Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»
  • Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
  • Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη
  • Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ»Τετάρτη, 30/3/05
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

25η συνεδρίαση

Τετάρτη, 30/3/05

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Μαρ 2005, 00:00
Χάσαμε τον Κορωναίο, στοπ. Εξαφανίστηκε ο τύπος και δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Δεν έστειλε καμιά ειδοποίηση ή κάποιον άνθρωπο. Ετσι, το δικαστήριο αναγκάστηκε να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του τη Δευτέρα 4 Απρίλη. Ετσι, η διαδικασία συνεχίστηκε με τους υπόλοιπους μάρτυρες.
 
Η Σ. Αλυσανδράκη ήταν στο λεωφορείο που χτυπήθηκε και λαγοκοιμόταν. Δεν είδε τίποτα το άξιο λόγου. Θυμάται καλά, όμως, ότι έξω ήταν ακόμα σκοτάδι και δεν μπορούσες να δεις καλά. Εχει αξία αυτό, ενόψει των ισχυρισμών του Κορωναίου. 
Το ίδιο πιστοποίησε και ο επόμενος μάρτυρας, ο αστυνομικός Α. Σιάχαλος. Εξω ήταν ακόμα σκοτάδι. Τον Κορωναίο δεν θυμάται να τον είδε εκεί, να βοηθάει στη μεταφορά των τραυματιών.
 
Ετσι φτάσαμε στη «λύση του δράματος». «Από μηχανής θεοί» δυο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Για πρώτη φορά στις τρεις τρομο-δίκες που έχουν γίνει ως τώρα εμφανίζονται και καταθέτουν «αντιτρομοκρατικάριοι». Και από ένα παράξενο παιχνίδι της τύχης καταθέτουν ουσιαστικά ως μάρτυρες υπεράσπισης. Ηταν αναγκασμένοι να το κάνουν, προκειμένου να υποστηρίξουν το κύρος της υπηρεσίας τους από μάρτυρες τύπου Κορωναίου. Θέλουν σοβαρά πράγματα και όχι αστειότητες.
 
Ο αστυνόμος Β’ Δημήτριος Δάβαλος «τελείωσε» τον Κορωναίο, καταθέτοντας πολύ πιο αναλυτικά σε σχέση με την κατάθεσή του στον ανακριτή Ζερβομπεάκο και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Κορωναίο. 
Ιδού ευθύς εξαρχής τρία χοντρά ψέματα του Κορωναίου, που αποκάλυψε ο Δάβαλος. Σ’ αυτούς δήλωσε ελαιοχρωματιστής και όχι μαρμαράς. Δήλωσε ότι έχει αυτοκίνητο και όχι μηχανάκι. Δήλωσε ότι πριν το συμβάν έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητο και όχι στο μηχανάκι και επίσης δεν τους είπε ότι πήγαινε κάθε μέρα και έπινε καφέ με τον βενζινά.
Υστερα απ’ αυτά, το δικαστήριο ή θα πρέπει να καθίσει τον Κορωναίο στο σκαμνί για ψευδομαρτυρία ή θα πρέπει να διατάξει την εξέτασή του σε κρατικό ψυχιατρείο.
 
Ο Δάβαλος κατέθεσε ότι περί τα μέσα Δεκέμβρη του 2002 άρχισαν να καλούν για άτυπη (προφορική) εξέταση τους μάρτυρες από τις διάφορες ενέργειες του ΕΛΑ, μήπως και βγάλουν τίποτα. Φώναξαν και τον Κορωναίο που δεν τους είπε τίποτα καινούργιο. Τους είπε ότι έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητο (εκεί τον διέκοψε ο πρόεδρος και τον ρώτησε αν είναι σίγουρος και ο ασφαλίτης απάντησε κατηγορηματικά ότι θυμάται πολύ καλά) και είδε δυο άτομα. Το ένα ήταν μεγαλύτερο στην ηλικία και έβγαλε από το τσαντάκι κάτι σαν τηλεχειριστήριο, το πάτησε και έγινε η έκρηξη. Οταν του επισήμαναν ότι προανακριτικά δεν έχει πει τέτοια πράγματα, τους απάντησε ότι δεν θυμόταν αν τα είχε πει. 
Για το δεύτερο άτομο τους είπε ότι τα μαλλιά του έμοιαζαν σαν του Σάββα Ξηρού. Του έδειξαν φωτογραφίες και όταν έφτασαν στον Σερίφη τους είπε αυθόρμητα ότι αυτόν τον γνωρίζει, επειδή τον έβλεπε συνέχεια στην τηλεόραση. Τον ρώτησαν αν τον συνδέει με κάποιο από τα δυο άτομα και τους απάντησε αρνητικά.
Το σημείο αυτό είναι το πιο αξιόλογο και η Εδρα επέμενε με ερωτήσεις, γιατί μέχρι τώρα το θέμα έμπαινε αρνητικά. Δηλαδή, ότι απλά ο Κορωναίος δεν τους είχε πει τίποτα σε βάρος του Σερίφη. Τώρα, όμως, ο Δάβαλος ήταν κατηγορηματικότατος απαντώντας σε αρκετές σχετικές ερωτήσεις: Ναι, τον ρωτήσαμε ειδικά για τον Σερίφη, αν τον συσχετίζει με τα δυο άτομα που αναφέρει, και απάντησε αρνητικά. Μόνο από την τηλεόραση τον γνωρίζει.
 
Κατά τα άλλα: Ο Κορωναίος δεν έδειξε να φοβάται κάτι ή να θέλει να κρύψει κάτι. Αλλωστε, οι καταγγελίες του για απειλητικά τηλεφωνήματα είναι μεταγενέστερες από το κάλεσμά του στην Αντιτρομοκρατική. Δεν θεώρησαν αξιόπιστο αυτό το άτομο, γιατί από τις καταθέσεις του προέκυπταν μεγάλες αντιφάσεις. Το συμβάν έγινε στις 6:30 το πρωί και αυτός παρουσιάστηκε αυθόρμητα στο Α.Τ. περισσού στις 16:30 το απόγευμα, λέγοντας ότι το έμαθα από τις μεσημεριανές ειδήσεις. Αν κάτι είχε δει και δεν το κατέγραψαν στην πρώτη κατάθεσή του, επί 10 χρόνια κάπου θα είχε πάει να τα πει. Εκτιμά ότι αληθινή είναι η πρώτη κατάθεσή του. «Το ένιωσε, πήγε και το είπε», είπε χαρακτηριστικά ο Δάβαλος. Κρίση για την ψυχική και διανοητική κατάσταση του Κορωναίου αρνήθηκε να κάνει και έμεινε μόνο στην κρίση του περί αναξιοπιστίας του Κορωναίου, δηλώνοντας ότι έχει ερωτηματικά για τα κίνητρα και τη συμπεριφορά του.
 
Η παρουσία αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής στο δικαστήριο έδωσε την ευκαιρία και σε άλλους συνηγόρους υπεράσπισης να θέσουν ερωτήσεις για την υπόθεση του ΕΛΑ. Για παράδειγμα, ο Αρης Κωνσταντάκης ρώτησε γιατί δεν πήραν αποτυπώματα ούτε έψαξαν το σπίτι της Κυριακίδου, όπως έκαναν για όλους τους άλλους που φέρονται ως μέλη του ΕΛΑ και γιατί η υπηρεσία του δεν έστειλε στο δικαστήριο τα στοιχεία που είχε για την ταυτότητα του «Τζορτζ». Πλην όμως, ο Δάβαλος ξεκαθάρισε ότι έχει διατελέσει προανακριτικός υπάλληλος στην υπόθεση του ΕΛΑ και δεν μπορεί να καταθέσει.
Ακαρπη ήταν και η ανάλογη προσπάθεια του Κ. Αγαπίου. Η Αντιτρομοκρατική έχει φροντίσει να βάλει τα στελέχη της να κάνουν προανακριτικές πράξεις, για να μη μπορεί κανείς να τους καλέσει ως μάρτυρες στο δικαστήριο και να μένει εντελώς στο απυρόβλητο η συγκεκριμένη σκοτεινή υπηρεσία. Για την κατηγορία κατά Σερίφη μπόρεσαν να καταθέσουν, επειδή ο Κορωναίος εξετάστηκε απ’ αυτούς άτυπα και όχι στο πλαίσιο προανάκρισης ή προκαταρκτικής εξέτασης.
 
Ο Αγαπίου, πάντως, έκανε μια πολύ εύστοχη παρέμβαση. Δεδομένου ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει κατάθεση του βενζινά, ο δε Δάβαλος διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν κάλεσε τον βενζινά να καταθέσει, για να διερευνήσει, βρε αδερφέ την αξιοπιστία του Κορωναίου, το πιθανότερο είναι ότι το βενζινάδικο ήταν κλειστό. Πράγματι, αν το ύποπτο αυτοκίνητο που ανέφερε ο Κορωναίος, στεκόταν μπροστά στο βενζινάδικο, ο πρώτος που θα καλούνταν για ανάκριση, και τότε και τώρα, θα ήταν ο βενζινάς, που θα είχε δει για περισσότερη ώρα το αυτοκίνητο.
 
Μια εύστοχη ερώτηση έκανε και ο Κανάς. Ρώτησε τον Δάβαλο αν στην άτυπη εξέταση που έκανε στον Κορωναίο του έδειξαν και δική του φωτογραφία. Ο ασφαλίτης, όμως, απάντησε ότι δεν θυμόταν. Ηταν καλά προετοιμασμένος και «ντριπλάρισε» την ερώτηση μ’ αυτόν τον τρόπο.
 
Ο Γ. Σερίφης ρώτησε τον Δάβαλο αν ενδιαφέρθηκε η υπηρεσία του να μάθει πού ήταν ο ίδιος (ο Σερίφης) εκείνη τη μέρα. Γιατί μπορεί αυτός να θεώρησε τον Κορωναίο αναξιόπιστο, όμως ο Σερίφης είναι και πάλι κατηγορούμενος. Ο πρόεδρος παρατήρησε ότι δεν τον παρέπεμψε ο Δάβαλος, αλλά ο Σερίφης δεν μάσησε. Ξέρω καλά ποιος με παρέπεμψε –είπε- αλλά δεν μπορεί να με σέρνετε από τρομοδίκη σε τρομοδίκη και να μου λέτε «έλα Σερίφη και πες μας που ήσουν». Αυτοί είχαν υποχρέωση να ψάξουν, να μάθουν που ήμουνα εκείνη τη μέρα και να στείλουν τα στοιχεία στον ανακριτή.
 
Η συνεδρίαση διακόπηκε στις 12 το μεσημέρι, λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

25η συνεδρίαση

Τρίτη, 29/3/05
Επόμενο άρθρο

25η συνεδρίαση

Πέμπτη, 31/3/05

Σχετικά Αρθρα

65η συνεδρίαση

Παρασκευή, 1/7/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 1 Ιούλ 2005, 00:00

64η συνεδρίαση

Παρασκευή, 24/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 24 Ιούν 2005, 00:00

63η συνεδρίαση

Τετάρτη, 22/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 22 Ιούν 2005, 00:00

62η συνεδρίαση

Τρίτη, 21/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 21 Ιούν 2005, 00:00

61η συνεδρίαση

Παρασκευή, 17/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 17 Ιούν 2005, 00:00

60ή συνεδρίαση

Τετάρτη, 15/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 15 Ιούν 2005, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»

1 Αυγ 2025, 13:02
Διεθνή

Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»

Απισχνασμένος αιχμάλωτος σιωνιστής στρατιώτης εκλιπαρεί τον Νετανιάχου για φαγητό

1 Αυγ 2025, 11:09
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

52 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2025, 08:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

31 Ιούλ 2025, 21:01
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει (δολοφονείται) ο Νίκος Ζαχαριάδης, εξόριστος στο Σοργκούτ της Σιβηρίας.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 25η συνεδρίαση

    17Ν
    • 25η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 25η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 25η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 25η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 25η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 25η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 25η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 25η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 25η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 25η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 25η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 25η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 25η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 25η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 25η συνεδρίαση

      25η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 25η συνεδρίαση

      25η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 25η συνεδρίαση

      25η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 25η συνεδρίαση

      25η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 25η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 25η συνεδρίαση

    25η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 25η συνεδρίαση

    25η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 25η συνεδρίαση

    25η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 25η συνεδρίαση

    25η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 25η συνεδρίαση

    25η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 25η συνεδρίαση

    25η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo