Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων
  • Σαν σήμερα 8 Ιούνη
  • Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών
  • Χωρίς αρχές αλισβερίσι για μια πρόταση που θα απορριφθεί
  • Προκαλούν κιόλας τα σιωναζίδια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Πρώτη Δίκη ΕΛΑ»9/2/2004
Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

1η συνεδρίαση

9/2/2004

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Φεβ 2004, 00:00
Η πρόθεση να υποβαθμιστεί η «δίκη του ΕΛΑ» φάνηκε από την πρώτη κιόλας μέρα της. Τα ΜΜΕ έστειλαν πολύ λιγότερο κόσμο στην κάλυψη της δίκης, ενώ ακόμη και η υποδομή που εξυπηρετεί τους δημοσιογράφους ήταν σε άθλια κατάσταση. Εκτός των άλλων, οι παράγοντες της δίκης και οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τα πρακτικά που απομαγνητοφωνούνταν καθημερινά στη «δίκη της 17Ν». 
 
Από ό,τι πληροφορηθήκαμε μάλιστα από συναδέλφους, τις επόμενες μέρες η δίκη θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο στις σελίδες των εφημερίδων. Η «τρομοκρατία» δεν παίζει σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Και δεν παίζει ειδικά αυτή η δίκη, που συνιστά ένα σκάνδαλο, δικαστικό και πολιτικό. 
 
Μολονότι η έλλειψη πρακτικών δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τη δίκη μέρα με τη μέρα, στηριζόμενοι στο επιτόπιο ρεπορτάζ και στην απομαγνητοφώνηση των πιο σημαντικών σημείων της.
 
1η μέρα. Η είδηση κατά την έναρξη της δίκης δεν ήταν ούτε το δικαστήριο, ούτε οι κατηγορούμενοι, ούτε οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, αλλά οι εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας που δυσανασχετούσαν για την παρουσία τους και έλεγαν στους δημοσιογράφους: «εγώ δεν ξέρω τίποτα, δεν καταλαβαίνω γιατί με κουβάλησαν». Ορισμένοι το είπαν και φωναχτά, κατά την ανάγνωση του ονόματός τους στο δικαστήριο. 
 
Μόλις τέσσερις είναι οι μάρτυρες που έχουν να καταθέσουν κάτι και ανάμεσά τους ξεχωρίζει η περιβόητη Σοφία Κυριακίδου, πρώην σύζυγος του Αγγελέτου Κανά. Ντυμένη «σινιέ» και υπό την προστασία ασφαλιτών η Κυριακίδου προσπάθησε να το παίξει άνετη στην αρχή. Σύντομα, όμως, απέδειξε ότι βρίσκεται υπό το κράτος κάποιας ψυχικής διαταραχής. Σε κάθε διάλειμμα της δίκης πλησίαζε το κάγκελο που χωρίζει το χώρο του δικαστήριου (έδρα, κατηγορούμενοι, συνήγοροι) από το κοινό και κοιτούσε επίμονα προς τη μεριά του Κανά. Εκανε διάφορες γκριμάτσες, χασκογελούσε, ενώ κάποια στιγμή έβαλε τα κλάματα. 
 
«Τι κοιτάς;», της είπε κάποια στιγμή ο Κούγιας. «Να δω πόσο ωραίοι άντρες είστε», του απάντησε! Η κατάθεσή της αναμένεται συναρπαστική. 
 
Η πρόεδρος του ειδικού τρομοδικείου Ελισάβετ Μπρίλλη έβαλε τους κατηγορούμενους να καθίσουν στις γωνιές του χώρου των εδωλίων (εκεί που ήταν το κλουβί που ξηλώθηκε στην αρχή της «δίκης της 17Ν»). Για να μπορούν να επικοινωνούν με τους συνηγόρους τους, ήταν η αιτιολογία. Εμάς όμως δεν μας έπεισε. Για να μη μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, θα έπρεπε να πει, αλλά δεν το είπε, για ευνόητους λόγους. 
 
Κατά την εκφώνηση των ονομάτων τους, ο Κ. Αγαπίου δήλωσε «παρών-απών» (αργότερα διευκρίνισε ότι είναι παρών μόνο ως φυσική παρουσία, γιατί τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του τα έχουν καταστρέψει από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι τώρα). 
 
Ο Μ. Κασσίμης ζήτησε άδεια να απουσιάσει περίπου για ένα δεκαπενθήμερο, γιατί πρέπει να εγχειριστεί (ήδη νοσηλεύεται από τις 29 Γενάρη και προσήλθε στο δικαστήριο με ολιγόωρη άδεια του νοσοκομείου). Το δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να αντιπροσωπευτεί διά των συνηγόρων του και απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης Αθανασάκη (Τσοβόλας) για διακοπή ή αναβολή της δίκης.
 
Ακολούθησε η εκφώνηση των ονομάτων των μαρτύρων, στη διάρκεια της οποίας επικράτησε το αναμενόμενο κομφούζιο (δεν έλειψαν και τα ευτράπελα) κι εκεί που η μέρα πήγαινε να κλείσει πληκτικά, εμφανίστηκε ο μπούλης Καμμένος για να λειτουργήσει σαν το αλατοπίπερό της, κατά την εύστοχη δήλωση του Χ. Τσιγαρίδα. 
 
Ο Καμμένος εμφανίστηκε αυτοβούλως στο δικαστήριο και ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας, επειδή έχει πάρει επίσημα έγγραφα της γερμανικής Βουλής (τα πήρε τον Ιούλιο, είπε) που αφορούν την υπόθεση. Εντάξει, την προεκλογική του διαφήμιση πήγε να κάνει ο “κυνηγός τρομοκρατικών κεφαλών”, γιατί τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά και κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής ακόμα και αν κερδίσει η ΝΔ. Οι συνήγοροι υπεράσπισης αντέδρασαν αμέσως και έθεσαν το ζήτημα νομικά: δεν μπορεί να έρχεται ο οποιοσδήποτε και να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις βάζοντας από το παράθυρο «στοιχεία» σε μια δικαστική διαδικασία, χωρίς προηγούμενα αυτά τα στοιχεία να έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Αυτό συνιστά ευθεία παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Σημείωσαν, μάλιστα, την παραδοχή του ίδιου του Καμμένου ότι πήγε να δώσει στις εισαγγελικές αρχές τα «στοιχεία» του και ο ανακριτής δεν τον κάλεσε να καταθέσει! (Κατεβάστε ένα ηχητικό απόσπασμα)
 
Από διαφορετική σκοπιά έβαλαν το ζήτημα οι Χ. Τσιγαρίδας και Κ. Αγαπίου. Καυστικός ο Τσιγαρίδας είπε: «Ο κ. Καμμένος, από το Γενάρη του 2003 εμφανιζόταν σε διάφορα παράθυρα και έλεγε ότι είχε αυτά τα στοιχεία. Επιδείκνυε μάλιστα κι ένα κόκκινο ντοσιέ κι έλεγε «να ‘τα». Δεν είδαμε βέβαια ποτέ τί περιείχε ο φάκελος. Μπορεί να είχε λογαριασμούς, ΔΕΗ κ.λπ., χρηματιστήριο ή οτιδήποτε άλλο. Το βέβαιο είναι ότι λέει ψέματα ότι τα πήρε τον Ιούλιο. Οι κύριοι Καμμένος και Παπαθεμελής διατείνονται ότι έχουν στοιχεία ενοχής όλων των κατηγορουμένων. Μέσα στη δικογραφία μας όμως υπάρχουν έγγραφα με τα οποία οι εισαγγελικές αρχές καλούσαν τον κ. Παπαθεμελή να πάει να καταθέσει και υπάρχει και επιστολή απάντησης από το γραφείο του κ. Παπαθεμελή που λέει “δεν έχω στοιχεία, πολιτικές εκτιμήσεις έκανα”. Προσωπικά δεν μ’ ενδιαφέρει αν ο κ. Καμμένος φέρει ή δε φέρει στοιχεία, όμως από τότε τα έψαξαν πολλοί εισαγγελείς και σας διαβεβαιώ, εκ προσωπικής πείρας, ότι οι εισαγγελείς δεν ήταν μέλη του ΕΛΑ».
 
Οργισμένος ο Αγαπίου είπε:«Δέκα χρόνια τώρα έχω φορτωθεί αυτά τα χαρτιά. Πρόκειται για μυθεύματα, για σκουπίδια των μυστικών υπηρεσιών και πάνω σ’ αυτά γίνονται μελέτες από συγκεκριμένους που τα μαγειρεύουν και τα παρουσιάζουν ως γεγονότα. Συμβαίνει, όμως, να μ’ έχει καλέσει ανακριτής πριν τέσσερα χρόνια και ουδέποτε τα πήραν υπόψη τους ως αποδεικτικά στοιχεία. Φτάνει πια. Και ο Καμμένος να καταθέσει κι όλα του τα έγγραφα να φέρει κι όλα τα ντουλάπια των μυστικών υπηρεσιών και ο Παπαθεμελής να ‘ρθει και ο Νηστικάκης. Αν αυτά τα θεωρείτε νόμιμα και παραδεκτά, δεν έχω λόγο να ‘μαι εδώ, πάω εκεί που μ’ έχουν βάλει. Εμένα δεν με αφορούν, όποιος θέλει ας τα φέρει. Τον Ανδρέα Παπανδρέου ποιος τον έβγαλε τρομοκράτη; Εγώ; Ο Καμμένος τον έβγαλε”. 
 
Η εισαγγελική αρχή κόπηκε στα δύο. Ο τακτικός εισαγγελέας Πατσής ζήτησε να καταθέσει ο Καμμένος, ενώ ο αναπληρωτής του Βομπίρης ζήτησε από το δικαστήριο να μην τον εξετάσει τώρα, γιατί δεν προέκυψε από πουθενά τέτοια ανάγκη, και να επιφυλαχθεί να τον καλέσει, αν προκύψει τέτοια ανάγκη από τη διαδικασία. ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ επί της έδρας. Γιατί μην κοροϊδευόμαστε – ο Καμμένος τα γνωστά αρχεία για τον Κόκκαλη και το ΠΑΣΟΚ θα κατέθετε, για να κάνει πολιτικό τζέρτζελο. 
 
Το δικαστήριο συντάχθηκε με την άποψη του αναπληρωτή εισαγγελία (όπως λένε αυτοί που ξέρουν, το χρώμα που αρέσει και στους τρεις τακτικούς δικαστές είναι το πράσινο) και ο μπούλης έφυγε άπρακτος. Οπότε το τζέρτζελο θα γίνει από τον γνωστό δημοσιογράφο-ντετέκτιβ Βασίλη Ζήση, που είναι πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, και ο Καμμένος μπορεί να ελπίζει ότι ίσως, μετά τον Ζήση, κληθεί και αυτός.
 
Στη συνέχεια, δόθηκε ο λόγος στον τακτικό εισαγγελέα Πατσή, ο οποίος άρχισε να διαβάζει το κατηγορητήριο με στόμφο και στιλ που θύμιζε ιεροκήρυκα της δεκαετίας του 60.2η μέρα.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

1η συνεδρίαση

Tέχνη και παρακμή
Επόμενο άρθρο

1η συνεδρίαση

10/2/2004

Σχετικά Αρθρα

32η συνεδρίαση

23/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 23 Απρ 2004, 00:00

31η συνεδρίαση

22/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 22 Απρ 2004, 00:00

31η συνεδρίαση

21/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 21 Απρ 2004, 00:00

30ή συνεδρίαση

20/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 20 Απρ 2004, 00:00

29η συνεδρίαση

19/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 19 Απρ 2004, 00:00

28η συνεδρίαση

16/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 16 Απρ 2004, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων

8 Ιούν 2025, 06:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2025, 00:01
Εργατικά

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών

Παράνομη εντολή να κληθεί εκπαιδευτικός για εξηγήσεις, επειδή συμμετείχε σε νόμιμη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ!

7 Ιούν 2025, 09:37
Πολιτική

Χωρίς αρχές αλισβερίσι για μια πρόταση που θα απορριφθεί

7 Ιούν 2025, 08:48
Πολιτική

Προκαλούν κιόλας τα σιωναζίδια

7 Ιούν 2025, 05:58
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Ιούν 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σιωναζιστές στρατιώτες

Και αρκετοί τραυματίες

6 Ιούν 2025, 18:37
Διεθνή

Η ένοπλη Αντίσταση στη Γάζα στηρίζει τον διπλωματικό πόλεμο που γίνεται στη Ντόχα

6 Ιούν 2025, 12:19
Κόντρες

Οι όμορφες σχέσεις όμορφα καίγονται

6 Ιούν 2025, 09:36
Οικονομία

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

6 Ιούν 2025, 06:30
Εργατικά

Δημοτική αρχή Ηλιόπουλης: «Σκάσε και σκάβε»…

6 Ιούν 2025, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2025, 00:01
Uncategorized

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

5 Ιούν 2025, 08:43
Παιδεία

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι φοιτητές απαίτησαν τη διακοπή της συνεργασίας με το Ισραήλ

5 Ιούν 2025, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2025, 00:01
Παιδεία

Απίστευτο τρολάρισμα των υποψηφίων με θέμα «δημιουργικότητα και σχολείο»

4 Ιούν 2025, 21:04
Καταστολή

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ επιχειρούν να προσδώσουν στα Πανεπιστήμια χαρακτηριστικά στρατοπέδων

4 Ιούν 2025, 20:54
Πολιτική

Τσίπρας: Ο κύβος ερρίφθη…

4 Ιούν 2025, 20:49
Πολιτική

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

4 Ιούν 2025, 15:08
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

Ημέρα κατά των εγκεφαλικών όγκων.

Ημέρα ωκεανών.

1949: Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.

1952: Αναχωρούν για την Κορέα τετρακόσιοι έλληνες στρατιώτες.

1963: Ιδρύεται το κίνημα νεολαίας «Γρηγόρης Λαμπράκης».

1989: Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί συνδεδεμένοι έτσι ώστε να μη γίνει έκρηξη, στέλνονται μέσα σε φακέλους στους δημοσιογράφους Δ. Ρίζο στον «Ελεύθερο Τύπο» και Κυριάκο Διακογιάννη στην «Αυριανή» ως προειδοποίηση (ΕΛΑ).

2000:Εκτελείται ο βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στίβεν Σόντερς (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Oταν ανέλαβα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ξεκάθαρη εντολή από τον πρωθυπουργό: πλήρης κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον Νοέμβριο ήλθα σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την έρευνα που ξεκίνησε. Δεν πρόκειται για υπόθεση που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για μια υπόθεση που εμείς φέραμε ξανά υπό θεσμικό και νομικό έλεγχο. Ως υπουργείο κινούμαστε μεθοδικά και σεβόμαστε απόλυτα τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους ελληνες αγρότες.

Κώστας Τσιάρας

(Μια συνέντευξη στην καραδεξιά Political δεν έχει follow up ερωτήματα και αμφισβήτηση της «απόλυτης αλήθειας» του υπουργού. Εχει μόνο ερωτήσεις-πάσες, εμφανώς συμφωνημένες εκ των προτέρων, ώστε η υπουργάρα να ξετυλίξει το αφήγημά της. Θα μπορούσε -λέμε τώρα- να ρωτήσει η… αγιογράφος Ελλη Τριανταφύλλου: Γιατί οι τέσσερις υπουργοί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη που προηγήθηκαν -Βορίδης, Λιβανός, Γεωργαντάς, Αυγενάκης- δεν έκαναν «πλήρη κάθαρση» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και χρειάστηκε -ξαναλέμε τώρα- ο πρωθυπουργός να δώσει «ειδική εντολή» στον Τσιάρα; Θα μπορούσε ακόμα να ρωτήσει: Αφού στήριξες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί αυτή χρειάστηκε να οργανώσει αστυνομικό «ντου» για να κατασχέσει υπολογιστές αναζητώντας στοιχεία; Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμπιστευόταν τις διαβεβαιώσεις σου ή -ακόμα χειρότερα- ότι διαπίστωσε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων; Και γιατί ο πρόεδρος που εσύ διόρισες, ο συνταξιούχος δικαστής Σαλάτας, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αναγκάστηκες να τον «παραιτήσεις», μετ’ επαίνων; Ενας δημοσιογράφος -και όχι αγιογράφος υπουργών- θα ρωτούσε, επίσης: Γιατί επί των ημερών σου συνεχίστηκε ο ανελέητος υπηρεσιακός διωγμός της υπαλλήλου Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων για βοσκότοπους-μαϊμούδες; Τρεις μέρες μετά τον ορισμό της πρώτης δικασίμου κατά του Χλύκα, των παιδιών του και μελών της οικογένειας Καλφούτζου, που δήλωναν… ιδιωτικά βοσκοτόπια στον… Γράμμο, η Τυχεροπούλου εκδιώχτηκε και από τη θέση-ψυγείο όπου είχε τοποθετηθεί, με το αισχρό επιχείρημα «και λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας»! Επί υπουργίας Τσιάρα. Δεν ήξερε τίποτα αυτός; Αν δεν ήξερε, γιατί μπλοκάρισε την απόσπαση της Τυχεροπούλου στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε από τον Τσιάρα να αποσπαστεί η Π. Τυχεροπούλου σ’ αυτήν, προκειμένου να βοηθήσει στη διενεργούμενη έρευνα, ο Φλωρίδης δέχτηκε την αιτηθείσα απόσπαση, αλλά ο Τσιάρας ακόμα δεν έχει υπογράψει. Δεν αποκαλύπτει αυτή η στάση του συμμετοχή στο διωγμό της υπαλλήλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αλλά και άρνηση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr:

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 1η συνεδρίαση

    17Ν
    • 1η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 1η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 1η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 1η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 1η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 1η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 1η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 1η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 1η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 1η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 1η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 1η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 1η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 1η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 1η συνεδρίαση

      1η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 1η συνεδρίαση

      1η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 1η συνεδρίαση

      1η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 1η συνεδρίαση

      1η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 1η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 1η συνεδρίαση

    1η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 1η συνεδρίαση

    1η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 1η συνεδρίαση

    1η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 1η συνεδρίαση

    1η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 1η συνεδρίαση

    1η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 1η συνεδρίαση

    1η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo