Εξηγεί πολλά, τα οποία επιβεβαιώνονται από την αποκάλυψη της λίστας με τους μεγαλόσχημους υποστηρικτές της ΧΑ. Θα καταλάβετε γιατί ο Ρουπακιάς πήγε και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εν μέση οδώ, με τους μπάτσους της ΔΙΑΣ να παρακολουθούν από μακριά, και γιατί μετά είπε στο πλήρωμα του περιπολικού «δικός σας είμαι»! Αν μη τι άλλο, καταρρέει ο μύθος που πήγαν να χτίσουν οι χρυσαυγίτες, περί «πολιτικής δίωξης», τον οποίο στήριξαν στον ψευδή ισχυρισμό ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά ήταν ένα τυχαίο γεγονός, στο πλαίσιο ενός καυγά.

Ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε και σκότωσε εν μέση οδώ τον στοχοποιημένο αντιφασίστα μουσικό, γιατί είχε τη σιγουριά ότι και αυτό το έγκλημα θα κουκουλωθεί από τους υψηλούς προστάτες που η νεοναζιστική συμμορία είχε μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Η λίστα που διαρρέουν τώρα οι μπάτσοι, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που εμείς υποστηρίζαμε, στηριζόμενοι στα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ και τις επόμενες μέρες, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της στυγερής δολοφονίας του Παύλου.

Κι όμως, από το εκτεταμένο κρατικό κύκλωμα που στήριζε τους νεοναζί παραπέμφθηκε μόνο η χρυσαυγίτισσα ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, στο σπίτι της οποίας (θεωρούμενο ασφαλές, προφανώς) βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο (καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών).

Αφήσαμε για το τέλος ένα μείζον ζήτημα. Δεδομένου ότι η ΧΑ έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, ο κατάλογος με τα ονόματα των υποστηρικτών της δεν έπρεπε ήδη να έχει σταλεί –με τον πιο επίσημο τρόπο- στις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί ποινικά η εμπλοκή αυτών των ατόμων στα εγκλήματα που διέπραξε η νεοναζιστική συμμορία; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Φυσικά και θα έπρεπε να σταλεί αμέσως ο κατάλογος στην εισαγγελία, για να ξεκινήσει η ποινική διερεύνησή του.

Εκτύπωση 🖨
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤην προσοχή μας στην εξελισσόμενη πανδημία
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 27 Δεκέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Περηφάνια και ντροπή στο Ρέθυμνο

Η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στο Δημαρχείο, κόντρα στη θέληση των προσκυνημένων

Πολιτική 16 Μάι 2025, 09:51

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

Οικονομία 15 Μάι 2025, 21:11

77 χρόνια από τη Νάκμπα – Πορεία το Σάββατο προς την αμερικανική και τη σιωνιστική πρεσβεία

13:30, Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 14 Μάι 2025, 18:36

Ο ποπ Εντι Ράμα κι ένα μελισσάκι από τη Δρόπολη

Συντριβή των «Μπελέριδων» - Η μειονότητα τούς γύρισε την πλάτη

Διεθνή 14 Μάι 2025, 14:41

Πρόκληση: Αθώοι οι νεοναζιστές «Σπαρτιάτες»! – Αλλαξε πάλι τακτική ο Μητσοτάκης

Εξέθεσε ανεπανόρθωτα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, που ο ίδιος διόρισε

Πολιτική 14 Μάι 2025, 13:24

Ο Μητσοτάκης ευλογεί το πλιάτσικο και την εγκληματική αδιαφορία της ιταλικής Hellenic Train

Πολιτική 8 Μάι 2025, 21:47
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Τους τα έχωσε χοντρά μέσα στη Γερουσία: είστε δολοφόνοι παιδιών στη Γάζα

Ο Μπεν Κοέν, συνιδρυτής της φίρμας παγωτών "Ben & Jerry's"

16 Μάι 2025, 12:33
Διεθνή

Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ζητούν να απαγορευτεί το σφυροδρέπανο

Το σφυροδρέπανο. Το σύμβολο πάνω στη Σημαία της Νίκης που καρφώθηκε στον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ και σήμανε τη νίκη

16 Μάι 2025, 11:09
Πολιτική

Περηφάνια και ντροπή στο Ρέθυμνο

Η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στο Δημαρχείο, κόντρα στη θέληση των προσκυνημένων

16 Μάι 2025, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2025, 00:01
Οικονομία

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

15 Μάι 2025, 21:11
Κόντρες

Γαλάζιος εμφύλιος για τη σταυρονοθεία

15 Μάι 2025, 14:56
Η παπάρα

Εδώ χρειάζεται βρεγμένη σανίδα…

15 Μάι 2025, 13:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων θερίζει και το υπουργείο κάνει παιχνίδια προπαγάνδας και παραπληροφόρησης

15 Μάι 2025, 13:07
Διεθνή

«Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 3

Al-Qasam Productions

15 Μάι 2025, 09:55
Διεθνή

Τα γυρίζει ο προδότης, προσπαθώντας να βγει από την απομόνωση

15 Μάι 2025, 09:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Πώς τα κατάφερε και στάθηκε στα πόδια του το θηρίο;

14 Μάι 2025, 22:06
Πολιτική

77 χρόνια από τη Νάκμπα – Πορεία το Σάββατο προς την αμερικανική και τη σιωνιστική πρεσβεία

13:30, Πάρκο Ελευθερίας

14 Μάι 2025, 18:36
Διεθνή

Ο ποπ Εντι Ράμα κι ένα μελισσάκι από τη Δρόπολη

Συντριβή των «Μπελέριδων» - Η μειονότητα τούς γύρισε την πλάτη

14 Μάι 2025, 14:41
Παιδεία

Παραπέμπονται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της Δυνητικής Αργίας επειδή στήριξαν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους

14 Μάι 2025, 13:53
Πολιτική

Πρόκληση: Αθώοι οι νεοναζιστές «Σπαρτιάτες»! – Αλλαξε πάλι τακτική ο Μητσοτάκης

Εξέθεσε ανεπανόρθωτα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, που ο ίδιος διόρισε

14 Μάι 2025, 13:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2025, 00:01
Εργατικά

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την υπόθεση  της Χρύσας Χοτζόγλου

Πρωτοφανές! Ορίστηκε σύγκληση του τριμελούς Συμβουλίου 8 ημέρες μετά την προσωρινή διαταγή που ανέστειλε τη Δυνητική Αργία, με στόχο αυτή να ανατραπεί 

13 Μάι 2025, 22:46
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ξαναστέλνουν διαπραγματευτική ομάδα στη Ντόχα

13 Μάι 2025, 22:35
Διεθνή

Βομβάρδισαν το Νοσοκομείο για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο!

Νοσηλευόταν τραυματισμένος από προηγούμενη στοχευμένη επίθεση

13 Μάι 2025, 18:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

1944: Εκτελούνται 120 Ελληνες από Γερμανούς στο Χαϊδάρι (οι 92 ανάπηροι πολέμου).

1981: Βόμβες σe super market Βερόπουλου στο Περιστέρι και Βασιλόπουλοy στο Ψυχικό (Λαϊκή Επαναστατική Πρωτοβουλία).

1986: Βόμβα στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας (Επαναστατικοί Πυρήνες).

1991: Δύο ρουκέτες κατά της τσιμεντοβιομηχανίας «Χάλυψ» στον Ασπρόπυργο (17Ν).

1999: Ρουκέτα κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (17Ν).

2005: Δίνεται δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες του Κουβέιτ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Σε λίγα λεπτά, βρίσκεις θέση εργασίας μέσω του JobMatch

Τη διευκόλυνση ενδιαφερομένων και εργοδοτών για εύρεση εργασίας σε τουρισμό και εστίαση, μέσω της εφαρμογής Job Match, επεσήμανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, την Πέμπτη 15 Μαΐου.

Η υπουργός ανέφερε ότι καθώς η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας στο 9%, υπάρχουν επιχειρήσεις, ειδικά σε τουρισμό και εστίαση οι οποίες αναζητούν προσωπικό για κάλυψη θέσεων εργασίας και δεν βρίσκουν, σημειώνοντας ότι «έχουμε θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα Job Match, μαζί με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Μπαίνεις μέσα και δηλώνεις τις προτιμήσεις σου, βάζεις φίλτρα. Ταυτόχρονα φίλτρα-θέσεις εργασίας έχουν ανεβάσει και οι εργοδότες. Με το που βάζω εγώ ως υποψήφια εργαζόμενη τα φίλτρα μου, αυτόματα το σύστημα κάνει τη σύζευξη μεταξύ των δικών μου προτιμήσεων, μαζί με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο εργοδότης και μου βγάζει μία λίστα με τις επιχειρήσεις που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Όταν δω κάτι που με ενδιαφέρει μπορώ να πατήσω και αμέσως βίντεο κλήση και να κάνω συνέντευξη επιτόπου. Αυτή η διαδικασία σκεφτείτε το εξής, γιατί το έχουμε μετρήσει, μπορεί σε δυόμισι λεπτά να έχεις δουλειά. Αυτή είναι η ουσία της διευκόλυνσης. Ήδη έχουμε στο Job Match 22.000 υποψηφίους από πέρυσι και έχουν γίνει πάνω από 46.000 συνολικά συζεύξεις.».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας, 15.5.2025

(Το συμπέρασμα είναι απλό: άνεργοι είναι μόνο οι τεμπέληδες. Οποιος/α θέλει να βρει δουλειά μπορεί να τη βρει μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας με το κινητό του. Κάθεται να πιει έναν καφέ και προτού προλάβει να τον τελειώσει έχει βρει δουλειά! Γι’ αυτός τις περιπτώσεις χοντρής κοροϊδίας υπάρχει μια λαϊκή παροιμία: Ε, ρε, βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo